Chat with us, powered by LiveChat

Αρχεία

Ανασκόπηση ONEXPLAYER ONEXGPU 2 - Σταθμός σύνδεσης AMD Radeon RX 7800M eGPU

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Review
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Review
Ανασκόπηση ONEXPLAYER ONEXGPU 2
  • Design
    (4.5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (5)
  • Features
    (4.5)

Περίληψη

Η ONEXPLAYER ONEXGPU 2 προσφέρει ισχυρές επιδόσεις gaming με την AMD Radeon RX 7800M, μνήμη RAM 12GB GDDR6 και επεκτάσιμη μνήμη αποθήκευσης,

Συνολικά
4.6
Αποστολή
Κριτική χρήστη
0 (0 votes)

Πλεονεκτήματα

  • Υψηλής απόδοσης GPU AMD Radeon RX 7800M
  • Συνδεσιμότητα OCuLink και USB 4
  • Πρόσθετη έξοδος USB, Ethernet, HDMI και DP
  • Υποδοχή SSD για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο
  • Κάθετος προσανατολισμός για εξοικονόμηση χώρου

Μειονεκτήματα

  • Μεγάλο τροφοδοτικό σε σύγκριση με τα εσωτερικά τροφοδοτικά

Οι εξωτερικοί σταθμοί σύνδεσης GPU έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους, προσφέροντας έναν ισχυρό τρόπο για την ενίσχυση της απόδοσης παιχνιδιών σε φορητές συσκευές, μίνι υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Η ONEXPLAYER ONEXGPU 2 στοχεύει να βασιστεί στον προκάτοχό της, αναβαθμίζοντας την AMD Radeon 7800M, υποσχόμενη βελτιωμένη απόδοση και διευρυμένη συνδεσιμότητα. Αλλά πόση διαφορά κάνει πραγματικά; Και είναι η σωστή αναβάθμιση για εσάς; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά και ας το μάθουμε στην αναθεώρησή μας για την ONEXPLAYER ONEXGPU 2.

Βίντεο αναθεώρησης ONEXPLAYER ONEXGPU 2

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Επισκόπηση

Ξεκινάμε την ανασκόπηση του ONEXPLAYER ONEXGPU 2 με μια ματιά στον ίδιο το σταθμό σύνδεσης eGPU. Το ONEXPLAYER ONEXGPU 2 έχει διαστάσεις περίπου 9,03 x 6,8 x 1,6 ίντσες (22,9 x 17,5 x 4,3 cm) και ζυγίζει περίπου 1,6 kg (3,5 lbs) χωρίς το τροφοδοτικό, 2,3 kg με το τροφοδοτικό. Η ONEXGPU 2 στέκεται όρθια για να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο γραφείο. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα κουμπί λειτουργίας, ένα κουμπί turbo και ένα κουμπί κύκλου λειτουργίας RGB.

Ανασκόπηση ONEXPLAYER ONEXGPU 2
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Μπροστινή όψη

Το κουμπί Turbo μεταβαίνει από τα προεπιλεγμένα 180W στα 130W. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε έναν πιο ήσυχο θόρυβο ανεμιστήρα, για παράδειγμα. ο κουμπί RGB πραγματοποιεί εναλλαγή των διαφορετικών λειτουργιών φωτισμού που βρίσκονται στην επάνω και κάτω περιοχή της ONEXGPU 2.

Πίσω όψη ONEXPLAYER ONEXGPU 2
Πίσω όψη ONEXPLAYER ONEXGPU 2

Στο πίσω μέρος, από πάνω προς τα κάτω, βρίσκονται η υποδοχή τροφοδοσίας, μια θύρα USB-C 4 και μια θύρα OCuLink για γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Στη συνέχεια έχουμε ένα HDMI 2.1 και δύο θύρες DisplayPorts 2.0 για έξοδο σε τρεις τηλεοράσεις ή οθόνες. Δίπλα στη δεύτερη DisplayPort υπάρχει μια συσκευή ανάγνωσης καρτών micro SD και από κάτω δύο θύρες USB-A, ολοκληρώνοντας με μια θύρα ethernet.

