Anbernic RG ARC-S & ARC-D arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Yhteenveto
Anbernic RG ARC-S- ja ARC-D -retropelikämmenlaite tuo mukanaan yhden Linux- ja dual boot -käyttöjärjestelmän sekä Android-käyttöjärjestelmän vaihtoehdot, ja sen muotoilu on saanut vaikutteita SEGA Saturn -ohjaimesta.
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Upean näköinen SEGA Saturn -ohjaimen inspiroima muotoilu
- Valinta Linuxin tai kaksoiskäynnistyksen Androidin kanssa
- Anbernicsin paras D-Pad!
- 4 tuuman näyttö mahtuu täysin kämmenlaitteen etuosaan
Cons
- RK3566-prosessori näyttää nyt erittäin vanhalta.
Anbernic RG ARC-S ja Anbernic RG ARC-D palaa yhteen Linux- ja dual boot Android -vaihtoehtoon, jotka näimme ensimmäisen kerran Anbernic RG353V- ja VS-malleissa. Onko mikään parantunut niin, että kannattaisi käyttää hieman ylimääräistä rahaa ARC-D:hen, jossa on dual-boot? Jatka Anbernic RG ARC-S & ARC-D -arvostelumme lukemista ja kerromme sinulle.
Anbernic RG ARC-S & ARC-D arvosteluvideo
Anbernic RG ARC-S & ARC-D:n purkaminen laatikosta
Aloitamme Anbernic RG ARC-S & ARC-D -katsauksen laatikon purkamisella. Molempien retropelikämmenlaitteiden laatikon sisältö on värejä lukuun ottamatta sama. Ensin on itse Anbernic ARC, jota tarkastelemme tarkemmin lähiaikoina.
Mukana on USB Type-C -latauskaapeli. Seuraavaksi meillä on 128GB tai 256GB micro SD-kortti, joka menee laitteen toiseen korttipaikkaan. Ensimmäisessä korttipaikassa on 16 Gt:n kortti Linux-käyttöjärjestelmää varten. Toisella puolella on englanninkielinen käyttöohje ja toisella puolella kiinankielinen käyttöohje. Viimeisenä muttei vähäisimpänä on näytönsuoja ja pyyhkeet sen levittämistä varten.
Anbernic RG ARC yleiskatsaus
Seuraavaksi Anbernic RG ARC-S & ARC-D -katsauksessamme tarkastelemme näitä kahta mallia lähemmin. Anbernic RG ARC on kooltaan noin 19,1 x 8 x 2,2 cm (7,5 x 3,14 x 2,2 tuumaa) ja painaa 242 g. Anbernic RG ARC-S -klassikkopelikämmenlaite on saatavana läpinäkyvänä mustana ja sinisenä, ja Anbernic RG ARC-D on saatavana mustana ja harmaana.
Ohjaimen muotoilu on saanut inspiraationsa SEGA Saturnin klassisesta ohjaimesta, jonka etupuolella on D-pad ja kuusi painiketta. Käynnistyspainike ja valintapainike ovat lähellä yläreunaa näytön kummallakin puolella.
Näyttö on 4,0-tuumainen IPS-näyttö, jonka 640×480-resoluutio sopii erinomaisesti retropelaamiseen. Kannettavassa ARC-D-retropelikonsolissa on kosketusnäyttö, sillä se käyttää Android-käyttöjärjestelmää.
Yläosassa on tavalliset vasemman ja oikean olkapään painikkeet. USB Type-C-portteja on kaksi, yksi dataa ja yksi latausta varten. Mini-HDMI-portti mahdollistaa ulostulon televisioon tai monitoriin. Seuraavaksi meillä on toimintopainike, jolla saat esiin valikoita, äänenvoimakkuuden keinutin ja virtapainike.
Alareunassa on kaksi micro-SD-korttipaikkaa. Ensimmäisessä korttipaikassa on jo 16 Gt:n kortti Linux-käyttöjärjestelmää varten, ja toinen korttipaikka on 128 Gt:n tai 256 Gt:n korttia varten pelitallennusta varten.
Anbernic RG ARC Tekniset tiedot
Jatkamme Anbernic RG ARC-S & ARC-D -katsausta vertailemalla Anbernic RG ARC-D:n kannettavan pelikämmenlaitteen, jossa on Android-käyttöjärjestelmä, teknisiä tietoja ja suorittamalla joitakin vertailuarvoja.
