AYN Odin 2
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Resumé
Spar lidt tid, spring anmeldelsen over til køb nu-linket. Det er langt den mest effektive Android-håndholdte, som kan køre avancerede konsol- og håndholdte emulatorer.
Overall
4.7User Review
( votes)Pros
- Fremragende ydeevne Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 CPU
- Valg af RAM/lagerplads er godt, hvis man er på budget
- Flot 6″ touchscreen-skærm
- Android 13 ren installation
Cons
- D-Pad og spilknapper lyder lidt skramlede.
TLDR: Bare køb AYN Odin 2 her, det er en fantastisk Android-håndholdt, og du vil ikke fortryde at købe en. Tror du ikke på os? Læs eller se vores anmeldelse af AYN Odin 2 nedenfor!
AYN Odin 2 – Videoanmeldelse
Udpakning af AYN Odin2
Vi starter vores AYN Odin 2-anmeldelse med udpakningen. Æsken skubbes ud med et kort, der indeholder alle betjeningselementer og specifikationer. Lidt ubrugelig, men i det mindste er den skinnende i kanterne. Nedenunder har vi selve AYN Odin2, som vi vil vise mere detaljeret om et øjeblik.
Der er et USB Type-C opladningskabel.
AYN Odin 2 Oversigt
I vores næste anmeldelse af AYN Odin 2 ser vi nærmere på den håndholdte. AYN Odin 2 måler omkring 22,5 x 9,8 x 1,7 cm (8,8 x 3,8 x 0,6 tommer), en smule større end den originale Odin. Den vejer ca. 420 g, hvilket er ca. 55 gram mere end den første. Den fås i fem farver: Transparent Blue, Transparent Purple, Black, Cold Grey og White, som er den, vi har til anmeldelse.
Skærmen er en 6″ IPS-touchskærm med en opløsning på 1920×1080. Den har en god lysstyrke, og farverne ser godt ud. Ingen klager her.
Du har selvfølgelig alle de standardkontroller, du forventer at finde på en håndholdt, inklusive dobbelte hall effect sticks, D-Pad og spilknapper. Der er to ekstra knapper i bunden til Home og Return.
Langs toppen er der analoge udløsere og skulderknapper, en micro SD-kortplads under hætten, efterfulgt af en micro HDMI-port til output til en skærm eller et tv. På den anden side er der en volumenvippe og en tænd/sluk-knap.
I bunden er der en 3,5 mm hovedtelefonport og en USB Type-C-port, som kan bruges til opladning.
Og bagsiden har to brugerdefinerede knapper, som kan konfigureres.
Omkring de analoge pinde og på siderne er der LED-belysning, som kan konfigureres i indstillingerne. Du kan slukke for hvert LED-par, ændre farver og lysstyrke. Lysindstillingerne er statiske, vi ville ikke have noget imod at se nogle farveskift, fades, pulseringer osv.
AYN Odin2 Tekniske specifikationer
Som en del af vores AYN Odin 2-anmeldelse dækker vi de tekniske specifikationer.
CPU | Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 med 1x Kyro GoldPlus @3.2Ghz, 4x Kyro Gold @2.8Ghz, 3x Kyro Silver @2.0Ghz |
GPU | Qualcomm Adreno 740 |
RAM | Basismodel: 8 GB LPDDR5x Pro-model: 12 GB LPDDR5x Maks. model: 16GB LPDDR5x |
OPBEVARING | Basismodel: 128 GB UFS 4.0 Pro-model: 256 GB UFS 4.0 Maks. model: 512 GB UFS 4.0 |
DISPLAY | 6″ touchscreen, opløsning 1920×1080, billedformat 16:9 |
I/O LYDPORTE | 1x 3,5 mm hovedtelefonstik, |
I/O USB | 1x USB 3.1 Type C |
SPEAKER | To højttalere |
KOMMUNIKATION | WiFi 7 (bagudkompatibel) Bluetooth 5.3 |
BATTERI | 8000 mAh Li-Pro |
CASE SIZE | 8,8 x 3,8 x 0,6 tommer (22,5 x 9,8 x 1,7 cm) |
VÆGT | 420g |
CASE COLOURS | Transparent blå, transparent lilla, sort, kold grå og hvid |
AYN Odin2 Android OS
Da den kører Android, dækker vi i vores AYN Odin 2-anmeldelse de funktioner og den software, den bruger. AYN Odin2 kører på Android 13, som er up to date, da kun få telefoner i øjeblikket har Android 14. Ved første opstart får du en opstartsguide, som gennemgår et par indstillinger som WiFi, TimeZone og Launcher-præferencer for at få dig i gang. Du bliver nødt til at installere og konfigurere dine egne emulatorer og spil.
