AYN Odin Pro anmeldelse
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Resumé
AYN Odin Pro er en højtydende Android-håndholdt, som vi havde svært ved at klage over. Med en 5,98″1080P touchskærm kan den spille Android-spil og emulere alle klassikere op til mere moderne konsoller og håndholdte.
Overall
4.6User Review
( vote)Pros
- Højtydende Qualcomm Snapdragon SD845 CPU
- IPS-berøringsskærm i god størrelse
- Valg mellem 128 GB eller 256 GB lagerplads
- HDMI-videoudgang
- God batterilevetid
Cons
- En mindre anke er, at den bruger Android 10
Vi ved, at den har været på markedet i et stykke tid, men nu har vi endelig AYN Odin Pro håndholdt spillekonsol til salg, som den første butik ud over AYN. Så lad os se, hvad alt det postyr handlede om i vores AYN Odin Pro-anmeldelse.
AYN Odin Pro – Videoanmeldelse
Udpakning af AYN Odin Pro
Vi starter vores AYN Odin Pro-anmeldelse med udpakningen. Indeni har vi selve den bærbare spilkonsol AYN Odin Pro. Vi kigger nærmere på det om lidt.
Nedenunder er der en brugervejledning på engelsk og kinesisk. Den har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang. Og sidst, men ikke mindst, er der et USB Type-C-ladekabel.
AYN Odin Pro Oversigt
I vores næste anmeldelse af AYN Odin Pro ser vi nærmere på den håndholdte Android-maskine. AYN Odin Pro Android mobilspilkonsol fås i tre farver: Sort, kold grå og klar hvid. Den måler ca. 22,4 x 9,5 x 1,5 cm (8,8 x 3,7 x 0,5 in) og vejer ca. 365 g.
AYN Odin Pro-skærmen er en 5,98″ IPS-berøringsskærm med en opløsning på 1080×1920 og et billedformat på 16:9. Den maksimale lysstyrke og farverne er meget gode sammenlignet med andre Android-håndholdte.
På siderne af skærmen er der to analoge controllere, D-Pad og de sædvanlige spilknapper. Der er også en Home-knap lige over gaming-knapperne. Rundt om analogerne og på siderne af den håndholdte er der LED-lys, som kan tilpasses i indstillingerne.
Langs toppen har vi venstre og højre skulder og udløsere, som føles responsive. Under beskyttelseshætten er der Micro HDMI til tv- eller monitorudgang og et micro SD-kortstik. Der er en volumenvippe og en tænd/sluk-knap i højre side.
I bunden er der en USB Type-C 3.1-port, hvor du kan oplade enheden.
Og på bagsiden er der to makroknapper, som kan konfigureres.
Android OS
Den kompakte Odin Pro-gamingenhed leveres med de standard Android 10-apps, du forventer at finde i en ren installation. Du skal selv installere alle apps såsom spil og emulatorer. Google Play Store-appen er installeret, så du kan downloade det meste derfra, eller bruge Chrome til at downloade fra andre kilder.
Pulldown-menuen har nogle indstillinger for den håndholdte betjening. Herfra kan du vælge mellem tre performance-indstillinger: Standard, Performance og High Performance. Der er også to indstillinger for blæserhastighed: Sport og Smart. Du kan også tage skærmbilleder og skjule overlay-grafikken.
Overlay-softwaren er ret god. Der er en skyder til at ændre lysstyrken, aktivere og deaktivere skærmkortlægning og notifikationer og genveje til andre opgaver på AYN Odin Pro.
Softwaren til skærmkortlægning svarer til de håndholdte Anbernic og Retroid. Du trækker ikonerne, der repræsenterer spillets kontroller, til områder på skærmen og mapper dem til en knap. Det hele er meget nemt at gå til, og vi havde ingen problemer med de spil, vi prøvede.
Videooutput via micro HDMI understøttes også. Den understøtter op til 1080P-opløsning, hvilket er meget godt, da nogle af de andre håndholdte kun understøttede 480 og 720P.
