ONEXPLAYER ONEXGPU 2 arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Yhteenveto
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 tarjoaa tehokkaan pelisuorituskyvyn AMD Radeon RX 7800M:n, 12 Gt GDDR6-muistin ja laajennettavan tallennustilan ansiosta,
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Suorituskykyinen AMD Radeon RX 7800M -näytönohjain
- OCuLink- ja USB 4 -liitännät
- USB-, Ethernet-, HDMI- ja DP-lähtö
- SSD-korttipaikka lisätallennustilaa varten
- Pystysuuntainen suuntaus säästää tilaa
Cons
- Suuri virtalähde verrattuna sisäisiin virtalähteisiin
Ulkoisen näytönohjaimen telakointiasemat ovat kasvattaneet suosiotaan, sillä ne tarjoavat tehokkaan tavan parantaa pelisuorituskykyä kannettavissa tietokoneissa, minitietokoneissa ja pöytätietokoneissa. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 pyrkii kehittämään edeltäjänsä pohjalta AMD Radeon 7800M:n, joka lupaa entistä parempaa suorituskykyä ja laajempaa liitettävyyttä. Mutta kuinka paljon eroa sillä todella on? Ja onko se oikea päivitys sinulle? Tutustutaan tarkemmin ja selvitetään se ONEXPLAYER ONEXGPU 2 -arviossamme.
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 arvosteluvideo
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Yleiskatsaus
Aloitamme ONEXPLAYER ONEXGPU 2 -katsauksen tarkastelemalla itse eGPU-telakointiasemaa. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 on kooltaan noin 9,03 x 6,8 x 1,6 tuumaa (22,9 x 17,5 x 4,3 cm) ja painaa noin 1,6 kg ilman virtalähdettä ja 2,3 kg virtalähteen kanssa. ONEXGPU 2 seisoo pystyssä, joten se vie vähemmän pöytätilaa. Etupuolella on virtapainike, turbopainike ja RGB-tilan vaihtopainike.
Turbo-painike vaihtaa oletusarvoisesta 180W:sta 130W:iin. Tämä on hyödyllistä, jos haluat esimerkiksi hiljaisemman tuulettimen äänen. he RGB-painike vaihtaa eri valotilojen välillä, jotka ovat ONEXGPU 2:n ylä- ja alaosassa.
Takapuolella ylhäältä alaspäin ovat virtalähteen liitin, USB-C 4 ja OCuLink-portti nopeaa tiedonsiirtoa varten. Seuraavaksi meillä on HDMI 2.1 ja kaksi DisplayPorts 2.0 -porttia jopa kolmen television tai monitorin ulostuloa varten. Toisen DisplayPortin vieressä on micro-SD-kortinlukija ja alapuolella kaksi USB-A-porttia, ja lopuksi on vielä ethernet-portti.
Vasemmalla puolella tuulettimen ritilän alapuolella on magneeteilla pidetty irrotettava kansi, johon voit asentaa M.2 NVMe PCI-E Gen 3.0 SSD-aseman lisätallennustilaa varten.
Ja lyhyt katsaus virtalähteeseen, sillä se on iso poika! Sen mitat ovat noin 4,7 x 3,7 x 1,1 tuumaa (12 x 9,5 x 3 cm), lukuun ottamatta pistoketyyppiä, tai voit käyttää sen sijaan vedenkeittimen pistokejohtoa. Kyseessä on 330 W:n GaN-laturi, joka ei ainoastaan anna virtaa ONEXGPU 2:lle, vaan voi myös ladata laitteesi jopa 65 W:n teholla. ONEXGPU:n ulkopuolinen virtalähde auttaa lämpötilojen kanssa, mutta se tarkoittaa myös, että on jotain ylimääräistä kannettavaa, jos olet liikkeellä.
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Tekniset tiedot
Osana ONEXPLAYER ONEXGPU 2 -arvosteluamme tarkastelemme teknisiä tietoja sekä suoritamme omat tuulettimen melu- ja lämpötilatestimme.
GPU | AMD Radeon RX 7800M |
ARKKITEHTUURI | Navi 32 |
RAM | 12GB GDDR6 |
FREQUENCY | 2145 MHz |
STREAM-PROSESSORIT | 3840 |
LASKENTAYKSIKÖT | 60 |
RASTER-YKSIKÖT | 96 |
HUIPPU PUOLI-TARKKUUDEN LASKENTASUORITUSKYKY | 71,73 TFLOPia |
YHDEN TARKKUUDEN HUIPPULASKENTATEHO | 35,84 TFLOPia |
Tuulettimen melu- ja lämpötilatesteissä käytämme näitä Forza Horizon 5:n kanssa ulkoisella näytöllä 4K Extreme -grafiikka-asetuksilla, jotta laitteisto todella kuormittuu 180 W:n teholla. Lämpötila oli korkeimmillaan 60 °C ja tuulettimen melu korkeimmillaan 65 dB. Emme huomanneet juurikaan eroa 130W:n teholla.
