Chat with us, powered by LiveChat

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER – Mikä on paras pelikäyttöön tarkoitettu kannettava tietokone sinulle?

Tässä blogikirjoituksessa ja videolla vertailemme GPD Win 3 vs. ONEXPLAYER -käsikonsolin pelitietokonetta. Kerromme ajatuksistamme suunnittelusta, ominaisuuksista, käytöstä, vertailuarvoista ja pelien suorituskyvystä. Mikä on paras pelikäyttöön soveltuva kannettava sinulle? Lue lisää ja ota selvää!

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Vertailuvideo

Löydät videon alta. Tai jos haluat lukea, selaa hieman alempaa, niin näet teksti- ja kuvapohjaisen version.

Tekniset tiedot

Sekä GPD Win 3:sta että ONEXPLAYERista on olemassa i5- ja i7-prosessorilla varustettuja muunnelmia. Tässä artikkelissa käytämme vertailukohtana i7-malleja. Voit tutustua niihin erillisissä GPD Win 3:n i5 vs. i7 -vertailuanalyyseissämme täällä ja ONEXPLAYERin vertailuanalyyseissämme täällä.

Lyhyt katsaus molempien teknisiin ominaisuuksiin:

CPUIntel i7-1165G7, jossa on 4 ydintä, 8 säiettä ja jopa 4,7 GHz:n turbotaajuus.
GPUIntel Iris Xe -grafiikkapiiri, jonka maksimitaajuus on 1,30 GHz.
RAM16 Gt LPDDR4x RAM-muistia
VARASTOINTI1TB Vaihdettava NVMe 1.4 PCIe Gen 4.0 -muistitikku
WIFIWiFi 6 (IEEE 802.11ax) -yhteensopiva, 2.4G / 5G Dual Band -yhteensopiva
AKKU3x5000mAh (Win 3), 1×15,300mAh Akku (ONEXPLAYER)
GPD Win 3 & ONEXPLAYER Tekniset tiedot

Kuten näet, tekniset tiedot ovat pääosin identtiset. SSD-valmistajien välillä on eroja. Tämä voi aiheuttaa suorituskykyeroja, joita testataan myöhemmin.

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Yleiskatsaus

Suunnittelu

Suuri ero näiden kahden välillä on tietenkin muotoilu.

Voit lukea ja katsoa koko GPD Win 3 -arvostelumme täältä. Win 3 -käsikonsoli on näistä kahdesta pienin, kooltaan 7,8 x 3,6 x 1 tuumaa (19,8 x 9,2 x 2,7 cm) ja painoltaan 550 grammaa. Näyttö on 5,5 tuuman näyttö, jonka natiiviresoluutio on 1280 x 720. Ohjauksen osalta siinä on tavalliset napsautettavat kaksoisanalogit, klassinen digitaalinen pad. Pelipainikkeet, mukaan lukien liipaisin ja olkapäät, sekä etupuolella oleva sormenjälkitunnistin.

GPD Win 3 Yleiskatsaus
GPD Win 3 Yleiskatsaus

Voit lukea ja katsoa koko ONEXPLAYER-arvostelumme täältä. ONEXPLAYER-käsikonsoli on huomattavasti suurempi ja painavampi kuin Win 3. Se on kooltaan 11,3 x 5,1 x 0,8 tuumaa ( 28,8 x 13 x 2,1 cm) ja painaa 820 g. Näyttö on 8,3 tuuman IPS-näyttö, jonka natiiviresoluutio on 2560×1600. Kuten Win 3:ssa, siinä on kaikki tavanomaiset hallintalaitteet ja lisäksi kolme lisäpainiketta: työpöytäpainike, näyttönäppäimistö ja turbotilapainike. Takapuolella on yhdistetty virta- ja sormenjälkitunnistin.

ONEXPLAYER Yleiskatsaus
ONEXPLAYER Yleiskatsaus

Näppäimistö

Voimme siis todeta, että molemmissa laitteissa on periaatteessa samat pääominaisuudet. Win 3:ssa on sisäänrakennettu näppäimistö, joka on hyödyllinen hyvin lyhyessä käytössä, mutta et halua kirjoittaa sillä pitkiä asiakirjoja. ONEXPLAYERissä on näytön näppäimistö, joka tosin toimii melko hyvin, mutta vain nopeassa käytössä.

