Chat with us, powered by LiveChat

Anmeldelse af Geekom GT13 Pro – Hvordan er den sammenlignet med Geekom A8?

Geekom GT13 Pro review
Geekom GT13 Pro review
Anmeldelse af Geekom GTI13 Pro
  • Design
    (4.5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (3.5)
  • Features
    (4.5)

Sammenfatning

En højtydende Intel-baseret mini-pc, som ikke helt kan følge med sin AMD-modpart.

Overall
4.3

Pros

  • Valg af Intel i7 eller i9 CPU afhængigt af dine krav
  • Understøttelse af op til fire 4K-skærme eller en enkelt 8K-skærm
  • Lavere strømforbrug, blæserstøj og temperaturer end Geekom A8
  • Fantastisk formfaktor, nem at have med i en lille taske
  • To USB-C 4-porte

Cons

  • Generelt lavere ydelse end den AMD-baserede Geekom A8

Vi anmeldte Geekom A8 AMD Ryzen 7 8845HS powerhouse for et par måneder siden, og nu er det Intels tur med Geekom GT13 Pro med i9-13900H. Hvordan vil disse to flagskibsenheder sammenligne sig med hinanden? Lad os finde ud af det i vores anmeldelse af Geekom GT13 Pro.

Inde i kassen

Geekom GT13 Pro leveres med selve Intel-minipc’en sammen med en hurtigstartguide, der er på flere sprog.

Indhold i Geekom GT13 Pro-kassen
Indhold i Geekom GT13 Pro-kassen

Der er en lille strømklods og et kabel med et stik til dit land, i vores tilfælde et britisk stik. Der er et HDMI-kabel og sidst, men ikke mindst, en VESA-monteringsplade og skruer til at fastgøre mini-pc’en til kontoret bag dit tv eller din skærm.

Oversigt over Geekom GT13 Pro

Geekom GT13 Pro måler ca. 11,24 x 11,24 x 3,7 cm (4,42 x 4,42 x 1,45 tommer) og vejer 442 g. Ligesom A8-modellen er den lavet af et aluminiumskabinet med en lidt mørkere grå metalfinish, som ser godt ud på dit skrivebord.

Geekom GT13 Pro set forfra
Geekom GT13 Pro set forfra

På forsiden er der to USB 3.2 Gen 2-porte, hvoraf den første understøtter Power Delivery. Der er en 3,5 mm hovedtelefonport og en tænd/sluk-knap.

Geekom GT13 Pro set fra siden
Geekom GT13 Pro set fra siden

På venstre side er der en SD-kortlæser i fuld størrelse, som jeg altid sætter pris på frem for en mikro-SD-kortlæser.

Geekom GT13 Pro bagfra
Geekom GT13 Pro bagfra

Bagsiden, fra venstre mod højre, har en USB 4 Gen 3-port, som også understøtter power delivery. Der er den første af to HDMI 2.0-porte og en 2,5 Gbps ethernet. Dernæst har vi en USB 2.0, en USB 3.2 Gen-port og slutter af med den anden USB 4 og HDMI-porte.

Ved hjælp af de to HDMI- og 2 USB Type-C-porte kan du bruge op til fire skærme, der understøtter op til 4K-opløsning, eller en enkelt 8K-skærm.

Geekom GT13 Pro set fra bunden
Geekom GT13 Pro set fra bunden

USB 4 Gen 3-porten understøtter op til 40 Gbps, op til 15 W PD 3.0 og eksterne enheder, herunder SSD’er og eGPU’er som GPD G1 eGPU-dockingstationen. En dockingstation er fremragende til Intel mini-pc’er, især hvis du har brug for et løft i den grafikrelaterede ydelse, f.eks. ved spil eller videoredigering.

Geekom GT13 Pro Tekniske specifikationer

Der findes to modeller af Geekom GT13 Pro. Den første, som vi anmelder her, bruger 13. generations Intel i9-12900H-processor med 14 kerner og 20 tråde. Den anden har 13. generations Intel i7-13620H-processor med 10 kerner og 16 tråde.

Til grafikken er der integreret Intel Iris Xe til i9-modellen og Intel UHD-grafik til i7-modellen. Intel-grafik er ikke fantastisk til spil, men til daglige opgaver i hjemmet og på kontoret er den fin, og det er det, denne mini-pc er rettet mod.

Geekom GT13 Pro-funktioner
Geekom GT13 Pro-funktioner

Begge modeller leveres med 32 GB DDR4-3200 SODIMM RAM og 2 TB M.2 2280 PCIe Gen 4×4 SSD. Til kommunikation er der Wi-Fi 6E leveret af M.2 2230-slottet. Den har understøttelse af Bluetooth 5.2 og det førnævnte 2,5 Gbps Ethernet.

