Anbernic RG Nano anmeldelse
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammenfatning
Denne lille retro-håndholdte spillemaskine har sin charme. Mange klassiske håndholdte og konsoller er meget spilbare, men i kortere perioder, før trætheden sætter ind.
Overall
4.3User Review
( votes)Pros
- Ekstremt bærbar
- Metalæske
- Anstændigt udvalg af emulerede systemer
Cons
- Lavere batterilevetid sammenlignet med større håndholdte enheder
- Ikke behageligt for øjnene i længere spilsessioner på grund af skærmstørrelsen
Man siger, at gode ting kommer i små pakker, så lad os afprøve det med Anbernics hidtil mindste håndholdte, RG Nano. Læs med i vores RG Nano-anmeldelse, når vi pakker den ud, giver et overblik, tester emulatorens ydeevne og ser, hvordan spillene ser ud på denne lille retro-håndholdte spillemaskine.
Videoanmeldelse af Anbernic RG Nano
Udpakning af RG Nano
Lad os få denne RG Nano-anmeldelse i gang med udpakningen. Det første, der kommer ud af æsken, er brugervejledningen, som er på engelsk og kinesisk. Dernæst har vi Anbernic RG Nano retrospil-emulatoren, som vi vil vise mere detaljeret om lidt.
Der er en nøglering, som du kan bruge med RG Nano til at holde den på en lynlås, rem eller nøglering. Dernæst er der et USB Type-C opladningskabel. Og sidst, men ikke mindst, er der et Type-C til 3,5 mm lydkonverteringskabel, som du kan bruge til at tilslutte hovedtelefoner eller højttalere.
Oversigt over RG Nano
Vi fortsætter vores RG Nano-anmeldelse med en oversigt over den håndholdte spilemulator. Anbernic RG Nano fås i tre farver: blå, lilla og rød. De måler 7,1 x 4,3 x 1,7 cm (2,79 x 1,69 x 0,66 in) og vejer kun 75 gram. Den lave vægt er imponerende, da det er en aluminiumslegering, den er ikke meget tungere end et gennemsnitligt æg, eller 2 skiver brød eller 4 compact discs for at sætte det i kontekst.
Skærmen er en 1,54 tommer IPS med en opløsning på 240×240. På trods af den lave opløsning var der håndholdte med lavere opløsninger, herunder Gameboy-serien, helt op til Advance-modellen, som var 240×160.
På forsiden er der en klassisk D-Pad, fire spilknapper samt Select og Start.
Øverst er de to skulderknapper, og i midten er der en USB Type-C-port. Porten er til opladning og har en fin LED-opladningsindikator omkring porten. Du kan bruge det medfølgende konverteringskabel til at tilslutte 3,5 mm-stikket til ekstern lyd. Det betyder desværre, at du ikke kan oplade og lytte til musik fra eksterne kilder på samme tid. Der findes separate splitterkabler, som har begge tilslutninger, hvis det er en deal breaker for dig.
I højre side er der en tænd/sluk-knap, som også fungerer som menuknap, når man trykker på den. Og der er en plads til dit micro SD-kort.
D-pad’et er overraskende behageligt at bruge, selvom det er lidt upræcist i kampens hede. Gaming-knapperne er ret små, men efter at have brugt lidt tid på at bruge dem, er de ikke så dårlige og reagerer hurtigt. Du kan ikke holde om den bærbare spilemulator RG Nano, men i stedet hvile den på dine fingre, hvilket er ganske behageligt i korte perioder.
RG Nano Tekniske specifikationer
CPU | Allwinner V3s ARM Cortex-A7 dual core-processor, der kører op til 1,2 GHz |
RAM | 64 MB DDR2 |
OPBEVARING | 64 GB micro SD-kort, kan bruge op til 512 GB kort |
DISPLAY | 1,54″ 60Hz IPS-skærm med 240×240-opløsning |
OS | Linux |
BATTERI | Polymer litium-ion batteri 1050 mAh, holder i 2,5 timer |
Som en del af vores RG Nano-anmeldelse testede vi batteriet og kan bekræfte omkring 2,5 timers gennemsnitlig brug med en blanding af forskellige emulatorer.