Näppäimistön vertailu
Näppäimistön vertailu

Koko ja siirrettävyys

Suurin ero on koko. GPD Win 3 on paljon pienempi ja kevyempi, joten se on hyvin kannettava. Win 3 on niin pieni, että kun se asetetaan ONEXPLAYERin päälle, se on noin näytön kokoinen! Kannettava konsoli mahtuu helposti esimerkiksi laukkuun tai isoon takin taskuun.

GPD Win 3 ja ONEXPLAYER kokovertailu
GPD Win 3 ja ONEXPLAYER kokovertailu

ONEXPLAYER painaa 270 grammaa enemmän, ja rehellisesti sanottuna se on kannettavuuden kannalta hieman rajalla. Se ei todellakaan mahdu takin taskuun, ellei sinulla ole valtavia taskuja. Laukustasi riippuen se ei välttämättä edes mahdu kokonaan sisään!

Todellinen siirrettävyys on ehdottomasti asia, jota sinun on harkittava, kun päätät näiden kahden välillä. Haluatko kuljettaa mukanasi erittäin suurta kannettavaa laitetta vai jotain, joka mahtuu helposti taskuun tai laukkuun. GPD Win 3 on minulle henkilökohtaisesti voittaja, se on kannettava ja kevyt!

ONEXPLAYER vs GPD Win 3 Näyttö

Viime aikoina olen viettänyt suurimman osan ajastani ONEXPLAYERin parissa. Täytyy sanoa, että käytän sitä todella mielelläni. Näytön koko vetoaa minuun, se on valtava! Tämä tarkoittaa sitä, että näen selvästi kaiken näytöllä, aina Windows-käsikonsolin työpöydän tekstistä peleihin, jotka ovat erittäin selkeitä.

Tätä videota tehdessäni palasin Win 3: n pariin ja huomasin heti, mikä ero näytön koolla oli. Verrattaessa näitä kahta vierekkäin voit nähdä niiden koon!

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Näytön koko
GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Näytön koko

Myös natiiviresoluutiossa on eroa. ONEXPLAYER on 2560×1600 ja Win 3 on 1280×720. Vaikka et aina pelaa pelejä korkealla resoluutiolla, mahdollisuus vaihtaa niiden välillä on erittäin kätevä ja parantaa varmasti yleistä laatua. Win 3:n kanssa olet melko lailla jumissa 720P:ssä, ellet tee tulostusta näytölle.

ONEXPLAYER voittaa ehdottomasti näytön laadun ja koon suhteen! Varsinkin, kun resoluutio voidaan haluttaessa muuttaa pienemmäksi.

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Controls

GPD Win 3:n ohjaimet ovat hieman kiistanalaisia eri sosiaalisen median foorumeilla saadun palautteen mukaan. GPD näyttää pitävän tästä asettelusta. Pelipainikkeet ovat oikean analogitikun alapuolella, mistä olen nähnyt paljon valituksia. Se voi vaatia totuttelua, varsinkin jos olet tavallinen konsolipelaaja.

GPD Win 3 -ohjauslaitteet

Kaiken kaikkiaan Win 3 on mukava pidempäänkin pelaamiseen. Painikkeiden sijoittelusta huolimatta analogit ovat helposti tavoitettavissa, mutta jos vaihdat niiden ja D-padin välillä, huomaat, että kätesi joutuvat usein säätämään käsiäsi paremman otteen saamiseksi.

ONEXPLAYER noudattaa perinteisempää asettelua, jossa pelipainikkeet ovat oikean analogitikun yläpuolella. Näiden kahden välillä on kuitenkin hieman suurempi kuilu, ja se voi olla hieman hankalaa. Sen huomaa, kun Y-painiketta yltää analogisesta, tai sitten se voi olla tynkäpeukaloideni vika 🙂

ONEXPLAYER-säätimet

ONEXPLAYER tuntuu myös erittäin mukavalta pitää kädessä. Ylimääräinen paino voi tulla voimaan, kun pelaat pidempään. Tämä on erityisen tärkeää, jos kätesi eivät ole tuettuina, esimerkiksi jos ne eivät lepää sylissäsi tai pöydälläsi.

Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ja mielestäni tämä on henkilökohtainen valinta. Tämä perustuu todennäköisesti painikkeiden ja analogitikkujen sijoitteluun.

ONEXPLAYER vs. GPD Win 3 Benchmarkit

Vaikka molemmissa laitteissa käytetään samaa prosessoria, suorituskyvyssä voi olla joitakin eroja, jotka johtuvat muista käytetyistä komponenteista. Tämä ei ole yksityiskohtainen vertailuanalyysi, koska meillä on jo erilliset vertailuanalyysit molemmista malleista. Kyseessä on pikemminkin lyhyt katsaus niiden vertailuun.

PassMark

Aloitamme vertailuanalyysin PassMarkilla, joka testaa prosessorin, grafiikan, muistin ja tallennustilan.

ONEXPLAYER vs GPD Win 3 PassMark-pisteet
ONEXPLAYER vs GPD Win 3 PassMark-pisteet

GPD Win 3:n pistemäärä on 3,810, mikä vastaa keskimääräistä tai keskimääräistä parempaa pistemäärää kaikissa testeissä. ONEXPLAYERin pistemäärä on suurempi 4120, ja pistemäärät ovat jälleen keskitasoa tai yli keskitasoa.

Vertailemalla näitä kahta tulosta voimme nähdä, että GPD Win 3:n 2D- ja 3D-pisteet eroavat huomattavasti ONEXPLAYERiin verrattuna. Suurin ero on se, että ONEXPLAYERin tallennusnopeus on huomattavasti nopeampi, noin 2,5 Gt/s, kun se Win 3:ssa on 2 Gt/s.

ONEXPLAYER on kaiken kaikkiaan voittaja. Mutta nämä ovat keinotekoisia vertailuarvoja, miten se suoriutuu tosielämän vertailuarvoissa?

PC Mark

PC Mark testaa arkipäiväisempiä tehtäviä, kuten verkkoselailua, median toistoa ja niin edelleen. Se antaa paremman kuvan siitä, miten kukin laite toimii luonnollisesti.

GPD Win 3 PCMark-pisteiden jakautuminen
GPD Win 3 PCMark-pisteiden jakautuminen

GPD Win 3:n pisteet ovat 5 027 ja ONEXPLAYERin hieman alhaisemmat 4 884 pistettä.

Yksittäisiä pisteitä eriteltäessä voimme nähdä, että GPD Win 3 saa korkeammat pisteet Essentials ja Productivity -luokissa. Vaikka ONEXPLAYER saa paremmat pisteet digitaalisesta sisällön luomisesta.

ONEXPLAYER PCMark-pisteiden jakautuminen
ONEXPLAYER PCMark-pisteiden jakautuminen

Suorituskyvyssä on eroja, mutta se on kaiken kaikkiaan melko tasapainoinen. Jos ne asetetaan vierekkäin, useimmissa tehtävissä tuskin on mitään eroa.

3D-merkki

3D Mark antoi meille lähes identtiset tulokset 1796 vs. 1801, mitä odotimmekin. Ero on lähes olematon, joten voimme sallia jonkin verran vaihtelua. Emme aio käyttää tähän liikaa aikaa, joten siirrymme testaamaan pelien suorituskykyä.

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Games Suorituskyky

Jotta pelien vertailuarvot olisivat tasapuoliset, molempien laitteiden resoluutio on asetettu samalle 1920×1080 resoluutiolle ulkoisella näytöllä, kun laitteen näyttö on poistettu käytöstä. ONEXPLAYER toimii natiivisti 2560×1600-kuvassa, mikä vaatii enemmän prosessointitehoa, joten tulokset eivät ole oikeudenmukaisia.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 on asetettu oletusarvoisiin Ultra-asetuksiin. Näemme, että molemmissa on keskimäärin 31 kuvaa sekunnissa. Tilastoja eriteltäessä on joitakin pieniä eroja, mutta kaiken kaikkiaan niiden keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus on sama.

