RetroPie on kokoelma ohjelmistoja ( Raspbian , EmulationStation & RetroArch ), joka toimii Raspberry Pi:llä. Se muodostaa etusivun ja emulaattorijärjestelmän, jonka avulla voit pelata pelejä (tunnetaan myös nimellä ROM) yli 50 eri pelijärjestelmällä. Tämä retropelilaatikko sisältää Arcaden, Atari 2600:n ja C64:n kaltaisia järjestelmiä sekä uudempia järjestelmiä, kuten Dreamcast, PlayStation ja Nintendo DS.
Retro Gaming System Console S Line -konsolin mukana tulee kaikki, mitä tarvitset aloitukseen, se on plug and play. Paketissa on Retroflag SuperPi -kotelo, Raspberry Pi 3B+, kaksi SNES-tyylistä ohjainta, i9 Mini Keyboard, virtalähde ja HDMI-kaapeli. Valitsin 256GBSD-micro-SD-korttiversion, koska se tukee uudempia RetroPie-pelejä, kuten PlayStation-pelejä.
Tapaus perustuu japanilais-yhdysvaltalaisen SNES-malli jota itse pidän enemmän kuin yhdysvaltalaista mallia. Se on uskollinen kopio, ja visuaalisesti se näyttää hyvin samankaltaiselta, vaikkakin se on pienempi, mitoiltaan vain 133,10 x 110 mm x 29,15 mm, ja se on enemmän SNES Minin kokoluokkaa. Etupuolella on kaksi USB-porttia, joihin voit liittää pelialustoja, ja sivussa on lokero, josta pääset käsiksi Ethernet- ja muihin USB-portteihin. Takapuolella on liitännät virtaa, HDMI:tä ja ääntä varten. Toisella puolella on Micro SD -korttipaikka, johon voit asentaa Retropie- ja ROM-levyt.
Kotelon yläosassa on täysin toimivat ”Safe Shutdown” -järjestelmän virta- ja nollauspainikkeet, jotka asianmukaisen ohjelmiston avulla sammuttavat ja nollaavat laitteen oikein. Kaikki toimii juuri niin kuin odotat, eikä minulla ollut ongelmia pelin sammuttamisen tai nollaamisen kanssa. Raspberry Pi tukee myös WiFiä, jotta voit päivittää ohjelmiston, ja Bluetoothia ohjaimia varten, jos haluat käyttää niitä.
Kaksi SNES-tyylistä ohjainta näyttävät ja tuntuvat samanlaisilta kuin alkuperäiset SNES-ohjaimet. Saatavilla on joitakin erittäin halpoja klooneja, jotka on valmistettu erittäin huonolaatuisesta muovista, ja ne ovat kamalia käyttää. Kaapelit ovat sopivan pituisia, ja niitä voi aina tarvittaessa pidentää. Ostin myös R1 langattoman pelikonsolin joka käyttää USB-dongle-vastaanotinta. Olen suuri PlayStation-pelien ystävä, ja analogisten tikkujen ja lisäpainikkeiden ansiosta minun oli helpompi pelata uudemmissa järjestelmissä.
The RetroPie-konsoli Itse ohjelmisto toimii hienosti, ja se on kauniisti esitelty teemavalikoilla, jotka vaihtuvat joka käynnistyskerralla pitääkseen sen tuoreena. Valikossa navigointi järjestelmien välillä on nopeaa, ja jokaisella järjestelmällä on oma grafiikkansa. Kun valitset järjestelmän, sinulle näytetään luettelo peleistä, joista jokaisesta on kuvaus, boxart, kuvakaappaus ja usein myös pelin esikatseluvideo. Arvostin erityisesti esikatseluvideota, kun tutkin Retropie ROMeja, sillä se säästää hieman aikaa sen lataamiseen selvittääkseni, haluaisitko pelata sitä.
Kaikkien järjestelmien pelejä on niin paljon, että niiden kaikkien kokeileminen veisi aikaa. Jokaiselle löytyy järjestelmä ja peli, olitpa sitten 70-luvun Space Invadersin fani Atari 2600:lla tai 90-luvun Wipeout PlayStationilla. Jos olet retropelien emulaattorifani tai haluat tutkia ja pelata klassikoita, tämä retropelikonsoli peleineen on pakko hankkia! Jos haluat mieluummin NES-kotelon, jossa on sama kokoonpano, voit löytää sellaisen. täältä .