AYANEO Pocket Micro Review
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Summary
Samlet set
4.6Brugeranmeldelse
( votes)Fordele
- Premium building quality with CNC aluminium alloy shell
- Compact & Portable
- Impressive emulation performance
- AYANEOs custom software
- Hall effect joysticks
Ulemper
- Lack of 3.5mm headphone port, with strange choice of USB port usage
- The 3.5″ display may be too small for some users
AYANEO Pocket Micro, der er inspireret af Gameboy Advance Micro, bringer Android-baseret gaming til en lille formfaktor-håndholdt med et AYANEO-twist. Lad os finde ud af i vores AYANEO Pocket Micro-anmeldelse, om den fortjener dine penge, når vi kigger på dens funktioner, tjekker system-, spil- og emuleringsydelsen og sammenligner med andre Android-baserede håndholdte.
Video med anmeldelse af AYANEO Pocket Micro
Oversigt over AYANEO Pocket Micro
Vi starter vores AYANEO Pocket Micro-anmeldelse med en oversigt over Android-spillekonsollen. AYANEO Pocket Micro måler 15,6 x 6,3 x 1,8 cm (6,1 x 2,4 x 0,7 tommer) og vejer 233 g (0,51 lbs). Skallen er en aluminiumslegering, som giver den en meget solid premium-følelse og føles tungere, end den ser ud. I denne størrelse kan den være i lommen, men det kan være en god idé at have den i en jakkelomme eller taske på grund af de analoge sticks.
Skærmen er en 3,5 tommer kantløs IPS-berøringsskærm med en opløsning på 960×640. Det er præcis fire gange så høj opløsning som på den originale Gameboy Advance.
Vi har de sædvanlige spilkontroller med analoge pinde med hall-effekt. På nederste venstre og højre kant er der to par knapper til SELECT og START, AYA Overlay og Home.
I bunden er der en USB Type-C-port, som understøtter USB 2.0 OTG. Vi vil diskutere dette yderligere om et øjeblik. Venstre side har en overdækket Micro SD-kortlæser, og højre side har nogle makroknapper.
Toppen har et par skulder- og udløserknapper på hver side. Og i midten til højre er der en tænd/sluk-knap med integreret fingeraftryksscanner og lydstyrkeknapper.
Jeg troede, jeg havde den røde og den gyldne GBA Micro til sammenligning, men det viste sig, at jeg havde den sølvfarvede 🙂 Man kan se en vis inspiration i formen og med SELECT- og START-knapperne på de buede sider. Ligesom AYANEO Pocket DMG er det ikke meningen, at den skal være en kopi, men mere et inspireret design.
AYANEO Pocket Micro USB-port
Vi vil gerne nævne USB Type-C-porten, da vi synes, den er lidt mærkelig. USB-porten kan som standard bruges til at oplade Micro. Men hvis du vil tilslutte et USB-flashdrev eller bruge et Type-C til 3,5 mm lydstik, skal du først slukke for den interne gamepad via indstillingerne.
Det betyder, at det ikke er muligt at bruge ekstern lagring eller kablede hovedtelefoner, mens man spiller, da gamepad'en er slukket. Der er ingen 3,5 mm lydport, som man finder på stort set alle Android-gaming-enheder. Du kan selvfølgelig bruge Bluetooth-hovedtelefoner uden problemer, men vi fandt hele opsætningen en smule skuffende. Jeg ser hver dag folk, der stadig bruger hovedtelefoner med ledning til deres telefoner og håndholdte enheder.
AYANEO Pocket Micro Tekniske specifikationer
I den næste del af vores AYANEO Pocket Micro-anmeldelse gennemgår vi de tekniske specifikationer og kører vores egne tests af batterilevetid, blæserstøj og temperatur.
CPU | MediaTek Helio G99 2x Arm Cortex-A76 op til 2,2 GHz 6x Arm Cortex-A55 op til 2,0 GHz |
GPU | Arm Mali-G57 MC2 |
RAM | 6 GB LPDDR4x 8 GB LPDDR4x |
OPBEVARING | 128GB UFS 2.2 256GB UFS 2.2 |
KOMMUNIKATION | Wi-Fi 5 Bluetooth 5.2 |
DISPLAY | 3,5″ kantløs IPS-berøringsskærm 960×640 opløsning 330 PPI 400 nits 3:2 skærmforhold 100 % sRGB-dækning / 115 % sRGB-volumen |
DIMENSIONER | 15,6 x 6,3 x 1,8 cm (6,1 x 2,4 x 0,7 tommer) |
VÆGT | 233 g (0,51 lbs) |
Den drives af et genopladeligt batteri på 2.600 mAh. For at teste batterilevetiden kørte vi Antutu-benchmark i et loop med fuld lysstyrke og indstillingen Performance mode. Vi fik en batterilevetid på 3 timer. Det gennemsnitlige batteriforbrug er op til 6 timer, afhængigt af hvilke apps du kører.