Forza Horizon 4 Benchmark-pisteet
Forza Horizon 4 Benchmark-pisteet

Final Fantasy XIV Endwalker

Final Fantasy 14 -vertailun suorittamisen jälkeen enimmäisasetuksilla tulokset ovat jälleen melko tasaiset. Win 3 on juuri edellä.

Final Fantasy XIV Endwalker Benchmark-pisteet
Final Fantasy XIV Endwalker Benchmark-pisteet

Ero on 4 %, joten se voi johtua taustatehtävistä, jotka heikentävät suorituskykyä hetkellisesti.

Street Fighter V

Tämä vertailu ei missään nimessä ole täysin tarkka, emme ole Linus Tech Tips! Klipin aloittaminen samasta ruudusta kummallakin laitteella osoittaa ONEXPLAYERin jäävän hieman Win 3:n taakse ottelun aikana.

Street Fighter V Suorituskyvyn vertailu
Street Fighter V Suorituskyvyn vertailu

En ole varma, johtuuko tämä laitteen suorituskyvyn erosta vai siitä, että kaappauskortti toimii eri tavalla. Kun tarkastelet kuitenkin tarkemmin videon FPS-arvoja, voit nähdä, että laitteiden keskimääräiset FPS-arvot vaihtelevat ottelun aikana.

Yhteenveto

Win 3:lla ja ONEXPLAYER-ikkunakämmenlaitteilla on sekä etuja että haittoja, jotka kertaan lyhyesti.

Jos siirrettävyys on tärkeää, GPD Win 3 voittaa ylivoimaisesti. Se on pienempi ja kevyempi kuin ONEXPLAYER, ja se voidaan pitää helposti taskussa, jotta voit nopeasti ottaa sen mukaan ja pelata. ONEXPLAYER on hieman liian suuri tähän!

GPD Win 3 - Kannettava, kevyt ja loistava pelikone
GPD Win 3 – Kannettava, kevyt ja loistava pelikone

Jos pelaaminen suurella näytöllä on tärkeää, ONEXPLAYER voittaa. Itse pidän enemmän suuremmasta näytöstä, kaikki on helpompi nähdä ja lukea.

Molemmissa laitteissa on omat hyvät ja huonot puolensa, tämä on lopulta henkilökohtainen valinta. Itse pidän enemmän ONEXPLAYERin perinteisemmästä peliasettelusta.

Suorituskyvyn suhteen et näe näiden kahden välillä suurta eroa. ONEXPLAYERissä on nopeampi tallennustila, joten pelien latausajat ovat hieman nopeampia. Mutta pelien pelaamisen kannalta kummallakaan kannettavalla tietokoneella ei ole juurikaan eroa.

ONEXPLAYER - Suuri näyttö, mutta ei yhtä kannettava. Sopii myös erinomaisesti pelaamiseen
ONEXPLAYER – Suurempi näyttö, mutta ei yhtä kannettava. Sopii myös erinomaisesti pelaamiseen

Ja nyt hinnasta. GPD Win 3 maksaa £ 1,049.95 ja ONEXPLAYER maksaa £ 1,149.00. Ottaen huomioon ONEXPLAYERin suuremman fyysisen ja näytön koon, se on kohtuullinen 100 punnan hintaero.

Kun olen viettänyt jonkin aikaa molempien kämmenmikrojen kanssa sekä työssä että henkilökohtaisessa käytössä, kallistuisin henkilökohtaisesti ONEXPLAYERin puoleen. Suurempi näyttö ja ohjainten sijoittelu kallistavat tasapainoa sen eduksi, sillä se tuntuu kaiken kaikkiaan laadukkaammalta.

Kerro meille kommenteissa, kumman valitsisit näistä kahdesta parhaaksi kannettavaksi pelikonsoliksi ja miksi? Olemme kiinnostuneita tästä, sillä olemme yhteydessä molempiin valmistajiin ja välitämme heille paljon palautetta.

Lisätietoja ja GPD Win 3:n voi ostaa täältä. Katso lisätietoja ja osta ONEXPLAYER täältä. Jos kumpikaan ei ole mieleesi, voit selata pelikäsimikrojen valikoimaamme.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.