ONEXPLAYER ONEXGPU 2 anmeldelse
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Sammenfatning
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 leverer kraftfuld spilydelse med AMD Radeon RX 7800M, 12 GB GDDR6 RAM og udvidelig lagerplads,
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Højtydende AMD Radeon RX 7800M GPU
- OCuLink- og USB 4-tilslutning
- Ekstra USB, Ethernet, HDMI og DP-udgang
- SSD-slot til ekstra lagerplads
- Lodret orientering for at spare plads
Cons
- Stor PSU sammenlignet med interne PSU’er
Eksterne GPU-dockingstationer er blevet meget populære og tilbyder en kraftfuld måde at øge spilydelsen på håndholdte, mini-pc’er og stationære computere. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 har til formål at bygge videre på sin forgænger ved at opgradere til AMD Radeon 7800M og lover forbedret ydeevne og udvidede tilslutningsmuligheder. Men hvor stor en forskel gør det egentlig? Og er det den rigtige opgradering for dig? Lad os se nærmere på det og finde ud af det i vores anmeldelse af ONEXPLAYER ONEXGPU 2.
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Gennemgangsvideo
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Oversigt
Vi starter vores anmeldelse af ONEXPLAYER ONEXGPU 2 med at se på selve eGPU-dockingstationen. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 måler omkring 22,9 x 17,5 x 4,3 cm (9,03 x 6,8 x 1,6 tommer) og vejer omkring 1,6 kg (3,5 lbs) uden strømforsyning, 2,3 kg med strømforsyning. ONEXGPU 2 står oprejst for at optage mindre plads på skrivebordet. På forsiden er der en tænd/sluk-knap, en turbo-knap og en knap til RGB-tilstand.
Turbo-knappen skifter mellem standard 180W og ned til 130W. Det er nyttigt, hvis du f.eks. vil have en mere støjsvag blæser. RGB-knappen skifter mellem forskellige lystilstande, som findes øverst og nederst på ONEXGPU 2.
På bagsiden, fra top til bund, finder vi strømforsyningsstikket, en USB-C 4 og OCuLink-port til hurtig dataoverførsel. Dernæst har vi en HDMI 2.1 og to DisplayPorts 2.0 til output på op til tre tv’er eller skærme. Ved siden af den anden DisplayPort er der en micro SD-kortlæser, og nedenunder er der to USB-A-porte og til sidst en ethernet-port.
På venstre side under blæsergitteret er der et aftageligt dæksel, der holdes fast af magneter, hvor du kan installere din M.2 NVMe PCI-E Gen 3.0 SSD til ekstra lagerplads.
Og et kort kig på strømforsyningen, for det er en stor dreng! Den måler omkring 12 x 9,5 x 3 cm (4,7 x 3,7 x 1,1 tommer), eksklusive stiktypen, eller du kan bruge en ledning til elkedel i stedet. Det er en 330W GaN-oplader, som ikke kun driver ONEXGPU 2, men også kan oplade din enhed med op til 65W. At have strømforsyningen uden for ONEXGPU’en hjælper på temperaturerne, men betyder også, at man skal have noget ekstra med, hvis man er på farten.
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Tekniske specifikationer
Som en del af vores anmeldelse af ONEXPLAYER ONEXGPU 2 kigger vi på de tekniske specifikationer og udfører vores egne tests af blæserstøj og temperatur.
GPU | AMD Radeon RX 7800M |
ARKITEKTUR | Navi 32 |
RAM | 12 GB GDDR6 |
FREKVENS | 2145 MHz |
STREAM-PROCESSORER | 3840 |
COMPUTE UNITS | 60 |
RASTER-ENHEDER | 96 |
HØJESTE YDEEVNE FOR HALVPRÆCISIONSBEREGNINGER | 71,73 TFLOPs |
MAKSIMAL YDEEVNE FOR ENKELTPRÆCISIONSBEREGNINGER | 35.84 TFLOPs |
I vores test af blæserstøj og temperatur kører vi dem med Forza Horizon 5 på en ekstern skærm med 4K Extreme-grafikindstillinger for virkelig at presse hardwaren ved 180 W. Vi fik en højeste temperatur på 60 °C og en højeste blæserstøj på 65 dB. Vi så ikke den store forskel ved 130W.
Benchmarks
Vi kunne ikke lave en anmeldelse af ONEXPLAYER ONEXGPU 2 uden nogle benchmarks. Vi springer de sædvanlige CPU-baserede benchmarks over og koncentrerer os om dem til GPU’en. Vi bruger ONEXPLAYER X1 Pro med HX 370 CPU, som har en OCuLink-port. Og ONEXFLY F1 Pro med HX 365 CPU kun med USB. Vi har inkluderet benchmark-resultater for interne og eksterne skærme samt med og uden OCuLink-tilslutning på X1 Pro for at se forskellene i ydeevne.
3DMARK
Vi starter med vores sædvanlige 3DMARK Benchmark-tests, Time Spy, Night Raid og Fire Strike. I Time Spy ser vi, at X1 Pro via OCuLink naturligvis tager føringen, mens USB sakker bagud. F1 Pro klarer sig ret godt her med gode resultater kun over USB.
På Night Raid ser vi mere af en blanding af resultater. Med F1 Pro kan du se forskellen mellem interne og eksterne skærme samt med OCuLink og USB. Og F1 Pro på ekstern skærm tager overraskende nok førstepladsen i resultaterne her.
I Fire Strike-benchmarket er resultaterne lidt tættere. X1 Pro fører igen via OCulink, med et fald i ydeevne kun via USB. Og F1 Pro via USB klarer sig ret godt på tværs af de forskellige tests.