AYN Odin Pro Tekniske specifikationer
CPU | Qualcomm Snapdragon SD845 med Quad-core Kryo Gold @ 2.8Ghz og Quad-core Silver @ 1.8GHz |
GPU | Adreno 630 @ 787 Mhz |
RAM | 8 GB LPDDR4x |
OPBEVARING | Valg mellem 128 GB eller 256 GB |
DISPLAY | 5,98″ IPS LCD-berøringsskærm. 1080×1920-opløsning, 16:9-billedformat, 369 PPI, Dragontrail-glas til beskyttelse |
VIDEO OUTPUT | Micro HDMI-udgang |
AUDIO | Qualcomm Aqstic Audio Codec og højttalerforstærker (2x1W) |
WI-FI | 2.4/5G WiFi 802.11 a/b/g/n/ac |
BLUETOOTH | 5.0 |
PORTS | USB Type-C 3.1, Micro HDMI, 3,5 mm lydstik |
OS | Android 10 |
BATTERI | 6600 mA |
OPLADNING | Hurtig opladning 3.0/4.0+ |
STØRRELSE | 8,8 x 3,7 x 0,5 tommer (22,4 x 9,5 x 1,5 cm) |
CASE COLOURS | Sort, kold grå og klar hvid |
VÆGT | 365g |
ANDRE FUNKTIONER | Game Launcher, Screen Mapping, OTA-opdaterbar firmware |
Som en del af vores AYN Odin Pro-anmeldelse tester vi også batterilevetid, blæserstøj og temperaturer. Vi kørte Antutu-benchmark i et loop med de højeste præstationsindstillinger, og batteriet holdt i omkring syv timer. Ved at sidde i tomgang på høje ydeevneindstillinger med skærmen på fuld lysstyrke fik vi massive 15 timer.
Vi testede blæserstøjen og temperaturerne, mens vi kørte Antutu-benchmark. Vi fik den højeste blæserstøj på 52 decibel og den højeste temperatur på kun 40 °C. Den er meget stille og kører meget køligt!
System-benchmarks
Som det næste i vores AYN Odin Pro-anmeldelse kører vi 3DMark, Geekbench og Antutu systembenchmarks. Vi sammenligner med andre Android-baserede håndholdte enheder, men bemærk, at deres benchmarks er ældre, og at der kan være mindre forskelle i den sammenlignede ydeevne.
Geekbench
Først er der Geekbench, som kører en række tests på CPU’en i single- og multi-core performance.
Den højtydende GPD XP+ beholder sin førsteplads, men held og lykke med at finde en, du kan købe nu. Odin Pro har en meget komfortabel føring på andenpladsen over de tre Tiger T618-baserede processorer, der findes i Retroid Pocket Flip, Retroid Pocket 3+ og Anbernic RG505 håndholdte.
Antutu
Den næste er Antutu, som er en blanding af CPU- og GPU-ydeevne.
Ikke overraskende beholder GPD XP+ førstepladsen, Odin Pro tager andenpladsen, og de tre Tiger-baserede håndholdte udgør tredjepladsen og nedefter.
3DMark
Og vores sidste benchmark er med 3DMark og Sling Shot-benchmark.
XP+ indtager førstepladsen, men i vores test maksimerer den, og der gives ingen score, så vi har sat 8000 for en god ordens skyld. Og igen på andenpladsen er det bærbare gamingsystem AYN Odin Pro efterfulgt af de sædvanlige mistænkte.
Benchmark-oversigt
Bare et lille benchmark-sammendrag til denne AYN Odin Pro-anmeldelse. Den højtydende GPD XP+ ville altid have vundet denne krig, men det er svært at få fat i en, og de er dyrere. Den mobile spillekonsol Odin Pro forblev på andenpladsen, et godt stykke over Tiger T618-håndholdte, hvilket er godt at se.
Du ser en gennemsnitlig ydelsesforskel på 55% i forhold til de T618-baserede håndholdte, som går helt op til 99% forskel i 3DMark.
