Chat with us, powered by LiveChat

Geekom A8 Review – AMD Ryzen 7 8845HS mini-pc til arbejde og spil

Geekom A8 review
Geekom A8 review
Anmeldelse af Geekom A8
  • Design
    (4.5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4.5)

Sammenfatning

Geekom A8 mini-pc’en er en højtydende mini-pc med AMD Ryzen-processorer, meget hurtig SSD-lagring og understøttelse af op til fire skærme. Den er fremragende til arbejde i hjemmet og på kontoret, og den er heller ikke dårlig til at spille på!

Overall
4.5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Højtydende AMD Ryzen 7 8845HS og Ryzen 9 8945HS processorer
  • Støtte til op til fire skærme
  • Meget hurtig SSD-lagring

Cons

  • Blæseren er ret støjende med 67 dB

Det er første gang, vi har anmeldt en Geekom mini-pc, så vi er spændte på at se, hvordan den klarer sig i forhold til de andre. I vores Geekom A8-anmeldelse dækker vi udpakning og overblik, en grundig række system- og spilbenchmarks samt brug i det virkelige liv til sammenligning.

Udpakning af Geekom A8

Vi starter vores Geekom A8-anmeldelse med en kort unboxing. I æsken ligger Geekom A8, som vi snart vil se nærmere på. Nedenunder er der en quick start-guide, der viser, hvordan man sætter mini-pc’en op.

Indhold i Geekom A8-kassen
Indhold i Geekom A8-kassen

Dernæst er der et HDMI-kabel til at forbinde til din skærm. Der er en strømklods og et strømkabel med et lokalt tilpasset stik til dit land. Og sidst, men ikke mindst, er der en VESA-monteringsplade til at sætte A8 fast på bagsiden af din skærm.

Oversigt over Geekom A8

Som det næste i vores Geekom A8-anmeldelse ser vi nærmere på selve minicomputeren. Geekom A8 måler omkring 11,24 x 11,24 x 3,7 cm (4,42 x 4,42 x 1,45 tommer) og vejer 432 g. Den er lavet af et aluminiumskabinet med metallisk finish, som ser godt ud på skrivebordet.

Geekom A8 anmeldelse set fra oven
Geekom A8 set fra oven

På forsiden er der to USB 3.2 Gen 2 Type-A-porte, en 3,5 mm hovedtelefonport og tænd/sluk-knappen.

Geekom A8 set forfra
Geekom A8 set forfra

I venstre side er der en SD-kortplads i fuld størrelse, hvilket altid er at foretrække frem for en Micro SD-kortplads.

Geekom A8 set fra siden
Geekom A8 set fra siden

Bagsiden fra venstre mod højre har strømindgang, en USB 4 Gen 3 Type-C-port og nedenunder den første af to HDMI 2.0-porte. Dette efterfølges af en 2,5 Gbps ethernet-port. Dernæst har vi en USB 3.2 Gen 2 Type-A-port og en god, gammel USB 2.0 Type-C-port. Til højre for dem er der en USB 3.2 Gen 2 Type-C-port og den anden HDMI 2.0-port.

Geekom A8 bagfra
Geekom A8 bagfra

Med de to HDMI- og 2 USB Type-C-porte kan du bruge op til fire skærme, der understøtter op til 8K-opløsning, hvilket er meget imponerende.

USB 4 Gen 3-porten understøtter op til 40 Gbps, op til 15 W PD 3.0 og eksterne enheder, herunder SSD’er og eGPU’er som GPD G1 eGPU-dockingstationen. Vi tjekker en eGPU ud senere i anmeldelsen.

Geekom A8 Tekniske specifikationer

Der findes to modeller af Geekom A8. Den første med AMD Ryzen 7 8845HS og den anden med AMD Ryzen 9 8945HS-processorerne. Begge leveres med AMD Graphics 780M GPU, som vi har set i masser af mini-pc’er og håndholdte gaming-pc’er som GPD WIN MAX 2 2024. Vi anmelder 8945HS-modellen med 32 GB RAM og 2 TB SSD.

AMD Ryzen 9 8945HS CPU
AMD Ryzen 9 8945HS CPU

Den leveres med 32 GB 5600 MT/s DDR5 (op til 64 GB understøttet) RAM og mulighed for 1 TB eller 2 TB M.2 2280 PCIe Gen 4 SSD. Til kommunikation er der hurtig Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 og 2,5 Gbps ethernet.

I vores strømforbrugstest fik vi et tomgangsforbrug på omkring 4,6 W, og da vi kørte Cinebench-benchmark i et loop, fik vi et højt forbrug på 78,4 W.

Mens vi kørte Cinebench, testede vi også blæserstøjen og termikken. Vi fik en højeste blæserstøj på 67 dB og en højeste temperatur på 65 °C. IceBlast 1.5-kølesystemet gør et godt stykke arbejde med at holde indmaden kølig, men slutresultatet er, at blæseren er ret høj og helt sikkert vil kunne mærkes, hvis man f.eks. arbejder med mere krævende software i et stille kontor.

