Anbernic RG Nano arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Yhteenveto
Tässä pienessä retropelikämmenpelissä on viehätyksensä. Monet klassiset kannettavat tietokoneet ja konsolit ovat hyvin pelattavissa, mutta lyhyemmissä pätkissä ennen kuin väsymys alkaa.
Overall
4.3User Review
( votes)Pros
- Erittäin kannettava
- Metallinen kotelo
- Kunnollinen valikoima emuloituja järjestelmiä
Cons
- Alhaisempi akun kesto verrattuna suurempikokoisiin kannettaviin tietokoneisiin.
- Näytön koon vuoksi ei ole mukava silmille pidemmissä pelisessioissa.
Sanotaan, että hyvät asiat tulevat pienissä paketeissa, ja testataanpa tätä Anbernicin tähän mennessä pienimmällä kannettavalla, RG Nanolla. Liity seuraamme RG Nano -arvostelussamme, kun puramme laatikon, teemme yleiskatsauksen, testaamme emulaattorien suorituskykyä ja katsomme, miltä pelit näyttävät tässä pienessä retropelikämmenlaitteessa.
Anbernic RG Nano Review Video
RG Nano -laatikon purkaminen
Aloitetaan tämä RG Nano -katsaus purkamalla laatikko. Ensimmäisenä laatikossa on käyttöohje, joka on englanniksi ja kiinaksi. Seuraavaksi meillä on Anbernic RG Nano -retropeliemulaattori, jonka esittelemme tarkemmin pian.
RG Nano -laitteen kanssa on avaimenperä, jota voit käyttää sen pitämiseksi vetoketjussa, hihnassa tai avaimenperässä. Seuraavaksi on USB Type-C -latauskaapeli. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on Type-C-3,5 mm:n äänimuunninkaapeli, jolla voit liittää kuulokkeet tai kaiuttimet.
RG Nano Yleiskatsaus
Jatkamme RG Nano -arvosteluamme yleiskatsauksella kannettavaan peli-emulaattoriin. Anbernic RG Nano on saatavana kolmessa värissä: sininen, violetti ja punainen. Niiden mitat ovat 2,79 x 1,69 x 0,66 tuumaa (7,1 x 4,3 x 1,7 cm) ja ne painavat vain 75 grammaa. Alhainen paino on vaikuttava, koska se on alumiiniseoskotelo, se ei ole paljon painavampi kuin keskikokoinen muna tai 2 viipaletta leipää tai 4 CD-levyä, jotta se voidaan asettaa asiayhteyteen.
Näyttö on 1,54 tuuman IPS-näyttö 240×240-resoluutiolla. Pienestä resoluutiosta huolimatta Gameboy-sarjaan kuului myös pienemmällä resoluutiolla varustettuja kannettavia tietokoneita, aina Advance-malliin asti, jonka resoluutio oli 240×160.
Etupuolella on klassinen D-Pad, neljä pelipainiketta sekä Select ja Start.
Yläosassa on kaksi olkapääpainiketta ja keskellä on USB Type-C-portti. Portti on tarkoitettu lataamiseen, ja siinä on mukava LED-latausilmaisin portin ympärillä. Voit käyttää mukana toimitettua muuntokaapelia 3,5 mm:n liitäntään ulkoista ääntä varten. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että et voi ladata ja kuunnella musiikkia ulkoisista lähteistä samanaikaisesti. Erikseen saatavilla on jakokaapeleita, joissa on molemmat liitännät, jos tämä on sinulle ratkaiseva tekijä.
Oikealla puolella on virtapainike, joka toimii myös valikkopainikkeena, kun sitä napautetaan. Lisäksi siinä on paikka micro-SD-kortille.
