Chat with us, powered by LiveChat

Paras Retro-pelaamisen kannettava

Retro gaming on a handheld? It's more likely than you think...

Best Retro Gaming Handheld
Best Retro Gaming Handheld

Vuoden 2022 parhaat retropelikonsolit

Olemme keränneet 5 parasta retropelikämmenpeliä alla olevaan listaan. Tutustu niihin! Ensimmäisenä listalla on…

1. RG351MP

ANBERNIC RG351MP Mintunvihreä väri edestäpäin katsottuna

RG351MP on uusin (julkaisuhetkellä) retropelikämmenlaite ANBERNICiltä, joka on suosittu erilaisten kannettavien pelilaitteiden valmistaja.

RG351MP:tä voidaan pitää RG351-perheen retropelikämmenlaitteiden (joita kutsumme mielellämme kolmanneksi sukupolveksi) ”lopullisena” muotona. Siinä yhdistyvät aiempien versioiden eri piirteet yhdeksi ”täydelliseksi” laitteeksi.

Siinä on 640x480p-näyttö, jossa on 4:3-kuvasuhde, joten se on ihanteellinen monille vanhemmille nimikkeille, jotka on suunniteltu 4:3-näyttöä silmällä pitäen. 4:3 oli yleisin kuvasuhde televisioissa 90-luvulla ja 00-luvun alussa.

Laitteessa on myös toinen microSD-korttipaikka. Käyttäjä voi jakaa käyttöjärjestelmän, emulaattorit ja pelikokoelman eri SD-kortteihin. Näin niitä on paljon helpompi hallita (koska sinun ei tarvitse näpelöidä osioiden kanssa).

Jos haluat lisätietoja RG351MP:stä, voit tutustua RG351MP-arvosteluumme. Voit myös ostaa oman RG351MP:n tästä linkistä.

Mistä me pidämme!

  • Terävä 4:3-näyttö mahdollistaa pikselitarkan skaalauksen suurimmalle osalle retroalustoista.
  • Ensiluokkainen, painavan tuntuinen metallikuori.

Mistä emme pidä!

  • Sisäisen Wi-Fi:n puuttuminen tarkoittaa, että tarvitset donglen.
  • Se on hieman myöhäistä – seuraavan ”sukupolven” kannettavien tietokoneiden ollessa aivan nurkan takana.

2. Miyoo Mini

Miyoo Mini on erittäin kannettava kannettava retrokonsoli, jonka hinta on alhainen mutta ominaisuuksiltaan suuri. Sen mitat ovat noin 2,55 x 3,68 x 0,70 tuumaa (6,5 x 9,35 x 1,8 cm), ja se painaa vain 110 grammaa, mikä tekee siitä myös yhden kevyimmistä retrokämmenlaitteista.

Miyoo Minissä on ARM Cortex-A7 -tuplaydin, jonka taajuus on jopa 1,2 GHz. 128 Mt RAM-muistia ei ehkä kuulosta paljolta, mutta se riittää käyttöjärjestelmän ja emulaattoreiden sekä sen tukemien pelien pyörittämiseen. Siinä on upean näköinen IPS-näyttö, joka on kooltaan 2,8 tuumaa ja 640×480-resoluutiolla varustettu, ja se sopii erinomaisesti suosikkiretrokonsolien pelaamiseen!

Sen mukana tuleva käyttöjärjestelmä tekee työnsä hyvin, sitä on helppo käyttää ja navigoida. Saadaksesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja parhaat ominaisuudet pelikämmenlaitteesta suosittelemme kuitenkin Onion OS CFW:n (Custom Firmware) asentamista. Se on loistava korvaava laiteohjelmisto, jossa on parannuksia, kuten loistava PlayStation-tuki ja parempi valikkonäkymä. Käsikonsolin hinta on noin puolet vähemmän kuin muiden laitteiden hinta, joten se tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle.

Jos lyhyt yleiskatsauksemme sai sinut kiinnostumaan, voit tutustua Miyoo Miniin tarkemmin täydellisessä Miyoo Mini -katsauksessamme.

Mistä me pidämme!

  • Alhainen hinta, puolet joidenkin muiden laitteiden hinnasta
  • Erittäin kannettava, pieni ja kevyt
  • Mukava 2,8 tuuman näyttö
  • Helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä
  • Vaihdettava ladattava akku

Mitä emme pidä…

  • Virallista ohjelmistoa voitaisiin parantaa. Sinun on asennettava Onion OS saadaksesi Miyoo Ministä kaiken irti.

3. Gameforce Chi

Gameforce chi vihreä väri etukuva

Toisin kuin muut tämän artikkelin laitteet. Gameforce Chi ei ole kovinkaan tunnettu, sillä se on Gameforce-käynnistysyrityksen idea vuoden 2021 puolivälissä. Gameforce Chi tarjoaa vaihtoehtoisen näkemyksen retropelikämmenlaitteen ideasta.

Kuten RG351MP:ssä (ja sen edeltäjissä), Gameforce Chi käyttää samaa Rockchip SoC:tä ja 1 Gt RAM-muistia. Siinä on myös sisäänrakennettu Wi-Fi ja yhden SD-kortin rakenne (eli käyttöjärjestelmä, pelit ja emulaattorit ovat kaikki yhdellä piirillä).

Gameforce Chi erottuu edukseen fyysisen rakenteensa ansiosta. Nykyään suuntaus on retropelien käsikonsolit on oltava jonkinlainen vaakasuora ”palkin” muotoinen, ja vain harvat poikkeavat tästä normista millään merkityksellisellä tavalla. Gameforce Chi ei ainoastaan poikkea tästä normista, vaan ”rikkoo” sitä erittäin muhkealla, leikkisällä muodollaan ja kirkkailla väreillään (jotka muistuttavat hyvin paljon Game Boy Advancea).

Yksi pieni epäkohta on kuitenkin L3/R3-painikkeiden puuttuminen, mutta se on helppo kiertää käyttämällä laitteen keskellä olevaa ”Home”-näppäintä.

Eikö epätavallinen ulkonäkö lannista? Lue lisää Gameforce Chi:stä Gameforce-arvostelustamme tai osta Gameforce Chi DroiXilta.

Mistä me pidämme!

  • Ainutlaatuinen, leikkisä muotoilu.
  • Laadukas IPS-näyttö.
  • Taustavalaistut painikkeet!
  • Virallinen EmuELEC-tuki

Mistä emme pidä!

  • Äänenvoimakkuuspyörän/rokkarin puute.
  • Ei L3/R3
  • Ei tee mitään ainutlaatuista.

4. Retroid Pocket 2

Retroid Pocket 2 on Retroidin, toisen pelikäsimikroihin erikoistuneen yrityksen, uusin retropelikämmenlaite. Se on seuraaja alkuperäiselle Retroid Pocketille, joka julkaistiin vuoden 2020 alussa.

Retroid Pocket 2 eroaa aikalaisistaan siinä, että se käyttää Android-käyttöjärjestelmää eikä jonkinlaista Linux-pohjaista jakelua. Se on myös yksi harvoista aikansa retropelikämmenlaitteista, joissa ei ole Rockchip SoC:tä, vaan Cortex-A7. Kokonaissuorituskyky on kuitenkin hyvin samanlainen kuin Rockchip SoC:llä.

Android-käyttöjärjestelmä antaa Retroid 2:lle välittömän pääsyn lukuisiin kypsiin, optimoituihin emulaattoreihin, ja voit jopa päivittää Retroid Pocket 2:n laiteohjelmiston Android 8.1:een, jotta käyttökokemus olisi sujuvampi. Siinä on jopa erityinen ”Retroid OS” -käyttöjärjestelmä, joka on hyödyllinen emulointia tuntemattomille.

Haluatko tietää lisää Retroid Pocket 2:sta ja sen Android-kyvystä? Tutustu sitten Retroid Pocket 2 -katsaukseemme täällä.

Mistä me pidämme!

  • Voidaan päivittää Android 8.1 -käyttöjärjestelmään.
  • HDMI-lähtö
  • Bluetooth ja Wi-Fi on sisäänrakennettu
  • Retroid OS on näppärä työkalu

Mistä emme pidä!

  • Hidas käyttöliittymä
  • Painikkeet ovat liian naksuvia meidän makuumme
  • Vasemmanpuoleisen ”tikun” liukupalikka.

5. RG351V

RG351V on ANBERNICin yritys luoda ”pystysuoraan” suunnattu retropelikämmenlaite. Laitteen hallintalaitteet ovat näytön alapuolella eivätkä sen sivuilla.

Tämä olisi ensimmäinen ei-miniatyyrinen pystysuora käsikonsoli, jonka ANBERNIC oli julkaissut alkuperäisen RG300:n jälkeen vuoden 2019 lopulla, ja sillä oli yleisesti samanlainen ulkonäkö (ohut yläpuoli ja järeämpi alapuoli).

RG351V oli ensimmäinen ANBERNIC-kämmenlaite sitten RG300:n, jossa oli myös 4:3-näyttö. Tämä tarkoitti sitä, että näyttö skaalautuu nyt lähes täydellisesti retropelien kanssa (koska useimmat niistä on suunniteltu 4:3-kuvasuhteeseen).

Suorituskyvyltään se vastaa muita RG351-laitteita. Se sisältää saman RockChip SoC:n, joka takaa sille lähes täydellisen suorituskyvyn PS1-peleissä ja aiemmissa peleissä, keskinkertaisen suorituskyvyn N64- ja PSP-peleissä, eikä se pysty mukavasti pelaamaan mitään uudempaa.

Kiinnostuitko? Osta RG351V DroiXilta tai tutustu ensin RG351V-arvioon.

Mistä me pidämme!

  • Omituinen puinen väri
  • Sisäänrakennettu Wi-Fi
  • Kaunis 4:3-näyttö
  • Kaksi microSD-korttipaikkaa

Mistä emme pidä!

  • Vain yksi analoginen tikku
  • Epäkäytännöllisesti sijoitettu kaiutin

6. RG351P

ANBERNIC RG351 Violetti väri Etukuva

RG351P on ANBERNICin kolmannen sukupolvenretropelikämmenpelilaitteiden malliesimerkki. Vanhojen RG350-yksiköiden Rockchip SoC:stä luopuminen ja siirtyminen tehokkaampaan SoC:hen (joka sattui myös olemaan Rockchipin).

RG350:llä pystyi mukavasti pelaamaan suurinta osaa Playstation 1 -peleistä sekä muita 8- ja 16-bittisiä retroalustoja, kun taas RG351P:llä pystyi pelaamaan hieman kehittyneempiä alustoja, kuten N64:ää ja Playstation Portablea. Tosin suorituskyky vaihtelee pelistä toiseen – jotkin pelit ovat täysin pelattavia, toiset taas lähes pelikelvottomia.).

351P toi myös online-toiminnot kämmenmikrojen perheeseen, sillä se pystyy hakemaan metatietoja (laatikkotaidetta, kuvauksia jne.) online-tietokannoista ja osallistumaan kokeelliseen verkkomoninpeliin tietyillä alustoilla RetroArchin kautta.

Vaikka RG351P on kolmannen sukupolven vanhin kämmenmikro, sillä on silti jotakin sellaista, mitä mikään muu malli ei tarjoa – nimittäin 3:2-näyttö muovikuoressa. Se on myös joukon edullisin.

Haluatko tietää lisää? Tutustu RG351P-arvosteluumme tai osta RG351P DroiXilta täältä.

Mistä me pidämme!

  • Suorituskyvyn harppaus aiempaan sukupolveen verrattuna
  • Mukava muotoilu
  • Korkea laatu
  • Helppo käyttää

Mistä emme pidä!

  • Tarvitaan Wi-Fi-dongle
  • Vain yksi microSD-kortti
  • 3:2-näyttö on ihanteellinen vain GBA-peleille.

Yhteenveto

Alla on yhteenveto vuoden 2022 luettelossa esitetyistä viidestä laitteesta. Ne ovat kaikki melko samankaltaisia paperilla, joten tarkista arvosteluistamme lisätietoja!

MalliProsessoriNäyttöKäyttöjärjestelmäOstolinkki
ANBERNIC RG351MPRockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz640x480p; 4:3; 3.5″EmuELEC (mukautettu)Osta nyt
MIYOO MINIARM Cortex-A7 tuplaydin @ 1.2GHz640x480p; 4:3; 2.8″Mukautettu (Linux-pohjainen)Osta nyt
Gameforce Chi RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 640x480p; 4:3; 3.45″EmuELEC (virallinen)Osta nyt
Retroid Pocket 2 Cortex A7; neliydin @ 1,5 GHz 640x480p; 4:3; 3.5″Android 6 (8.1 päivitettävissä)Osta nyt
ANBERNIC RG351V RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 640x480p; 4:3; 3.5″ EmuELEC (mukautettu) Osta nyt
ANBERNIC RG351P RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 480×320; 3:2; 3.5″ EmuELEC (mukautettu) Osta nyt
Parhaat retropelikonsolit – Taulukko

Toivottavasti tämä retropelien käsikonsoleita koskeva opas oli sinulle hyödyllinen. Kuten aina, seuraavaan kertaan!

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.