System-benchmarks

Som en del af vores Geekom A8-anmeldelse sammenligner vi AMD-minipc’en med den tidligere generation af 7840HS-serien af CPU’er. Desuden kan man sammenligne med den nyere 8840U CPU, der findes på gaming-håndholdte som GPD WIN MAX 2 2024. De har alle 780M GPU’en, så vi forventer ikke den store forskel i rå GPU-ydelse, men vi vil se forskelle i CPU-ydelse.

PassMark

Vi starter benchmarks med PassMark, som udfører en række tests på CPU, GPU, RAM og Storage. Vi fik en 1. plads med en score på 8327,0, hvilket er meget imponerende. For CPU, RAM og SSD får vi meget høje scorer. Og for 2D- og 3D-grafik får vi middelhøje til høje scorer, men husk, at 780M er en integreret GPU, og en meget respektabel score.

PCMark

PCMark tester din gennemsnitlige daglige brug af en pc, lige fra webbrowsing, videokonferencer, arbejde med kontordokumenter til billedredigering og rendering.

Vi fik en score på 7.469, hvilket er ret godt. Over hele linjen ser vi meget gode resultater for den daglige brug, produktivitet og skabelse af digitalt indhold. UM780 XTX vinder her med en stor margin.

Cinebench R23

Sammenligning af Cinebench-benchmarks
Sammenligning af Cinebench-benchmarks

Den næste i vores benchmarks er Cinebench R3, som tester CPU’ens enkelt- og flerkernede ydeevne. Vi fik scorer på henholdsvis 1.782 og 15.778 for Geekom A8. Omkring gennemsnittet for single core og ikke langt fra førstepladsen Minisforum UM780 XTX.

3DMARK

Vores sidste systembenchmark er 3DMark, som tester CPU’en og GPU’en i samarbejde. Det er ikke kun til spil, en stærk GPU er ideel til f.eks. billed- og videoredigering.

I Time Spy fik vi 3.242, i Fire Strike 7.715 og i Night Raid 27.934. Alle tre scorer ligger omkring gennemsnittet, især når man sammenligner med andre enheder, der bruger Radeon 780M GPU.

Benchmarks for gaming

Hvis den har en god GPU, kan vi ikke modstå nogle gaming-benchmarks! Vi sammenligner igen de samme enheder på tværs af 720P, 1080P, 1440P og 4K i Geekom A8-anmeldelsen.

Forza Horizon 5

Benchmark-sammenligning af Forza Horizon 5
Benchmark-sammenligning af Forza Horizon 5

For Forza Horizon 5 kører vi med grafikindstillingerne Very Low. Vi får en blanding af over og under gennemsnittet, når vi går igennem de fire resolutioner. Vi ser det højeste antal billeder pr. sekund på 159 på A8, hvilket er fantastisk!

Skyggen af Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider Benchmark-sammenligning
Shadow of the Tomb Raider Benchmark-sammenligning

Vi kører Shadow of the Tomb Raider på de laveste grafikindstillinger. Vi ser generelt en lavere ydelse end forventet sammenlignet med de andre modeller. Det kan skyldes forskelle i versioner af grafikdrivere, da vi tidligere har bemærket lignende forskelle i dette spil.

Street Fighter VI

Street Fighter VI Benchmark-sammenligning
Street Fighter VI Benchmark-sammenligning

For at presse Geekom A8 til det yderste kører vi med de højeste grafikindstillinger. For det meste ser vi en gennemsnitlig ydeevne sammenlignet med Beelink- og GPD-enhederne,

EGPU Docking Station-benchmarks

Da Geekom A8 har en USB 4-port, kan vi slutte den til en eGPU som f.eks. GPD G1 2024 eGPU-dockingstationen. Det giver mini-PC’en et massivt løft i grafikydelsen, som ikke kun er fantastisk til spil, men også perfekt til opgaver som billed- og videoredigering.

Vi kan se, at når AMD Radeon 780M iGPU’en er ude af billedet, fungerer Geekom A8 CPU’en godt sammen med eGPU’en. Den har langt højere ydeevne end andre enheder, når den er tilsluttet via USB. Du vil stadig få den bedste ydelse fra en OcuLink-port, men det har A8 desværre ikke.

Gaming-ydeevne

Vi har kørt benchmarks i vores Geekom A8-anmeldelse, men hvad med egentlig gaming? Hvilke opløsninger og grafikindstillinger kan du realistisk set spille med?

Horisont Forbudt Vest

Der er et par forskellige kombinationer af grafikindstillinger, du kan spille med. Jeg valgte 720P Medium grafikindstillinger. Jeg begrænsede den til 30 FPS og aktiverede AMD FSR 2.2 Balanced for at give en solid 30+ FPS selv i mere travle scener.