I vores test af blæserstøj og temperatur, som også blev udført, mens Antutu kørte, var vi nødt til at lægge øret op til blæsergitteret for at høre, om blæseren snurrede. Man ville ikke kunne høre Android-spillekonsollen i et almindeligt kontorområde, og selv i et stille rum er det svært at høre noget. Temperaturen var 46 °C, og den kom primært fra skærmen og ikke fra udstødningsgitteret.
System-benchmarks
Som altid med Android-gaming-håndholdte kører vi et par benchmarks for at finde ud af dens ydeevne og sammenligner den også med andre håndholdte som en del af vores AYANEO Pocket Micro-anmeldelse. Desværre havde vi ikke andre G99-enheder, så vi har medtaget nogle lignende populære enheder samt AYANEO's førsteklasses Pocket S-håndholdte med høj ydeevne.
Geekbench 5
Geekbench 5 tester CPU'ernes single- og multi-core-ydelse. Sammenlignet med den langt billigere Retroid Pocket 2S og RG Cube til samme pris ser vi omkring den forventede ydeevne. Langt højere end Pocket 2S med en forskel på 43 % og under Anbernic RG Cube med en forskel på 14 % på single core-ydelsen.
Geekbench 6
For Geekbench 6 har vi desværre ikke nogen score for Pocket 2S. Men vi kan se en forskel på ca. 16 % i performance mellem RG Cube og AYANEO Pocket Micro for single core og ca. 19 % for multi-core.
Antutu
Med Antutu, som udfører en række tests for daglig brug af en Android-enhed, ser vi igen Pocket Micro i midten af de tre. Der er en forskel på 56 % i forhold til Pocket 2S og 15 % i forhold til RG Cube.
3DMARK
Og på vores sidste test med 3DMARK. I Slingshot ser vi pæne stigninger i ydelsen i forhold til 2S, men en større forskel på 33 % i forhold til RG Cube. Og i Wildlife Extreme-benchmarket ser vi igen en god forskel mellem Pocket 2S og omkring 48 % forskel til RG Cube.
Benchmark-oversigt
Generelt ser vi gode resultater for AYANEO Pocket Micro. Den overgår Retroid Pocket 2S, som har en 35% lavere prisforskel, men vi ser Anbernic RG Cube komme ud på toppen med højere ydeevne og en lavere pris på omkring 15% forskel. RG Cube har måske en lavere pris og højere ydeevne, men den overordnede kvalitet er ikke førsteklasses, i modsætning til AYANEO Pocket Micro Android-gaming-enheden.
Oversigt over AYANEO Pocket Micro OS
I forlængelse af vores anmeldelse af AYANEO Pocket Micro tager vi et kort kig på operativsystemet og den medfølgende software på den håndholdte Android-spilcomputer. Den håndholdte AYANEO Android kører Android 13 OS og kommer med de sædvanlige Android-apps, herunder Google Play Store og AYANEO's brugerdefinerede Home-software.
Med AYA Home-softwaren har du adgang til en frontend til spil samt en række indstillinger for operativsystemet og enheden. Du skal konfigurere ROM-frontenden til spil, hvilket kan tage lidt tid, men det er det hele værd.
Og med AYA Overlay har du med et swipe med fingeren nem adgang til en masse oplysninger som FPS, temperatur og blæserhastighed. Samt genveje til at ændre performance-tilstande, controller-indstillinger og meget mere.
Ligesom AYANEOs andre håndholdte giver deres software et mere eksklusivt udseende og brug end andre producenter som Anbernic, AYN og Retroid.
Android-spil
Vi prøvede nogle Android-håndholdte til spil som en del af denne AYANEO Pocket Micro-anmeldelse. Med den mindre effektive processor sammenlignet med AYANEO Pocket S kan du stadig spille et anstændigt antal spil.
Og til spil, der ikke er controller-kompatible, kan du bruge den indbyggede screen-mapping-software. Få adgang til det fra overlayet, og træk blot ikonerne til de respektive områder på skærmen, som du vil simulere skærmtryk med. Det er hurtigt og nemt at sætte op og bruge, som det skal være.