Forza Horizon 5
Det er, når vi kører nogle spilbenchmarks, at vi kan se fordelene ved OCuLink i forhold til rene USB-forbindelser. X1 Pro med OCuLink får et massivt løft i ydelsen på tværs af testene. Når den kun er tilsluttet via USB, kan vi se, at begge enheder har meget tætte billeder pr. sekund, begrænset af båndbredden på USB 4.
Skyggen af Tomb Raider
Til Shadow of the Tomb Raider ser vi det samme mønster med X1 Pro via OCuLink. Den har et massivt løft i ydelsen sammenlignet med kun USB. Vi ser lignende resultater igen med USB i deres relative test for begge enheder.
Cyberpunk 2077
Og vores sidste benchmark er for Cyberpunk 2077. Vi ser gode resultater for X1 Pro via OCuLink, men et mærkbart fald ved 4K på den eksterne skærm. Og for F1 Pro via USB ser vi forventede resultater på linje med X1 Pro USB-scorerne.
Benchmark-oversigt
Som vi så, er ONEXPLAYER ONEXGPU 2 fantastisk til at yde, men vi ser nogle flaskehalse, når vi kun bruger USB 4. USB 4-båndbredden er ikke nok til at følge med, og vi ser et stort hul i ydelsen sammenlignet med OCuLink. På den originale ONEXPLAYER ONEXGPU eGPU-dockingstation var forskellen ikke helt så stor, da GPU’en havde mindre ydeevne, men der var stadig en flaskehals. Vi fik faktisk ret ensartede resultater via USB 4 på begge enheder på grund af dette.
Men når det er tilsluttet via OCuLink, ser vi højere scores end 7600M GPU’en. Ved 4K i Forza Horizon 5 ser vi f.eks. en forskel på omkring 38 % i performance. Lavere opløsninger vil være ens mellem de to, men hvis du øger grafikkvaliteten, vil du se kløften mellem dem vokse hurtigt.
Du kan læse mere om begge de håndholdte enheder, vi brugte, i denne anmeldelse; ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse og ONEXPLAYER F1 Pro-anmeldelse.
Præstationer i spillet
Benchmarks er meget gode, men hvad med spil i den virkelige verden? Vi vil se på nogle af de mere krævende spil. Til dette bruger vi ONEXPLAYER X1 Pro med en OCuLink-forbindelse ved 1600P-opløsning.
Cyberpunk 2077
Hvis du vil have solide 60+ billeder i sekundet, gik vi med 1600P på standard Ray Tracing Low-grafikindstillingerne med High Texture Quality og AMD FidelityFX Super Resolution 2.1 sat til Auto.
Forza Horizon 5
For at få solide 60+ billeder i sekundet gik vi med 1600P på standard Extreme-grafikindstillingerne. En god og nem opsætning til dette spil
Hvis du har en højere opdateringshastighed på din skærm, f.eks. 120 Hz med X1 Pro. Så kan vi gå med 1600P Medium grafik. Eller du kan gå ned til 1200P og vælge høj grafik, hvis du foretrækker det.
Bekendtgjort
Endnu et hurtigt forsøg på 60+ FPS. Vi brugte 1600P på standard Epic-grafikindstillingerne, med Ray Tracing slået til og NVIDIA DLSS 3 sat til kvalitet.
Afsluttende tanker
Lad os opsummere vores tanker om anmeldelsen af ONEXPLAYER ONEXGPU 2. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 er en fantastisk tilføjelse til ejere af håndholdte, mini- eller stationære pc’er, på visse betingelser. Lad os opsummere hvorfor.
Formfaktoren kan virke meget stor, men hvis du sammenligner den med et grafikkort, er den mest større i dybden. Det er også praktisk, at det står op i stedet for at ligge fladt på skrivebordet, og det fylder mindre.
Tænk også på, at det ikke kun er et grafikkort indeni. Du har et komplet dock-tilbehør her med understøttelse af op til tre eksterne skærme, to ekstra USB-porte, Ethernet-port og en SSD-slot til ekstra lagerplads. Så den ekstra størrelse sammenlignet med en standard GPU opvejer det her.
Ydelsen er den vigtigste faktor. Vi ser en højere ydelse end den tidligere generation af ONEXGPU. Når OCuLink bruges, ser vi en øget ydelse på omkring 50 % fra 103 til 153 FPS i Forza Horizon 5 ved 4K sammenlignet med den ældre 7600M.
Men hvis din enhed ikke understøtter OCuLink, kan du ikke udnytte ONEXPLAYER ONEXGPU 2-ydelsen fuldt ud på grund af båndbreddebegrænsningerne i USB 4. I nogle tilfælde kan det resultere i store ydelsesfald. I Forza Horizon 5 ved 4K registrerede vi f.eks. 208 FPS med en OCuLink-forbindelse, men kun 73 FPS over USB 4. Hvis du udelukkende planlægger at bruge USB 4, er ydelsesforskellen i forhold til den tidligere 7600M-model meget mindre, hvilket gør det til et mere omkostningseffektivt valg.
Med alt dette i tankerne er ONEXPLAYER ONEXGPU 2 en fremragende mulighed, hvis du har eller planlægger at få en enhed med OCuLink. Du har den hurtigst mulige forbindelse til grafikydelse, flere videoudgange, ethernet og en SSD-slot til mere lagerplads. Det er helt sikkert en, du skal overveje!
Det var vores anmeldelse af ONEXPLAYER ONEXGPU 2. Vi håber, at du har fundet den nyttig. Hvis du har spørgsmål til den, er du velkommen til at spørge i kommentarfeltet, så hjælper vi gerne.