Chat with us, powered by LiveChat

Paras Handheld Retro konsolit video

Best Handheld Retro Consoles
Best Handheld Retro Consoles

Paras kannettava retro-konsoli

1. Retroid Pocket 2 Plus

Retroid Pocket 2 oli melko suosittu retrokonsoli siihen aikaan, jolloin se julkaistiin. Retroid Pocket 2 Plus on kyseisen mallin iteraatio, jossa on parannettu suorituskykyä kautta linjan. Mielestämme se on yksi parhaista retrokonsoleista, joita markkinoilla tällä hetkellä on.

Retroid Pocket 2 Plus sisältää parannetun SoC:n, Unisoc Tiger T310 SoC:n, ja se tuo mukanaan useita suorituskykyparannuksia, joiden ansiosta sillä voi mukavasti pelata entistä laajempaa valikoimaa retropelejä. Mukaan lukien alustoilla, joita oli aiemmin liian vaikea jäljitellä.

Suorituskyvyn parannusten lisäksi Retroid Pocket 2 Plus -puhelimessa on myös parannetut painikkeet, joissa on enemmän liikettä ja jotka tarjoavat miellyttävämmän käyttökokemuksen.

Jos haluat lisätietoja Retroid Pocket 2 Plus -laitteesta, suosittelemme sinua tutustumaan Retroid Pocket 2 Plus -arvosteluumme!

Mistä me pidämme!

  • Emuloi nopeammin
  • Lisää sisäänrakennettua säilytystilaa
  • WiFi 5G tuettu
  • Uusi nopeampi prosessori

Mitä emme pidä…

  • Kestää jonkin aikaa asentaa kaikki
  • Ei käyttäjäystävällinen aloittelijoille

2. Miyoo Mini

Miyoo Mini on suhteellisen uusi tulokas retrokonsolien saralla. Se erottuu heti, että se on hyvin taskukokoinen, mitat ovat 2,55 x 3,68 x 0,70 tuumaa (6,5 x 9,35 x 1,8 cm) ja painaa 110 grammaa.

Miyoo Minin virtalähteenä on ARM Cortex-A7 -kaksoisydin, jonka taajuus on jopa 1,2 GHz. Siinä on 128 Mt RAM-muistia, joka riittää hyvin käyttöjärjestelmälle ja sen tukemille konsoliemulaattoreille. Upean näköinen näyttö on 2,8 tuuman IPS-näyttö, jonka resoluutio on 640×480, täydellinen retropelaamiseen!

Oletuskäyttöjärjestelmä toimii riittävän hyvin, mutta PlayStation-emulointi on hieman hankalaa. Onion OS CFW (Custom Firmware) on kuitenkin erinomainen korvaaja ja mahdollistaa PlayStation-emuloinnin täydellä nopeudella. Ja hinta on noin alle puolet muiden kämmenmikrojen hinnasta, se on todellinen löytö ja erittäin kannettava!

Jos haluat lisätietoja Miyoo Ministä, voit lukea täydellisen Miyoo Mini -arvostelumme tai ostaa Miyoo Minin täältä.

Mistä me pidämme!

  • Täydellinen päivittäiseen työmatkaan
  • Alhainen hinta
  • 640×480 2,8 tuuman näyttö näyttää hämmästyttävältä.
  • Helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä
  • Helppo vaihtaa akku

Mitä emme pidä…

  • Sinun on asennettava CFW, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn irti kannettavasta tietokoneesta.

3. RG552

Neljännen sukupolven retrokonsolien johtava käsikonsoli on ANBERNIC RG552. Uusin vaihtoehto ANBERNICiltä, joka on monien suosittujen kämmenmikrojen valmistaja.

RG552 on uuden sukupolven kämmenmikroskooppilaite, jossa on tehokkaammat ominaisuudet kuin sen 351-sarjan edeltäjissä. Rockchip RK3399 System-on-a-Chip -järjestelmällä. Tässä SoC:ssä on kuusiytiminen prosessori, jonka maksimitaajuus on 1,80 GHz, sekä 4 gigatavua LPDDR4-muistia ( neljä kertaa enemmän RAM-muistia kuin 351-sarjassa).

