AYANEO Pocket Micro Review
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Summary
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Premium building quality with CNC aluminium alloy shell
- Compact & Portable
- Impressive emulation performance
- AYANEOs custom software
- Hall effect joysticks
Cons
- Lack of 3.5mm headphone port, with strange choice of USB port usage
- The 3.5″ display may be too small for some users
Gameboy Advance Micro -mallin innoittama AYANEO Pocket Micro tuo Android-pohjaisen pelaamisen pienikokoiseen pelikämmenlaitteeseen AYANEO-tunnelmalla. Selvitämme AYANEO Pocket Micro -arvostelussamme, ansaitseeko se rahasi, kun tutustumme sen ominaisuuksiin, tarkistamme järjestelmän, pelaamisen ja emuloinnin suorituskyvyn ja vertaamme sitä muihin Android-pohjaisiin kämmenmikroihin.
AYANEO Pocket Micro Review Video
AYANEO Pocket Micro Yleiskatsaus
Aloitamme AYANEO Pocket Micro -katsauksen Android-pelikonsolin yleiskatsauksella. AYANEO Pocket Micro on kooltaan 6,1 x 2,4 x 0,7 tuumaa (15,6 x 6,3 x 1,8 cm) ja painaa 233 g (0,51 lbs). Kuori on alumiiniseosta, joka antaa sille erittäin vankan premium-tuntuman, ja se tuntuu painavammalta kuin miltä se näyttää. Tässä koossa se mahtuu taskuun, mutta analogisten tikkujen takia sitä kannattaa ehkä pitää takin taskussa tai laukussa.
Näyttö on 3,5 tuuman reunukseton IPS-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 960×640. Tämä on täsmälleen neljä kertaa alkuperäisen Gameboy Advancen resoluutio.
Meillä on tavanomaiset peliohjaimet, joissa on analogiset ohjaussauvat. Vasemmassa ja oikeassa alareunassa on kaksi painikeparia SELECT ja START, AYA Overlay ja Home.
Pohjassa on USB 2.0 OTG:tä tukeva USB Type-C -portti. Keskustelemme tästä lisää hetken kuluttua. Vasemmalla puolella on katettu Micro SD -kortinlukija. ja oikealla puolella on joitakin makropainikkeita.
Yläosassa on pari olkapää- ja laukaisunappia kummallakin puolella. Keskellä oikealla on virtapainike, jossa on integroitu sormenjälkilukija, ja äänenvoimakkuuspainikkeet.
Luulin, että minulla oli punainen ja kultainen GBA Micro vertailun vuoksi, mutta kävi ilmi, että minulla oli hopeinen 🙂 Muodossa ja kaarevilla sivuilla olevissa SELECT- ja START-painikkeissa on jonkin verran inspiraatiota. AYANEO Pocket DMG:n tavoin sen ei ole tarkoitus olla kopio, vaan enemmänkin inspiroitunut muotoilu.
AYANEO Pocket Micro USB -portti
Halusimme mainita USB Type-C -portin, koska se oli mielestämme hieman outo. USB-porttia voi käyttää vakiona Micro-portin lataamiseen. Mutta jos haluat liittää USB-muistitikun tai käyttää Type-C:n ja 3,5 mm:n ääniliitäntää, sinun on ensin kytkettävä sisäinen pelilaite pois päältä asetusten kautta.
Tämä tarkoittaa, että ulkoisen tallennustilan tai langallisten kuulokkeiden käyttäminen pelin pelaamisen aikana ei ole mahdollista, koska pelilaite on kytketty pois päältä. Pelilaitteessa ei ole 3,5 mm:n ääniliitäntää, kuten lähes kaikissa Android-pelilaitteissa. Bluetooth-kuulokkeita voi toki käyttää ongelmitta, mutta koko asetelma oli mielestämme hieman pettymys. Näen joka päivä ihmisiä, jotka käyttävät edelleen langallisia kuulokkeita puhelimiensa ja kämmenlaitteidensa kanssa.
