Chat with us, powered by LiveChat

ONEXPLAYER ONEXGPU anmeldelse med video – Fremragende Ryzen RX 7600M XT eGPU-dockingstation med NVMe-slot

ONEXPLAYER ONEXGPU Review
ONEXPLAYER ONEXGPU Review
ONEXPLAYER ONEXGPU anmeldelse
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (5)

Sammenfatning

ONEXPLAYER ONEXGPU er en alsidig og kraftfuld eGPU-mulighed, der skiller sig ud med sin interne SSD-udvidelse, robuste tilslutningsmuligheder, RGB-belysning, der kan tilpasses, og fremragende OcuLink-ydeevne.

Overall
4.8
Sending
User Review
3.5 (2 votes)

Pros

  • Fantastisk OcuLink-ydelse
  • Intern SSD-lagerudvidelse
  • Tilslutningsmuligheder
  • 300W strømforsyningsfunktioner
  • RGB-belysning

Cons

  • Strømforsyningen er stor og vejer over 700 gram.
  • Lidt langsommere ydelse over USB end GPD G1

Vi sammenlignede ONEXPLAYER ONEXGPU med GPD G1-dockingstationen og udførte over 200 benchmarks for OcuLink- og USB-ydelse. Tjek vores ONEXPLAYER ONEXGPU-anmeldelse for at se, hvem der kommer ud på toppen!

ONEXPLAYER ONEXGPU anmeldelsesvideo

Udpakning af ONEXPLAYER ONEXGPU

Vi starter anmeldelsen af ONEXGPU med en kort udpakning. Det første, vi får ud af kassen, er en brugervejledning. Den er på engelsk og kinesisk. Dernæst er der selve ONEXPLAYER ONEXGPU, som vi vil vise mere detaljeret om et øjeblik.

ONEXPLAYER ONEXGPU anmeldelse uden æske
ONEXPLAYER ONEXGPU uden æske

Nedenunder er der en enorm strømforsyning på 300 W. Vi vedlægger den korrekte stikadapter til dit land. Og sidst, men ikke mindst, er der et USB 4-kabel. Bemærk, at et OcuLink-kabel ikke medfølger.

ONEXPLAYER ONEXGPU

Som det næste i vores ONEXGPU-anmeldelse ser vi nærmere på selve eGPU-dockingstationen. ONEXPLAYER ONEXGPU måler omkring 19,6 x 12,0 x 3,2 cm (7,7 x 4,7 x 1,2 tommer) og vejer 863 g.

ONEXPLAYER ONEXGPU Set fra oven
ONEXPLAYER ONEXGPU Set fra oven

På højre side er der en tænd/sluk-knap, en turbo-knap og en RGB-belysningsknap. Der er to USB 3-porte som afslutning på sidelayoutet.

ONEXPLAYER ONEXGPU Set fra højre side
ONEXPLAYER ONEXGPU Set fra højre side

Når du trykker på RGB-knappen, skifter du til det næste mønster i lyssekvensen på både venstre og højre side.

ONEXPLAYER ONEXGPU Anmeldelse RGB-belysning
ONEXPLAYER ONEXGPU RGB-belysning

På bagsiden er der en gigabit ethernet-port efterfulgt af to DisplayPorts og HDMI til understøttelse af op til fire skærme. Der er OcuLink og USB 4-porte til data og strømforsyningen.

ONEXPLAYER ONEXGPU Set bagfra
ONEXPLAYER ONEXGPU Set bagfra

Bunden har et aftageligt dæksel, hvor du kan installere en NVMe-stick for at udvide dit lager. Det er meget nemt at gøre, du skal blot fjerne skruen, matche tasterne og indsætte den i en lille vinkel, skubbe ned, montere skruen, lukke låget, og så er du klar til at gå i gang.

ONEXPLAYER ONEXGPU NVMe-slotbås
ONEXPLAYER ONEXGPU NVMe-slotbås

En kort omtale af strømforsyningen, det er et absolut bæst. Den vejer alene 725 g, men leverer 300 W strøm til brug med docken samt op til 100 W opladning af enheder. En fin detalje er, at du kan fjerne denne del og tilslutte en ledning til elkedlen, hvis du ikke ønsker, at den skal hænge direkte på væggen. Det er nok bedst, hvis du bruger en ledning.

