Synes du ikke, at standardfirmwaren til din RG552 er helt god nok? Måske er du interesseret i RG552 custom firmware. Vi hos DroiX vil katalogisere al firmware, der når vores ører, her i denne praktiske guide!
Hvad er brugerdefineret firmware?
Hvis du oplever, at funktionerne og ydeevnen i en enheds standardfirmware ikke er helt i top, er der normalt en af to ting, du kan gøre.
Den første af disse er at give op. Låse enheden inde eller endda sende den tilbage til sælgeren.
I mellemtiden er den anden metode at installere en anden (dvs. brugerdefineret) firmware på enheden.
Brugerdefineret firmware er i bund og grund et alternativt styresystem, der er udviklet af fællesskabet til fællesskabet. Talrige talentfulde udviklere, hobbyfolk og andre går sammen om at producere en firmwaredistribution med alle mulige tweaks, rettelser og optimeringer.
Efter vores mening opfylder “god” firmware til håndholdte retrospil følgende egenskaber:
- Det er GRATIS.
- Betalt firmware til emuleringshåndholdte er i bedste fald moralsk tvivlsomt. Hvis der nogensinde er funktioner, der holdes tilbage bag en slags betalingsmur, anbefaler vi, at du holder dig væk.
- Det er open source
- Der er gode grunde til at sikre, at kildekoden holdes væk fra den brede offentlighed. Men hvis en firmwaredistribution blot er en tilpasning af eksisterende open source-software, mener vi ikke, at det berettiger til at skjule kildekoden, da det kan forhindre yderligere bidrag til projektet.
Hvordan installerer jeg brugerdefineret firmware på RG552?
I skrivende stund er der kun Linux-baserede brugerdefinerede firmware-builds, der kører på eksterne microSD-kort, tilgængelige. Og processen for opdatering er den samme, som kan ses i vores tidligere RG552 firmwareopdateringsguide.
Hvis du ikke kan lide balenaEtcher, er der også alternative værktøjer, du kan bruge til at flashe microSD-kortet. Herunder Rufus og Win32 Disk Imager.
Vi anbefaler på det kraftigste, at du forsøger at installere firmwaren på et separat microSD-kort i stedet for det originale. Medmindre du absolut ved, hvad du laver.
Problemet med RG552-firmwaren
Sammenlignet med RG351-familien støder RG552 på et unikt problem, når det gælder emulering. Kort sagt har Android allerede et væld af modne, optimerede emulatorer, der kan downloades.
På dette tidlige tidspunkt i enhedens livscyklus er det derfor usandsynligt, at du rent faktisk vil kunne se nogen væsentlig forbedring af ydeevnen ved at køre et Linux-baseret styresystem frem for Android. I nogle tilfælde kan de mere avancerede platforme (N64, PSP osv.) faktisk opleve et lille fald i ydeevnen.
Efterhånden som firmwaren får tid til at modnes, og udviklerne finder måder at optimere emulatorerne på, vil dette helt sikkert ændre sig i fremtiden. Men tæt på lanceringen ville vi personligt vente et stykke tid, før vi forpligter os til en bestemt firmware endnu.
RG552 Custom Firmware at holde øje med
Efterhånden som der udvikles/opdateres firmware til denne enhed, vender vi tilbage til denne artikel med jævne mellemrum for at tilføje flere oplysninger/opdatere eksisterende oplysninger.
Nogle af disse firmwareudgivelser kan i øjeblikket være i BETA- eller endda ALPHA-status. Det betyder, at de ikke er stabile. Selvom der altid er risiko for, at der opstår fejl i enhver form for software, er risikoen for kritiske fejl i ikke-stabile udgivelser betydeligt højere. Brug dem på egen risiko.
351ELEC
Type: Ekstern/Linux
Hvis du er bekendt med RG351 custom firmware-scenen, er det sandsynligt, at du allerede er bekendt med 351ELEC.
351ELEC er brugerdefineret firmware, der fokuserer på at gøre brugeroplevelsen så funktionsrig og strømlinet som muligt, uden at gå på kompromis med brugervenlighed eller funktionalitet. Hvis denne firmware følger samme spor som 351’er-versionerne, kan du forvente et utal af forbedringer såsom præoptimerede spil, ekstra funktioner (såsom PortMaster), ydelsesforbedringer og meget mere!
I øjeblikket er 351ELEC til RG552 i betastatus og kan downloades fra 351ELEC’s github-side.
