Chat with us, powered by LiveChat

Retroid Pocket 3 arvostelu – Android retro pelaamista handheld

Arvostelu
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Display
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4.5)

Yhteenveto

Tähän malliin on tehty hienoja lisäyksiä, kuten näyttö, uudelleensuunnittelu ja uudempi Android-käyttöjärjestelmäversio.

Overall
4.7
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Suuri 4,7 tuuman kosketusnäyttö
  • 2GB tai 3GB RAM-muistia
  • Edeltäjäänsä hienomman näköinen muotoilu
  • Erinomainen akun kesto

Cons

  • START- ja SELECT-painikkeiden sijainti on hankala käyttää pelaamisen aikana.
  • Vaihtoehto yli 32 Gt:n sisäiselle tallennustilalle olisi hieno asia.

Retroid Pocket 3 -katsauksessamme vertaamme retropelikämmentietokonetta aiemmin tänä vuonna julkaistuun Retroid Pocket 2+ -malliin. Katsotaanpa, mitä eroja on, testataan joitakin emulaattoreita ja Android-pelejä ja katsotaan, kannattaako vanhempi malli päivittää siihen.

Retroid Pocket 3 arvosteluvideo

Retroid Pocket 3 Unboxing

Kuten aina, aloitamme laatikon purkamisella. Ensimmäisenä on Retroid Pocket 3 -retropelikämmenlaite, jota tarkastelemme pian lähemmin.

Retroid Pocket 3 Unboxed
Retroid Pocket 3 Unboxed

Seuraavaksi on pikakäynnistysopas, jossa käydään läpi joitakin perusasetuksia ja käyttöä. Näyttöön voi halutessasi asentaa näytönsuojan. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on USB-tyypin A ja USB-tyypin C välinen latauskaapeli.

Retroid Pocket 3 Unboxing
Retroid Pocket 3 Unboxing

Retroid Pocket 3 Yleiskatsaus

Retroid Pocket 3 -retrokonsolin mitat ovat noin 7,2 x 3,1 x 0,9 tuumaa (18,4 x 8,1 x 2,4 cm) ja se painaa noin 230 grammaa. Siinä on 4,7 tuuman kosketusnäyttö, jonka resoluutio on 750×1334. Etupuolella on tavanomaiset peliohjaimet, kuten napsautettavat kaksi analogitikkua, D-Pad ja neljä pelipainiketta.

Retroid Pocket 3 Edessä
Retroid Pocket 3 Edessä

Vasemmalla puolella on äänenvoimakkuuden keinutin ja oikealla puolella kotipainike.

Yläosassa ovat vasen ja oikea olkapää sekä laukaisupainikkeet. Yläreunassa on virtapainike ja mikro-HDMI-portti. Lisäksi SELECT- ja START-painikkeet sijaitsevat oudosti, eivätkä ne mielestäni ole luonnollisessa asennossa, jotta niitä olisi helppo painaa pelin aikana.

Retroid Pocket 3 Top
Retroid Pocket 3 Top

Pohjassa on Micro SD-korttipaikka, USB Type-C-portti oheislaitteiden liittämistä varten ja 3,5 mm:n kuulokeliitäntä.

Retroid Pocket 3 pohja
Retroid Pocket 3 pohja

Retroid Pocket 2+ & 3 tekniset tiedot ja vertailu

Paljon on puhuttu Retroid Pocket 2 Plus- ja Pocket 3 -kämmenpelikonsolien välisten erojen puutteesta, joten tarkastellaanpa tarkemmin tietoja ja vertaillaan niitä.

RETROIDINEN TASKU 3RETROID POCKET 2+
CPUARM Unisoc Cortex A75 & A55 -suorittimet, 2,0 ja 1,8 GHz.ARM Unisoc Cortex A75 & A55 -suorittimet, 2,0 ja 1,8 GHz.
GPUPowerVR GE8300 @800MhzPowerVR GE8300 @800Mhz
RAM2GB tai 3GB LPDDR4x2GB
VARASTOINTI32GB EMMC32GB EMMC
VIESTINTÄWiFi 5 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
WiFi 5 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
OSAndroid 11Android 9
DISPLAY4,7″ 16:9-kosketusnäyttö, 750×1334 kuvapistettä3,5″ 4:3-kosketusnäyttö, 640×480 kuvapistettä
HDMI-lähtöKYLLÄ (Micro HDMI-portti)KYLLÄ (Micro HDMI-portti)
AKKU*4000mAh ladattava
6 tuntia Antutun vertailuarvon kanssa käynnissä silmukassa
4000mAh ladattava
6 tuntia Antutun vertailuarvon kanssa käynnissä silmukassa
Retroid Pocket 3 Tekniset tiedot

*Akkutesti on suoritettu Antutun ollessa käynnissä silmukassa. Jätimme myös Mega Driven Sonic The Hedgehog -pelin pyörimään demotilassa, ja akku kesti yli 6 tuntia. Se on sekoitus vertailuarvotestejä, joten se ei ole jatkuvaa täyttä kuormitusta, mutta se antaa hyvän kuvan keskimääräisestä käytöstä.

Retroid Pocket 3 verrattuna Pocket 2 Plusiin
Retroid Pocket 3 verrattuna Pocket 2 Plusiin

Huomattavimmat erot ovat kotelon ja näytön koossa. 2+:ssa on pienempi 3,5 tuuman 4:3-kuvasuhteen ja 640×480-resoluution näyttö, ja se on fyysisesti pienempi kuin Pocket 3.

Akkutestissämme Retroid Pocket 2+:n akunkesto oli suunnilleen sama kuin Pocket 3:n. Eroa oli noin 2 % Pocket 3:n hyväksi. Molemmissa kannettavissa pelikonsoleissa on erittäin hyvä akunkesto!

Järjestelmän vertailuarvot

3DMark

Aloitamme järjestelmävertailut 3DMarkilla, joka testaa suorittimen ja näytönohjaimen suorituskykyä yhdessä.

3DMark-tulokset
3DMark-tulokset

Retroid Pocket 2+ saa kahdessa Slingshot-vertailussa pisteet 665 ja 374. Retroid Pocket 3 saa korkeammat pisteet 705 ja 401. Vaikka niissä on samat prosessorit, Pocket 3:n pisteet ovat huomattavasti korkeammat.

Antutu

Seuraavaksi ajamme Antutun, joka suorittaa useita testejä, jotka kattavat muun muassa grafiikan, käyttökokemuksen ja median dekoodauksen.

Antutun tulokset
Antutun tulokset

Retroid Pocket 2+ saa 153 075 pistettä, Pocket 3 jää niukasti jälkeen 141 pistettä vähemmän saaden 152934 pistettä.

Geekbench

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ajamme Geekbenchin. Tässä testataan myös pelikämmenlaitteen eri ominaisuuksia prosessorista tallennuksen nopeuteen.

Geekbench-tulokset
Geekbench-tulokset

Molemmat mallit saivat 372 pistettä yhden ytimen nopeudessa, Pocket 2+ sai 714 pistettä moniydinprosessorissa ja Pocket 3 sai korkeammat 754 pistettä.

Tulossa pian!

Seuraavassa videossamme ja artikkelissamme vertailemme Android-pohjaisia pelikonsoleita keskenään, jotta näemme, mikä on suorituskyvyltään, ominaisuuksiltaan, hinnaltaan ja muilta ominaisuuksiltaan paras. Tilaa meidät YouTubeen nyt, niin et jää siitä paitsi!

Android Handheld Face Off
Android Handheld Face Off

Pelitestit

Kokeilemme nyt muutamaa natiivia Android-peliä nähdäksemme, miten hyvin ne toimivat.

