Chat with us, powered by LiveChat

De bedste håndholdte retrokonsoller med video

Best Handheld Retro Consoles
Best Handheld Retro Consoles

Den bedste håndholdte retrokonsol

1. Retroid Pocket 2 Plus

Retroid Pocket 2 var en ret populær håndholdt retrokonsol i den periode, hvor den blev udgivet. Retroid Pocket 2 Plus er en videreudvikling af den model, som har forbedret ydeevne over hele linjen. Efter vores mening er det en af de bedste håndholdte retrokonsoller på markedet i øjeblikket.

Med en forbedret SoC, en Unisoc Tiger T310 SoC, har Retroid Pocket 2 Plus en række forbedringer af ydeevnen, som gør det muligt at spille et endnu større udvalg af retrospil. Også dem på platforme, der tidligere var for svære at efterligne.

Ud over de rå forbedringer af ydeevnen har Retroid Pocket 2 Plus også forbedrede knapper med mere vandring, hvilket giver en mere behagelig oplevelse.

Hvis du vil vide mere om Retroid Pocket 2 Plus, opfordrer vi dig til at læse vores anmeldelse af Retroid Pocket 2 Plus!

Hvad vi kan lide!

  • Emulerer hurtigere
  • Mere indbygget opbevaring
  • WiFi 5G understøttet
  • Ny hurtigere processor

Hvad vi ikke kan lide…

  • Det tager et stykke tid at sætte alt op
  • Ikke brugervenligt for begyndere

2. Miyoo Mini

Miyoo Mini er en relativ nykommer på scenen for retro-håndholdte konsoller. Det, der straks springer i øjnene, er, at den kan være i en lomme og måler 6,5 x 9,35 x 1,8 cm (2,55 x 3,68 x 0,70 tommer) og vejer 110 gram.

Miyoo Mini drives af en ARM Cortex-A7 dual core med en frekvens på op til 1,2 GHz. Der er 128 MB RAM, hvilket er rigeligt til operativsystemet og de konsolemulatorer, den understøtter. Den fantastiske skærm er en 2,8″ IPS-skærm med en opløsning på 640×480, perfekt til retrospil!

Standard-OS’et kører godt nok, men det kæmper lidt med PlayStation-emuleringen. Men Onion OS CFW (Custom Firmware) er en fremragende erstatning og giver mulighed for PlayStation-emulering i fuld fart. Og prisen er omkring mindre end halvdelen af prisen på andre håndholdte, det er et rigtigt godt køb og meget bærbart!

Hvis du vil vide mere om Miyoo Mini, kan du læse vores fulde Miyoo Mini-anmeldelse eller købe Miyoo Mini her.

Hvad vi kan lide!

  • Perfekt til den daglige pendling
  • Lav pris
  • Den 640×480 2,8″ store skærm ser fantastisk ud
  • Brugervenligt operativsystem
  • Let at udskifte batteri

Hvad vi ikke kan lide…

  • Det er nødvendigt at installere en CFW for at få det bedste ud af den håndholdte.

3. RG552

ANBERNIC RG552 fører an i den fjerde generation af håndholdte retrokonsoller. Den seneste mulighed fra ANBERNIC, en producent af mange populære håndholdte computere.

RG552, som er en ny generation af håndholdte, har mere kraftfulde specifikationer end sine forgængere i 351-serien. Med en Rockchip RK3399 System-on-a-Chip. Denne SoC har en hexa-core processor med en maksimal frekvens på 1,80 GHz samt 4 GB LPDDR4 RAM (det er fire gange så meget RAM som i 351-serien).

Dette ydelsesløft gør det muligt for RG552 at håndtere mange platforme, som den forrige generation ikke kunne (Sega Saturn, Sega Dreamcast, DS osv.), samt at blive bedre til de platforme, der var mere ustabile (N64, PSP osv.).

Det virkelige højdepunkt ved RG552 er det store display. Størrelsen er ca. 5,36 tommer og med en heftig (men usædvanlig) opløsning på 1920 x 1152. Denne skærm er touch-kompatibel. Og 5:3-billedformatet passer ikke perfekt til widescreen (16:9) eller standard (4:3/3:2) spil, men finder i stedet et godt kompromis mellem de to.

Andre elementer fra den forrige generation er også bevaret, f.eks. designet med to microSD-kort. En vigtig forskel er dog, at der er indbygget et internt eMMC-lager. Forudindlæst med en Android 7-installation. Det er rigtigt, RG552 kører Android!

EmulationStation-fans skal dog ikke bekymre sig, da det stadig er muligt nemt at køre alternative operativsystemer (måske er du endda interesseret i at prøve noget af RG552 Custom Firmware!)