Oversigt over operativsystemer
Vi baserer vores RG Nano-anmeldelse på den seneste version 1.0.1 af firmwaren, som har nogle forbedringer i forhold til den medfølgende firmware. Den indeholder nogle retroarch-emulatorkerner samt porterede spil. Vi har en guide til, hvordan du opdaterer RG Nano-firmwaren her.
Frontend
Du starter først i gmenu2x frontend, som viser alle dine emulatorer fra Atari Lynx op til PlayStation 1. Hvis du vælger et system, vises en liste over dine spil, vælg et, og den respektive emulator vil køre og indlæse spillet. Der er også fanen Retroarch, som har et par emulatorkerner, herunder arkade, PC Engine, Mega Drive og SNES.
Funktion for realtidsur
Der er også en urfunktion på retroemulatorenheden, som husker tiden, selv når den er slukket. Det er en god tilføjelse, selvom det måske ikke er så godt for batteriets levetid at have skærmen tændt hele tiden, men du kan slukke den helt, hvis du ønsker det.
Ud over gmenu2x er der en anden frontend, der hedder RetroFE. Dette er en mere visuel frontend, og du kan f.eks. have boxart i stedet for almindelige tekstlister. Der er et par temaer, som du kan bruge. Overordnet set fungerer det godt, selvom jeg følte, at det var en smule forsinket på nogle temaer.
Emulator-funktioner
Emulatorerne har en fin funktion, hvor du, hvis du tidligere har spillet det valgte spil, bliver bedt om at fortsætte, hvor du slap sidst, eller starte spillet, som om du spillede for første gang. Topkarakter her for at inkludere denne funktion!
Du får adgang til menuen i emulatoren med et hurtigt tryk på tænd/sluk-knappen. Herfra kan du ændre lydstyrke og lysstyrke samt gemme og indlæse tilstande. Du kan også ændre billedformatet, hvilket normalt ikke er vigtigt, men det er det på denne 240×240-skærm, da nogle har en højere opløsning.
Et godt eksempel er Crash Bandicoot 2 på GBA. Vi kan se, at man kan ændre billedformatet mellem Scaled (skaleret), som er det mest nøjagtige i forhold til originalen, og som viser hele spilskærmen, men med kanter i top og bund. Mens Zoomed bruger mere af skærmen, men går glip af siderne, bruger Stretched hele skærmen og går glip af nogle af siderne. Og Cropped misser mange af siderne. Dette vil variere mellem konsollens originale skærmopløsning, så se, hvad der fungerer bedst for dig, afhængigt af for eksempel typen af spil.
Brugerdefineret firmware til Garlic OS?
Det er værd at nævne, at Black Seraph har antydet, at Garlic OS custom firmware kan være på vej til RG Nano vintage gaming emulatoren. Der er endnu ikke offentliggjort andre detaljer. Men vi ved fra hans tidligere udgivelser på andre håndholdte, at det burde fungere rigtig godt og bestemt er værd at installere, når det udkommer. Vi laver en installationsvejledning på vores Knowledge Base, når den er tilgængelig.
Emulatorens ydeevne
Som en del af vores RG Nano-anmeldelse tager vi et kig på emulatorernes ydeevne. Processoren har været brugt i et par klassiske spilsimulatorkonsoller, så vi kender allerede dens ydeevne. Vi kan køre op til PS1-æraen, men nogle spil på den klarer sig måske ikke så godt. Vi vil bruge et øjeblik på at teste nogle håndholdte og konsolsystemer for at se, hvordan de ser ud og spiller på denne lille retro-håndholdte.
Gameboy, Gameboy Colour og Game Gear
Game Gear, den originale Gameboy og Gameboy Colour har alle den samme opløsning på 160×144 pixel. Du kan vælge mellem skaleret til original størrelse og strakt for at gøre det til fuld skærm. Alle spil kører naturligvis helt fint uden problemer.
Neo Geo Pocket
Neo Geo Pocket kører meget godt i det skalerede billedformat, og det er ikke værd at strække, zoome eller beskære for et par ekstra pixels. Som man kunne forvente, kører alle spillene fantastisk uden nogen problemer overhovedet.
WonderSwan Farve
WonderSwan Color har en bredere opløsning, så skalering betyder nogle kanter i top og bund. Det afhænger af spillet, hvilket billedformat der skal bruges. Til dette spil kan vi se, at Zoomed fungerer godt, da det er et racerspil, og banens sider ikke er så vigtige.