Στην αριστερή πλευρά, κάτω από τη σχάρα του ανεμιστήρα, υπάρχει ένα αφαιρούμενο κάλυμμα που συγκρατείται από μαγνήτες, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε τον SSD M.2 NVMe PCI-E Gen 3.0 για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 υποδοχή SSD
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 υποδοχή SSD

Και μια σύντομη ματιά στο τροφοδοτικό, καθώς είναι ένα μεγάλο αγόρι! Έχει διαστάσεις περίπου 4,7 x 3,7 x 1,1 ίντσες (12 x 9,5 x 3 cm), χωρίς να περιλαμβάνεται ο τύπος του βύσματος, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο βύσματος βραστήρα. Πρόκειται για έναν φορτιστή GaN 330W, ο οποίος όχι μόνο τροφοδοτεί το ONEXGPU 2, αλλά μπορεί επίσης να φορτίσει τη συσκευή σας έως και 65W. Το γεγονός ότι το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό της ONEXGPU βοηθάει μεν στις θερμοκρασίες, αλλά σημαίνει επίσης ότι πρέπει να μεταφέρετε κάτι επιπλέον όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Τεχνικές προδιαγραφές ONEXPLAYER ONEXGPU 2

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ONEXPLAYER ONEXGPU 2 εξετάζουμε τις τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και τις δικές μας δοκιμές θορύβου ανεμιστήρα και θερμοκρασίας.

GPUAMD Radeon RX 7800M
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗNavi 32
RAM12GB GDDR6
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ2145MHz
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΈΣ ΡΟΉΣ3840
ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ60
ΜΟΝΑΔΕΣ RASTER96
ΜΈΓΙΣΤΗ ΑΠΌΔΟΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΜΙΣΉΣ ΑΚΡΊΒΕΙΑΣ71,73 TFLOPs
ΜΈΓΙΣΤΗ ΑΠΌΔΟΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΜΟΝΉΣ ΑΚΡΊΒΕΙΑΣ35,84 TFLOPs

Στις δοκιμές θορύβου ανεμιστήρα και θερμοκρασίας τις τρέχουμε με το Forza Horizon 5 σε μια εξωτερική οθόνη σε ρυθμίσεις γραφικών 4K Extreme για να πιέσουμε πραγματικά το υλικό στα 180W. Η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 60 °C και ο υψηλότερος θόρυβος του ανεμιστήρα 65 dB. Δεν είδαμε μεγάλη διαφορά στα 130W ως σημείωση.

Σημεία αναφοράς

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ανασκόπηση της ONEXPLAYER ONEXGPU 2 χωρίς κάποια benchmarks. Θα παραλείψουμε τα συνηθισμένα benchmarks που βασίζονται στη CPU και θα επικεντρωθούμε σε αυτά για την GPU. Θα χρησιμοποιήσουμε το ONEXPLAYER X1 Pro με CPU HX 370 που διαθέτει θύρα OCuLink. Και το ONEXFLY F1 Pro με CPU HX 365 μόνο με USB. Έχουμε συμπεριλάβει αποτελέσματα benchmark για εσωτερικές και εξωτερικές οθόνες, καθώς και με και χωρίς συνδεσιμότητα OCuLink στο X1 Pro, για να δούμε τις διαφορές στις επιδόσεις.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 3DMARK Benchmark
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 3DMARK Benchmark

3DMARK

Θα ξεκινήσουμε με τις συνήθεις δοκιμές 3DMARK Benchmark, Time Spy, Night Raid και Fire Strike. Στο Time Spy, βλέπουμε την X1 Pro μέσω OCuLink να παίρνει φυσικά το προβάδισμα, με το USB να μένει πίσω. Το F1 Pro τα πάει αρκετά καλά εδώ με καλά αποτελέσματα μόνο μέσω USB.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 3DMARK BENCHMARK ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΊΑΣ ΧΡΌΝΟΥ
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 3DMARK BENCHMARK ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΊΑΣ ΧΡΌΝΟΥ

Στη νυχτερινή επιδρομή βλέπουμε ένα μείγμα αποτελεσμάτων. Με το F1 Pro μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών οθονών, καθώς και με το OCuLink και το USB. Και το F1 Pro με εξωτερική οθόνη καταλαμβάνει εκπληκτικά την πρώτη θέση στις βαθμολογίες εδώ.