Tämä suorituskyvyn lisäys mahdollistaa sen, että RG552 pystyy käsittelemään monia alustoja, joita edellinen sukupolvi ei pystynyt käsittelemään (Sega Saturn, Sega Dreamcast, DS jne.), ja se on myös parempi alustoilla, jotka olivat heikompia (N64, PSP jne.).

RG552:n todellinen kohokohta on sen suuri näyttö. Se on kooltaan noin 5,36 tuumaa, ja sen (epätavallinen) resoluutio on 1920 x 1152. Tämä näyttö on kosketusnäyttö. Kuvasuhde 5:3 ei myöskään sovi täydellisesti laajakuvapeleihin (16:9) tai tavallisiin peleihin (4:3/3:2), vaan se on sopiva kompromissi näiden kahden välillä.

Myös muut edellisen sukupolven perusominaisuudet, kuten kahden microSD-kortin rakenne, ovat ennallaan. Keskeinen ero on kuitenkin sisäisen eMMC-tallennustilan sisällyttäminen. Esiladattu Android 7 -asennus. Aivan oikein, RG552 toimii Androidilla!

EmulationStation-fanit eivät kuitenkaan ole huolissaan, sillä vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä on edelleen mahdollista käyttää helposti (ehkä olet jopa kiinnostunut kokeilemaan RG552:n mukautettua firmwarea!).

Pitkään kaivattu ominaisuus tekee myös paluun, ja laitteen kattoon on lisätty mini-HDMI-portti.

Voit lukea lisää RG552:sta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista RG552-arvostelusta.

Mistä me pidämme!

  • Laadukas, korkearesoluutioinen näyttö.
  • Käyttää sekä Android- että Linux-pohjaisia käyttöjärjestelmiä
  • HDMI-portti palaa!
  • Kuvasuhde 5:3 on hyvä keskikohta 16:9, 4:3 ja 3:2 välillä.
  • Mukavat painikkeet.

Mitä emme pidä…

  • Hinta-laatusuhde ei ole paras mahdollinen.
  • Ergonomia alkaa horjua suuremmassa koossa.
  • GBA-emulointi ei ole enää pikselitarkka (4:3-näytön kompromissi).

4. RG351MP

ANBERNICin RG351MP vie ensimmäisen sijan retrokonsolien listallamme. Se on uusin tulokas pitkään jatkuneessa laitteiden sarjassa ja looginen päätös kolmannen sukupolven kämmenlaitteille.

RG351MP:n keskipiste ei ole yksi yksittäinen osa-alue, vaan pikemminkin sen sisältämät lukuisat osa-alueet. Siinä on RG351V:n 4:3, 640x480p IPS-näyttö yhdistettynä RG351M:n metallikuoreen. Siinä on myös säilytetty RG351V:n kaksoismicroSD-korttipaikka, joten laiteohjelmia ja pelejä on helppo hallita erikseen.

Monille tämä oli ”se” kannettava, jota he odottivat kolmannessa sukupolvessa. Ja jos harkitset ensimmäisen retrokonsolin hankkimista, olisi vaikea löytää markkinoilta jotain RG351MP:tä parempaa.

Ainoat pisteet, jotka meillä on todella telakoitava RG351MP:lle, on sisäänrakennetun Wi-Fi:n puute. Tämä tarkoittaa, että tarvitset ulkoisen donglen verkkoon liittyvien tehtävien suorittamiseen.

RG351MP:n suorituskyky – RG351MP käyttää RK3326 SoC:tä (System-on-a-Chip), jossa on 1 Gt RAM-muistia. Tämän ansiosta järjestelmä pystyy käsittelemään suurinta osaa Playstation 1 -peleistä sekä kaikkia vanhempia pelejä lähes täydellisellä suorituskyvyllä. Kun kuitenkin mennään PS1:n (eli N64:n ja PSP:n) ulkopuolelle, pelikokemus alkaa muuttua pelikohtaiseksi. Jotkut toimivat hyvin, toiset eivät niinkään.

Mistä me pidämme!

  • ANBERNICin laadunvalvonta on täysin esillä. Näppäimissä on juuri sopiva määrä puristavuutta, ja retrohenkinen käsikonsoli on viimeistelty siististi.
  • Kahden microSD-korttipaikan ansiosta pelien ja käyttöjärjestelmän hallinta on helppoa.
  • 480p, 4:3-näyttö tarjoaa venymätöntä visuaalista kuvaa valtavassa määrässä alustoja.

Mitä emme pidä…

  • Sisäisen wi-fi:n puuttuminen on harmi…
  • Ei todellista suorituskyvyn parannusta aiempiin malleihin verrattuna.
  • GBA-emulointi ei ole enää pikselitarkka (4:3-näytön kompromissi).

Jos haluat lisätietoja tästä hämmästyttävästä kannettavasta tietokoneesta, katso lisätietoja RG351MP-arvostelustamme. Voit myös ostaa RG351MP:n DroiXilta tänään!


5. Retroid Pocket 2

Retroid Pocket 2 on listamme toisella sijalla. Kädessä pidettävänä retrokonsolina se on varmasti yksi parhaista, joita voit löytää markkinoilta juuri nyt. Siinä on kuitenkin varoituksia, joista on syytä olla tietoinen.

Aloitetaan kuitenkin positiivisista asioista! Retroid Pocket 2 on yksi harvoista ”kolmannen sukupolven” kämmenmikroista, joka käyttää Androidia Linux-pohjaisen jakelun sijaan. Tarkemmin sanottuna siinä on Android 6 -käyttöjärjestelmä, mutta virallinen päivitys Android 8.1 -käyttöjärjestelmään on olemassa.

Android-käyttöjärjestelmä tarkoittaa, että Retroid Pocket 2:lla on välitön pääsy lukuisten alustojen kypsyneiden ja ominaisuuksiltaan rikkaiden emulaattoreiden joukkoon. (Laillisesti hankittujen) pelien alkuperäisen hankinnan lisäksi ei siis ole paljon muuta kuin asennustöitä.

Ainoa asia, josta emme ole kaikkein eniten pitäneet, ovat painikkeet. Kaikki Retroid Pocket 2:n painikkeet ovat digitaalisia. Se tarkoittaa, että ne ovat kaikki hyvin ”naksuvia”. Tiedätkö, että kun painat painiketta useimmissa peliohjaimissa, painikkeen on painuttava tietyn matkan, ennen kuin syöttö rekisteröidään? Retroid Pocket 2:lla tämä etäisyys on lähes välitön.

Tämä on kuitenkin viime kädessä makuasia. Toisaalta digitaalisten painikkeiden avulla voit syöttää komentoja nopeasti ja varmasti, mikä on tärkeää nopeatempoisemmissa arcade- ja konsolipeleissä.

Toisin kuin muut ”sukupolvensa” kämmenmikrot, Retroid Pocket 2 ei käytä RockChip SoC:tä. Pikemminkin se käyttää neliytimistä Cortex-A7 SoC:tä. Suorituskyky on kuitenkin hyvin samankaltainen, eikä siinä ole merkittäviä eroja (yksi tai kaksi ruutua siellä sun täällä).

Retroid OS?

Kaikissa Retroid Pocket 2 -laitteissa on myös ainutlaatuinen ”Retroid OS” -käyttöjärjestelmä, joka toimii samanaikaisesti tavallisen Android-asennuksen kanssa. Retroid OS on virtaviivaistettu käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu yksinomaan pelien pelaamiseen, ja siinä on lisäksi yksi tai kaksi muuta hyödyllistä ominaisuutta.

Vaikka tämä on hyödyllistä niille, joilla ei ole aikaa tai vaivaa emulaattorikokoelman luomiseen, käytämme silti mieluummin tavallista Android-asennusta pelatessamme Retroid Pocket 2:lla.

RETROID Pocket 2 SNES Väri - etukulmainen näkymä
Retroid Pocket 2 amerikkalaisessa ”Aged/Yellowed Plastic” SNES-värityksessä.

Mistä me pidämme!

  • Androidin kautta on mahdollista käyttää monia kehittyneitä emulaattoreita ja muita hienoja sovelluksia, jotka eivät ole mahdollisia muissa laitteissa.
  • Mikro-HDMI-portti mahdollistaa pelaamisen suuremmilla näytöillä.
  • Valittavanasi on paljon siistejä ja hauskoja värejä.

Mitä emme pidä…

  • Digitaaliset painikkeet ovat meidän makuumme hieman naksuvat.
  • Android-käyttöliittymä voi olla hieman hidas.
  • Käyttää sisäistä eMMC-muistia, joten laiteohjelmiston (mukautetun tai ei) asentaminen on hieman vaikeampaa.

Jos haluat lisätietoja Retroid Pocket 2:sta, tutustu Retroid Pocket 2 -katsaukseen, ja älä unohda, että voit ostaa Retroid Pocket 2:n DroiXilta!


6. RG351V

Kolmantena listalla on toinen ANBERNIC-käsikonsoliANBERNIC RG351V, joka on uusin retrokonsoli RG351MP:n jälkeen.

RG351V:n ”V” tarkoittaa yhtä asiaa. Voitko arvata, mihin se perustuu, kun katsot itse laitetta?

Jos arvasit ”pystysuora”, olet oikeassa! ANBERNIC RG351V on jälleen yksi ANBERNICin yrityksistä valmistaa kämmenlaite, jonka muotoilu on pystysuuntainen.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että näyttö ei voi enää tukea alkuperäistä 3:2-suhdetta. Sen sijaan näyttö on päivitetty 4:3 640x40p -näytöksi. Tämä sopii täydellisesti suurimman osan retrokonsoleiden emulointiin, sillä monet niistä olivat alun perin 4:3-kuvasuhteessa.

RG351V:ssä on myös paluu muotoon, ja siinä on jälleen kaksi microSD-korttia. Firmwaren ja pelien hallinta on nyt helpompaa kuin koskaan ennen.

RG351V:ssä on sama SoC kuin muissa kolmannen sukupolven kannettavissa tietokoneissa, joten se soveltuu parhaiten Playstation 1 -pelien ja sitä aikaisempien pelien pelaamiseen. Myös kourallinen N64- ja PSP-pelejä on pelattavissa.

Toisen analogitikun puuttuminen on hieman harmillista, mutta hyvin, hyvin harvoissa peleissä (joita järjestelmä voi emuloida) oli edes natiivi yhteensopivuus toisen analogitikun kanssa. Voimme siis unohtaa tämän laiminlyönnin.

Mistä me pidämme!

  • Hieman korkeampi käden asento tekee siitä hieman mukavamman isommille käsille.
  • 4:3-näyttö on todella terävä ja selkeä.
  • ANBERNICille ominainen rakentamisen laatu pitää paikkansa, ja painikkeet, puskurit ja liipaisimet tuntuvat hyvältä.

Mitä emme pidä…

  • Vain yksi kaiutin, joka peittyy kädelläsi.
  • Ei toista analogitikkua.

Jos haluat tutustua tähän pystysuoraan kannettavaan retrokonsoliin hieman paremmin, lue RG351V-arvostelumme. Voit myös ostaa RG351V:n DroiXilta jo tänään!


7. Gameforce Chi

GameForce Chi vie neljännen sijan retrokonsolien käsikonsolien luettelossa. Se on myös ehkä visuaalisesti erottuvin laitteemme tällä listalla.

Esteettisesti Gameforce Chi on rohkea, sillä siinä käytetään kirkkaita, mattapintaisia värejä (kirjoitushetkellä saatavilla olevat värit ovat oranssi, vihreä ja ”ruskehtava” väri). Laitteen muoto näyttää myös muistuttavan tarkoituksella suosittua Game Boy Advance -käsikonsolia, sillä sen siluetti on hieman soikea.

Gameforcen hienovaraisuuden puutteet se kuitenkin korvaa käytännöllisyydellä ja käden tuntumalla. Laitteen epätavallisen muodon ansiosta koko laite tuntuu yllättävän ergonomiselta kädessä, mikä mahdollistaa mukavammat pelisessiot.

Muilta osin GameForce Chi on yleisesti ottaen hyvä valinta. Painikkeet tuntuvat kunnollisilta, ja näyttö (4:3-suhde ja 640x480p) on laadultaan kunnioitettava. Myös kaiuttimet ovat laadukkaat.

Ainoa asia, jonka vuoksi meidän on huomautettava siitä, on äänenvoimakkuuspyörän ja L3/R3-painikkeiden puute. Niinpä äänenvoimakkuuden säätö ei ole kovin intuitiivinen.

Mistä me pidämme!

  • Ainutlaatuinen, ergonominen muotoilu ja kirkkaat, huomiota herättävät värit.
  • Laadukas 4:3 IPS-näyttö.
  • Taustavalaistut painikkeet ovat hyödyllisiä pimeässä pelatessa.