Du kan finde flere oplysninger om 351ELEC på holdets officielle hjemmeside.
JELOS
Type: Ekstern/Linux
JELOS (Just Enough Linux Operating System) er et lille brugerdefineret firmwareprojekt fra den oprindelige hovedudvikler af 351ELEC, Fewtarius.
Det var oprindeligt et privat projekt, men interesse fra det bredere samfund ansporede dem til at udvikle firmwaren som en distribution i stedet for bare at holde den privat.
JelOS er en aflægger af 351ELEC og vil indeholde en række QoL-ændringer såsom automatisk blæserstyring, men vil også være mindre omfattende, hvad angår funktioner (dvs. ingen onlineopdatering, nogle unødvendige emulatorer fjernet på grund af dårlig ydeevne).
De nyeste versioner af JELOS kan downloades fra den officielle JELOS-hjemmeside.
[2022/01/19 Update] Af personlige årsager vil udvikleren af JELOS ikke længere offentliggøre denne firmware og har taget sin hjemmeside offline som en del af denne beslutning.
Den seneste offentlige udgave af JELOS kan findes på dette spejl: https://go.droix.co.uk/RG552-JELOS
[2022/02/17 Update] JELOS er tilbage! Denne gang kan du downloade den nyeste version af JELOS fra det offentligt tilgængelige GitHub-repository.
Vi har også lavet et spejl af buildet fra den 15. februar 2022 her: https://go.droix.co.uk/RG552-JELOS
Batocera
Type: Ekstern/Linux
RG552 leveres som standard med en tilpasset udgave af Batocera, som er blevet justeret af ANBERNIC for at kunne køre på RG552. Batocera-teamet har dog også besluttet sig for at udvikle deres egen version af operativsystemet.
Batocera er en velafrundet linux-baseret RG552 custom firmware. Det gør brug af EmulationStation og RetroArch i tandem. Giver en ligefrem emuleringsoplevelse. Med ekstra funktioner som RetroAchievements og onlinespil gennem RetroArch, der gør det hele lidt sjovere.
I skrivende stund er den stadig i ALPHA-status. Så forvent fejl og mangler. Det sædvanlige for en alfa, faktisk.
Du kan hente den nyeste version af Batocera fra den officielle hjemmeside. Vi har også uploadet et spejl af buildet fra den 23. januar 2022 her: https://go.droix.co.uk/batocera-rg552
AOSP
Type: Intern/Android
Android Open Source-projektet ligner LineageOS på den måde, at det er det, LineageOS er baseret på. Det er en nedbarberet version af Android-styresystemet. Direkte fra udviklerne af Android selv.
Fordi den er så skrabet, er den meget lettere end en gennemsnitlig konstruktion, og den kan også tilpasses meget mere.
Forbedringerne i AOSP-distributionen omfatter styrbare blæsere, controller-tweaks, der giver større kompatibilitet med spil, indbygget touchscreen-mapping, root-adgang og endda let CPU-overclocking. Desuden kører den på en nyere version af Android, hvilket gør den kompatibel med mange flere applikationer.
I øjeblikket kan en betaversion af AOSP downloades af freelanceudvikleren BlackSeraphs kunder via deres Patreon-side. Det er den eneste måde at få adgang til den på i øjeblikket.
I skrivende stund er dette måske vores foretrukne RG552 custom firmware sammen med 351ELEC. Vi vil snart lave et lidt større indlæg, hvor vi ser nærmere på det.
Udfaset
Rygter, forlydender og døde projekter. Alle disse vil blive placeret under den forældede sektion.
LineageOS
Type: Android
LineageOS er en gratis open source-distribution af Android-operativsystemet, som har til hensigt at “befri” systemet fra lænkerne i Googles økosystem. Herunder fjernelse af bagte i Google Play Store og andre proprietære Google-applikationer.
I modsætning til “proof-of-concept”-styresystemet 351Droid fra RG351’erne, skulle den øgede ydeevne på RG552 gøre det muligt at udnytte det reducerede overhead i LineageOS til en hurtigere allround-ydeevne.
Det forlyder, at den uafhængige udvikler BlackSeraph har planer om at udvikle en port af LineageOS til RG552 – ligesom de også har portet LineageOS til andre nyere håndholdte, såsom GPD XP og PowKiddy X18S. I øjeblikket er det udelukkende rygter, men vi synes bestemt, at de er værd at holde øje med!