Gameboy Advance
Det er også det samme på GBA med den bredere skærm. Som vi så tidligere, viser Skaleret det fulde originale display, men du har kanterne. Zoom-tilstand er måske den bedste at bruge, men det kan afhænge af spillet.
Og nu til konsollerne, som har en større indbygget pixelopløsning end 240×240. Det betyder, at spil skal nedskaleres, zoomes eller beskæres for at passe på skærmen.
Master System
Master System og PC Engine’s oprindelige opløsning er ikke langt fra RG Nanos, så du kan bruge skaleret, zoomet eller beskåret afhængigt af, hvad du foretrækker.
MegaDrive & SNES
Da vi bevæger os ind i 16 bit-systemerne med SNES og Mega Drive, ser vi, at større native opløsninger understøttes. Den skalerede opløsning har mindre øvre og nedre kanter og burde være fin til mange spil, strakt er faktisk ikke så slemt, beskåret og zoomet er OK afhængigt af det spil, du spiller.
PS1
For PlayStation 1 er det en blandet landhandel. Du vil finde mange spil, der ikke kører med fuld hastighed til at begynde med. Jeg tror dog, at du vil se forbedringer med en tilpasset firmware. Hvad der er et større problem, er skærmen: På trods af den oprindelige PS1-opløsning på 320×240 blev den internt opskaleret til 480P, hvilket kan gøre tekst meget svær at læse på denne lille skærm. Jeg vil sige, at nogle spil er fine, men du skal ikke købe den specifikt til PS1-spil.
Afsluttende tanker
Vi afslutter vores RG Nano-anmeldelse med vores tanker om den håndholdte spilemulator. RG Nano er en interessant retro-emulator. Da anmelderprøverne ankom, stod alle på kontoret i kø for at prøve dem. Den første feedback var “jeg vil købe en til mit barn” eller “den er god til toget” osv. Vi får denne feedback fra andre produkter, men ikke så mange, som RG Nano gjorde.
Jeg havde præcis de samme følelser i starten, men efter at have brugt RG Nano i noget tid, har min mening ændret sig en smule. Måske er det min alder, men efter en times brug af den håndholdte spilemulator begyndte mine øjne at blive anstrengte af at se på så lille en skærm. Mit syn er OK, ikke perfekt, men jeg har ikke dette problem med håndholdte computere i normal størrelse. Det er noget, man skal være opmærksom på, hvis man har problemer med synet.
RG Nano falder ind under kategorien nyhed for mig. Det er mere en lejlighedsvis retro-emulator-enhed til hurtige spilsessioner, der er utrolig bærbar og kan opbevares, når den ikke er i brug. Det er et øjeblikkeligt blikfang, vis det til nogen, og de vil blive hooked på udvalget af spilbare håndholdte og konsolsystemer på sådan en lille retro-håndholdt.
Hvis Anbernic RG Nano skal være din primære håndholdte til at sidde ned og spille i længere tid, kan jeg ikke helt ærligt anbefale den. I stedet bør du købe en håndholdt i traditionel størrelse. Du kan få en Miyoo Mini Plus eller Anbernic RG35XX til en lignende pris og nyde godt af en større skærm, længere batterilevetid og hurtigere ydeevne.
På trods af nogle få klager har RG Nano en vis charme over sig. Og ved du hvad, nu har jeg en i lommen, klar til at spille når som helst!
Hvor kan man købe Anbenic RG Nano?
Du kan læse mere og købe din Anbernic RG Nano her. Brug koden RGNANO5OFF for at få 5% rabat ved kassen. Eller gennemse vores udvalg af håndholdte retrospil her.
Det afslutter vores gennemgang af RG Nano. Vi håber, du har fundet det nyttigt. Hvad synes du om RG Nano? Er den for lille, en nyhed, eller elsker du den? Fortæl os det i kommentarerne!
RG Nano-vejledning til at komme i gang
Hvis du planlægger at bestille RG Nano eller lige har fået din leveret, har vi en praktisk guide til at komme i gang her. Den går i detaljer med emner som ændring af frontend, skift af billedformat, firmwareopdatering, tilføjelse af filer til SD-kortet og meget mere.