I denne artikel
RG350-modellerne (såvel som andre håndholdte retrospil) leveres med et væld af emulatorer allerede installeret, og du kan altid tilføje flere hen ad vejen (se vores praktiske guide til hvordan!). Men et af de mest almindelige spørgsmål, vi får, er, hvordan man får XMame op at køre.
Hvad er MAME?
MAME er en gratis open source-emulator, der har til formål at understøtte og muliggøre afspilning af så mange arkadespil som muligt med det formål at bevare dem (da den hardware, som arkademaskinerne arbejder med, med tiden vil blive forringet, ligesom alle fysiske medier).
Da det er open source, er der udviklet mange varianter af MAME til en række forskellige enheder. To af dem er tilgængelige til RG350 – Mame4All og XMame.
Forskellen mellem de to ligger mest i visse funktioner, som er for mange til at nævne her. Men den største forskel, du måske er bekymret for, er kompatibilitet! Mame4All og XMame understøtter forskellige spil, så hvis et spil ikke virker på den, du har valgt, kan du prøve at bruge den anden i stedet.
Hvordan får jeg XMame til at virke?
I denne vejledning går vi ud fra, at du bruger en eller anden model af RG350 (hvad enten det er den almindelige, RG350P eller RG350M).
Ud af de to tilgængelige er XMame lidt mindre intuitiv af de to. Når du starter det første gang, vil du sandsynligvis blive mødt af en tom liste med kun spillet “Hook”, eller måske “Ninja Baseball Batman”, eller endda en version af Street Fighter.
Hvad du ser, afhænger af den version, du har valgt. Porten af XMame til RG350 indeholder tre versioner af XMame, version 0.69, version 0.84 og version 0.52. Hver version er lidt forskellig med hensyn til ydeevne og hvilke typer spil, den kan køre. Tryk på højre skulderknap for at skifte mellem versionerne.
De fleste af spillene i XMame bruger romsættet 0.37b5, så XMame forventer, at filnavnene er i overensstemmelse med det. Kort sagt er et romset en samling af ROM’er (spil), der er blevet kompileret og justeret til at køre med en bestemt version af MAME. Nogle versioner af MAME kan køre bedre med visse romsets, andre med forskellige emulatorer – emulering er meget diffust i sin natur.
Hvis du trykker på venstre skulderknap, kan du skifte mellem forskellige visninger af listen over spil. Du kan vælge mellem:
- Tilgængelige spil (ROM’er, som Xmame har fundet)
- Tilgængelig – Kloner (Kloner er alternative versioner af en eksisterende ROM – generelt behøver du ikke bekymre dig om dette, men det kan være værd at prøve at bruge kloner, hvis et spil ikke kører for godt)
- Din liste over favoritter (du kan vælge favoritter ved at trykke på “Y”)
- Alle spil (søg på denne liste for at se, hvad der er at spille!)
En lidt irriterende egenskab ved XMame er, at det er hardkodet til at kigge på det interne SD-kort efter spil. Du kan finde disse mapper i:
/usr/local/share/xmame/xmame52
/usr/local/share/xmame/xmame69
/usr/local/share/xmame/xmame82
I hver af disse mapper findes undermappen “roms”, hvor spillene vælges fra. Kopier dine spil til disse “roms”-mapper.
Du kan realistisk set få adgang til disse tre mapper og ændre dem på en af tre måder:
- Fjern det interne SD-kort, og juster indholdet via en pc.
- Tilslut RG350 via USB-kabel til en pc, og brug funktionen “Netværk” (se denne vejledning for en oversigt over, hvordan du tilslutter).
- Brug det indbyggede DinguxCmdr-program (som i bund og grund er en simpel filbrowser, der giver dig mulighed for at flytte, slette, kopiere og tilføje filer/mapper).
Når du har kopieret dine spil over, venter der timevis af sjov med retrospil!
Denne guide er stadig under udvikling og kan blive justeret i fremtiden med flere billeder, tricks og tips til at hjælpe dig med at bruge og forstå XMame!
Hvis du leder efter en ny Retro Gaming-håndholdt, sælger vi en række forskellige i vores butik her: https://droix.net/collections/retro-gaming-handhelds