Για το σημείο αναφοράς Fire Strike, τα αποτελέσματα είναι λίγο πιο κοντά. Ο X1 Pro προηγείται και πάλι μέσω OCulink, με πτώση στην απόδοση μόνο μέσω USB. Και το F1 Pro μέσω USB τα πάει αρκετά καλά σε όλες τις διάφορες δοκιμές.

Forza Horizon 5

Όταν εκτελούμε κάποια benchmarks παιχνιδιών, μπορούμε να δούμε τα πλεονεκτήματα του OCuLink σε σχέση με τις συνδέσεις μόνο μέσω USB. Η X1 Pro με OCuLink απολαμβάνει τεράστια αύξηση της απόδοσης σε όλες τις δοκιμές. Ενώ είναι συνδεδεμένη μόνο μέσω USB, μπορούμε να δούμε ότι και για τις δύο συσκευές υπάρχουν πολύ κοντινά καρέ ανά δευτερόλεπτο, που περιορίζονται από το εύρος ζώνης του USB 4.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 FORZA HORIZON 5 BENCHMARK
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 FORZA HORIZON 5 BENCHMARK

Shadow of the Tomb Raider

Για το Shadow of the Tomb Raider βλέπουμε το ίδιο μοτίβο με το X1 Pro μέσω OCuLink. Έχει τεράστια αύξηση της απόδοσης σε σύγκριση με το USB μόνο. Βλέπουμε παρόμοιες βαθμολογίες και πάλι με το USB στις σχετικές δοκιμές και για τις δύο συσκευές.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 SHADOW OF THE TOMB RAIDER BENCHMARK
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 SHADOW OF THE TOMB RAIDER BENCHMARK

Cyberpunk 2077

Και το τελικό μας benchmark είναι για το Cyberpunk 2077. Βλέπουμε καλές βαθμολογίες για το X1 Pro μέσω OCuLink, αν και παρατηρείται μια αξιοσημείωτη πτώση σε 4K στην εξωτερική οθόνη. Και για το F1 Pro μέσω USB βλέπουμε τις αναμενόμενες βαθμολογίες που αντιστοιχούν στις βαθμολογίες του X1 Pro USB.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 CYBERPUNK 2077 BENCHMARK
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 CYBERPUNK 2077 BENCHMARK

Σύνοψη αναφοράς

Η ONEXPLAYER ONEXGPU 2, όπως είδαμε, είναι εξαιρετική για τις επιδόσεις, αλλά βλέπουμε κάποια σημεία συμφόρησης όταν χρησιμοποιούμε μόνο USB 4. Το εύρος ζώνης USB 4 δεν είναι αρκετό για να συμβαδίσει και βλέπουμε ένα μεγάλο χάσμα στην απόδοση σε σύγκριση με το OCuLink. Στον αρχικό σταθμό σύνδεσης ONEXPLAYER ONEXGPU eGPU, το χάσμα δεν ήταν τόσο μεγάλο, καθώς η GPU είχε λιγότερες επιδόσεις, αλλά εξακολουθούσε να υπάρχει συμφόρηση. Στην πραγματικότητα πήραμε αρκετά παρόμοιες βαθμολογίες μέσω USB 4 και στις δύο συσκευές λόγω αυτού του γεγονότος.

ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Cyberpunk Benchmark
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Cyberpunk Benchmark

Ωστόσο, όταν συνδέεται μέσω OCuLink βλέπουμε υψηλότερα σκορ από τη GPU 7600M. Για παράδειγμα, σε 4K στο Forza Horizon 5 βλέπουμε περίπου 38% διαφορά στην απόδοση. Οι χαμηλότερες αναλύσεις θα είναι παρόμοιες μεταξύ των δύο, αλλά αν αυξήσετε την ποιότητα των γραφικών θα δείτε τη διαφορά μεταξύ τους να αυξάνεται ραγδαία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δύο φορητές συσκευές που χρησιμοποιήσαμε σε αυτή την κριτική: ONEXPLAYER X1 Pro review & ONEXPLAYER F1 Pro review.

Απόδοση παιχνιδιού

Τα benchmarks είναι όλα πολύ καλά, αλλά τι γίνεται με το πραγματικό gaming στον πραγματικό κόσμο. Θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε τον ONEXPLAYER X1 Pro με σύνδεση OCuLink σε ανάλυση 1600P.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk στην ONEXPLAYER ONEXGPU 2
Cyberpunk στην ONEXPLAYER ONEXGPU 2

Αν θέλετε σταθερά 60+ καρέ ανά δευτερόλεπτο, τότε επιλέξαμε 1600P στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραφικών Ray Tracing Low, με High Texture Quality και AMD FidelityFX Super Resolution 2.1 στο Auto.