Anbernic RG ARC-S | Anbernic RG ARC-D | |
CPU | RK3566 Quad-Core 64-bittinen Cortex-A55, päätaajuus 1.8GHz | RK3566 Quad-Core 64-bittinen Cortex-A55, päätaajuus 1.8GHz |
GPU | Mali-G52 MP2 | Mali-G52 MP2 |
RAM | 1GB LPDDR4 | 2GB LPDDR4 |
VARASTOINTI | 16GB (Linux) 128 Gt tai 256 Gt (tallennustila) | 16GB (Linux) 128 Gt tai 256 Gt (tallennustila) 32GB eMMC (Android) |
DISPLAY | 4,0 tuuman IPS, täysi katselukulma, nollaetäisyys OCA full fit/ 640*480 | 4,0 tuuman IPS-kosketusnäyttö, täysi katselukulma, nollaetäisyys OCA full fit / 640 * 480 |
WIFI | 2.4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac, | 2.4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac, |
BLUETOOTH | Bluetooth 4.2 | Bluetooth 4.2 |
OS | Linux | Linux Android 11 |
SPEAKER | Korkealaatuinen kaksoissarvetorvi-stereokaiutin | Korkealaatuinen kaksoissarvetorvi-stereokaiutin |
AKKU | Li-polymeeri 3500 mAh, kestää jopa 6 tuntia, tukee C2C-laturia. | Li-polymeeri 3500 mAh, kestää jopa 6 tuntia, tukee C2C-laturia. |
Android-käyttöjärjestelmän vertailuarvot
ARC-D:ssä, kuten mainittu, on Android-käyttöjärjestelmä. Suoritimme joitakin vertailuarvoja nähdäksemme suorituskyvyn verrattuna muihin vastaaviin Android-laitteisiin, kuten RG353V ja RG353M.
3DMark Slingshot -testissä näimme huomattavan eron suorituskyvyssä verrattuna muihin laitteisiin, jotka käyttivät samaa prosessoria.
Geekbenchissä yhden ja usean ytimen pisteet olivat myös hieman korkeammat samoilla piirisarjamalleilla.
Antutun osalta näimme jälleen huomattavaa suorituskyvyn kasvua samoihin piirisarjoihin verrattuna.
Anbernic RG ARC-D:n suorituskyky on yleisesti ottaen parempi kuin RK3566-piirisarjaa käyttävien RG353V- ja RG353M-kämmenlaitteiden. Se on kuitenkin vertailuanalyyseissämme suorituskyvyltään heikoin siru, ja siinä on suuria eroja verrattuna muihin, vaikkakin kalliimpiin kannettaviin laitteisiin, kuten AYN Odin 2: een, joka on ylivoimaisesti suorituskykyisin.
Linuxin yleiskatsaus
Valikon yleiskatsaus
Seuraavaksi Anbernic RG ARC-S & ARC-D -katsauksessamme tarkastelemme lähemmin Linux-käyttöjärjestelmää. Sekä Anbernic RG ARC-S:ssä että ARC-D:ssä on käytettävissä Linux-käyttöjärjestelmä. Tämä on valmiiksi konfiguroitu asennus, jossa on emulointiasematyylinen käyttöliittymä. Ulkoasu on hieman erilainen johtuen teemavalinnasta, mutta voit vaihtaa sen visuaalisempaan asetuksista.
Emulaattorit-valikko on tarkoitettu RetroArchista riippumattomille emulaattoreille, joita ovat SEGA Naomi Arcade, Dreamcast, Saturn ja PlayStation Portable.
Ja RetroArch-valikossa on kattavampi luettelo yhteensopivista emulaattoriytimistä, joihin kuuluu erilaisia käsikonsoleita, kuten Game Gear ja WonderSwan, 8-bittisiä konsoleita, mukaan lukien Master System, PC-moottorin välissä, ja 16-bittisiä järjestelmiä, kuten Genesis / Mega Drive. Löydät myös Arcade-järjestelmiä ja emulaattoreita, kuten CPS, MAME, Neo Geo jne.
Voit selata käytettävissä olevia järjestelmiä D-padilla, valita yhden järjestelmän, jolloin pääset sen peliluetteloon, ja valita pelin pelattavaksi.
Kun pelaat peliä RetroArchin valikoimasta tai joistakin yksittäisistä emulaattoreista, voit avata valikon napauttamalla Function-painiketta. Erityisesti RetroArchissa voit käyttää kaikkia tavanomaisia toimintoja, kuten tallennus- ja lataustiloja, ottaa kuvakaappauksia, käynnistää pelin uudelleen, muuttaa ohjaimia ja niin edelleen.