Funktioner, som man længe har savnet, vender også tilbage med en mini-HDMI-port på enhedens tag.

Du kan læse mere om RG552, og hvad den kan, i vores anmeldelse af RG552.

Hvad vi kan lide!

  • Skærm i høj kvalitet og høj opløsning.
  • Kører både Android- og Linux-baserede operativsystemer
  • HDMI-porten vender tilbage!
  • 5:3-billedformat er en god mellemting mellem 16:9, 4:3 og 3:2.
  • Behagelige knapper.

Hvad vi ikke kan lide…

  • Forholdet mellem pris og ydelse er ikke det bedste.
  • Ergonomien begynder at vakle i den større størrelse
  • GBA-emuleringen er ikke længere pixelperfekt (en afvejning af at have en 4:3-skærm).

4. RG351MP

ANBERNICs RG351MP indtager førstepladsen på vores liste over håndholdte retrokonsoller. Det er det seneste skud på stammen i en lang række enheder og den logiske afslutning på tredje generation af håndholdte computere.

Det centrale ved RG351MP er ikke et enkelt aspekt af den, men snarere de mange aspekter, den indeholder. Den har 4:3, 640x480p IPS-skærm fra RG351V, kombineret med metalskallen fra RG351M. Den bevarer også designet med to microSD-slots fra RG351V, hvilket gør det nemt at administrere firmware og spil separat.

For mange var dette “den” håndholdte, de havde ventet på i tredje generation. Og hvis du overvejer at købe din første håndholdte retrokonsol, vil det være svært at finde noget bedre end RG351MP på markedet i øjeblikket.

Det eneste, vi virkelig har at udsætte på RG351MP, er manglen på indbygget Wi-Fi. Det betyder, at du skal bruge en ekstern dongle for at udføre netværksrelaterede opgaver.

Til ydelsesaspektet af RG351MP – RG351MP gør brug af RK3326 SoC (System-on-a-Chip) med 1 GB RAM. Det gør, at systemet kan håndtere langt de fleste Playstation 1-spil og også ældre spil med næsten perfekt ydeevne. Men når man går videre end PS1 (dvs. N64 og PSP), begynder det at blive en “spil-for-spil”-oplevelse. Nogle kører godt, andre mindre godt.

Hvad vi kan lide!

  • ANBERNICs kvalitetskontrol er til at få øje på. Med knapper, der har den helt rigtige størrelse, og en retro-håndholdt med en ren finish.
  • To microSD-kortpladser gør det nemt at håndtere spil og styresystemer.
  • 480p, 4:3-skærm giver strækfri billeder på et stort antal platforme.

Hvad vi ikke kan lide…

  • Ingen intern wi-fi er ærgerligt…
  • Ingen reel forbedring af ydeevnen i forhold til tidligere modeller.
  • GBA-emulering er ikke længere pixel-perfekt (en afvejning af at have en 4:3-skærm)

Hvis du vil vide mere om denne fantastiske håndholdte, kan du læse vores anmeldelse af RG351MP. Du kan også købe en RG351MP fra DroiX i dag!


5. Retroid Pocket 2

Retroid Pocket 2 indtager andenpladsen på vores liste. Som håndholdt retrokonsol er den helt sikkert en af de bedste, du kan finde på markedet lige nu. Det har dog sine forbehold, som man skal være opmærksom på.

Vi starter dog med det positive! Retroid Pocket 2 er en af de få håndholdte i “tredje generation”, der kører Android i stedet for en Linux-baseret distribution. For at være helt præcis kører den Android 6 som standard-OS, men der findes en officiel opgradering til Android 8.1.

At køre Android betyder, at Retroid Pocket 2 har umiddelbar adgang til et væld af modne, funktionsrige emulatorer til mange platforme. Så ud over den indledende anskaffelse af (lovligt anskaffede) spil er der ikke meget i vejen for opsætning

Det eneste, vi ikke er så glade for, er knapperne. Alle knapperne på Retroid Pocket 2 er digitale. Det betyder, at de alle er meget “klikagtige”. Kender du det, at når du trykker på en knap på de fleste spilcontrollere, er der en lille afstand, som knappen faktisk skal trykke ned, før et input registreres? Den afstand er næsten øjeblikkelig på Retroid Pocket 2.

Det er dog i sidste ende et spørgsmål om præferencer. På den anden side giver digitale knapper dig mulighed for hurtigt og sikkert at indtaste kommandoer, hvilket er afgørende for mere tempofyldte arkade- og konsolspil.