AYANEO Pocket Micro Tekniset tiedot
Seuraavaksi AYANEO Pocket Micro -katsauksessamme käymme läpi tekniset tiedot sekä suoritamme omat testimme akun kestosta, tuulettimen melusta ja lämpötilasta.
CPU | MediaTek Helio G99 2x Arm Cortex-A76 enintään 2,2 GHz 6x Arm Cortex-A55 enintään 2,0 GHz |
GPU | Käsivarsi Mali-G57 MC2 |
RAM | 6GB LPDDR4x 8GB LPDDR4x |
VARASTOINTI | 128GB UFS 2.2 256GB UFS 2.2 |
VIESTINTÄ | Wi-Fi 5 Bluetooth 5.2 |
DISPLAY | 3,5″ reunukseton IPS-kosketusnäyttö 960×640 resoluutio 330 PPI 400 nits 3:2 kuvasuhde 100 % sRGB-peitto / 115 % sRGB-volyymi |
MITAT | 6,1 x 2,4 x 0,7 tuumaa (15,6 x 6,3 x 1,8 cm). |
PAINO | 233g (0.51 lbs) |
Sen virtalähteenä on 2 600 mAh:n ladattava akku. Testataksemme akun kestoa ajoimme Antutun vertailuanalyysin silmukassa täydellä kirkkaudella Performance-tila-asetuksella. Saimme akun kestoksi 3 tuntia. Keskimääräinen akun käyttöaika on jopa 6 tuntia riippuen siitä, mitä sovelluksia käytät.
Tuulettimen melua ja lämpötilaa koskevissa testeissämme, jotka suoritettiin myös Antutun käytön aikana, meidän piti asettaa korvamme tuulettimen ritilää vasten, jotta kuulisimme, pyöriikö tuuletin. Android-pelikonsolia ei kuulisi tavallisessa toimistotilassa, ja hiljaisessa huoneessakin on vaikea kuulla mitään. Lämpötilaksi saatiin 46 °C, joka tuli lähinnä näytöstä eikä niinkään tuulettimen ritilästä.
Järjestelmän vertailuarvot
Kuten aina Android-pelikämmenlaitteiden kohdalla, suoritamme muutamia vertailuarvoja selvittääksemme sen suorituskyvyn ja verrataksemme sitä myös muihin kämmenlaitteisiin osana AYANEO Pocket Micro -katsaustamme. Valitettavasti meillä ei ollut käytössämme muita G99-laitteita, joten olemme ottaneet mukaan joitakin samankaltaisia suosittuja suorituskykyisiä laitteita sekä AYANEOn premium-hintaisen ja suorituskykyisen Pocket S -kämmenlaitteen.
Geekbench 5
Geekbench 5 testaa suorittimen yhden ja usean ytimen suorituskykyä. Verrattuna huomattavasti edullisempaan Retroid Pocket 2S:ään ja samanhintaiseen RG Cubeen suorituskyky on suunnilleen odotusten mukainen. Paljon korkeampi kuin Pocket 2S:n 43 prosentin ero ja alhaisempi kuin Anbernic RG Cuben 14 prosentin ero yhden ytimen suorituskyvyssä.
Geekbench 6
Geekbench 6:n osalta meillä ei valitettavasti ole pisteitä Pocket 2S:lle. RG Cuben ja AYANEO Pocket Micron suorituskyvyssä on kuitenkin noin 16 prosentin ero yhden ytimen osalta ja noin 19 prosentin ero usean ytimen osalta.
Antutu
Antutun avulla, joka suorittaa erilaisia testejä Android-laitteen jokapäiväiseen käyttöön, näemme jälleen Pocket Micron keskellä kolmea. Eroa on 56 % enemmän kuin Pocket 2S:ssä ja 15 % enemmän kuin RG Cubessa.
3DMARK
Ja viimeisessä 3DMARK-testissä. Slingshotissa suorituskyky on kasvanut kunnolla 2S:ään verrattuna, mutta ero RG Cubeen on suurempi, 33 prosenttia. Wildlife Extreme -vertailussa näemme jälleen hyvän eron Pocket 2S:n ja noin 48 prosentin eron RG Cubeen.