Som en del af vores anmeldelser udfører vi altid en test af strømforbrug, blæserstøj og varme. For strømforbrug fik vi omkring 8W i gennemsnit, mens den sad i tomgang på skrivebordet. Med 3DMark indlæst fik vi 32,8 W, og under fuld belastning (med Cinebench og 3DMark) fik vi omkring 55,5 W. Til sammenligning havde Geekom A8 et lavt forbrug på 4,6 W og et højt forbrug på 78,4 W, så vi ser faktisk et lavere strømforbrug med Intel-modellen.

Mens vi kørte testen med fuld belastning, testede vi også blæserstøjen og mini-PC’ens termiske egenskaber. Vi fik den højeste blæserstøj på 60 dB og den højeste interne temperatur på omkring 62 °C. Sammenlignet med Geekom A8, som fik henholdsvis 67 dB og 65 °C. Geekom GT13 Pro vinder helt klart, når det gælder strømforbrug, blæserstøj og varme.

System-benchmarks

Som altid udfører vi en række benchmarks til vores Geekom GT13 Pro-anmeldelse for at lære om dens ydeevne og også sammenligne den med andre mini-pc’er.

PassMark

Vi starter benchmarks med PassMark, som udfører en række tests af CPU, GPU, RAM og Storage.

Geekom GT13 Pro PASSMARK Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro PASSMARK Benchmark-sammenligning

Vi fik en samlet score på 5727,9, hvilket desværre placerer GT13 PRO i bunden af vores sammenligninger af de seneste mini-pc’er.

Geekom GT13 Pro PassMark-scoreopdeling
Geekom GT13 Pro PassMark-scoreopdeling

I oversigten ser vi meget gode resultater for CPU’en, over gennemsnittet for 2D-grafik og under gennemsnittet for 3D-grafik. Resultaterne forbedres betydeligt med fremragende resultater for hukommelse og diskydelse i den 98. percentil.

PCMark

PCMark tester din gennemsnitlige daglige brug af en pc, lige fra webbrowsing, videokonferencer, arbejde med kontordokumenter til billedredigering og rendering.

Geekom GT13 Pro PCMARK10 Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro PCMARK10 Benchmark-sammenligning

Vi fik en score på 6546, hvilket er respektabelt, tættere på de fleste andre mini-pc-modeller, men stadig i bunden af resultaterne.

Cinebench R23

Den næste i vores benchmarks er Cinebench R23, som tester CPU’ens enkelt- og flerkerneydelse.

Geekom GT13 Pro Cinebench R23 Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro Cinebench R23 Benchmark-sammenligning

Der er gode nyheder, for i single-core-testen fik vi en topscore på 1931, men i multi-core-testen ligger vi på sidstepladsen med 11.348.

Cinebench R24

Vi er for nylig begyndt at benchmarke med Cinebench R24 og har endnu ikke vores egne sammenlignelige data for dette.

Geekom GT13 Pro Cinebench R24-score
Geekom GT13 Pro Cinebench R24-score

Men resultaterne er lovende, vi fik 115 for single-core, hvilket placerer den lige foran Apple M1 Max. Og for multi-core performance scorede den 661, lidt efter Apple M1 Max.

3DMark

Vores sidste systembenchmark er 3DMark, som tester CPU’en og GPU’en i samarbejde. Det er ikke kun til spil, en stærk GPU er også ideel til f.eks. billed- og videoredigering.

Geekom GT13 Pro 3DMARK Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro 3DMARK Benchmark-sammenligning

I Time Spy-, Night Raid- og Fire Strike-testen får vi de laveste resultater sammenlignet med AMD-minipc’erne, hvilket vi havde forventet. Men disse resultater er ikke så dårlige, som vi troede, de ville være.

Benchmarks for gaming

Selv om Geekom GT13 Pro ikke er en gaming-minipc, kører vi altid et par benchmarks for at få en indikation af, hvad der rent faktisk er muligt at spille på den. Vi kører normalt ved 720P, 1080P, 1440P og 4K, men da dette ikke er en gaming mini-pc, tester vi kun ved 720P.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 er optimeret til AMD-processorer, og det afspejler sig i resultaterne. Vi fik 61 FPS ved 720P meget lave grafikindstillinger. Du kan låse den til 30FPS og øge opløsningen og/eller grafikindstillingerne og spille det helt fint.

Geekom GT13 Pro Forza Horizon 5 Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro Forza Horizon 5 Benchmark-sammenligning

Skyggen af Tomb Raider

For Shadow of the Tomb Raider kører vi med 720P Lowest Graphics Settings. Vi fik 61 billeder i sekundet, og igen kan du låse det til 30FPS og ændre lidt på grafikken for at få det til at køre godt.