Mitä emme pidä…

  • Ei erityistä äänenvoimakkuuspyörää/rokkia.
  • Mattapinta tuntuu hieman karhealta.
  • Ei L3/R3-painikkeita!

Lue arvostelustamme lisätietoja GameForce Chi -pelistä. Voit myös ostaa GameForce Chi:n tänään DroiXilta!


Kunniamaininnat

Tässä osiossa käymme läpi joitakin vanhempia kannettavia tietokoneita, jotka eivät ole vielä tarpeeksi tuoreita, jotta niitä voisi kutsua parhaiksi, mutta jotka kannattaa silti hankkia, jos niitä löytyy varastosta.

RG351M

RG351M on viides ja viimeinen tulokas retrokonsolien käsikonsolien luettelossa. Se on ANBERNIC-kämmenlaitteiden kolmannen sukupolven toinen jäsen.

Se oli alun perin tarkoitettu päivitykseksi alkuperäiseen RG351P:hen. Aivan kuten RG350M oli RG350:lle edellisessä sukupolvessa.

Toisin kuin edellisessä sukupolvessa, RG351M:ssä on kuitenkin vain pieni kourallinen parannuksia. Nämä ovat metallikuoren käyttöönotto ja toimivan sisäisen Wi-Fi-sirun läsnäolo.

Vaikka parannusten määrä on kuitenkin vähentynyt, RG351M oli silti erinomainen lähtökohta retrokonsolien maailmaan helppokäyttöisyytensä ja edullisen hintansa ansiosta.

Toisin kuin sukupolven viimeisimmissä tulokkaissa, RG351M:ssä on 3:2-näyttö (480x320p), ja siinä on vain yksi microSD-korttipaikka. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmä ja pelit ovat samalla microSD-kortilla, mutta myös erillisissä osioissa.

RG351MP:n ja RG351V:n tapaan RG351M:ssä on sama RockChip RK3326 SoC, joten sen suorituskyky peleissä on yleisesti ottaen sama. Kuvasuhde 3:2 sopii kuitenkin paremmin Game Boy Advance -peleille, mutta se aiheuttaa mustia palkkeja tai venytettyä grafiikkaa kaikissa muissa peleissä.

Mistä me pidämme!

  • Metallikuori tukee yleistä tukevaa ”premium”-tunnetta.
  • Toimiva sisäänrakennettu Wi-Fi!
  • Valittavanasi on paljon siistejä ja hauskoja värejä.

Mitä emme pidä…

  • Ei paljon syytä päivittää, jos sinulla on jo RG351P.
  • D-pad voi olla hieman jäykkä, kunnes se on ”sisäänajettu”.
  • 3:2-resoluutio tarkoittaa, että useimmat pelit joko venytetään tai ne kärsivät mustista palkeista.

Tutustu RG351M-arvosteluumme saadaksesi lisätietoja tai tutustu DroiXiin, josta voit ostaa RG351M:n juuri nyt!


Round-Up

MalliProsessoriNäyttöKäyttöjärjestelmäOstolinkki
Retroid Pocket 2 PlusUnisoc Tiger T310; neliydin @ 1.8GHz640x480p; 4:3; 3.5″Android 9.0Osta nyt
MIYOO MINIARM Cortex-A7 tuplaydin @ 1.2GHz640x480p; 4:3; 2.8″Mukautettu (Linux-pohjainen)Osta nyt
ANBERNIC RG552RockChip RK3399; Hexa-core @ 1.8GHz 1920x1152p; 5:3; 5.36″Android 7.1 + muut (Linux-pohjaiset)Osta nyt
ANBERNIC RG351MPRockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz640x480p; 4:3; 3.5″EmuELEC (mukautettu)Osta nyt
Gameforce Chi RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 640x480p; 4:3; 3.45″EmuELEC (virallinen)Osta nyt
Retroid Pocket 2 Cortex-A7; neliydin @ 1,5 GHz 640x480p; 4:3; 3.5″ Android 6.0 + RetroidOSOsta nyt
ANBERNIC RG351V RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 640x480p; 4:3; 3.5″ EmuELEC (mukautettu) Osta nyt
ANBERNIC RG351M RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 480×320; 3:2; 3.5″ EmuELEC (mukautettu) Osta nyt
Paras kannettava retro-konsoli – Taulukko

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.