Vertailukohteet
Emme voineet tehdä ONEXPLAYER ONEXGPU 2 -katsausta ilman vertailuarvoja. Jätämme tavanomaiset CPU-pohjaiset vertailuarvot väliin ja keskitymme GPU:n vertailuarvoihin. Käytämme ONEXPLAYER X1 Pro -näytönohjainta, jossa on HX 370 -suoritin, jossa on OCuLink-portti. Ja ONEXFLY F1 Pro -mallia, jossa on HX 365 -suoritin, jossa on vain USB. Olemme liittäneet mukaan benchmark-tulokset sisäisille ja ulkoisille näytöille sekä X1 Pro:n OCuLink-liitännällä ja ilman sitä, jotta näemme erot suorituskyvyssä.
3DMARK
Aloitamme tavanomaisilla 3DMARK Benchmark -testeillä, Time Spy, Night Raid ja Fire Strike. Time Spy -testissä näemme X1 Pron OCuLinkin kautta luonnollisesti menevän johtoon, ja USB jää taakse. F1 Pro pärjää tässä varsin hyvin ja saa hyviä tuloksia vain USB:n kautta.
Night Raid -tapahtumassa tulokset ovat vaihtelevampia. F1 Pro -mallissa näet eron sisäisten ja ulkoisten näyttöjen välillä sekä OCuLink- ja USB-käytössä. Ja F1 Pro ulkoisella näytöllä vie yllättäen pisteiden kärkipaikan tässä.
Fire Strike -vertailussa tulokset ovat hieman lähempänä toisiaan. X1 Pro johtaa jälleen OCulinkin kautta, ja suorituskyky heikkenee vain USB:n kautta. USB:n kautta F1 Pro suoriutuu melko hyvin eri testeissä.
Forza Horizon 5
Kun suoritamme joitain pelien vertailuarvoja, voimme nähdä OCuLinkin edut pelkkiin USB-yhteyksiin verrattuna. OCuLinkillä varustettu X1 Pro nauttii valtavasta suorituskyvyn lisäyksestä kaikissa testeissä. Pelkän USB-liitännän kautta yhdistettynä näemme molemmilla laitteilla hyvin lähellä toisiaan olevat sekuntikohtaiset ruudut, joita rajoittaa USB 4:n kaistanleveys.
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raiderin kohdalla näemme saman mallin X1 Prolla OCuLinkin kautta. Suorituskyky kasvaa huomattavasti pelkkään USB:hen verrattuna. Näemme samanlaiset tulokset jälleen USB:n kanssa molempien laitteiden suhteellisissa testeissä.
Cyberpunk 2077
Viimeinen vertailukohteemme on Cyberpunk 2077. X1 Pro saa hyvät pisteet OCuLinkin kautta, mutta ulkoisen näytön 4K-tasolla tulos laskee huomattavasti. USB-liitännän kautta toimivan F1 Pron tulokset ovat odotetusti samansuuntaiset kuin X1 Pron USB-tulokset.
Yhteenveto vertailuarvoista
ONEXPLAYER ONEXGPU 2, kuten näimme, on suorituskyvyltään loistava, mutta näemme joitakin pullonkauloja, kun käytämme vain USB 4 -liitäntää. USB 4:n kaistanleveys ei riitä pysymään mukana, ja näemme suuren eron suorituskyvyssä OCuLinkiin verrattuna. Alkuperäisessä ONEXPLAYER ONEXGPU eGPU -telakointiasemassa ero ei ollut aivan yhtä suuri, koska näytönohjaimen suorituskyky oli pienempi, mutta pullonkaula oli silti olemassa. Saimme itse asiassa melko samanlaiset tulokset USB 4:n kautta molemmilla laitteilla tästä syystä.
OCuLinkin kautta liitettynä näemme kuitenkin korkeammat tulokset kuin 7600M-näytönohjaimella. Esimerkiksi Forza Horizon 5:n 4K-tasolla suorituskyvyssä on noin 38 prosentin ero. Alemmat resoluutiot ovat samankaltaisia näiden kahden välillä, mutta jos grafiikan laatua nostetaan, ero niiden välillä kasvaa nopeasti.
Voit lukea lisää molemmista käyttämistämme kämmenlaitteista tässä arvostelussa; ONEXPLAYER X1 Pro -katsaus ja ONEXPLAYER F1 Pro -katsaus.
Pelin suorituskyky
Vertailuluvut ovat kaikki oikein hyviä, mutta entäpä todellinen pelaaminen todellisessa maailmassa. Tarkastelemme joitakin vaativimpia pelejä. Tätä varten käytämme ONEXPLAYER X1 Pro -näytönohjainta OCuLink-yhteydellä 1600P-resoluutiolla.
Cyberpunk 2077
Jos haluat vakaat 60+ ruutua sekunnissa, käytimme 1600P:tä Ray Tracing Low -standardin grafiikka-asetuksilla, High Texture Quality -asetuksella ja AMD FidelityFX Super Resolution 2.1 -asetuksella Auto.
Forza Horizon 5
Saavuttaaksemme yli 60 kuvan sekuntinopeuden käytimme 1600P:tä Extreme-näytönohjaimen oletusasetuksilla. Mukava ja helppo asennus tälle pelille
Jos näytössäsi on korkeampi virkistystaajuus, esimerkiksi 120 Hz X1 Pron kanssa. Silloin voidaan käyttää 1600P Medium-grafiikkaa. Tai voit laskea 1200P:hen ja käyttää High-grafiikkaa, jos haluat.
Ilmoittautunut
Toinen nopea 60+ FPS. Käytimme 1600P:tä Epicin grafiikka-asetusten oletusasetuksilla, Ray Tracing oli päällä ja NVIDIA DLSS 3 oli asetettu Quality-asetukselle.
Lopulliset ajatukset
Yhteenveto ajatuksistamme ONEXPLAYER ONEXGPU 2 -katsauksesta. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 on loistava lisä kämmentietokoneen, mini- tai pöytätietokoneen omistajille, tietyin ehdoin. Tiivistämme miksi.
Muoto saattaa vaikuttaa erittäin suurelta, mutta jos sitä verrataan näytönohjaimeen, se on lähinnä syvyydeltään suurempi. Se on myös kätevämpi, kun se seisoo pöydälläsi kuin litteänä, mikä vie vähemmän tilaa.
Huomioi myös, että sisällä ei ole vain näytönohjain. Tässä on täydellinen telakkalaite, joka tukee jopa kolmea ulkoista näyttöä, kahta ylimääräistä USB-porttia, Ethernet-porttia ja SSD-asemapaikkaa lisätallennustilaa varten. Joten lisäkoko tavalliseen näytönohjaimeen verrattuna korvaa sen tässä.
Suorituskyky on tärkein tekijä. Suorituskyky on parempi kuin edellisen sukupolven ONEXGPU:lla. Kun käytetään OCuLinkiä, näemme noin 50 %:n suorituskyvyn nousun 103:sta 153 FPS:ään Forza Horizon 5:ssä 4K-tasolla verrattuna vanhempaan 7600M:ään.
Jos laitteesi ei kuitenkaan tue OCuLinkiä, et voi hyödyntää ONEXPLAYER ONEXGPU 2: n suorituskykyä täysin USB 4:n kaistanleveysrajoitusten vuoksi. Joissakin tapauksissa tämä voi johtaa suuriin suorituskyvyn pudotuksiin. Esimerkiksi Forza Horizon 5:ssä 4K-tasolla kirjasimme 208 FPS OCuLink-yhteydellä, mutta vain 73 FPS USB 4:n kautta. Jos aiot käyttää yksinomaan USB 4:ää, suorituskykyero edelliseen 7600M-malliin verrattuna on paljon pienempi, joten se on kustannustehokkaampi valinta.
Jos sinulla on tai aiot hankkia laitteen, jossa on OCuLink, ONEXPLAYER ONEXGPU 2 on erinomainen vaihtoehto. Sinulla on nopein mahdollinen yhteys grafiikkasuorituskykyä varten, useita videolähtöjä, ethernet ja SSD-paikka lisää tallennustilaa varten. Tätä kannattaa ehdottomasti harkita!
Tämä päättää ONEXPLAYER ONEXGPU 2 -arvostelumme, toivottavasti se oli sinulle hyödyllinen. Jos sinulla on kysyttävää siitä, kysy rohkeasti kommenteissa, niin autamme mielellämme.