Yhteenveto vertailuarvoista
Kaiken kaikkiaan AYANEO Pocket Micro on saanut hyvät pisteet. Se päihittää Retroid Pocket 2S:n, jonka hintaero on 35 % pienempi, mutta Anbernic RG Cube on parempi suorituskyvyllään ja noin 15 %:n hintaerollaan. RG Cube voi olla edullisempi ja suorituskykyisempi, mutta kokonaislaatu ei ole ensiluokkainen, toisin kuin AYANEO Pocket Micro Android-pelilaite.
AYANEO Pocket Micro OS Yleiskatsaus
Jatkamme AYANEO Pocket Micro -katsaustamme ja tarkastelemme lyhyesti Android-pelikäyttöjärjestelmää ja siihen sisältyviä ohjelmistoja. AYANEO Android -kämmenlaite käyttää Android 13 OS -käyttöjärjestelmää, ja siinä on melko paljain käsin tavanomaiset Android-sovellukset, mukaan lukien Google Play Store ja AYANEOn mukautettu Home-ohjelmisto.
AYA Home -ohjelmiston avulla voit käyttää pelien etusivua sekä erilaisia käyttöjärjestelmän ja laitteen asetuksia. Sinun on asetettava peli-ROM-etuliite, mikä voi viedä hieman aikaa, mutta se on sen arvoista.
AYA Overlay -ohjelmiston avulla pääset helposti käsiksi moniin tietoihin, kuten FPS-arvoihin, lämpötilaan ja tuulettimen nopeuteen, pyyhkäisemällä sormella. Sekä pikanäppäimiä suorituskykytilojen, ohjaimen asetusten ja muiden asioiden vaihtamiseen.
AYANEOn muiden kämmenlaitteiden tapaan heidän ohjelmistonsa antaa korkealuokkaisemman ulkoasun ja käytön kuin muut valmistajat, kuten Anbernic, AYN ja Retroid.
Android-pelit
Kokeilimme joitakin pelejä Android kannettava osana tätä AYANEO Pocket Micro tarkastelu, Pienemmällä suorituskykyinen prosessori verrattuna sanoa AYANEO Pocket S voit silti pelata kunnon määrä pelejä.
Jos peli ei ole yhteensopiva ohjaimen kanssa, voit käyttää sisäänrakennettua näytön kartoitusohjelmistoa. Pääset siihen käsiksi päällekkäisyydestä ja voit yksinkertaisesti vetää kuvakkeet niille ruudulla oleville alueille, joilla haluat simuloida ruudun painalluksia. Se on nopea ja helppo asentaa ja käyttää, kuten pitääkin.
Emuloinnin suorituskyky
Seuraavaksi AYANEO Pocket Micro -arviossamme testasimme emulaattoreita sekä vanhemmille että uudemmille järjestelmille. Olimme itse asiassa hyvin yllättyneitä AYANEO Pocket Micro-emulaattorin suorituskyvystä. Prosessorin suorituskyvyn perusteella meillä oli yleiset odotukset siitä, mitkä emulaattorit toimisivat hyvin. Jatkakaa kuitenkin tarkkailua, sillä saatte vaikuttavia tuloksia.
Luonnollisesti kaikki 8-, 16- ja 32-bittiset konsolit, tietokoneet ja kannettavat tietokoneet toimivat loistavasti. Jos mahdollista, voit lisätä renderöintitarkkuutta ja grafiikan parannuksia jne.
PPSSPP
PPSSPP on loistava emulaattori, ja pystyimme asettamaan renderöintitarkkuuden 3x, ilman ruudun hyppimistä, 16x anisotrooppista suodatusta ja joitain muita God Of Warin hienosäätöjä. Saimme vakaan 60 FPS:n, mikä on hienoa nähdä.
AetherSX2
Aether SX2:lla pelimme OutRun oli valitettavasti pelikelvoton jopa puoliksi renderöintitarkkuudella. Gran Turismo 3:n kanssa meillä oli parempi onni puolikkaalla renderöintitarkkuudella. Riippuen siitä, kuinka vaativa peli on, voit mennä jopa 0,75 tai 1x resoluutioon pienemmillä.