Call of Duty Mobile

Retroid Pocket 3 näytön kartoitus
Retroid Pocket 3 näytön kartoitus

Alkaen Call of Duty Mobile. Tämä antaa meille myös mahdollisuuden kokeilla sisäänrakennettua näytön kartoitusohjelmistoa, joka toimii erittäin hyvin. Voit vain määrittää kuvakkeet näytöllä olevalle alueelle, napauttaa, mihin ohjaimen tuloon haluat liittää kuvakkeen, ja kaikki on valmista. Se toimii erittäin hyvin, ja GPD XP+ -kartoitusohjelmisto on ehdottomasti parempi kuin GPD XP+ -kartoitusohjelmisto. Parhaat arvosanat täällä!

Call of Duty Mobile
Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile toimii alhaisemmilla grafiikka-asetuksilla, mutta saamme suurimmaksi osaksi hyvät ruudunpäivitysnopeudet, vaikka saimmekin jonkin verran viivettä predator-ohjuksen pudottamisen jälkeen. Muuten se on erittäin pelattava ja helpompi kuin näytön ohjaimia käytettäessä.

Stardew Valley

Stardew Valley
Stardew Valley

Seuraavaksi testaamme Stardew Valleytä, jota @nickxcom ehdotti meille Twitterissä. Peli toimii erinomaisesti Androidin sisäänrakennetulla ohjaimella, joten näytön kartoitusta ei tarvitse tehdä. Itse peli toimii loistavasti ilman minkäänlaisia ongelmia.

Asfaltti 8

Asfaltti 8
Asfaltti 8

Tämä on toinen peli, joka toimii ohjaimella. Pelasimme muutamia kilpailuja ja saimme erittäin harvinaisia ruutupudotuksia ja pätkimistä kiireisten kohtausten aikana. Mikään ei kuitenkaan rikkonut peliä.

Pilvipelaaminen

Forza Horizon 5

Xbox Cloud Streaming Forza Horizon 5
Xbox Cloud Streaming Forza Horizon 5

Pilvipelaamista varten kokeilemme Forza Horizon 5:tä Xbox Game pass -pilvipalvelun suoratoistopalvelussa. Olemme noin 15 metrin etäisyydellä reitittimestä, ja suorituskyky on erinomainen, eikä ruutuja tipu tai suoratoisto häiriintyisi. Lukuun ottamatta joitakin pelejä, joissa tekstiä voi olla vaikea lukea, koko kokemus oli täydellinen.

Emulaattorin testit

Retroid Pocket 3 pystyy pelaamaan kaikkia klassisia 8- ja 16-bittisiä konsoleita ongelmitta.

Commodore 64
Commodore 64 ja erinomainen Rick Dangerous

Tarkastelemme siis uudempia konsoleita. Kiitos cyb3rn0idille Instagramissa, joka halusi nähdä meidän kokeilevan Commodore 64 -emulaattoria käsikonsolilla.

Saturn-emulointi

Aloitamme emulaattoritestit SEGA Saturn -emulaatiolla. Vaikka kyseessä on vanha konsoli, se vaatii silti kunnon prosessorin, jotta emulaattori toimii täydellä nopeudella. Saamme noin 26 FPS:n alueen, mikä on melko alhainen. Frame skipin lisääminen tekee tästä varmasti pelattavaa.

Contra Advance
Contra Advance

VBA Next kämmenlaite-emulaattori

Seuraavaksi meillä on Contra Advance käynnissä VBA Nextillä RetroArchin kautta. Meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia minkään kokeilemamme Pocket 3 -pelin kanssa.

Dreamcast-emulointi

Dreamcast-emulointi Redreamin kanssa toimii moitteettomasti, kokeilimme useita pelejä, eikä meillä ollut ongelmia ruudun pudotuksen tai äänen viivästymisen kanssa pelaamisen aikana.