Forza Horizon 5

Για σταθερά 60+ καρέ ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιήσαμε 1600P στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραφικών Extreme. Μια ωραία και εύκολη ρύθμιση για αυτό το παιχνίδι

Forza Horizon 5 με την ONEXPLAYER ONEXGPU 2
Forza Horizon 5 με την ONEXPLAYER ONEXGPU 2

Εάν έχετε υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη σας, π.χ. 120Hz με το X1 Pro. Τότε μπορούμε να πάμε με γραφικά 1600P Medium. Ή μπορείτε να πέσετε στα 1200P και να πάτε με High graphics, αν το προτιμάτε.

Δηλωμένο

Άλλο ένα γρήγορο για 60+ FPS. Χρησιμοποιήσαμε 1600P στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γραφικών του Epic, με ενεργοποιημένο το Ray Tracing και το NVIDIA DLSS 3 σε ποιότητα.

Αποδεκτό με το ONEXPLAYER ONEXGPU 2
Αποδεκτό με το ONEXPLAYER ONEXGPU 2

Τελικές σκέψεις

Ας συνοψίσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με την αναθεώρηση της ONEXPLAYER ONEXGPU 2. Η ONEXPLAYER ONEXGPU 2 είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τους κατόχους φορητών, μίνι ή επιτραπέζιων υπολογιστών, με ορισμένες προϋποθέσεις. Ας συνοψίσουμε γιατί.

Ο συντελεστής μορφής μπορεί να φαίνεται πολύ μεγάλος, αλλά αν τον συγκρίνετε με μια κάρτα γραφικών είναι κυρίως μεγαλύτερος σε βάθος. Έχετε επίσης την ευκολία να στέκεται όρθια αντί να είναι επίπεδη στο γραφείο σας, γεγονός που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Dead Island 2 με την ONEXPLAYER ONEXGPU 2
Dead Island 2 - Ανάλυση 1660P, 60+ FPS, Υψηλές ρυθμίσεις γραφικών

Σκεφτείτε επίσης ότι δεν είναι μόνο μια κάρτα γραφικών στο εσωτερικό της. Έχετε ένα πλήρες σετ αξεσουάρ dock εδώ, με υποστήριξη για έως και τρεις εξωτερικές οθόνες, δύο πρόσθετες θύρες USB, θύρα ethernet και μια υποδοχή SSD για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Έτσι, το επιπλέον μέγεθος σε σύγκριση με μια τυπική GPU αποζημιώνει εδώ.

Η απόδοση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Βλέπουμε υψηλότερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά ONEXGPU. Όταν χρησιμοποιείται το OCuLink, βλέπουμε αύξηση της απόδοσης κατά περίπου 50% από 103 σε 153 FPS στο Forza Horizon 5 σε 4K σε σύγκριση με την παλαιότερη 7600M.

Ωστόσο, αν η συσκευή σας δεν υποστηρίζει OCuLink, δεν θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις επιδόσεις της ONEXPLAYER ONEXGPU 2 λόγω των περιορισμών εύρους ζώνης του USB 4. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις επιδόσεων. Για παράδειγμα, στο Forza Horizon 5 σε 4K, καταγράψαμε 208 FPS με σύνδεση OCuLink, αλλά μόνο 73 FPS μέσω USB 4. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά USB 4, η διαφορά απόδοσης σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο 7600M είναι πολύ μικρότερη, καθιστώντας την πιο αποδοτική επιλογή.

Με όλα αυτά κατά νου, αν έχετε ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε μια συσκευή με OCuLink, τότε η ONEXPLAYER ONEXGPU 2 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχετε την ταχύτερη δυνατή σύνδεση για απόδοση γραφικών, πολλαπλές εξόδους βίντεο, ethernet και μια υποδοχή SSD για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά που πρέπει να εξετάσετε!

Αυτό ολοκληρώνει την αναθεώρησή μας για την ONEXPLAYER ONEXGPU 2, ελπίζουμε να τη βρήκατε χρήσιμη. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό, μη διστάσετε να ρωτήσετε στα σχόλια και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο