ONEXPLAYER X1 Pro arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Yhteenveto
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- 3-in-1-tabletti, kannettava tietokone ja kannettava pelikäyttöön tarkoitettu PC-malli
- Korkean resoluution 10,95″ 120Hz näyttö
- OCuLink ja eGPU-tuki
- Nopea AMD Ryzen AI 9 HX 370 -suoritin
Cons
- Suurempi ja painavampi kuin muut kannettavat pelitietokoneet.
ONEXPLAYER X1 Pro on enemmän kuin pelkkä kannettava pelitietokone – seon todellinen 3-in-1-kannettava, tabletti ja pelikäyttöön tarkoitettu kannettava tietokone. Tämä laite mukautuu tarpeisiisi riippumatta siitä, vastaatko tuottavuustehtäviin, nautitko elokuvamaisesta selailukokemuksesta vai sukellatko uusimpiin AAA-peleihin. Mutta miten se toimii todellisessa käytössä? Tässä ONEXPLAYER X1 Pro -arvostelussa tarkastelemme sen muotoilua, teknisiä tietoja, vertailuarvoja, pelisuorituskykyä ja jopa eGPU-ominaisuuksia, jotta näemme, onko se todella monipuolinen. Onko tämä lopullinen hybridilaite, jota olet odottanut? Otetaan selvää.
ONEXPLAYER X1 PRO arvosteluvideo
ONEXPLAYER X1 PRO Yleiskatsaus
Aloitamme ONEXPLAYER X1 Pro -katsauksen laitteen yleiskatsauksella. Irrotettavalla potkulaudalla varustetun ONEXPLAYER X1 Pron mitat ovat noin 25,2 x 16,3 x 1,7 cm (9,9 x 6,4 x 0,6 tuumaa), ja se painaa noin 958 grammaa (2,1 lbs).
Kun ohjaimet on kiinnitetty, se on jopa 14 tuumaa (35,56 cm) leveämpi ja painaa 1,07 kg (2,3 lbs). Kun näppäimistö on kiinnitettynä, se on hieman paksumpi, noin 0,8 tuumaa (2,2 cm), ja painaa 1,35 kg (2,97 lbs).
Suurimman osan kannettavan pelitietokoneen etuosasta vie upean näköinen 10,95 tuuman LTPS-kosketusnäyttö, jossa on jopa 120 Hz:n virkistystaajuus 2560×1600-resoluutiolla. Tiedämme edellisestä X1 AMD -mallista, että näyttö oli upean näköinen, ja se on sama tässä mallissa.
Aivan näytön yläpuolella keskellä on 1 megapikselin kamera, joka tukee Windows Hello -palvelua kasvojen lukituksen avaamista varten.
Vasemmalla puolella on kaksi USB-C 4.0 -porttia lataamiseen ja nopeiden oheislaitteiden liittämiseen. Sen alapuolella on aukko vasemman ohjaimen liu’uttamista ja kiinnittämistä varten. Oikealla puolella on USB-A 3.2 -portti ja micro-SD-kortinlukija, ja niiden alapuolella on aukko oikean ohjaimen liu’uttamista ja kiinnittämistä varten. Alareunassa on neljä kosketinta, joita käytetään näppäimistön magneettikiinnittämiseen.
Ylhäällä vasemmalta oikealle on virtapainike, jossa on integroitu sormenjälkilukija. Kumipeitteinen alue 3,5 mm:n kuulokeliitännälle ja OCulink-portti eGPU:n liittämistä varten. Ja oikealla on painike, joka tuo esiin ONEXPLAYER-näytön päällekytkennän.
Irrotettavien ohjainten yleiskatsaus
Jatkamme ONEXPLAYER X1 Pro -katsausta tarkastelemalla lyhyesti irrotettavia ohjaimia. Ohjaimet liukuvat helposti paikalleen ONEXPLAYER X1 Pro -mobiilipelitietokoneeseen. Kun ne on asetettu paikalleen, ne ovat valmiina käytettäväksi normaaliin tapaan. Ohjaimet tuntuvat kiinnitettynä erittäin varmoilta, eikä liitännässä ole juurikaan liikettä. Itse ohjaimissa on hall-efektianalogit ja lineaariset liipaisimet.
Ohjainliitin on saatavana erikseen. Voit yksinkertaisesti liu’uttaa kaksi ohjainta sisään ja pelata ONEXPLAYER X1 Pro -laitteella pöydällä tai liittää sen televisioon. Siinä on ladattava akku, joka antaa virtaa kaikkeen, ja mukana tulee USB-dongle langatonta yhteyttä varten, joten voit käyttää sitä myös muiden laitteiden kanssa. Se on erittäin hyödyllinen, jos et halua ostaa ylimääräistä gamepadia pelataksesi muussa kuin käsikonsolitilassa.
Irrotettava näppäimistö yleiskatsaus
Seuraavaksi tarkastelemme ONEXPLAYER X1 Pron irrotettavaa näppäimistöä lähemmin. Näppäimistön mitat ovat noin 10 x 6,5 x 0,2 tuumaa (25,4 x 16,5 0,6 cm) ja 150 g (0,33 lbs). Se kytkeytyy vaivattomasti ja pysyy tukevasti kiinni melko vahvojen magneettien ansiosta. Näppäimistön taustavalossa on kaksi kirkkaustasoa, tai voit kytkeä sen pois päältä, jos sitä ei tarvita.
Näppäimet ovat matalaprofiilisia ja niillä on helppo kirjoittaa. Kirjoitin tämän arvostelun näppäimistöllä, eikä minulla ollut mitään ongelmia. Kosketusalustassa on napsautettavat alueet hiiren vasenta ja oikeaa painiketta varten, ja voit käyttää navigointiin myös sormien eleitä.
ONEXPLAYER X1 Pro on edellisen mallin tavoin muotoiltu hienosti, ja sen voi konfiguroida haluamallaan tavalla. Jos haluat tehdä toimistotöitä, liitä mininäppäimistö, jos haluat tehdä muistiinpanoja tai selata sosiaalisia verkostoja, käytä tablettia, tai jos haluat pelata, liitä kaksi ohjainta.
Tekniset tiedot
Osana ONEXPLAYER X1 Pro -arvosteluamme tarkastelemme lähemmin tämän kannettavan pelitietokoneen teknisiä tietoja sekä akun kestoa, tuulettimen melua ja lämpötilaa koskevien testiemme tuloksia.
CPU | AMD Ryzen AI 9 HX 370, 12 ydintä jopa 5,1 GHz:n kellotaajuuteen asti. |
GPU | AMD Radeon 890M, 16 ydintä jopa 2 900 MHz:iin asti |
RAM | 32GB tai 64GB LPDDR5X 7500MT/s |
VARASTOINTI | 1TB, 2TB tai 4TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen. 4.0 |
VIESTINTÄ | Wi-Fi 6E ja Bluetooth 5.2 |
I/O | 2x USB-C 4 1x USB-A 3.2 1x OCuLink 1x Micro SD-kortinlukija 3,5 mm ääni |
AKKU | 65.02Wh ladattava akku |
MITAT JA PAINO | ONEXPLAYER potkulaudan kanssa : 9,9 x 6,4 x 0,6 tuumaa (25,2 x 16,3 x 1,7 cm) ja painaa noin 958 g (2,1 lbs). ONEXPLAYER, johon on liitetty ohjaimet: 14 tuumaa (35,56 cm) ja noin 1,07 kg (2,3 lbs). ONEXPLAYER X1, johon on kiinnitetty näppäimistö: 0,8 tuumaa (2,2 cm) ja painaa 1,35 kg (2,97 lbs). |
Laitteen virtalähteenä on 65,02Wh:n ladattava akku. Testeissämme, kun Cinebenchiä ajettiin silmukassa täydellä kirkkaudella ja 28 W TDP:llä, akun kesto oli 1 tunti 25 minuuttia. HX 370 -testeissämme se päihitti GPD WIN MAX 2 2025:n edellisen pisimmän akun 5 minuutilla, mikä on hienoa. Keskimääräisellä käytöllä saat 3-6 tuntia kysynnästä riippuen.
Tuulettimen melu- ja lämpötesteissä, joita testattiin myös Cinebenchin suorittamisen yhteydessä, tuulettimen melu oli korkeimmillaan 59 dB ja lämpötila 59 °C.
Järjestelmän vertailuarvot
Kuten aina, osana ONEXPLAYER X1 Pro -katsaustamme suoritamme joitain järjestelmä- ja pelivertailuja testataksemme laitteen suorituskykyä ja vertaillaksemme sitä HX 370 -pohjaisiin kompakteihin pelitietokoneisiin, kuten GPD WIN 4 2025 ja ONEXPLAYER ONEXFLY F1 Pro. Huomaa, että vertailuarvomme perustuvat samoihin Windows- ja AMD-ajureihin ilman CPU:n tai GPU:n tehotasapainon säätämistä. Katsotaanpa, miten ONEXPLAYER X1 Pro pärjää.
PCMARK
PCMARK suorittaa sarjan testejä jokapäiväistä käyttöä varten, jotka vaihtelevat verkkoselaamisesta ja suurten toimistodokumenttien käsittelystä vaativampiin tehtäviin, kuten kuvankäsittelyyn ja renderöintiin.
Kokonaispistemäärä on 6 800, mikä on tähän mennessä alhaisin tulos HX 370 -laitteissamme. Tämä voi johtua esimerkiksi hieman alhaisemmasta suorittimen, RAM-muistin tai SSD-levyn nopeudesta.
Cinebench 2024
Cinebench testaa suorittimien yhden ja usean ytimen suorituskykyä. Yhden ytimen tulos on 118, mikä on ensimmäinen sija. Moniytimellisessä tuloksessa saamme 960 pistettä, mikä on jälleen ensimmäinen sija. Hienoja tuloksia.
3DMARK
3DMARKissa ajamme Time Spy-, Night Raid- ja Fire Strike -vertailuarvot. Time Spy- ja Night Raid -testeistä saamme hieman keskimääräistä huonommat tulokset ja Fire Strike -testeistä paremmat tulokset. Kaiken kaikkiaan ei kovin huonosti, keskitasoa.
Pelien vertailuarvot
Pelien vertailuarvoissa, jotka ovat olennainen osa ONEXPLAYER X1 Pro -arvostelua, testaamme 1080P- ja 720P-näytön eri TDP-asetuksilla nähdäksemme suorituskykyerot. Jälleen kerran kaikki kannettavat pelitietokoneet käyttävät samoja Windows- ja AMD-ajureita ilman mitään virityksiä, vain TDP-arvoa on muutettu.
Forza Horizon 5
Forza Horizon 5:ssä käytämme oletusarvoisesti alhaisimpia grafiikka-asetuksia. 1080P:llä saamme 102 ruutua sekunnissa, mikä on alhaisin tulos verrattuna GPD WIN MAX 2 2025:n 117 ruutuun sekunnissa. Ja 720P:llä kaikilla TDP-alueilla saamme alhaisempia tuloksia aina noin 10 W:n TDP:hen asti, jolloin tilanne tasoittuu.
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raiderissa käytämme alhaisimpia grafiikka-asetuksia. Jälleen 1080P:llä näemme alhaisimmat tulokset 78 ruutua sekunnissa verrattuna 87 ruutuun sekunnissa WIN MAX 2 2025:llä. 720P-näytöllä näemme hieman kilpailukykyisempiä tuloksia, ja 10 W TDP:n teholla näemme sen ohittavan kaikki laitteet.
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077:ää käytetään oletusarvoisesti alimmilla grafiikka-asetuksilla ilman FSR:ää. Näemme 1080P:llä kilpailukykyisempiä tuloksia verrattuna muihin vertailuarvoihin. Ja 720P:llä näemme jälleen kilpailukykyisempiä tuloksia, vaikka ne ovat edelleen lähempänä viimeistä sijaa.
Yhteenveto vertailuarvoista
Järjestelmän vertailuarvojen osalta näemme keskimääräisiä tuloksia, ja Cinebenchissä se jopa sijoittuu ensimmäiselle sijalle. Pelipelien vertailuarvojen osalta tulokset ovat pääasiassa alempana, mikä ei ole hyvä asia. Vertailutulokset viittaavat kuitenkin siihen, että suorittimelle annetaan enemmän tehoa kuin näytönohjaimelle, jota voit säätää esimerkiksi Handheld Companion-ohjelmistolla.
Pelisuorituskyky
Seuraavaksi suoritamme ONEXPLAYER X1 Pro -katsauksessamme joitakin reaalimaailman suorituskykytestejä. Pelaamme pelejä niiden parhailla asetuksilla, jotta se pysyy yli 60 ruudun sekuntinopeudella. Monissa tapauksissa voit halutessasi muuttaa asetuksia 120:een.
Ilmoittautunut
Avowedin osalta käytämme 1600P-näytön resoluutiota ja 28W TDP:tä. Otimme käyttöön AMD FidelityFX3:n laatuasetuksissa. Grafiikat ovat enimmäkseen Low-asetuksilla, ja pari Medium-asetusta on mukana.
UFO50
UFO50 on hyvin vähän vaativa peli. Voit käyttää sitä 1600P-näytön resoluutiolla vain 5W TDP:llä.
Dungeons of Hinterburg
Dungeons of Hinterburgin grafiikka-asetukset ovat 1600P ja korkein laatu. Voit laskea TDP:tä hieman akkukeston säästämiseksi.
Palworld
Palworldin osalta käytämme 1600P:tä 28W TDP:llä. Asetimme grafiikka-asetukset Mediumiin, jotta laatu ja suorituskyky olisivat kunnolliset.
Powerwash-simulaattori
Ja loistava rentoutumispeli on Powerwash Simulator. Käytämme 1600P:tä ja 28W TDP:tä. Käytimme tässä pelissä High Quality Graphics -asetuksia.
Emuloinnin suorituskyky
Voit helposti nauttia kaikista klassisista retrokonsoleista, käsikonsoleista ja tietokoneista aina PlayStation 3:n aikakauteen asti ilman ongelmia. Useimmissa järjestelmissä voit parantaa visuaalista näyttävyyttä lisäämällä renderöintitarkkuutta ja muilla grafiikan hienosäädöillä, joilla ei ole juurikaan vaikutusta suorituskykyyn. Katsotaanpa muutamia järjestelmiä ONEXPLAYER X1 Pro -arviossamme.
