Tutustumme mahtavaan SEGA Dreamcastiin ja RG552-retropelikämmenlaitteeseen Retro / nykyisyys -artikkelissamme. Tutustumme retrokonsoliin ja -peleihin ja tutkimme sitten nykyaikaisempia tapoja pelata niitä, jos sinulla ei ole retrokonsolia.
Retro / Läsnä – Dreamcast ja RG552 Video
Johdanto
En itse asiassa omistanut SEGA Dreamcastia, kun se julkaistiin vuonna 1998. Minulla oli PlayStation ja odotin PlayStation 2:n julkaisua seuraavana vuonna. Useita vuosia sitten otin tämän Dreamcastin, kirkastin koteloa ja ohjainta hieman ja asensin muutamia modeja.
SEGA Dreamcastin tekniset tiedot
Dreamcast suunniteltiin niin, että siinä käytettiin pääasiassa valmiita osia, mikä alensi konsolin hintaa. Verrattuna esimerkiksi PS1:een ja PS2:een, joissa oli mukautetut sirut, Dreamcast oli huomattavasti edullisempi kuin ne molemmat.
CPU | Hitachi SH-4 32-bittinen RISC @ 200 MHz |
GPU | PowerVR2 @ 100 MHz |
SOUND | Yamaha AICA @ 67 MHz |
MUISTI | 16 Mt RAM-muistia, 8 Mt videomuistia, 2 Mt äänimuistia |
VARASTOINTI | 128 KB VMU, CD-ROM-asema |
Dreamcastin merkittäviin ominaisuuksiin kuului kyky käyttää VGA-ulostuloa, joka tarjosi korkealaatuisempaa visuaalista kuvaa aina 480p:hen asti. Normaalit A/V-kaapelit tuottavat 480i- tai joissakin tapauksissa 240p-ulostulon, joka näyttää hyvältä CRT-näytöllä, mutta ei niin hyvältä korkeamman resoluution näytöillä. Huomaa, että käytämme tätä Dreamcastia VGA:n kautta OSSC:n upscalerilla, joka tuottaa 1080p:n tulosteen HDMI:n kautta.
Unohtamatta myöskään VMU:ta, joka on osittain muistikortti, osittain PDA ja osittain minipeliyksikkö. Se on vuorovaikutuksessa erilaisten pelien kanssa ja antaa tietoa tai palkintoja pelin aikana. Voit myös irrottaa sen ja pelata siihen ladattuja minipelejä. Esimerkiksi Sonic Adventure 1:ssä ja 2:ssa on erilaisia yksinkertaisia minipelejä ja mahdollisuus muodostaa yhteys muihin VMU:hin, jotta voit taistella muita vastaan.
Se oli myös ensimmäinen konsoli, jossa oli sisäänrakennettu modemi internet-yhteyttä ja verkkopelaamista varten. Näppäimistö ja hiiri olivat käytettävissä verkkoselailua varten.
Parhaat pelit Dreamcastille
Mikään konsoli ei olisi täydellinen ilman pelejä. Koska SEGA on pelijulkaisija, se tarkoitti, että heidän valikoimastaan löytyisi hienoja ensimmäisen osapuolen pelejä. Samoihin aikoihin Dreamcastin kanssa julkaistiin SEGA:n valmistama NAOMI arcade-lauta. Se käytti samanlaista tekniikkaa kuin Dreamcast, ja sen ansiosta monet suositut arcade-pelit oli helppo siirtää. Nimikkeitä olivat muun muassa arcade-hitit Marvel vs Capcom, Crazy Taxi ja House of the Dead, joka sisälsi myös valopistoolin.
Niitä on liian monta luetella, mutta muita erottuvia pelejä ovat Quake 3 Arena, joka oli online-yhteensopivuus PC-pelaajien kanssa, Samba de Amigo, jossa on marakoita, joita voi ravistaa musiikin tahtiin, ja SEGA Bass Fishing, jossa on kalastusvapa lisävaruste., Sitten on klassikoita, kuten Dead or Alive, Sonic Adventure, Ikaruga, Jet Set Radio ja Soulcalibur. Ja tietysti Shenmue, itse en ole koskaan pitänyt Shenmue-sarjasta, mutta kukin tavallaan 🙂
Dreamcastin putoaminen (ja nousu)
SEGA Dreamcast jäi valitettavasti lyhytaikaiseksi, ja se lopetettiin virallisesti vain muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 2001. Kaksikymmentäyksi vuotta myöhemmin Dreamcast on yhä toiminnassa, ja pelejä on kehitteillä ja julkaistaan. Modaajayhteisö on tehnyt erinomaisia tuotteita, kuten korvaavia virtalähteitä, HDMI-lähtösarjoja ja jopa optisen aseman emulaattoreita, joiden avulla voit ajaa pelejä SD-kortilta.
Paljonko Dreamcast ja pelit maksavat nykyään?