I modsætning til andre håndholdte i sin “generation” bruger Retroid Pocket 2 ikke en RockChip SoC. I stedet bruger den en quad-core Cortex-A7 SoC. Præstationen er dog meget ens, uden nogen nævneværdig forskel (en frame eller to her og der).

Retroid OS?

Alle Retroid Pocket 2-enheder kommer også med det unikke “Retroid OS”-operativsystem, der kører sideløbende med den almindelige Android-installation. Retroid OS er et strømlinet styresystem, der udelukkende er designet til at spille spil, og som også har en eller to andre nyttige funktioner.

Selv om det er nyttigt for dem, der ikke har tid til at sætte en samling emulatorer op, foretrækker vi stadig at bruge den almindelige Android-installation, når vi spiller på Retroid Pocket 2.

RETROID Pocket 2 SNES Colour - Vinklet visning forfra
Retroid Pocket 2 i den amerikanske SNES-farve “Aged/Yellowed Plastic”.

Hvad vi kan lide!

  • Android giver adgang til en masse modne emulatorer og andre seje apps, som ikke er mulige på andre enheder.
  • En mikro-HDMI-port gør det muligt at spille på større skærme.
  • Masser af seje, sjove farver at vælge imellem.

Hvad vi ikke kan lide…

  • De digitale knapper er lidt klikagtige efter vores smag.
  • Android-grænsefladen kan være lidt træg.
  • Bruger internt eMMC-lager, så firmware (brugerdefineret eller ej) er lidt sværere at installere.

Du kan læse mere om Retroid Pocket 2 i vores anmeldelse af Retroid Pocket 2, og glem ikke, at du kan købe en Retroid Pocket 2 fra DroiX!


6. RG351V

På tredjepladsen på listen er endnu en ANBERNIC-håndholdt – nemlig ANBERNIC RG351V, den seneste håndholdte retrokonsol efter RG351MP.

“V’et” i RG351V står for én ting. Kan du gætte, hvad den er baseret på, når du ser på selve enheden?

Hvis du gættede på “lodret”, har du ret! ANBERNIC RG351V er endnu et af ANBERNICs forsøg på at producere en håndholdt computer med et vertikalt orienteret design.

Det betyder også, at skærmen ikke længere kan understøtte det oprindelige 3:2-forhold. I stedet er skærmen blevet opgraderet til en 4:3 640x40p-skærm. Det er perfekt til at emulere langt de fleste retrokonsoller, da mange af dem oprindeligt havde et 4:3-billedformat.

RG351V markerede også en tilbagevenden til formen med det dobbelte microSD-kortlayout. Gør det nemmere end nogensinde før at administrere din firmware og dine spil.

RG351V har samme SoC som de andre tredjegenerations-håndholdte, så den er bedst egnet til at spille Playstation 1-spil og tidligere. En håndfuld N64- og PSP-spil kan også spilles.

Fraværet af en anden analog pind er lidt ærgerligt, men meget, meget få spil (som systemet kan emulere) havde endda indbygget kompatibilitet med den anden analoge pind. Så vi kan se gennem fingre med den udeladelse.

Hvad vi kan lide!

  • Den lidt højere håndposition gør den lidt mere behagelig for større hænder.
  • 4:3-skærmen er virkelig skarp og klar.
  • ANBERNICs karakteristiske byggekvalitet holder stik med knapper, kofangere og aftrækkere, der føles godt.

Hvad vi ikke kan lide…

  • Der er kun én højttaler, som bliver dækket af din hånd.
  • Ingen anden analog pind.

Hvis du vil lære denne lodrette håndholdte retrokonsol lidt bedre at kende, kan du læse vores anmeldelse af RG351V. Du kan også købe en RG351V fra DroiX i dag!


7. Gameforce Chi

GameForce Chi indtager pladsen som nummer fire på vores liste over håndholdte retrokonsoller. Det er måske også vores mest visuelt markante enhed på denne liste.

Med hensyn til æstetik er Gameforce Chi et modigt budskab med lyse, matte farver (i skrivende stund er de tilgængelige farver orange, grøn og en “tan”-farve). Formen på enheden ser også ud til bevidst at minde om den populære Game Boy Advance-håndholdte med en noget ovallignende silhuet.

Hvad Gameforce mangler i subtilitet, kompenserer den dog for i praktisk anvendelighed og håndfølelse. Enhedens usædvanlige form gør, at hele enheden føles overraskende ergonomisk i hånden, hvilket giver mulighed for mere behagelige spilsessioner.