Standard Android Launcher er velkendt, hvis du har en Android-telefon, du kan scrolle mellem skærme med venstre og højre og vælge en app, der skal indlæses, ved at trykke på den. Odin Launcher kræver en smule opsætning, hvor man vælger, hvilke apps der skal vises hvor. Personligt foretrækker jeg Android-launcheren, men i det mindste er der et valg.
AYN Odin 2 har det velkendte overlay, som findes i Retroid-håndholdte enheder. Der er genveje til almindeligt brugte funktioner til at ændre lysstyrke, tage skærmbilleder, sende live osv.
Du kan også bruge skærmkortlægningen til at kortlægge skærmkontrollerne til de fysiske spilkontroller. Du skal blot trække og slippe ikonerne til deres respektive områder, og det er stort set det hele. Det fungerer godt med stort set alle Android-spil.
AYN Odin2 System Benchmarks
Som altid kører vi nogle systembenchmarks, som giver os præstationsresultater, som vi kan sammenligne med andre Android-baserede håndholdte enheder sammen med vores AYN Odin 2-anmeldelse. Bemærk venligst, at nogle af de andre håndholdte benchmarks blev udført for et stykke tid siden og ikke er 100% ens på grund af versionsforskelle, Android-versioner osv.
3DMark
Vi starter med 3DMark, og normalt bruger vi Slingshot-benchmark. Men Odin 2 var alt for hurtig til dette, og scoren blev maksimal! 3DMark foreslog at udføre Wild Life-benchmarken… som også nåede sit maksimum! Så vi endte med at tage Wild Life Extreme-benchmarken og fik 3.672. De andre Android-håndholdte kæmper med SlingShot-benchmarket, så du kan allerede se den massive ydelsesforskel.
Antutu
Dernæst har vi Antutu, som er en blanding af benchmarks, der dækker grafik, UI-ydeevne osv. Vi fik en endelig score på 1.569.886, hvilket klart slår Retroid og Anbernic håndholdte med en massiv margin, og over det dobbelte af de tidligere højeste resultater med GPD XP+.
Geekbench
Vores tredje test er Geekbench, som tester single- og multi-core processorens ydeevne. Vi får en single core-score på 1.485 og en multi-core-score på 5.047. Langt højere end GPD XP+ og igen en massiv forskel mellem Retroid og Anbernic håndholdte.
AYN Odin2 Game Performance
Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke spiller mange originale Android-spil på håndholdte, normalt kun emulatorer, men jeg holdt ud til AYN Odin 2-anmeldelsen 🙂 Jeg installerede blandt andet Call of Duty, FIFA og Horizon Chase og gav dem en chance. Efter at have brugt et par øjeblikke på at bruge skærmkortlægningen til at konfigurere kontrollerne, hvor det var nødvendigt, var jeg direkte i gang.
Call of Duty kører på de højeste grafikindstillinger, og det ser godt ud. Og med styringen på plads er det en leg at spille, og det gør spillet alt for let. FIFA er meget underholdende, når man spiller med en gamepad, selvom man savner lidt af den ekstra retningsbestemte skydning og aflevering, når man bruger den.
Jeg prøvede et par andre spil og havde slet ingen problemer med ydeevnen. Hvis spillet ikke understøttede gamepad indbygget, var det nemt at screenmappe det. Alt fungerer præcis, som man forventer det.
AYN Odin2-emulatorens ydeevne
Ingen anmeldelse af AYN Odin 2 ville være uden nogle tests af emuleringens ydeevne. Som du sikkert har gættet, vil AYN Odin 2 være fantastisk til emulering. Lad os tage et kort kig på nogle konsoller og håndholdte emuleringers ydeevne.
PlayStation-emulering
Til PlayStation-emulering kører vi DuckStation. Du kan øge gengivelsesopløsningen til 5x, hvilket er 1080P, samt et par ekstra grafiktilpasninger osv. Vi fik en solid 60 FPS i alle de spil, vi prøvede.
Dreamcast
Dreamcast kører som en drøm, som man kunne forvente. Vi prøvede en masse spil og havde ingen problemer overhovedet. Alt fungerer fantastisk. Lad os gå videre til noget mere krævende i vores AYN Odin 2-anmeldelse.
Dolphin-emulering
Med Dolphin-emulatoren fik vi også solide billedhastigheder i alle de spil, vi prøvede. Afhængigt af spillet kan du køre fra 1x op til 3x gengivelsesopløsning for at forbedre grafikken. Dette gælder for begge konsoller, som emulatoren understøtter.
