Chat with us, powered by LiveChat

Parhaat Retro Handheld-emulaattorit

The Best Retro Handheld Emulators
The Best Retro Handheld Emulators

Aiemmat merkinnät

Tässä osiossa tarkastelemme vanhempia tuotoksia, jotka on jätetty syrjään, jotta tilaa olisi jäänyt uudemmille ja paremmille retrokämmenlaite-emulaattoreille. Mutta älä erehdy, jos löydät niitä, ne ovat silti loistavia käsikonsoleita omasta takaa!

RG351MP

RG351MP on täydellinen niille, jotka välittävät vain PS1-peleistä ja sitä aikaisemmista peleistä.

Mikä se on?

RG351MP:tä voidaan pitää ANBERNICin kolmannen sukupolven retrokämmentietokoneiden joutsenlauluna, jossa yhdistyvät useat hyväksi havaitut piirteet yhdeksi ainoaksi laitteeksi.

Ensimmäinen näistä kahdesta ominaisuudesta on RG351V:n tunnusomainen 4:3, 640×480-näyttö. Tämä kuvasuhde mahdollistaa pikselitarkan skaalauksen suurimmalle osalle retronimikkeistä. Sillä aikana, jolloin useimmat alustat, joita tämä kannettava tietokone voi emuloida, julkaistiin, 4:3-kuvasuhteet olivat normi.

Toinen hyväksi havaittu piirre on RG351M:n metallikuori. Vaikka metallikuoret tekevät yksiköstä hieman painavamman, ne antavat laitteelle ”premium-tunnetta”.

Viimeinen vanhemmista versioista siirretty ominaisuus on kahden microSD-kortin rakenne. Sen sijaan, että kaiken pitäisi olla yhdellä microSD-kortilla, käyttöjärjestelmä- ja pelikokoelmat on mahdollista jakaa erillisille korteille, mikä helpottaa hallintaa.

RG351MP:ssä käytetty SoC on RockChip RK3326, mikä tarkoittaa, että suorituskyky on lähes täydellinen aina viidennen sukupolven konsoleihin asti. Kun viides sukupolvi on saavutettu, vain Playstation 1 -emulointi on useimmiten ongelmaton. Muut alustat ovat enimmäkseen pelikelvottomia (Dreamcast/Saturn) tai vain pelikohtaisesti pelattavissa (N64).

Kummallista kyllä, PSP-emulointi on myös yllättävän vakaata (verrattavissa N64:ään).

Jos haluat lisätietoja tästä 351-retrokämmenlaite-emulaattoreiden suuresta finaalista, tutustu RG351MP-arvosteluumme tai osta RG351MP DroiXilta jo tänään.

Mistä me pidämme!

  • Terävä 4:3-näyttö mahdollistaa pikselitarkan skaalauksen suurimmalle osalle retroalustoista.
  • Ensiluokkainen, painavan tuntuinen metallikuori.

Mistä emme pidä!

  • Sisäisen Wi-Fi:n puuttuminen tarkoittaa, että tarvitset donglen.
  • Se on hieman myöhäistä – seuraavan ”sukupolven” kannettavien tietokoneiden ollessa aivan nurkan takana.

RG351V

RG351V on veljiensä joukossa ainutlaatuinen pystysuoran muotokuvionsa ansiosta.

ANBERNIC RG351V on kolmas tulokas Anbernicin kolmannen sukupolven retrokämmenemulaattoreissa. Sen silmiinpistävin piirre on sen ainutlaatuinen muoto (verrattuna RG351P:hen ja RG351M:ään).

Toisin kuin aikalaisensa, RG351V:ssä on pystysuora rakenne. 640×480, 4:3 -näyttö sijaitsee ohjainten yläpuolella. Tämä antaa erilaisen ergonomian, joka voi sopia tai olla sopimatta joillekin ihmisille heidän mieltymyksistään riippuen.

RG351P:n ja RG351M:n tavoin RG351V:ssä on sama Rockchip RK 3266 SoC. Se pystyy siis toistamaan paljon samoja nimikkeitä. 4:3-näytön ansiosta se voi kuitenkin hyödyntää näyttöä paremmin, sillä se on yhteensopivampi useampien retrokonsolien kanssa.

RG351V:ssä on myös tervetullut paluu kahden SD-kortin järjestelmään, joka nähtiin RG350-sukupolvessa. Voit hallita laiteohjelmisto- ja pelikokoelmia erikseen helposti.

Kuten 351M:ssä, siinä on myös sisäänrakennettu Wi-Fi, joten USB-wi-fi-donglea ei tarvita.

Kaiken kaikkiaan RG351V on mielestämme helposti yksi parhaista saatavilla olevista retrokämmenlaitteista. Kiitos sen yhdistelmän edullisen hintatason.

Jos haluat lisätietoja tästä uskomattomasta retrokämmenlaitteesta, suosittelemme sinua tutustumaan RG351V-arvosteluumme! Katso myös joitakin parhaita RG351:n mukautettuja firmwareja, jotka todella parantavat kokemustasi tästä laitteesta!

Mistä me pidämme!

  • 4:3-näyttö on täydellinen retropelaamiseen.
  • Kaksi microSD-korttipaikkaa!
  • Sisäänrakennettu Wi-Fi-yhteys poistaa donglen tarpeen.

Mistä emme pidä!

  • Puuttuu toinen analogitikku. Epäolennainen, mutta silti harmi.

GameForce Chi

Gameforce Chi on mielenkiintoinen vaihtoehto Gameforcen

Mikä se on?

GameForce Chi on retrokämmenlaitteiden tulokkaan, osuvasti ”GameForce” -nimisen tulokkaan, aivotyö – tämä epätavallisen näköinen kämmenlaite tuli markkinoille vuoden 2021 puolivälissä.

Vaikka se sai myönteisen vastaanoton, se valitettavasti jätettiin huomiotta, koska markkinat olivat jo tuolloin hyvin kyllästyneet erilaisilla RK3326-käsikonsoleilla. Sillä ei yksinkertaisesti ollut paljon tilaa edetä merkittävästi.

Mutta se ei tarkoita, että se olisi yhtään huonompi kuin kilpailijansa! Suorituskyvyltään GameForce Chi vastaa suorituskyvyltään mitä tahansa Rk3326-käsikonsolia. Lähes täydellisestä nopeudesta nauttiminen kaikessa PS1:llä ja sitä vanhemmissa. N64- ja PSP-emulaatiot ovat heikkoja ja Saturn/Dreamcast ja muut ovat enimmäkseen pelikelvottomia.

GameForce Chi sisältää myös laadukkaan 480p IPS-näytön, jossa on 4:3-suhde, joten tämä retrokämmenlaite sopii täydellisesti kaikkien klassikkopelien uskolliseen emulointiin.

Jos haluat lisätietoja tästä retrokämmenlaitteesta, tutustu arvosteluumme. Voit myös ostaa GameForce Chi:n DroiXilta tänään!

Mistä me pidämme!

  • Visuaalisesti erottuva, leikkisä muotoilu.
  • 4:3-näyttö!
  • EmuELECin virallisesti tukema.

Mistä emme pidä!

  • Painikkeiden puute… Ei L3/R3 tai äänenvoimakkuuspyörää/rokkia.
  • Saapui jo kyllästetyille markkinoille

Retroid Pocket 2

Retroid Pocket 2 on erinomainen edullinen Android-pelikämmenlaite.

Mikä se on?

Retroid Pocket 2 on monilta osin harvinainen kannettava tietokone. Ensinnäkin se on yksi harvoista julkaisuikkunansa kämmenlaitteista, joissa on Android-käyttöjärjestelmä perinteisen oman tai avoimen lähdekoodin Linux-pohjaisen retrokämmenlaitteen sijaan.

Toiseksi se poikkeaa RockChip SoC:stä ja käyttää sen sijaan Cortex-A7:ää. Vaikka reaalimaailman suorituskyky on hämmästyttävän lähellä RK3326:n suorituskykyä, siinä ei ole merkittäviä etuja tai haittoja, jotka ansaitsisivat maininnan.

Koska laitteessa on Android, sinulla on jo valmiiksi käytössäsi useita kehittyneitä, optimoituja emulaattoreita. Lisää voit lisätä rauhassa (huomaa kuitenkin, että Play Store on oletusarvoisesti poistettu käytöstä, koska se voi olla resurssihirmu matalan speksin laitteissa).

Retroid Pocket 2 -retrokämmenemulaattorin yksi hieno lisäominaisuus on pelien suoratoisto Steam Linkin tai vastaavien sovellusten kautta, minkä ansiosta se voi teknisesti ”pelata” pelejä paljon painonsa yläpuolella (varoituksena on pieni syöttöviive).

Retroid Pocket 2 on saatavana myös useissa eri väreissä, joten se on erinomainen lahja sisaruksille, sillä jokainen voi saada oman yksilöllisen ulkonäkönsä.

Tutustu arvosteluumme tai osta yksi tänään!

Mistä me pidämme!

  • Android! Käytettävissä on laaja valikoima emulaattoreita valmiiksi.
  • Erilaisia värejä, sopii erinomaisesti lahjaksi useille ihmisille kerralla.
  • Retroid OS on hyödyllinen retropelien aloittelijoille.

Mistä emme pidä!

  • Digitaalisten painikkeiden puute – tämä on kuitenkin lähinnä meidän mieltymyksemme.
  • Android-käyttöliittymä voi olla hieman hidas.

RG300X

Mistä me pidämme!

  • Nostalgian kaksoiskappale, jossa on mieleenpainuvia värejä ja erikseen muistuttava muoto.
  • Se on ensimmäinen ANBERNIC-käsikonsoli, jossa on (mini-)HDMI-lähtö pitkään aikaan.

Mistä emme pidä!

  • Piirisarja on hieman vanhentunut.
  • Kiiltävä pinta tarkoittaa, että se on sormenjälkimagneetti.
  • Start/Select-ledit ovat jokseenkin tarpeettomia.

Mikä se on?

RG300X on outo käsikonsoli, joka julkaistiin RG351V:n ja RG351MP:n välissä. Se on ensimmäinen retrokämmenlaite-emulaattori vähään aikaan, joka käyttää Ingenic JZ42770 -piirisarjaa. Sitä oli käytetty edellisen sukupolven ANBERNIC-kämmenlaitteissa.

Vanhemman piirisarjan myötä suorituskyky heikkenee 351-perheeseen verrattuna. Playstation 1:n emulointi on lähes täydellinen, mutta kaikki saman sukupolven tai uudemman sukupolven pelit eivät toimi.

Alhaisempi suorituskyky ja alhaisempi hinta tekevät siitä kustannustehokkaamman lahjan nörtille tai pelaajalle elämässäsi.

RG300X:n erityisen hieno ominaisuus on mahdollisuus – mini-HDMI-portin kautta – antaa laitteen näyttö suuremmalle televisiolle tai monitorille. Tämä ominaisuus puuttui valitettavasti koko 351-sukupolvelta.

Jos haluat lisätietoja tästä retrokämmenlaitteesta, tutustu arvosteluumme. Voit myös ostaa sellaisen tänään DroiXilta!


RetroFlag GPI Case

RetroFlag GPI-kotelon etukuva
RetroFlag GPI-kotelo – etukuva

Mistä me pidämme!

  • Erittäin nostalginen muotoilu, joka on heti tunnistettavissa yhdellä silmäyksellä.
  • Yksikön DIY-luonne tekee siitä mukavan lyhyen teknisen projektin sekä nuorille että vanhoille.
  • Kasettijärjestelmä on todella hieno!

Mistä emme pidä!

  • Ei kovin voimakas.
  • Nostalgia ei korvaa ergonomian puutetta – on olemassa syy, miksi muotoilusta siirryttiin eteenpäin tulevissa iteraatioissa.

Mikä se on?

RetroFlag GPI Case on ainutlaatuinen muiden tarjousten joukossa. Se ei sinänsä ole pelikäyttöön tarkoitettu kannettava tietokone. Se on pikemminkin kuori, joka on suunniteltu käytettäväksi Raspberry Pi Zeron ja Raspberry Pi Zero W:n kanssa, jotka ovat kaksi hyvin pientä yhden piirilevyn tietokonetta, joita käytetään monissa eri sovelluksissa.

Yksi tällainen sovellus on pelaaminen . Raspberry Pi Zero -mallisto on tarpeeksi tehokas käsittelemään alustoja aina 16-bittiseen aikakauteen asti. Sen jälkeen asiat muuttuvat kuitenkin nopeasti pelikelvottomiksi.

RetroFlag GPI -kotelon tärkein ominaisuus on helposti sen muotoilu. Ja jokaisen pelaajan, joka on edes hieman perehtynyt pelivälineen historiaan, pitäisi pystyä heti tunnistamaan, että se on kunnianosoitus Game Boylle. Se toimii jopa AA-paristoilla!

Jos haluat koota laitteen (koska se ei tule valmiiksi koottuna), liitä piirilevy ja Raspberry pi laitteen ”kasettiin”. Voit sitten asettaa ja poistaa sen, aivan kuten oikeassa Game Boyssa. Se ei ole monimutkainen prosessi, vaan vaatii vain pienen ristipääruuvimeisselin.

Jos olet kiinnostunut ostamaan RetroFlag GPi -kotelon, voit ostaa sen DroiX:ltä joko erillisenä kotelona tai valmiiksi koottuna yksikkönä, jossa on Raspberry Pi Zero W.


Yhteenveto

Tutustu kaikkiin parhaisiin retro-emulaattoreihin, jotka esitellään tässä artikkelissa alla!

MalliProsessoriNäyttöKäyttöjärjestelmäOstolinkki
Retroid Pocket 2 PlusUnisoc Tiger T310; neliydin @ 1.8GHz640x480p; 4:3; 3.5″Android 9.0Osta nyt
MIYOO MINIARM Cortex-A7 tuplaydin @ 1.2GHz640x480p; 4:3; 2.8″Mukautettu (Linux-pohjainen)Osta nyt
ANBERNIC RG351MPRockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz640x480p; 4:3; 3.5″EmuELEC (mukautettu)Osta nyt
Gameforce Chi RockChip RK3326; Neliydin @ 1.5GHz 640x480p; 4:3; 3.45″EmuELEC (virallinen)Osta nyt
RetroFlag GPiMuuttuva (Riippuu käytetystä Raspberry Pi:stä)320x240p; 4:3; 2,8″Muuttuva (RetroPie, Lakka jne.)Osta nyt
Retroid Pocket 2Cortex-A7; neliydin @ 1,5 GHz640x480p; 4:3; 3,5″.Android 6.0 + RetroidOSOsta nyt
RG300XIngenic JZ4770; Dual-Core @ 1.0GHz, kaksiytiminen, kaksiytiminen480×320; 3:2; 3″ OpenDinguX Osta nyt
RG552Rockchip RK3339 @ 1.8GHz; Hexa-Core-ydin1920×1152; 5:3; 3.36″Android 7.1 + BatoceraOsta nyt
Paras Retro Handheld – Taulukko
Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.