D-padia on yllättävän mukava käyttää, vaikkakin se on hieman epätarkka hetken mielijohteesta. Pelipainikkeet ovat melko pienet, mutta kun niitä on käyttänyt jonkin aikaa, ne eivät ole niin huonoja ja reagoivat hyvin. Kannettavaan RG Nano -peli-emulaattoriin ei voi tarttua, vaan sitä voi lepuuttaa sormien varassa, mikä on varsin mukavaa lyhyitä aikoja.
RG Nano Tekniset tiedot
CPU | Allwinner V3s ARM Cortex-A7 -kaksoisydinprosessori, joka toimii jopa 1,2 GHz:n kellotaajuudella. |
RAM | 64MB DDR2 |
VARASTOINTI | 64GB micro SD-kortti, voi käyttää jopa 512GB korttia. |
DISPLAY | 1,54″ 60Hz IPS-näyttö 240×240-resoluutiolla |
OS | Linux |
AKKU | Polymeerilitiumioniakku 1050 mAh, kesto 2,5 tuntia. |
Osana RG Nano -arvosteluamme testasimme akun ja voimme vahvistaa, että akku on keskimäärin noin 2,5 tuntia käytössä, kun sitä käytetään erilaisilla emulaattoreilla.
Käyttöjärjestelmän yleiskatsaus
Perustamme RG Nano -arvostelumme laiteohjelmiston uusimpaan versioon 1.0.1, jossa on joitakin parannuksia toimitettuun laiteohjelmistoon verrattuna. Se sisältää joitakin retroarkki-emulaattoriytimiä sekä siirrettyjä pelejä. Meillä on opas RG Nano -laiteohjelmiston päivittämisestä täällä.
Frontend
Käynnistät ensin gmenu2x-etusivun, joka listaa kaikki emulaattorisi Atari Lynxistä PlayStation 1:een. Järjestelmän valitseminen tuo esiin luettelon peleistäsi, valitse yksi, ja se käynnistää vastaavan emulaattorin ja lataa pelin. Lisäksi on Retroarch-välilehti, jossa on muutama emulaattoriydin, kuten arcade, PC Engine, Mega Drive ja SNES.
Reaaliaikakellotoiminto
Retroemulaattorissa on myös kellotoiminto, joka muistaa kellonajan, vaikka se olisi sammutettu. Se on mukava lisä, vaikka näytön pitäminen päällä koko ajan ei ehkä olekaan hyvä asia akun keston kannalta, mutta voit halutessasi sammuttaa sen kokonaan.
gmenu2x:n lisäksi on olemassa toinen etusivu nimeltään RetroFE. Tämä on visuaalisempi etusivu, ja voit esimerkiksi käyttää pelien laatikkotauluja pelkkien tekstiluetteloiden sijasta. Voit käyttää muutamia teemoja. Kaiken kaikkiaan se toimii hyvin, vaikka se tuntuikin olevan hieman viiveinen joissakin teemoissa.
Emulaattorin toiminnot
Emulaattoreissa on mukava ominaisuus, jossa jos olet aiemmin pelannut valittua peliä, sinua pyydetään jatkamaan siitä, mihin viimeksi jäit, tai aloittamaan peli ikään kuin pelaisit sitä ensimmäistä kertaa. Parhaat arvosanat tämän ominaisuuden sisällyttämisestä!
Pääset emulaattorivalikkoon napauttamalla virtapainiketta nopeasti. Täältä voit muuttaa äänenvoimakkuutta ja kirkkautta sekä tallentaa ja ladata tiloja. Voit myös muuttaa kuvasuhdetta, joka ei yleensä ole tärkeä, mutta on tässä 240×240-näytössä, koska joissakin näytöissä on suurempi resoluutio.
Hyvä esimerkki on Crash Bandicoot 2 GBA:lla. Kuvasuhteen muuttaminen välillä Skaalattu, joka vastaa tarkimmin alkuperäistä, näyttää koko peliruudun, mutta siinä on ylä- ja alareunat. Zoomattu käyttää enemmän näyttöä, mutta sivut jäävät pois, kun taas venytetty käyttää koko näyttöä, mutta osa sivuista jää pois. Ja Cropped jättää paljon sivuja väliin. Tämä vaihtelee konsolin alkuperäisen näytön resoluution mukaan, joten katso, mikä sopii sinulle parhaiten esimerkiksi pelityypin mukaan.