Oceanhorn 2

For at få 60+ FPS valgte jeg 720P med høje grafikindstillinger. Det giver dig ingen problemer med ydeevnen. Du kan gå til 1080P og sænke grafikken, hvis du vil.

Spider Man

Jeg besluttede mig for 720P med lave grafikindstillinger og begrænset til 30 billeder pr. sekund. Normalt kan man gå lidt højere op, men jeg tror, at den version af grafikdriveren, jeg brugte, havde nogle problemer med dette spil.

Goat Simulator 3

Goat Simulator 3 på Geekom A8
Goat Simulator 3 på Geekom A8

Jeg valgte 720P med medium grafikindstillinger og begrænsede mig til 30 billeder i sekundet. Du kan sænke grafikindstillingerne og øge til 60, men der er en mærkbar forskel i grafikkvaliteten mellem Low og Medium, og jeg synes, det er værd at blive på Medium.

Hades II

Du kan køre dette fantastiske spil på 4K med de højeste grafikindstillinger ved 60+ FPS uden problemer. Glade dage!

Emuleringens ydeevne

Vi ved fra den 8840U-baserede håndholdte, at vi oplevede en fremragende ydeevne for emulering helt op til de seneste generationer. Alle dine 8-bit op til PS2-æraen kommer til at fungere perfekt. I de fleste tilfælde, hvis emulatoren understøtter det, kan du øge den interne gengivelse fra den originale konsols opløsning op til 1080P og endda 4K. Derudover kan du tilføje en række grafiske tilpasninger for at forbedre det visuelle, så det virkelig ser fantastisk ud! Lad os se, hvordan nogle af de mere krævende systemer klarer sig i vores anmeldelse af Geekom A8.

Til PS2 kan du øge gengivelsen til 1080P med 16x anisotropisk filtrering, og alle spil vil fungere godt. Til mindre krævende spil kan du øge til 4K, hvis du vil. Til PS3 prøvede vi en masse forskellige spil, og bortset fra nogle lejlighedsvise forsinkelser i shader-caching fungerede de kompatible spil alle forbløffende godt!

Når vi går videre til den håndholdte emulator Ryujinx, ser vi et næsten perfekt gameplay for mindre krævende spil og tredjepartstitler. Du vil dog ikke have så meget held med krævende spil eller førstepartstitler. Du skal bruge en eGPU for at få dem til at spille. Det samme gælder for Xbox 360-emulatoren Xenia, hvor spil med lave krav fungerer godt, mens spil med høje krav har lavere ydeevne.

Afsluttende tanker om vores Geekom A8-anmeldelse

Det er tid til at opsummere vores Geekom A8-anmeldelse. Vi så fremragende resultater på systembenchmarks, enten i topresultaterne eller tæt på dem. Vi så især gode resultater i CPU-ydelsen, og den hurtige SSD-lagring gør virkelig en forskel, når man arbejder med store kontordokumenter, videoredigering og indlæsningstider for spil.

For gaming ser vi en blanding af højere og lavere ydelse end gennemsnittet. I Forza så vi den få de højeste billeder pr. sekund i vores sammenligning, men i andre spil så vi nogle, der var lavere end gennemsnittet. Radeon 780M iGPU’en hæmmer ydelsen, når den bruges sammen med CPU’en. Når GPD G1 eGPU’en er tilsluttet, er der et generelt større ydelsesløft end ved sammenligning med andre CPU’er.

Hades II på Geekom A8
Hades II på Geekom A8

Mit eneste negative punkt ved Geekom A8 er den høje blæserstøj. Vi fik en højeste værdi på omkring 67 dB, hvilket er ret højt. Det er fint til spil, hvor du måske har spillets lyd slået til, men det er ikke ideelt, hvis du arbejder i et stille rum eller på et kontor og bruger mere krævende software.

Resultatet er, at Geekom A8 er en imponerende mini-pc. Til din daglige arbejdsbyrde enten i hjemmet eller på kontoret kan du forvente meget høj ydeevne for at få disse opgaver udført effektivt uden nogen forsinkelse. På spilsiden kan du nyde et stort antal spil, de mere krævende vil dog skulle køre med lavere opløsninger og grafikindstillinger. Og til emulering kan du nyde alle klassikerne helt op til nyere systemer.

Hvor kan man købe Geekom A8?

Du kan få mere at vide og købe Geekom A8 i følgende butikker. Brug rabatkoden droixGKA8 for at få 5 % rabat på Amazon og Geekom Store. Koden udløber den 31. august 2024.

Geekom A8 Ryzen 9 8945HS: Amazon US, Geekom Store
Geekom A8 Ryzen 7 8845HS: Amazon US, Geekom Store

Vi håber, at du har nydt vores anmeldelse af Geekom A8! Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.