ONEXPLAYER ONEXGPU Tekniske specifikationer

Som en del af vores ONEXGPU-anmeldelse dækker vi de tekniske specifikationer såvel som vores egne tests af strømforbrug, blæserstøj og termik.

GPUAMD Radeon RX 7600M XT RDNA 3.0, 32 beregningsenheder op til 2300Mhz
RAM6 GB GDDR6
OPBEVARINGm.2 2280 SSD PCIE 3.0 NVMe SSD
I/OUSB-C 4.0, USB-A x2, HDMI x2, DisplayPort X2, OcuLink, Gigabit Ethernet
STØRRELSE7,7 x 4,7 x 1,2 tommer (19,6 x 12,0 x 3,2 cm)
VÆGT863 g, med strømforsyning 1,58 kg

I vores strømtest kørte vi Street Fighter VI-benchmark ved 4K højeste grafikindstillinger på Win MAX 2023 via Oculink og fik et peak-strømforbrug på 167 W. Og 21 W i inaktiv tilstand på skrivebordet.

ONEXPLAYER ONEXGPU termokapper
ONEXPLAYER ONEXGPU termokapper

I vores blæser- og termotest, også mens vi kørte Street Fighter VI-benchmark, fik vi en højeste blæserstøj på 72db og højeste temperatur på 60 °C.

Benchmarks

Nu til hoveddelen af denne ONEXGPU-anmeldelse, benchmarkene! Til disse benchmarks brugte vi mange timer på at køre benchmarks på to enheder: AYANEO Slide 7840U og GPD Win MAX 2 2023 7640U-modellen. For AYANEO Slide testede vi med en USB 4-forbindelse med både en intern og en ekstern 4K-skærm. Og det samme for WIN MAX 2 23, men gentaget med OcuLink, og igen gentaget med GPD G1 eGPU-dockingstationen til sammenligning. Der var over 200 benchmarks!

Vi har kombineret resultaterne i tre søjlediagrammer for hver test. Sammenligning af OcuLink-ydelsen på Win MAX 23 og sammenligning af USB 4-ydelsen på begge enheder. Vi sammenligner ikke håndholdte computeres ydeevne, da det er to forskellige CPU’er, dette er en eGPU-sammenligning. Vi har gjort et regneark tilgængeligt her, hvis du selv vil sammenligne resultaterne.

Og endelig har vi ikke brugt ONEXGPU-turboknappen i disse benchmarks. Vi så nogle lejlighedsvise mindre stigninger i ydeevnen på et par benchmarks, når de var aktiveret, men for mange tests var resultaterne identiske.

3DMark

Vores første benchmark er 3DMark, som tester CPU- og GPU-ydelsen. Vi testede Time Spy, Night Raid og Fire Strike.

På OcuLink-resultaterne ser vi stort set identiske resultater med undtagelse af et par billeder. I USB 4-testene oplevede AYANEO generelt en lidt højere ydeevne end GPD G1. Og for GPD Win Max 2 2023 så vi mærkbart højere scorer på nogle få resultater og tættere scorer på andre.

Forza Horizon 5

Vi kører Forza Horizon 5 med meget lave grafikindstillinger. I vores OcuLink-resultater ser vi næsten identiske resultater på tværs af alle benchmark-resultaterne.

I vores AYANEO Slide USB 4-resultater ser vi, at G1 klarer sig bedre på ekstern skærm og har næsten identiske resultater på intern skærm. Og for Win Max 23 ser vi næsten identiske resultater over hele linjen.

Skyggen af Tomb Raider

Vi kører Shadow of the Tomb Raider på de laveste grafikindstillinger.

I vores OcuLink-resultater ser vi den sædvanlige sammenblanding af billeder pr. sekund ved 720, 1080p og 1440P på den eksterne skærm. Og ved 4K et betydeligt fald i ydeevnen på begge eksterne grafikkort. For AYANEO på USB ser vi mærkbare forskelle i ydeevne på ekstern skærm, hvor G1 tager føringen. Men internt ser vi et meget tættere udvalg af resultater. Og for Win MAX 23 er resultaterne næsten identiske i forhold til hinanden. Dette spil giver os altid interessante resultater til sammenligning på tværs af forskellige enheder.

Call of Duty: Modern Warfare III

Den næste er Call of Duty Modern Warfare III på Minimal-grafikindstillingerne uden FSR aktiveret.