Valkosipuli OS Custom Firmware?
On syytä mainita, että Black Seraph on vihjannut, että Garlic OS:n mukautettu laiteohjelmisto saattaa olla tulossa RG Nano -peliemulaattorille. Muita yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu. Tiedämme kuitenkin hänen aiemmista julkaisuistaan muille kannettaville tietokoneille, että sen pitäisi toimia erittäin hyvin ja että se kannattaa ehdottomasti asentaa, kun se julkaistaan. Teemme asennusoppaan tietopohjaamme, kun se on saatavilla.
Emulaattorin suorituskyky
Osana RG Nano -arvosteluamme tarkastelemme emulaattoreiden suorituskykyä. Prosessoria on käytetty muutamassa klassisessa pelisimulaattorikonsolissa, joten tiedämme jo sen suorituskyvyn. Voimme juosta PS1-aikaan asti, mutta jotkin pelit eivät välttämättä toimi sillä kovin hyvin. Testaamme hetken aikaa joitakin käsikonsoli- ja konsolijärjestelmiä, jotta näemme, miltä ne näyttävät ja miten ne pelaavat tällä pienellä retrokämmenlaitteella.
Gameboy, Gameboy Colour ja Game Gear
Game Gearilla, alkuperäisellä Gameboylla ja Gameboy Colourilla on sama 160×144 pikselin resoluutio. Voit valita, onko se skaalattu alkuperäiseen kokoon vai venytetty koko näytön kokoiseksi. Kaikki pelit toimivat luonnollisesti hienosti ilman minkäänlaisia ongelmia.
Neo Geo Pocket
Neo Geo Pocket toimii erittäin hyvin skaalatussa kuvasuhteessa, eikä sitä kannata venyttää, zoomata tai rajata muutaman ylimääräisen pikselin takia. Kuten olettaa saattaa, kaikki pelit toimivat loistavasti ilman minkäänlaisia ongelmia.
WonderSwan väri
WonderSwan Colorin resoluutio on laajempi, joten skaalaus tarkoittaa jonkin verran ylä- ja alareunoja. Pelistä riippuu, mitä kuvasuhdetta käytetään. Tässä pelissä Zoomed toimii hyvin, koska kyseessä on ajopeli, jossa radan sivut eivät ole niin tärkeitä.
Gameboy Advance
Se on samanlainen myös GBA:lla, jonka näyttö on leveämpi. Kuten aiemmin näimme, Skaalattuna toistaminen näyttää koko alkuperäisen näytön, mutta sinulla on rajaukset. Zoomattu tila on ehkä paras, mutta se voi riippua pelistä.
Ja nyt konsoleihin, joiden natiiviresoluutio on suurempi kuin 240×240 pikseliä. Tämä tarkoittaa, että pelejä on pienennettävä, suurennettava tai rajattava, jotta ne mahtuvat näytölle.
Master System
Master Systemin ja PC-moottorin natiiviresoluutio ei ole kaukana RG Nanosta, joten voit käyttää skaalattua, zoomattua tai rajattua resoluutiota mieltymyksesi mukaan.
MegaDrive & SNES
Kun siirrymme 16-bittisiin järjestelmiin SNES:n ja Mega Driven myötä, näemme suurempia natiiviresoluutioita tuettuina. Skaalatussa resoluutiossa on pienemmät ylä- ja alareunat, ja sen pitäisi riittää monille peleille, venytetty ei ole itse asiassa liian huono, ja rajattu ja zoomattu ovat OK riippuen pelistä, jota pelaat.
