ACEPC Picobox Pro
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Resumé
ACEPC PicoBox Pro Mini PC skiller sig ud med sin bemærkelsesværdige ydeevne drevet af Intel N100-processoren, . Det slanke, kompakte design kombineret med muligheden for at understøtte 4K-opløsning på to skærme gør den til et godt valg til både professionel og privat brug.
Overall
4.5User Review
( votes)Pros
- Design med lille formfaktor
- Plads til 2,5″ HDD/SSD
- Understøttelse af to skærme op til 4K 60Hz
- RGB LED-belysning, der kan tilpasses
- God pris i forhold til ydeevne
- Masser af USB-porte
Cons
- Lidt lavere ydeevne end ACEPC Picobox Mini
Som opfølgning på vores nylige anmeldelse af ACEPC Picobox Mini er turen nu kommet til dens storebror, ACEPC Picbox Pro.
ACEPC Picobox Pro-anmeldelsesvideo
Udpakning af ACEPC Picobox Pro
Først i æsken har vi en brugervejledning, som er på flere sprog, herunder engelsk, fransk og tysk. Dernæst har vi selve ACEPC Picobox Pro mini-pc’en. Vi vil se nærmere på det om et øjeblik.
Inde i papkassen er der en strømforsyning. Vi vedlægger den korrekte adapter til dit land. Der er et HDMI-kabel til tilslutning til dit tv eller din skærm, og vi slutter af med et VESA-ophæng og skruer til at fastgøre det.
Oversigt over ACEPC Picobox Pro
ACEPC Picobox Pro måler ca. 5,04 x 5,04 x 2,03 tommer og vejer ca. 386 g. På højre side er der en tænd/sluk-knap, to USB 3- og en USB 2-port til tilslutning af eksterne enheder.
Bagsiden af denne mini-pc til hjemmekontoret har fra venstre mod højre en strømport, en USB 2-port, to HDMI-porte til op til 4K dual display, en gigabit ethernet-port og et 3,5 mm hovedtelefonstik.
I bunden er der plads til en 2,5″ SATA-harddisk eller SSD. Den er meget nem at montere, du skal blot skrue låget af og løfte det. Derefter kan du sætte drevet i, sætte låget og skruerne på igen, og så er du klar til at gå i gang. Der er to skydelåse, og når de er låst op, kan du adskille basen fra den primære mini-pc, hvilket er praktisk, hvis du f.eks. rejser.
Når Picobox Pro-minipc ‘en er tændt, vises LED-belysningen omkring det øverste område. Belysningen kan konfigureres i softwaren og giver mulighed for forskellige mønstre og lysstyrke samt slukning, hvis det er distraherende for dig.
Tekniske specifikationer for ACEPC Picobox Pro
ACEPC PICOBOX MINI | ACEPC PICOBOX PRO | |
CPU | Intel N100 4 kerner og 4 tråde, der kører op til 3,4 GHz ved 6W TDP. | Intel N100 4 kerner og 4 tråde, der kører op til 3,4 GHz ved 6 W TDP. |
GPU | Intel UHD-grafik @ 750Mhz | Intel UHD-grafik @ 750Mhz |
RAM | 8 GB/16 GB LDPPR5 | 16 GB RAM DDR4 SO-DIMM |
OPBEVARING | 512 GB m.2 2280 SSD (maks. 1 TB) | 512 GB m.2 2280 SSD (maks. 2 TB) Plads til 2,5 HDD/SSD |
WIFI | 5.0 | 6 |
BLUETOOTH | 4.2 | 5.2 |
ETHERNET | 2x Gigabit Ethernet | 1x Gigabit Ethernet |
Mens vi kørte de kommende benchmarks, testede vi strømforbruget, blæserstøjen og temperaturerne på denne mini-PC med Intel-processor. Vi fik et meget lavt strømforbrug på 23,7 W, en maksimal støj på 41 decibel og en maksimal temperatur på 36 °C.
ACEPC Picobox Pro-benchmarks
Som altid kører vi et par benchmarks, så vi kan sammenligne ydeevnen med andre mini-PC’er til virksomheder. Vi sammenligner med Picobox Mini, som har samme processor, men en anden RAM-konfiguration.
PCMark
Vi starter vores benchmarks med PCMARK, som tester virkelige daglige opgaver fra webbrowsing og videokonferencer til arbejde med store dokumenter, billedredigering og meget mere.