I alle andre henseender er GameForce Chi generelt bare et solidt valg. Knapperne føles ordentlige, og skærmen (4:3-forhold og 640x480p) er af en respektabel kvalitet. Højttalerne er også af god kvalitet.

Det eneste, vi har at udsætte på den, er manglen på et volumenhjul og på L3/R3-knapper. Så det er ikke helt intuitivt at justere lydstyrken.

Hvad vi kan lide!

  • Unikt, ergonomisk design med klare, iøjnefaldende farver.
  • 4:3 IPS-skærm i høj kvalitet.
  • Baggrundsbelyste knapper er nyttige til spil i mørke.

Hvad vi ikke kan lide…

  • Ingen dedikerede volumenhjul/rockere.
  • Den matte finish føles lidt ru.
  • Ingen L3/R3-knapper!

Tjek vores anmeldelse for at få mere at vide om GameForce Chi. Du kan også købe en GameForce Chi i dag fra DroiX!


Æresomtale

I dette afsnit gennemgår vi nogle ældre håndholdte, som ikke er helt nye nok til at blive kaldt de bedste, men som stadig er værd at samle op, hvis du kan finde dem på lager.

RG351M

RG351M er den femte og sidste på vores liste over håndholdte retrokonsoller. Den er det andet medlem af den tredje generation af ANBERNIC-håndholdte.

Den var oprindeligt tænkt som en opgradering af den oprindelige RG351P. Lidt ligesom RG350M var det for RG350 i den forrige generation.

Men i modsætning til den forrige generation har RG351M kun fået en lille håndfuld forbedringer med i købet. Det drejer sig om introduktionen af en metalskal og tilstedeværelsen af en funktionel intern Wi-Fi-chip.

På trods af de færre forbedringer var RG351M dog stadig en fremragende indgang til en verden af håndholdte retrokonsoller takket være dens brugervenlighed og overkommelige pris.

I modsætning til de seneste modeller i denne generation har RG351M en 3:2-skærm (480x320p) og kun et enkelt slot til microSD-kort. Det betyder, at operativsystemet og spillene er på det samme microSD-kort, men også på separate partitioner.

Ligesom RG351MP og RG351V kører RG351M med den samme RockChip RK3326 SoC, og man kan derfor forvente den samme ydeevne i spil generelt. Billedformatet 3:2 egner sig dog bedre til Game Boy Advance-spil, men vil resultere i enten sorte bjælker eller udstrakte billeder på alt andet.

Hvad vi kan lide!

  • Metalskallen understøtter en overordnet robust “premium”-følelse.
  • Funktionel indbygget Wi-Fi!
  • Masser af seje, sjove farver at vælge imellem.

Hvad vi ikke kan lide…

  • Der er ikke megen grund til at opgradere, hvis man allerede har en RG351P.
  • D-Pad kan være noget stift, indtil det er “kørt ind”
  • 3:2-opløsning betyder, at de fleste spil enten skal strækkes eller have sorte bjælker.

Læs vores anmeldelse af RG351M for at få mere at vide, eller tjek DroiX, hvor du kan købe en RG351M lige nu!


Afrunding

ModelProcessorSkærmOperativsystemLink til køb
Retroid Pocket 2 PlusUnisoc Tiger T310; Quad-core @ 1,8 GHz640x480p; 4:3; 3,5″Android 9.0Køb nu
MIYOO MINIARM Cortex-A7 dual core @ 1,2 GHz640x480p; 4:3; 2,8″Brugerdefineret (Linux-baseret)Køb nu
ANBERNIC RG552RockChip RK3399; Hexa-core @ 1,8 GHz 1920x1152p; 5:3; 5,36″Android 7.1 + Andet (Linux-baseret)Køb nu
ANBERNIC RG351MPRockChip RK3326; Quad-core @ 1,5 GHz640x480p; 4:3; 3,5″EmuELEC (brugerdefineret)Køb nu
Gameforce Chi RockChip RK3326; Quad-core @ 1,5 GHz 640x480p; 4:3; 3,45″EmuELEC (officiel)Køb nu
Retroid Pocket 2 Cortex-A7; Quad-core @ 1,5 GHz 640x480p; 4:3; 3,5″ Android 6.0 + RetroidOSKøb nu
ANBERNIC RG351V RockChip RK3326; Quad-core @ 1,5 GHz 640x480p; 4:3; 3,5″ EmuELEC (brugerdefineret) Køb nu
ANBERNIC RG351M RockChip RK3326; Quad-core @ 1,5 GHz 480×320; 3:2; 3.5″ EmuELEC (brugerdefineret) Køb nu
Den bedste håndholdte retrokonsol – bord

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.