PS1
PlayStation 1:n osalta tilanne on vaihteleva. Löydät monia pelejä, jotka eivät toimi täydellä nopeudella. Uskon, että mukautetun laiteohjelmiston avulla saataisiin kuitenkin parannuksia. Enemmän ongelmia aiheuttaa näyttö, sillä vaikka PS1:n natiiviresoluutio on 320×240, se on sisäisesti skaalattu 480P:ksi, mikä voi tehdä tekstistä hyvin vaikealukuista tällä pienellä näytöllä. Sanoisin, että jotkut pelit ovat hyviä, mutta älä osta tätä nimenomaan PS1-pelaamista varten.
Lopulliset ajatukset
Päätämme RG Nano -arvostelumme käsikonsolin peli-emulaattoria koskeviin ajatuksiimme. RG Nano on mielenkiintoinen retroemulaattori. Kun arvostelunäytteet saapuivat, kaikki toimiston työntekijät jonottivat kokeilemaan niitä. Alkuperäinen palaute oli ”aion ostaa sellaisen lapselleni” tai ”tämä on hyvä junassa matkustamiseen” jne. Saamme tällaista palautetta myös muista tuotteista, mutta ei niin paljon kuin RG Nano sai.
Minulla oli aluksi täsmälleen samat tunteet, mutta vietettyäni jonkin aikaa RG Nanoa käyttäen mielipiteeni ovat hieman muuttuneet. Ehkä se johtuu iästäni, mutta kun olin käyttänyt kämmenpeli-emulaattoria tunnin ajan, silmäni alkoivat rasittua, kun katselin niin pientä näyttöä. Näöni on kunnossa, ei täydellinen, mutta minulla ei ole tätä ongelmaa tavanomaisen kokoisten kannettavien tietokoneiden kanssa. Se on syytä ottaa huomioon, jos sinulla on näköongelmia.
RG Nano kuuluu minusta uutuusluokkaan. Se on enemmänkin satunnainen retroemulaattorilaite nopeisiin pelisessioihin, joka on uskomattoman kannettava ja varastoitava, kun sitä ei käytetä. Se herättää välittömästi huomiota, kun näytät sen jollekin, ja hän jää koukkuun pelattavien käsikonsoli- ja konsolijärjestelmien valikoimaan tällaisessa pienessä retrokämmenlaitteessa.
Jos Anbernic RG Nano on pääasiallinen istu alas ja pelaa laajennettua pelisessiota käsikonsolilla, en voisi rehellisesti suositella sitä. Sen sijaan kannattaa ostaa perinteisen kokoinen kannettava tietokone. Voit hankkia Miyoo Mini Plussan tai Anbernic RG35XX: n vastaavaan hintaan ja nauttia suuremmasta näytöstä, pidemmästä akunkestosta ja nopeammasta suorituskyvystä.
Muutamista valituksista huolimatta RG Nano on viehättävä. Ja arvaa mitä, nyt taskussani on yksi, joka on valmis soimaan milloin tahansa!
Mistä ostaa Anbenic RG Nano?
Voit lukea lisää ja ostaa Anbernic RG Nano -laitteen täältä. Käytä koodia RGNANO5OFF saadaksesi 5% alennuksen kassalla. Tai selaa retropelikämmenlaitteiden valikoimaamme täältä.
Tämä päättää RG Nano -arvostelumme. Toivomme, että se on ollut sinulle hyödyllinen. Mitä mieltä olet RG Nanosta? Onko se liian pieni, uutuus vai rakastatko sitä? Kerro meille kommenteissa!
RG Nanon aloitusopas
Jos aiot tilata RG Nano – laitteen tai olet juuri saanut sen toimitettua, täällä on kätevä aloitusopas. Siinä käsitellään yksityiskohtaisesti esimerkiksi etusivun vaihtamista, kuvasuhteen vaihtamista, laiteohjelmiston päivittämistä, tiedostojen lisäämistä SD-kortille ja paljon muuta.