Emulatorens ydeevne
Vi fortsætter vores gennemgang af AYN Odin Pro med nogle tests af emulatorens ydeevne. Disse tests blev kørt på indstillingen High Performance med blæseren på Smart Mode. For stort set alt op til Dreamcast- og PlayStation 1-æraen bør du ikke have nogen problemer med emulatorens ydeevne ved normale ydeevneindstillinger. Vi satte RetroArch op og prøvede et par 8- og 16-bit konsoller, og de kørte alle perfekt. Lad os tage et kort kig på nogle af de mere krævende systemer
Dreamcast
Vi prøvede et par spil og havde solide 60 billeder i sekundet på alt, hvad vi prøvede. Der var ingen problemer overhovedet med ydeevnen, alt kørte fantastisk.
PlayStation 1
Ligesom Dreamcast kører alt med solide 60 FPS på PS1. Du kan, hvis du vil, øge grafikindstillingernes opløsningsskala op til 1080P for at få grafikken til at se langt pænere ud end den oprindelige lave opløsning.
Delfin
Generelt er Dolphin-emulatorens ydeevne meget god. I mange spil havde vi den kørende med fuld billedhastighed pr. sekund. Men vi så også en hel del 60 FPS-spil, der faldt til så lavt som 40 billeder pr. sekund nu og da.
PlayStation 2
Du vil få blandet succes med PlayStation 2-emulering. Til de mere krævende spil kan du sænke gengivelsesopløsningen og se, om det virker. Du vil dog opdage, at mange ikke kører ved fuld hastighed. Mindre krævende spil kan du sagtens køre med fuld hastighed og native opløsning.
PlayStation Portable
PSP-emulering fungerer generelt fremragende. Du burde ikke have nogen problemer med langt de fleste spil. Afhængigt af hvor krævende spillet er, kan du øge opskaleringen for at forbedre gengivelsen og holde en solid hastighed på 60 billeder i sekundet.
Citra
Citra-emulatorens ydeevne afhænger i høj grad af det spil, du spiller. Shader-caching vil sænke ydeevnen og ofte forårsage forsinkelser i spil. Ydeevnen forbedres, når shaderne caches, men du vil stadig opleve nogle lejlighedsvise forsinkelser og afmatninger. Til mindre krævende spil vil du få en sjovere oplevelse med hurtigere ydeevne.
Vita3K
Vita-emulatoren har også blandet ydeevne og afhænger af det spil, du spiller. Mindre krævende spil kan sagtens spilles, og hvis de er kompatible med emulatoren, vil du ikke have mange problemer. De mere krævende spil vil dog køre meget langsomt.
Afsluttende tanker
Vi opsummerer vores AYN Odin Pro-anmeldelse med vores afsluttende tanker. Den bærbare spilkonsol AYN Odin Pro overraskede mig virkelig med, hvor solidt det hele føltes. Selve opbygningen og kvaliteten af den håndholdte er fremragende og føles bestemt mere premium end f.eks. de håndholdte fra Anbernic.
At styresystemet kommer med en ren installation er både godt og skidt. Jeg kan godt lide den rene installation, da jeg kan installere de apps, jeg vil, uden at have skrammel. Andre vil måske have alt sat op, så det er klar til brug, for eksempel for at lette brugen eller spare tid.
Overlay-softwaren fungerer godt, og jeg havde ingen problemer med at konfigurere screen mapping til de spil, jeg testede. Der er masser af indstillinger, der er specifikke for den håndholdte, som man kan pille ved. Og med HDMI-udgang kan du også nyde spil på en større skærm.
Jeg havde svært ved at have noget imod Odin Pro bærbare gaming-system, alt fungerer præcis, som det skal. At den kun understøtter Android 10 betyder, at du ikke officielt kan køre YuZu, men spillene ville alligevel ikke køre så godt. Alt i alt er det en virkelig solid håndholdt computer med en fantastisk ydeevne, milevidt foran de Tiger T618-baserede håndholdte computere!
Du kan læse mere og købe AYN Odin Pro her. Brug rabatkoden AYN5OFF for at få 5% rabat. Bemærk, at koden kan udløbe efter en måned, og at den ikke kan bruges under udsalg eller kampagner.
Det afslutter vores anmeldelse af AYN Odin Pro, hvad synes du om den håndholdte spillekonsol? Fortæl os det i kommentarerne.