Huomasimme myös, että monissa emulaattoreissa on nyt kehys. Järjestelmästä riippuen sinulla voi olla hyvin pieni TV:n kaltainen muotoilu, ja kämmenmikroissa suurempi muotoilu tyhjän tilan täyttämiseksi. Se on mukava yksityiskohta Anberniciltä, ja uskon, että se on ensimmäinen kerta, kun he tekevät tämän oletusarvoisesti vintage-pelikämmenlaitteisiinsa.
Analogitikkujen puuttuminen
Ohjausta koskeva huomautus: koska molemmissa malleissa ei ole analogitikkua, jotkin pelit saattavat vaatia sitä, jotta peli olisi pelattavissa.
Joissakin tapauksissa voit yksinkertaisesti mennä emulaattorin asetuksiin ja määrittää analogit uudelleen D-Padin käyttöä varten. Jos peleissä kuitenkin käytetään erillisiä digitaalisia ja analogisia ohjaimia toimintoja varten, tämä aiheuttaa ristiriidan eikä toimi. Tämä koskee luonnollisesti sekä Linux- että Android-käyttöjärjestelmää.
Emulaattorin suorituskyky
Kaiken kaikkiaan emulaattorit toimivat hyvin. Sinulla ei ole mitään ongelmia 8- ja 16-järjestelmien kanssa. Kun siirryt tasoa ylemmäs PlayStation 1:een ja Dreamcastiin, voit nähdä satunnaisia pudotuksia kuvissa PS1:llä, mutta ei mitään merkittävää. Dreamcastin suorituskyky on vaihteleva: jotkut pelit toimivat loistavasti, toiset taas noin puolet nopeammin.
Ja siirtyminen uudempiin järjestelmiin. Drastic-emulaattorin kokonaissuorituskyky on kohtuullinen. Muista, että Anbernic RG ARC-S -mallissa ei ole kosketusnäyttötukea, joten sinulla voi olla ongelmia sitä vaativien pelien kanssa.
PSP:n suorituskyky oli jälleen hyvin vaihteleva pelistä riippuen. God of War -pelimme kanssa saamme matalia, alle 30:n kuvanopeuksia, joidenkin kuvien ohittaminen tekee siitä pelattavamman. Paljon vähemmän vaativat pelit toimivat paremmin, mutta en ostaisi tätä, jos PSP on pääasiallinen pelivalintasi.
Android-käyttöjärjestelmän yleiskatsaus
Linux-käyttöjärjestelmän yleiskatsauksen jälkeen tarkastelemme Android-käyttöjärjestelmää osana Anbernic RG ARC-S & ARC-D -katsausta.
Käyttöjärjestelmän yleiskatsaus
Anbernic RG ARC-D:ssä on Android-käyttöjärjestelmän kaksoiskäynnistys, johon pääsee käsiksi poistamalla korttipaikka 1. Ensimmäisen käynnistyksen jälkeen saat tervetuliaisnäytön, jossa kestää pari minuuttia, ennen kuin kaikki sovellukset jne. on asetettu.
Huomaa, että Google Play Store -tukea ei ole, mutta voit ladata ja asentaa sovelluksia tai asentaa ne SD-kortilta, jos haluat. Joidenkin emulaattoreiden päivittäminen ei tuottanut ongelmia.
Aloitusnäyttö on tyhjä, mutta voit liu’uttaa näyttöä ylöspäin näyttääksesi sovellusluettelon ja raahata ja pudottaa suosikkisovelluksesi päänäytölle.
Tässä on kaksi vaihtoehtoa emulaattoreiden käyttämiseen. Nopea tapa Anbernicin etusivun avulla tai pidempi tapa, joka vaatii jonkin verran asetusten tekemistä.
Nopea tapa on liu’uttaa alasvetovalikkoa ja napauttaa Game Mode -kuvaketta. Tämä lataa Anbernicin etusivun, mutta ensimmäisellä latauskerralla lataus kestää kauemmin, koska se etsii pelejä muistikortiltasi.
Kun se on ladattu, se on lajitellut pelikokoelmasi vastaaviin järjestelmiin. Voit sitten selata peliä kosketusnäytöllä tai D-Padilla ja käynnistää pelin. Linuxin tavoin se käyttää RetroArchia ja yksittäisiä emulaattoreita tuetuille järjestelmille.
Toinen vaihtoehto on hieman monimutkaisempi, ja yleensä sinun on ainakin määritettävä ohjaimet ja pelipolku kutakin emulaattoria varten. Tämä voi olla hyödyllistä emulaattoreille, joita Anbernicin etusivu ei tue. Mutta muuten käyttäisin Anbernicin etusivua.
Emulaattorin suorituskyky
Suorituskyky on periaatteessa sama 8- ja 16-bittisissä järjestelmissä. Suorituskyvyssä ei ole eroa. Sama koskee myös PlayStation 1 -emulaatiota, ehkä satunnainen ruudunpudotus täällä ja siellä, mutta ei mitään peliä rikkovaa. Dreamcast-emulointi on suunnilleen samaa suorituskykyä kuin Linuxissa.
Drastic-emulaattorin suorituskyky on sama Linuxissa, mikä on erittäin hyvä. Kosketusnäyttötuki tässä klassisessa pelikäyttöön tarkoitetussa kannettavassa tietokoneessa tekee monista peleistä pelattavia, mikä on ehdottomasti hyvä asia.
PSP:llä suorituskyvyssä on pieniä eroja Linux-versioon verrattuna. Jotkin pelit toimivat hieman sulavammin, mutta tällä prosessorilla et tule näkemään ihmeitä.
On myös Dolphin- ja AetherSX2-emulaattoreita, mutta tälläkin prosessorilla et saa muita kuin kaikkein yksinkertaisimpia pelejä pyörimään pelattavilla tasoilla.
Lopulliset ajatukset
Tiivistämme ajatuksemme nyt Anbernic RG ARC-S & ARC-D -arvostelussamme. Anbernic RG ARC -klassikkopelikämmenmalli on mukavaa vaihtelua tavanomaisiin pysty- ja horisonttitiili-tyylisiin malleihin. Pidän paljon Saturn-ohjaimen inspiroimasta muotoilusta. Se tuntuu mukavalta käsissäsi, ja näyttö vie kaiken käytettävissä olevan tilan etupuolelta. Ohjaus on loistava, erityisesti D-pad tuntuu erinomaiselta, se on Anbernicin paras D-pad tähän mennessä,
Mitä tulee siihen, kumpi malli sinun pitäisi ostaa, Anbernic RG ARC-S vai Anbernic RG ARC-D… Hintaero on noin £10/$10, joten se ei ole valtava määrä. Mutta jos olet pienellä budjetilla, voi olla syytä säästää rahaa.
Molempien mallien suorituskyky on kaiken kaikkiaan sama kaikissa emulaattoreissa. Anbernic RG ARC-D -kannettavassa retropelikonsolissa on enemmän RAM-muistia ja sisäistä tallennustilaa, mutta se on tarkoitettu lähinnä Android-käyttöön. Kosketusnäyttö voi olla tärkeä tekijä, jos haluat navigoida sillä tai pelata enemmän pelejä Drastic-emulaattorilla.
Androidin kanssa saat myös muutaman emulaattorin lisää. Nämä ovat kuitenkin korkeamman hintaluokan laitteita, eivätkä ne sovellu kovin hyvin tälle prosessorille. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus ladata muita emulaattoreita, jotka eivät ole mukana, esimerkiksi Amstrad CPC:n tai Commodore 64:n kaltaisille tietokoneille.
Jos sinulla on pieni budjetti, valitse Anbernic RG ARC-S -kannettava pelikämmenlaite, voit säästää muutaman dollarin ja saada saman vakiokokemuksen. Henkilökohtaisesti valitsisin tässä tapauksessa Anbernic RG ARC-D:n, sillä pienellä lisämaksulla saat reilusti enemmän. Tämä on mahdollista, jos et viitsi käyttää aikaa uusien emulaattoreiden lataamiseen ja konfigurointiin, joita et muuten saisi ARC-S:llä.
Voit lukea lisää ja tilata Anbernic RG ARC-S:n täältä ja Anbernic RG ARC-D:n täältä. Voit selata retropelikämmenlaitteiden valikoimaamme täällä.
Ja jos aiot ostaa joko Anbernic RG ARC:n, tutustu aloitusoppaaseemme, joka kattaa kaiken perustamisesta, lisäpelien lisäämisestä ja paljon muuta!
Kiitos, että luit Anbernic RG ARC-S & ARC-D -arvostelumme, toivottavasti se oli sinulle hyödyllinen. Jos sinulla on kysyttävää tästä kannettavasta tietokoneesta, kerro se meille kommenteissa. Kiitos!