DuckStationia varten asetamme sen 8-kertaiseen renderöintitarkkuuteen ja voimme jopa alentaa TDP:tä. 3D-pelit näyttävät todella hyvältä, kun ne skaalataan ylöspäin.
PCSX2:ssa pelimme OutRun toimi loistavasti 3x renderöintitarkkuudella. Muissa peleissä voit halutessasi käyttää suurempaa resoluutiota. Tai pitää alkuperäisen resoluution ja laskea TDP:tä.
RPCS3:lle löytyy monia yhteensopivia pelejä, jotka toimivat erinomaisesti. Kokeilimme meidän peliemme kanssa, eikä meillä ollut ongelmia suorituskyvyn kanssa.
Vita3K:n kanssa yhteensopivat pelit toimivat erittäin hyvin. Monissa vähän tai keskinkertaisesti vaativissa peleissä voit nostaa renderöintitarkkuuden 2x. Muissa peleissä voi olla suorituskykyongelmia, koska ne eivät ole täysin yhteensopivia.
Ja Yuzun osalta näimme hyvän suorituksen. Matalan tai keskitason vaativien pelien pitäisi toimia hyvin. Korkeamman vaatimustason pelit saattavat vaatia muutamia hienosäätöjä, jopa renderöintitarkkuuden alentamista, jotta ne olisivat pelattavissa.
OCuLink-tuella varustettu eGPU
Kannettavassa ONEXPLAYER X1 Pro -pelitietokoneessa on OCuLink-portti, jota voit käyttää ONEXGPU-sarjan kaltaisten eGPU:iden kanssa. Testasimme uuden ONEXPLAYER ONEXGPU 2:n kanssa, pidä silmällä täydellistä arvosteluamme pian, ja saimme loistavia tuloksia. Lyhyenä vertailun vuoksi: saimme Forza Horizon 5:llä noin 100 FPS:ää integroidulla näytönohjaimella, ja ONEXGPU 2:lla saimme noin 180 FPS:ää sisäisellä näytöllä ja 200 FPS:ää ulkoisella näytöllä samoilla asetuksilla.
Lopulliset ajatukset
On aika tehdä yhteenveto ONEXPLAYER X1 Pro -katsauksestamme. Kun alun perin arvioimme ONEXPLAYER X1 AMD:n, mainitsimme, että kokoonpano oli mielenkiintoinen. 3-in-1-tabletti, minikannettava ja pelikäyttöön tarkoitettu käsikonsoli oli jotain, joka erotti sen muista mobiilipelipc:istä. Se tekee siitä monipuolisemman kannettavana tietokoneena tai tablettina päivittäisiin tehtäviin ja sitten pelikäyttöön tarkoitettuna käsikonsolina vapaa-aikaan.
Suorituskyvyn osalta näemme vaihtelevia ylä- ja alamäkiä. CPU:n ja GPU:n tehotasapainoa voidaan säätää niin, että se vastaa paremmin muiden kannettavien tietokoneiden tehotasapainoa. Tämän vuoksi emme ole liiaksi huolissamme suorituskyvystä. Se on kuitenkin syytä pitää mielessä, jos haluat vain plug and play -laitteen.
Päivittäiseen työtaakkaan, niin kotona kuin toimistossakin. Kannettava ONEXPLAYER X1 Pro -pelitietokone selviytyy niistä helposti. Voit alentaa TDP:tä ja käyttää useita tunteja verkkoselailua ja median toistoa jne. tai korkeammalla TDP:llä vaativampia tehtäviäsi, kuten suurten toimistodokumenttien, kuvan- tai videonmuokkausta.
Yhdistä ohjaimet ja voit nauttia uusimmista peleistä pelattavilla asetuksilla. Suuren 10,95 tuuman näytön 120 Hz:n taajuudella voit nauttia korkeammista virkistystaajuuksista sitä tukevissa peleissä. Ne näyttävät ja pelaavat upeasti!
Olimme alkuperäisen X1:n suuria faneja, ja uusi X1 Pro, jossa on tehokkaampi prosessori, ei ehkä ole päivittämisen arvoinen, jos sinulla on alkuperäinen X1. Mutta jos olet etsimässä 3-in-1-tablettia, kannettavaa tietokonetta ja pelikäyttöön tarkoitettua kannettavaa tietokonetta, ONEXPLAYER X1 Pro on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen!
Voit lukea lisää ja tilata ONEXPLAYER X1 Pron täältä.
Tämä päättää ONEXPLAYER X1 Pro -arvostelumme. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja tästä kannettavasta pelipc:stä, kommentoi alla, niin vastaamme mielellämme.