PlayStation-emulointi

PlayStation-emulointi on lähes täydellinen. Voit soittaa melkein kaikkea, eikä sinulla ole mitään ongelmia. Voit jopa lisätä joitakin asetuksia parempaa visuaalisuutta varten.

Dreamcast-emulointi
Dreamcast-emulointi

DS-emulointi

Androidille on saatavilla muutamia erilaisia kaksoisnäytön emulaattoreita. Kokeilemme yhtä ilmaisista Free DS for Android -ohjelmista, ja pelit toimivat hyvin. Saimme kokeilemamme pelit täyteen vauhtiin.

Dolphin emulaattori

Ja nyt tarkistamme Dolphin-emulaattorin, ja tässä kohtaa emulaattoreiden suorituskykyongelmat alkavat näkyä. Saamme noin 35 FPS:ää OpenGL:llä ja jopa 15 FPS:ää Vulkan-grafiikalla. Jotkin pelit ovat pelattavissa, mutta se ei ole syy ostaa kannettavaa tietokonetta.

AetherSX2 PS2-emulointi
AetherSX2 PS2-emulointi

PSP-emulointi

Kokeilemme PSP-emulaattoria PPSSPP ja saamme God of Warissa noin 30 FPS:ää. Jos vaihdat frame skippingin arvoon 1, saat noin 60 FPS:n nopeuden, joskin silloin tällöin pienin pudotuksin. Tämä on vaativa peli, joten muut pelit toimivat korkeammalla, joskaan ei täydellä nopeudella.

PlayStation 2 -emulointi

PlayStation 2 -emulointia varten AetherSX2:lla olemme laskeneet upscale-kertoimen 0,5:een suorituskyvyn parantamiseksi. Näilläkään asetuksilla emme saa loistavaa suorituskykyä. Se vaihtelee pelattavasta pelistä riippuen, jotkut toimivat paremmin kuin toiset.

Sonic Generations
Sonic Generations

Citra-emulaattori

Ja ihan vain näyttääkseni, että se toimii, kokeilemme Citraa. Sanomme juoksu, mutta Sonic on tuskin hölkkävauhdissa noin 18 FPS:n nopeudella, joten se on kaukana pelattavuudesta. Jotkin yksinkertaisemmat pelit toimivat sulavammin, mutta älä odota siltä paljon.

Yhteenveto

Retroid Pocket 3 on kaiken kaikkiaan kelpo retropelikämmenlaite. Jos sinulla on jo Retroid Pocket 2+, suorituskyvyn kannalta ei ole niin suurta eroa, että päivittäminen olisi perusteltua. Jos kuitenkin haluat suuremman näytön tyylikkäästi muotoillussa retro-käsikonsolissa, jossa on Android 11, se voi olla harkitsemisen arvoinen.

Kannattaako päivittää Retroid Pocket 3:een?
Kannattaako päivittää Retroid Pocket 3:een?

Jos olet uusi retropelien käsikonsoleissa, Retroid Pocket 3 on ehdottomasti valinta näiden kahden välillä. Suurempi näyttö, enemmän RAM-muistia, hieman nopeampi suorituskyky, mukavampi muotoilu ja hyvä hinta ovat kaikki positiivisia ominaisuuksia. Ainoa harmitukseni on SELECT- ja START-painikkeiden sijainti yläreunassa eikä etupuolella. Niitä voi olla hankala painaa, jos käytät sitä pikanäppäimenä esimerkiksi RetroArchissa.

Lisätietoja Retroid Pocket 3:sta ja sen ostaminen onnistuu täältä. Käytä alennuskoodia RP35OFF kassalla 5% pois!

Äläkä unohda pitää silmällä sosiaalisessa mediassamme seuraavaa videota ja artikkelia, jossa vertailemme kaikkia Android-käsikonsoleita keskenään ja katsomme, mikä on suosikkimme vuoden 2022 pelikonsoleista tähän mennessä! Kenen luulet voittavan? Kerro meille kommenteissa!

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.