Chat with us, powered by LiveChat

Så här installerar du en RetroPie-avbildning på din MicroSD, HDD eller SSD för din Raspberry Pi 4

Last updated: 18 oktober 2023
Estimated reading time: 3 min

Hej på er! En vän till oss här på DroiX har skapat en praktisk video som går igenom processen för hur man installerar en RetroPie-avbildning på en SSD (eller en 2,5-tums HDD), så vi kände att det skulle vara till hjälp för samhället i stort att lägga upp det i vår kunskapsbas!

Om du känner till vårt RETROFLAG NESPI 4 DIY Kit kanske du märker att det levereras med en ihålig ”patron”. Denna kassett används för att hålla en 2,5-tums SSD eller HDD som sedan kan sättas in i systemet för att köra det operativsystem du har installerat på den. Precis som det kassettbaserade systemet i den enhet som NESPI 4 är utformad efter!

Det vanligaste operativsystemet som folk väljer att köra på NESPi är RetroPie. Ett open source-projekt med målet att förvandla Raspberry Pi-serien av datorer till fullfjädrade retrospelsmaskiner.

Vi förser vårt kit med ett microSD-kort eftersom det är den lättaste och mest lätthanterliga metoden, men för dem som vill använda en egen SSD/HDD, se videon nedan för mer information om hur du installerar en RetroPie-bild på din valfria enhet!

[Video] Hur man installerar en RetroPie-image

Vi har också skrivit en utskrift av videon om hur man installerar en RetroPie-bild för dem som kanske har svårare att höra eller inte kan lyssna just nu!

0:00 Introduktion
Hej och välkomna till Retro Gaming Batner. I denna korta video kommer jag att visa hur man installerar en förbyggd RetroPie-avbildning på ditt microSD-kort, hårddisk eller SSD.
Processen är ganska enkel, men om du aldrig har gjort det tidigare kan det vara lite skrämmande. På slutet får du njuta av några retrospel. Vad finns det att förlora?

  0:31 Extrahera arkivfiler (.rar)
När du har laddat ner RetroPie-bildfilerna. De kan vara i ett arkivformat som .rar. Du måste först extrahera arkivet för att få en bildfil. Om du inte har en arkivutdragare kan du ladda ner WinRar eller 7zip. Det finns länkar till båda i beskrivningen.
Högerklicka på filen, och beroende på vilken programvara du använder kommer du att se alternativ för att extrahera arkivet. Här är de för både WinRar och 7Zip.
Välj "extrahera här" och den kommer att börja extrahera filen.
Beroende på filernas storlek och hastigheten på din hårddisk kan detta ta lite tid. Så medan du väntar kan du kolla in några fler av våra videor!

  1:19 Så här skriver du en bildfil till ditt lagringsutrymme

När extraheringsprocessen har slutförts bör du nu se en .img-fil i samma mapp. Nu kan du skriva bildfilen till ditt Raspberry Pi-minne.
Jag rekommenderar BalenaEtcher för att skriva bilder, eftersom det åtminstone för mig är lite snabbare än andra, och det finns också tillgängligt på Mac och Linux.
Anslut pi:ns lagringsenhet till din dator och kör (Balena)Etcher i adminläge. Välj "Flash från fil" så öppnas filbläddraren. Leta upp och välj bildfilen.
Klicka nu på "välj mål", det bör dölja enheter som är din Windows-enhet (till exempel), men det kanske inte är 100% korrekt. Du måste välja den som är ditt microSD-kort, hårddisk eller SSD. Det kommer inte att vara samma namn som mitt, så kontrollera särskilt att enhetens storlek stämmer överens.
Se till att du är 100% säker på att det är rätt enhet. Annars kan det hända att du skriver över till exempel din huvuddisk.
Klicka på "flash" för att starta bildflashningsprocessen. Du kommer att få en varning för att säkerställa att du har valt rätt enhet. Dubbel- och trippelkolla och om allt är bra, klicka på "yes im sure" för att börja flasha.
Beroende på bildens storlek och hastigheten på dataöverföringen från din dator till lagringsenheten kan det ta lite tid att skriva bilden. Låt den bara skriva bilden och gå och titta på några fler av våra videor!

  3:05 Efter att bilden har skrivits
När processen är klar kan du stänga etcher och på ett säkert sätt mata ut lagringsenheten från datorn.
Du kan nu ansluta lagringsenheten till din Raspberry Pi och starta den första uppstarten.

  3:27 Användbara tips för första uppstart av en RetroPie-image
Första gången du startar upp måste programvaran ställa in några saker, t.ex. ändra storlek på skivpartitionen. Hur lång tid det tar kan bero på lagringsstorleken, t.ex. om du vill ändra storleken på en 256 GB partition till en TB, och även på lagringshastigheten.
Ha tålamod och låt det gå i ungefär 15 minuter. Det kan också hända att Pi startas om ett par gånger däremellan.
Därefter bör RetroPie starta utan problem!
Framtida stövlar kommer att vara snabbare.
Och det sista steget - njut av några retrospelklassiker!

Vi hoppas att du har haft nytta av den här guiden om hur du installerar en RetroPie-bild. Tack för att du tog dig tid att göra videon, Retro Gaming Banter!

Vi ses nästa gång!

Was this article helpful?
Dislike 0