Geekom GT13 Pro Shadow of the Tomb Raider Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro Shadow of the Tomb Raider Benchmark-sammenligning

Street Fighter VI

Til vores Street Fighter VI-benchmark kørte vi ved 720 på de højeste grafikindstillinger. Vi fik en score på lige under 30 FPS, hvilket ikke er særlig spilbart for dette spil. Men hvis du spiller med de laveste grafikindstillinger, bliver det hurtigere og sjovere at spille.

Geekom GT13 Pro Street Fighter VI Benchmark-sammenligning
Geekom GT13 Pro Street Fighter VI Benchmark-sammenligning

Benchmark-oversigt

Det er ikke til at komme udenom, at Intel-processoren sammenlignet med AMD-processorer har meget forskellige resultater. I systembenchmarks så vi for det meste resultater på sidstepladsen i forhold til AMD-processorerne og kun en enkelt førsteplads i Cinebench single core performance-testen.

Til de daglige opgaver vil Geekom GT13 Pro fungere helt fint. Selv om vi ikke har de højeste benchmark-scores, vil du bestemt ikke opleve nogen afmatning, når du surfer på nettet, ser 4K- eller endda 8K-videoer eller arbejder på store kontordokumenter. Den kan håndtere alt dette helt perfekt.

Spil kan spilles på GT13 Pro, men du bliver nødt til at begrænse FPS til 30 og foretage nogle ændringer, hvorimod du med en AMD-CPU kan køre med højere indstillinger uden problemer. Du kan selvfølgelig sagtens køre mindre krævende spil. Vi kan nyde spil som Hades II, TMNT: Shredders Revenge og Dead Cells ved højere opløsninger og grafikindstillinger. Og der er altid spilstreaming, som fungerer fantastisk!

Alternativt kan en eGPU-dockingstation som GPD G1 2024 eller ONEXPLAYER ONEXGPU gøre en enorm forskel i spil og generel grafikrelateret ydeevne. Den dedikerede GPU træder i stedet for iGPU’en og fungerer stort set som en stationær gaming-pc med højere opløsninger, grafikindstillinger og hurtigere videokodning, for eksempel.

Geekom GT13 Pro anmeldelse Afsluttende tanker

Det er tid til at opsummere vores Geekom GT13 Pro-anmeldelse med vores sidste tanker. Jeg må være ærlig og sige, at jeg har svært ved at anbefale Geekom GT13 Pro frem for dens AMD-ækvivalent, Geekom A8.

Hovedproblemet er den lavere ydelse. Den scorede konsekvent lavere end AMD-modellerne. Selvom du måske ikke har brug for den høje ydeevne, er priserne på begge modeller nogenlunde de samme. Så hvorfor vælge GT13 Pro frem for A8?

Geekom GTI13 Pro (venstre) og Geekom A8 (højre)
Geekom GTI13 Pro (venstre) og Geekom A8 (højre)

De positive ting, vi kan tage med os fra Geekom GT13 Pro, er det lavere strømforbrug, blæserstøj og temperaturer. Den høje blæserstøj i Geekom A8 var mit største minus, den er meget høj og kører konstant på et højt hastighedsniveau sammenlignet med GT13 Pro, som er mere støjsvag og bruger mindre tid på høje blæserhastigheder. Du kan også potentielt spare nogle penge med det generelt lavere strømforbrug.

Hvis det højere støjniveau ikke er et stort problem, og du ønsker den bedste ydelse for dine penge, vil jeg anbefale Geekom A8. Geekom A8 er ellers en fremragende allround mini-pc, når den sammenlignes direkte med Geekom GT13 Pro. Hvis du foretrækker lavere støj og temperaturer, er Geekom GT13 Pro Intel mini-pc’en en mulighed.

Du kan få mere at vide om Geekom GT13 Pro og bestille din egen nedenfor. Rabatkoderne på 10% udløber den 30. september 2024.

Officielle Geekom-butikker
Geekom Store (USA) Rabatkode “DROGT13”
Geekom Store (UK) Rabatkode “DXGT13”
Amazon (USA)
i 9-model – Rabatkode “DROXGT13”
i7-model – Rabatkode “DROXGT13”

Og hvis du gerne vil vide mere om Geekom A8, kan du læse vores fulde anmeldelse her. Du kan også købe den hos:

Geekom A8 Ryzen 9 8945HS: Amazon US,Geekom Store
Geekom A8 Ryzen 7 8845HS: Amazon US, Geekom Store

Geekom GT13 Pro blev leveret til os af Geekom til anmeldelse. Alle ord og meninger er mine egne og blev ikke betalt for eller instrueret af Geekom.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.