Vi kan se, at Picobox Mini er en smule foran med kun 87 point. Hvis man sætter disse kompakte Intel-computere ved siden af hinanden, vil man næsten ikke kunne se nogen forskel.
Cinebench
Cinebench måler ydelsen af processorens single- og multi-cores. Vi ser igen, at Picobox Mini klarer sig en smule bedre end ACEPC Picobox Pro med 911 mod 904. Vi ser en større ydelsesforskel på multi-core med 2164 mod 2848. RAM-typen hjælper helt sikkert med at øge ydeevnen her.
3DMark
3DMark tester CPU’ens og GPU’ens ydeevne. Vi ser, at Picobox Mini er en smule foran i score med 360 mod 349 på ACEPC Picobox Pro. Igen vil du ikke bemærke den store forskel, når du sammenligner dem side om side.
4K Youtube-afspilning
Ligesom ACEPC Picobox Mini kan Pro håndtere 4K-videoafspilning uden problemer. Vi afspiller en Youtube 4K-testvideo, og der er ingen frame drops overhovedet. Du kan være sikker på, at alle 4K-medier vises præcis, som de skal.
Let spil
ACEPC Picobox Pro er ikke en gaming-minipc, men ligesom Mini er den OK til meget let gaming. Vi tester igen det fantastiske Double Dragon i 4K, og det havde ingen problemer med at køre med hele 60 billeder i sekundet. Vi prøvede noget mere udfordrende med Oceanhorn 2 med indstillingerne på 720P på lav grafik. Vi får også her solide 60 frames, men husk på den lavere opløsning og grafikniveauet.
Emuleringens ydeevne
Til emulering ved vi allerede fra Picobox Mini, at disse processorer faktisk er ret gode til emulering. Du kan sagtens køre alle 8- og 16-bit-systemer. Du kan endda køre PlayStation 1-emulatoren DuckStation og øge gengivelsesopløsningen op til 1080P og højere afhængigt af spillet. Vi oplevede også god performance på Dolphin-emulatoren med for det meste fulde billeder pr. sekund.
For PSP-emulatoren PPSSPP så vi også god performance, God Of War kører med fuld hastighed på 1x renderingsopløsning, og afhængigt af spillet kan du øge den for at forbedre den visuelle kvalitet. Og til PS2-emulering er den desværre ikke kraftig nok til at køre de fleste spil ved fuld hastighed. Ikke desto mindre er det meget imponerende, at disse systemer kan køre på disse Mini Intel-desktops.
Afsluttende tanker
Vi vil opsummere anmeldelsen med vores afsluttende tanker. Som med Mini er ACEPC Picobox Pro ikke særlig god til gaming. Selvom du kan spille nogle lette spil, vil du få det svært med noget højere. Et godt alternativ er spilstreamingtjenester som Xbox- og Luna-tjenester, der fungerer godt.
Til emulering er Pro’en meget kapabel. Du får god ydelse på DuckStation-, Dolphin- og PPSSPP-emulatorer og alle de tidligere klassiske konsol- og computersystemer.
Og til medieafspilning er denne mini-pc til streaming også rigtig god. Vi oplevede perfekt 4K-afspilning uden forsinkelser. Blæseren er meget stille og bestemt ikke noget, du kan høre, selv med lyden på lav.
Og den er fantastisk til hjemme- eller kontorarbejde, fra alt fra dit barns lektier til arbejde med store kontordokumenter, endda lidt let billedredigering. Muligheden for at installere et 2,5″-drev giver mere lagerplads til disse opgaver.
Hvilken model skal du købe, Mini eller Pro? ACEPC Picobox Pro-modellen er lidt billigere, så hvis du vil spare nogle penge, skal du vælge den. Du har den fordel, at der er plads til et 2,5″ drev, som er godt til ekstra opbevaring. Du mister den tredje HDMI-port og den anden Ethernet-port, men får til gengæld en ekstra USB 2-port.
Med Mini får du lidt flere tilslutningsmuligheder, hvilket er perfekt til opsætning med tre skærme, brug af den som medieserver osv. Mini var også hurtigere i vores tests, især når det gjaldt multi-core performance. Det afhænger af dine behov, for begge dele har deres fordele og ulemper.
Du kan læse mere og købe ACEPC Picobox Pro her.
Tak, fordi du læste vores anmeldelse af ACPC Picobox Pro! Fortæl os i kommentarerne, hvilken model du ville købe.