Citra
Citra-emulaattorilla saimme kunnon tuloksia. Kokeilimme useita pelejä, ja monet niistä olivat täysin pelattavissa. Vaativimmissa peleissä on jonkin verran ruudunpudotusta ja shader-välimuistin viiveitä, mutta kaiken kaikkiaan ne olivat pelattavissa jälkikäteen!
Vita3K
Trippauspelimme TxK Vita3K-emulaattorilla toimi täydellisesti, ja pystyimme nostamaan renderöintitarkkuuden 2x. Street Fighter X Tekkenin kanssa jouduimme käyttämään normaalia resoluutiota, ja kaiken kaikkiaan näimme hyvät ruudunpäivitysnopeudet, joskin välillä oli joitakin välimuistiin tallentuvia viiveitä, vaikuttavaa!
Yuzu
Viimeinen emulaattorimme on nyt lopetettu YuZu-emulaattori. Cruisn’ Blastin 1x-resoluutiolla se teki keskimäärin noin 30-40 ruutua sekunnissa, mikä prosessorin huomioon ottaen on erittäin hyvä. Jos resoluutio lasketaan puoleen, päästään jopa 50 ruutuun sekunnissa. Älä odota monien pelien pelaavan näin hyvin, mutta voit saada kunnon tuloksia vähemmän vaativista peleistä.
Lopulliset ajatukset
Aika tiivistää ajatuksemme AYANEO Pocket Micro -katsauksessamme. Ennen kuin sain käsiini AYANEO Pocket Micro -laitteen, olin epävarma siitä, olisiko tämä kannattava Android-kämmenlaite. Mutta vietettyäni jonkin aikaa sen kanssa vaikutelmani ovat muuttuneet niin, että se on harkinnan arvoinen kannettava. Tässä on syy.
Aloitetaan ensin suorituskyvystä. Huolimatta alemman tason prosessorista se tekee todella hyvää työtä! Suorituskyky oli vertailuarvoissa hyvä, vaikkakaan ei yhtä hyvä kuin edullisemman Anbernic RG Cuben. Mutta kun emulaattoreita ajettiin, näimme kunnon suorituskyvyn PS2:n, Citran ja YuZun kanssa ja loistavia tuloksia Vita3K:n kanssa.
AYANEO Pocket Micro eroaa Anbernic RG -kuutiosta ulkonäöltään ja tuntumaltaan korkealaatuisemman laadun ansiosta. Micro-mallissa on CNC-alumiiniseosrunko, kun taas Cube-mallissa on muovikuori. Käytössäsi on myös AYA-ohjelmisto, joka toimii erittäin hyvin ja näyttää hyvältä.
Yksi asia, joka minun on mainittava, on näytön koko, 3,5 tuuman koko on pieni. Kaikkia emulaattoreita asentaessani ja joitakin pelejä pelatessani minun oli vaikea lukea tekstiä, erityisesti modernimmissa emuloitavissa järjestelmissä. Tietyn iän myötä silmät eivät enää pärjää niin hyvin pienillä näytöillä ja pienellä tekstillä. Se on siis syytä ottaa huomioon, ja saatat haluta valita suuremman näytön.
Näistä syistä voimme suositella AYANEO Pocket Microa vanhemmille retropelitarpeillesi, vaikkapa PlayStation-aikaan asti. Ja uudempien järjestelmien kohdalla tuloksesi voivat vaihdella suorituskyvyn suhteen, mutta niistä on varmasti mahdollista nauttia, jos näkökykysi sen sallii. Ja koko ja muototekijä on erinomainen takin taskuun tai laukkuun siirrettävyyden kannalta. Jos olet etsimässä ensiluokkaista taskukäyttöistä Android-käsikonsolia retropelaamista varten, AYANEO Pocket Micro on erinomainen vaihtoehto!
Lisätietoja AYANEO Pocket Micro-laitteesta ja voit ostaa sen täältä.
Tämä kietoo AYANEO Pocket Micro -katsauksemme. Jos sinulla on kysyttävää, kysy rohkeasti alla olevissa kommenteissa, niin vastaamme mielellämme.