Emuleringens ydeevne
Som det næste i vores AYANEO Pocket Micro-anmeldelse testede vi emulatorer til både ældre og nyere systemer. Vi var faktisk meget overraskede over emuleringsevnen for AYANEO Pocket Micro. Ud fra processorens ydeevne havde vi en generel forventning om, hvilke emulatorer der ville køre godt. Men hold øje med nogle imponerende resultater.
Naturligvis vil alle dine 8-, 16- og 32bit-konsoller, computere og håndholdte køre fantastisk. Hvor det er muligt, kan du øge gengivelsesopløsningen og tilføje grafikforbedringer osv.
PPSSPP
PPSSPP er en fantastisk emulator, og vi var i stand til at sætte renderingsopløsningen til 3x, uden frame skipping, 16x anisotropisk filtrering og nogle andre tweaks på God Of War. Vi fik en solid 60 FPS, hvilket er dejligt at se.
AetherSX2
På Aether SX2 var vores yndlingsspil OutRun desværre uspilleligt, selv ved halv opløsning. Vi havde bedre held med Gran Turismo 3 i halv opløsning. Afhængigt af hvor krævende spillet er, kan du gå op til 0,75 eller 1 x opløsning på lavere enheder.
Citra
Vi fik gode resultater med Citra-emulatoren. Vi prøvede en masse spil, og mange kunne sagtens spilles. Der er nogle fald i frames og shader cache-forsinkelser i mere krævende spil, men generelt var de spilbare bagefter!
Vita3K
Vores foretrukne trippy-spil TxK på Vita3K-emulatoren kørte perfekt, og vi kunne øge renderingsopløsningen til 2x. Med Street Fighter X Tekken var vi nødt til at køre i normal opløsning, og generelt så vi gode billedhastigheder med nogle lejlighedsvise caching-forsinkelser, imponerende!
Yuzu
Vores sidste emulator er den nu udgåede YuZu-emulator. Ved 1x opløsning på Cruisn‛ Blast var gennemsnittet omkring 30 til 40 billeder i sekundet, hvilket i betragtning af processoren er meget godt. Hvis du sænker opløsningen til det halve, kan vi komme helt op på 50 billeder i sekundet. Forvent ikke, at mange spil spiller så godt, men du kan få nogle gode resultater fra mindre krævende spil.
Afsluttende tanker
Det er tid til at opsummere vores tanker i vores AYANEO Pocket Micro-anmeldelse. Før jeg fik fingrene i AYANEO Pocket Micro, var jeg usikker på, om det ville være en Android-håndholdt, der var værd at bruge. Men efter at have brugt lidt tid på den, har mine indtryk ændret sig i retning af, at det er en håndholdt, man bør overveje. Her er hvorfor.
Lad os starte med ydeevnen. På trods af at den har en processor i den lavere ende, gør den faktisk et godt stykke arbejde! Vi så god ydelse i benchmarks, dog ikke så god som den billigere Anbernic RG Cube. Men når vi rent faktisk kørte emulatorer, så vi en anstændig ydelse for PS2, Citra og YuZu, og gode resultater med Vita3K.
Den højere kvalitet med hensyn til udseende og følelse er det, der adskiller AYANEO Pocket Micro fra Anbernic RG cube. Vi har en ramme af CNC-aluminiumslegering på Micro sammenlignet med en plastikskal på Cube. Du har også AYA-softwaren, som fungerer rigtig godt og ser godt ud.
En ting, jeg er nødt til at nævne, er skærmstørrelsen, som med sine 3,5″ er til den lille side. Mens jeg satte alle emulatorerne op og spillede nogle spil, havde jeg svært ved at læse noget tekst, især på de mere moderne emulerede systemer. Når man når en vis alder, kan ens øjne ikke klare små skærme og lille tekst så godt. Så det er noget, man skal være opmærksom på, og det kan være en god idé at vælge en større skærm.
Med dette i tankerne kan vi anbefale AYANEO Pocket Micro til dine ældre retrospilkrav, f.eks. op til PlayStation-æraen. Og til nyere systemer kan dine resultater variere med hensyn til ydeevne, men der er bestemt mulighed for at nyde dem, hvis dit syn tillader det. Og størrelsen og formfaktoren er fantastisk til en jakkelomme eller taske med hensyn til bærbarhed. Hvis du er på udkig efter en førsteklasses Android-håndholdt i lommeformat til retrospil, er AYANEO Pocket Micro en fremragende mulighed!
Du kan læse mere om og købe din AYANEO Pocket Micro her.
Det var vores anmeldelse af AYANEO Pocket Micro. Hvis du har spørgsmål til den, er du velkommen til at spørge i kommentarerne nedenfor, så svarer vi med glæde.