SEGA Dreamcastin hankkiminen on tänään melko halpaa. Ne voivat maksaa vain 50 puntaa ohjaimen kanssa, yleensä hieman enemmän, jos et ole kärsivällinen. Pelit ovat konsolin piratismin helppouden vuoksi onneksi melko halpoja. Voit poimia pelipaketteja joko konsolin kanssa tai erikseen niinkin vähän kuin £ 20-30, jos sinua ei haittaa rikkinäiset tai puuttuvat CD-kotelot. Laadukkaat tai harvinaisemmat nimikkeet ja lisävarusteet voivat kuitenkin maksaa paljon korkeampia hintoja.
RG552 retropelikämmenlaite
Olen sovittanut Dreamcastin yhteen RG552-retrokonsolin kanssa, joka on kaksoiskäynnistyskäyttöjärjestelmä. On olemassa muitakin kannettavia tietokoneita, joilla voi käyttää Dreamcastia, mutta niissä saattaa esiintyä yhteensopivuus- tai suorituskykyongelmia. Jos et halua ongelmia, RG552 on loistava valinta!
RG552 tekniset tiedot
CPU | RockChip RK3399 @ 1.9Ghz |
GPU | Mali T860 MP4 |
DISPLAY | 5,36″ IPS-näyttö, 1920×1152 kuvapistettä |
RAM | 4GB LPDDR4 |
VARASTOINTI | 64GB eMMC, 2x Micro SD-korttipaikka |
Voit lukea tai katsoa koko RG552-arvostelumme täältä. Se on kaksoiskäynnistyslaite, joka tarjoaa Androidin ja Linuxin parhaat puolet molemmista maailmoista. Se tukee AAA-Android-pelejä sekä emuloi kaikkia suurimpia konsoleita Atarista PSP:hen.
RG552 dual boot -käyttöjärjestelmät
Suosittelemme Android-käyttöjärjestelmän käyttämistä Dreamcast-emulointiin, sillä se toimii paljon paremmin kuin Linux. Emulaattorina käytetään Redreamin ilmaista versiota, joka on esiasennettu. Ilmaisversio on täysin varusteltu, mutta päivittämällä premium-versioon saat lisää pelipaikkoja peliä kohti ja korkeamman resoluution renderöinnin. Sitä ei oikeastaan tarvita RG552-käsikonsolille, mutta jos haluat tukea emulaattorin kehitystä, se maksaa vain noin 5 puntaa.Se kattaa myös PC-version, jos haluat käyttää sitäkin.
Dreamcast-emulointi RG552:lla
Valtaosa peleistä on yhteensopivia emulaattorin kanssa, ja vain 40:ssä yli 900 pelistä on ongelmia. Suorituskyvyn osalta kokeilin useita pelejä, ja ne kaikki toimivat erittäin hyvin RG552-retrokonsolilla 60 FPS:n nopeudella. Joillakin saattaa esiintyä ajoittaisia häiriöitä, kun tietoja haetaan levykuvasta, mutta se ei vaikuta pelaamiseen.
Videon resoluution ja kuvasuhteen muuttaminen 4:3:sta 16,9:ään on sisäänrakennettu vaihtoehto. Jos menet valikkoon pelatessasi peliä ja katsot Huijaukset-valikkoa, voit ottaa käyttöön hakkerin, joka saa pelin näyttämään natiivin laajakuvanäytön. Kaikki pelit eivät kuitenkaan tue tätä oikein.
Toinen Anbernicin RG552: n hyödyllinen ominaisuus ovat tallennustilat, joiden avulla voit tallentaa nykyisen pelipaikan ja jatkaa peliä siitä, mihin jäit myöhemmin. Se on erittäin kätevä esimerkiksi silloin, kun matkustat ja sinun on nopeasti tallennettava ja sammutettava laite.
RG552:n liittäminen televisioon/monitoriin
Etkä jää pois ison television pelaamisesta, sillä RG552:ssa on Mini-HDMI-portti, jonka avulla voit liittää sen televisioon tai näyttöön. Voit muuttaa asetuksissa ulostulon resoluutiota, mutta muista, että korkeammat resoluutiot voivat vaikuttaa suorituskykyyn. Se on yksinkertainen plug and play, eikä asetuksia tarvitse säätää.
Miksi sinun pitäisi ostaa RG552 retrokämmenlaite?
RG552-retropelikämmenlaite on juuri sopiva Dreamcastille. Siinä on suuri näyttö, joka sopii täydellisesti Dreamcastin laadukkaalle visuaaliselle ilmeelle, ja voit valita itse, venytätkö sen laajakuvanäytölle vai et. Ohjaus on täydellinen, ja käytettävissä on runsaasti painikkeita, jotka vastaavat alkuperäistä ohjainta. Vaikka House Of The Deadia ei valitettavasti voi pelata valopistoolilla, sitä voi silti pelata ohjaimella. Redream-emulaattorin avulla voit tutkia ja nauttia suurimmasta osasta Dreamcast-pelejä, joita RG552 tukee erittäin hyvin.
Jos etsit kannettavaa tietokonetta, joka pystyy pelaamaan Dreamcastia ja muita klassisia ja uudempia konsoleita, tietokoneita ja kannettavia tietokoneita, RG552 on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen kannettava!
Mistä voin ostaa RG552:n?
Voit tutustua RG552:een ja ostaa sen täältä. Tai selaa retropelikämmenlaitteiden valikoimaamme täältä.