PlayStation 2-emulering
Med PlayStation 2-emulatoren AetherSX2 ser vi en fremragende ydeevne. De fleste spil vil køre med høje hastigheder ved 1x renderingsopløsning. Afhængigt af spillet kan du øge dette op til 3x, og det ser fantastisk ud. Endelig kan jeg spille OutRun med fuld hastighed! 🙂
PSP-emulering
PPSSPP-emulatoren håndterer PlayStation Portable-spil med lethed. Vi prøvede vores sædvanlige udvalg af spil med 4x gengivelsesopløsning ved 1080P med forskellige grafikforbedringer, og vi havde en solid 60 FPS. Ingen problemer overhovedet her på Odin 2!
Citra
Vi går videre til nyere håndholdte med Citra. Vi så fremragende præstationer i de spil, vi prøvede. Generelt kører vi med en opløsning på 1x eller 2x for at holde det kørende, men med et stort antal spil kan du øge den helt op til 4x. Du kan se lejlighedsvise hakker, mens shaders caches, men ikke noget stort.
Vita3K
Vita-emulatoren kører også forbløffende godt. Vi ser i mange spil, der havde problemer med ydeevnen på Anbernic- og Retroid-enhederne, at de nu kører perfekt. Der er nogle problemer med grafik og ydeevne i spil, men det skyldes snarere emulatorkompatibilitet end Odin2.
Yuzu
Og nu til den store afslutning på AYN Odin 2-anmeldelsens emulator-præstationstest, Yuzu-emulatoren! Vi kan med sikkerhed sige, at spil kører med fuld hastighed og næsten ingen mærkbar forsinkelse. Dette er dog generelt for de mindre krævende spil, hovedsageligt 2D- eller indiespil, men også for nogle få avancerede 3D-spil. Forvent ikke, at alle spil kører så godt, de nyeste first party-titler vil f.eks. køre omkring halvdelen af den hastighed, de burde. Husk på, at dette stadig er et meget imponerende resultat i betragtning af, hvad vi kører emulatoren på.
Afsluttende tanker
Vi afslutter vores AYN Odin 2-anmeldelse med vores tanker om denne håndholdte. Lad os gå lige til sagen, denne håndholdte er fantastisk, hvis du ikke allerede har indset det! Den ligger godt i hånden, har den helt rigtige størrelse og en fantastisk 6″-skærm. Jeg synes, at D-Pad og knapper føltes lidt løse sammenlignet med den originale Odin. De føltes mere sikre og ikke så “raslende”, og bevægelsen var jævn, når man trykkede hurtigt på dem. Jeg ved ikke, om den model, vi har, er den endelige model eller ej, men jeg ville ikke have noget imod at se dem strammet lidt op. Det er faktisk min eneste store anke mod Odin2.
Android-operativsystemet er responsivt og har mulighed for Android-launcher eller Odin-launcher. Personligt foretrækker jeg Android Launcher, men smag og behag kan variere. Der er et væld af muligheder for Odin2, såsom ydelses- og blæserstyring, HDMI-udgang, skærmtilknytning og meget mere. Jeg synes, at LED-belysningsmulighederne manglede lidt, hvad med at tilføje nogle farveovergange osv AYN?
Vi havde ikke mulighed for at teste batterilevetiden på grund af tidsbegrænsninger. Men mens vi optog alle optagelserne i løbet af et par timer, gik batteriet fra 100 % til 70 %, så vi har udsigt til omkring 6 timers batterilevetid baseret på gennemsnitlig brug, hvilket er meget godt.
Den virkelige vinder er AYN Odin2 performance. Da vi udførte benchmarks, vidste vi, at Odin2 var hurtig, og vi kunne ikke vente med at få emulatorerne op at køre. Vi blev bestemt ikke skuffede! At køre nyere konsol- og håndholdte emulatorer med højere gengivelsesopløsninger er fantastisk, du kan se og mærke forskellen. Den snubler lidt med Yuzu-emulatoren, men det er på ingen måde negativt, det er bare en stor præstation at se spil køre i fuld hastighed.
GPD XP+ er død, længe leve AYN Odin2, som den nye konge af Android-håndholdte! Seriøst, det er en fantastisk håndholdt! Hvis du vil have den bedste ydeevne til stort set alle tilgængelige emulatorer, er Odin2 den eneste mulighed. Bare bestil en nu, du vil ikke blive skuffet!
Hvad synes du om AYN Odin 2? Har du planer om at købe en, eller har du kig på noget andet? Fortæl os det i kommentarerne.
Og glem ikke, at du kan købe din AYN Odin 2 her. Her er rabatkoden igen, hvis du gik glip af den. Brug koden ODIN25OFF i kassen for at få 5% rabat. Bemærk, at koden udløber en måned efter, at denne artikel er lagt ud, og at den ikke kan bruges, når der er udsalg eller andre kampagner.
Det afslutter vores AYN Odin 2-anmeldelse, vi håber, du har fundet den nyttig. Hvis du er ny til Android-håndholdte enheder, kan du læse vores guide Kom godt i gang med retro-håndholdte enheder her.