På Oculink får vi de samme resultater på tværs af alle testene. For AYANEO Slide ser vi G1 tage føringen ved lav opløsning, men når vi går højere op, tager ONEXGPU føringen. Og for WIN MAX 23 er resultaterne stort set de samme på begge eGPU’er.

Street Fighter VI

Vores sidste benchmarks er for Street Fighter VI på de højeste grafikindstillinger for virkelig at belaste eGPU’erne.

I Oculink-resultaterne får vi stort set 60 FPS på den interne skærm ved 1080P, og nogenlunde de samme resultater på den eksterne skærm. Dette mønster gentager sig for det meste på AYANEO Slide med lignende resultater på begge eGPU’er. Win MAX 23 fik lignende resultater, intet ud over det sædvanlige her.

Sammenfatning af benchmark

En kort opsummering af ONEXGPU’s benchmark-resultater. På tværs af benchmarks så vi stort set identiske resultater for benchmarks med OcuLink. Med USB 4-benchmarks ser vi nogle forskelle i ydeevne, og det er generelt til fordel for GPD G1. Og hvis man bruger en ekstern skærm i stedet for en intern, mens man bruger USB, vil det give en mærkbar forøgelse af ydeevnen. Det skyldes, at dataene kun bevæger sig i én retning fra håndholdt til eGPU og derefter til skærmen.

Alt i alt vil jeg sige, at GPD G1 er en anelse hurtigere over USB, men der er ikke meget i det.

Afsluttende tanker

Vi vil nu afslutte vores ONEXGPU-anmeldelse med vores sidste tanker, mens vi viser nogle spil, der kører på AYA NEO Slide via USB og Win Max 2 23 via Oculink. Vi sigter efter 60 billeder pr. sekund og derover med den bedste opløsning og de bedste grafikindstillinger, vi kan få. Du kan selvfølgelig skræddersy indstillingerne til dine egne præferencer, og dette er blot eksempler.

Forza Horizon 5 indstillinger
Forza Horizon 5 indstillinger

Alt i alt klarer ONEXPLAYER ONEXGPU sig rigtig godt som eGPU. For Oculink-ydelsen så vi næsten identiske benchmark-resultater på tværs af alle tests, når vi sammenlignede med G1. Vi så varierende ydeevne med kun USB-forbindelse, jeg vil sige, at GPD tager føringen her, men ikke med store marginaler.

Overwatch 2 indstillinger
Overwatch 2 indstillinger

Når det gælder funktioner, fører ONEXGPU eGPU-dockingstationen over G1. For det første har vi det interne SSD-lager, som er en fantastisk funktion. At have nem adgang til mere opbevaring er aldrig en dårlig ting. ONEXGPU har også en ekstra HDMI-port og en ethernet-port, noget som G1 overraskende nok ikke har. Men G1 har en SD-kortlæser, som ONEX ikke har, samt en ekstra USB-port.

Palworld-indstillinger
Palworld-indstillinger

Med hensyn til størrelse er G1 en smule større, men den har den fordel, at PSU’en er intern og kun kræver et kabel for at få strøm. ONEXGPU kræver det bæst af en strømforsyning, som sammen med selve eGPU’en vejer 1,5 kg. G1 og et kabel vejer tilsammen omkring 986 g. Det kan være en afgørende faktor, hvis bærbarhed er et krav.

Cyberpunk-omgivelser
Cyberpunk-omgivelser

Prismæssigt ligger de omkring den samme pris plus/minus et par dollars, så der er ingen decideret vinder der. Personligt vil jeg sige, at ONEXGPU er den bedste eGPU-dockingstation, når det gælder værdi for pengene og funktioner, selvom den mangler lidt i ydeevne, når man kun bruger USB, svarer den til G1, når man bruger Oculink.

Bemærk, at de nyeste håndholdte understøttes, forudsat at de har OcuLink- eller USB 4-understøttelse. Dette omfatter også den nye ROG Ally X, som nu har en USB 4-port.

Hvilken en ville du købe? ONEXPLAYER ONEXGPU eller GPD G1? Fortæl os i kommentarerne hvorfor, da vi altid er interesserede i at læse årsagerne, når to lignende produkter er tilgængelige.

Du kan læse mere om og købe ONEXPLAYER ONEXGPU her.

Tak, fordi du læste vores ONEXGPU-anmeldelse, vi håber, du har fundet den nyttig. Lad os vide det i kommentarerne, hvis du har spørgsmål.

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.