Chat with us, powered by LiveChat

beCreatus DP1310 anmeldelse – USB-C hybriddock til tre skærme

beCreatus DP1310 review
beCreatus DP1310 review
beCreatus DP1310 anmeldelse
  • Design
    (4.5)
  • Build Quality
    (5)
  • Features
    (4.5)

Resumé

Hvis du vil have fuldt udbytte af din triple monitor-opsætning med flere enheder, er beCreatus DP1310 et fremragende valg af hybriddock.

Overall
4.7
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Ubesværet opsætning og installation
  • Understøttelse af op til tre skærme
  • Op til 8K 60Hz/4K 120Hz opløsninger afhængigt af opsætning
  • Nem skift mellem to indgangskilder
  • Nem adgang til tilslutning af periferiudstyr
  • Produkt med førsteklasses udseende og følelse

Cons

  • Det kan kræve en smule kabelstyring at holde orden på skrivebordet.
  • Ingen SD-kortlæser

beCreatus DP1310 er en dockingstation med dobbelt input, som understøtter output fra op til tre skærme med nem skift mellem de to. Kombineret med i alt 5 USB-porte giver DP1310 masser af tilslutningsmuligheder, men er prisen på 299 dollars det værd?

Ansvarsfraskrivelse: BenQ har venligst stillet beCreatus DP1310 dockingstationen gratis til rådighed for os til anmeldelse. Vi har ikke modtaget nogen betaling for at skrive denne anmeldelse. Alle meninger udtrykt i denne anmeldelse er vores egne og blev ikke bedt af virksomheden om at bruge.

BenQ beCreatus DP1310 Oversigtsvideo

Udpakning af beCreatus DP1310

I æsken har vi først en quick start-guide, der viser trinene i installationen.

BenQ beCreatus DP1310 Hurtig startvejledning
BenQ beCreatus DP1310 Hurtig startvejledning

Så har vi selve beCreatus DP1310 hybrid-docken. Det vil vi komme nærmere ind på om lidt.

BenQ beCreatus DP1310 dockingstation
BenQ beCreatus DP1310 dockingstation

Der er et gratis udvidet garantikort og information.

BenQ beCreatus DP1310 Garanti
BenQ beCreatus DP1310 Garanti

Under emballagen er der en strømklods og et kabel med et stik til dit land.

BenQ beCreatus DP1310 Power Brick
BenQ beCreatus DP1310 Power Brick

Dernæst er der et HDMI 2.1 8K-certificeret kabel.

BenQ beCreatus DP1310 HDMI-kabel
BenQ beCreatus DP1310 HDMI-kabel

Og sidst, men ikke mindst, er der et USB-C 3.2-kabel, som er 4K-kompatibelt.

BenQ beCreatus DP1310 USB-C-kabel
BenQ beCreatus DP1310 USB-C-kabel

beCreatus DP1310 Oversigt

Dockingstationen beCreatus DP1310 måler ca. 156 x 103 x 40 mm og vejer 550 g. Kabinettet er af aluminiumslegering og giver god passiv køling.

Docken kan bruges enten lodret eller vandret, og der er skridsikre puder i bunden og på den ene side for at undgå ridser på arbejdsfladen.

beCreatus DP1310 oversigt
beCreatus DP1310 oversigt

På forsiden af hybriddocken fra venstre mod højre er der to USB A-porte, som både understøtter opladning med op til 7,5 W og dataoverførselshastigheder på op til 10 Gbps. Ved siden af dem er der en USB-C-port, der giver op til 36 W opladning, også med en overførselshastighed på 10 Gbps. Portene er ideelle til tilslutning af ekstra enheder som f.eks. en mobiltelefon, der skal oplades, samt højhastighedslagring som f.eks. et bærbart NVMe-drev.

Der er en 3,5 mm lydport, som du kan bruge til at tilslutte dine hovedtelefoner til. Det er meget nyttigt, da lyden fra den enhed, der er i brug, vil få deres lyd igennem. Det er ikke nødvendigt at skifte lydudgang.

Du undrer dig måske over, hvad den store grønne knap er? Den fungerer både som tænd/sluk-knap, og hvis den holdes nede i tre sekunder, slukkes og tændes den. Og med et enkelt tryk skifter den mellem de to HDMI-indgangskilder.

På bagsiden fra venstre mod højre er der yderligere tre USB-A-porte, to er 480 Mbps og den tredje er 10 Gbps. Der er en meget nyttig Gigabit ethernet-port, som er perfekt, hvis du bruger en bærbar uden.

beCreatus DP1310 set bagfra
beCreatus DP1310 set bagfra

Dernæst har vi videoportene. Vi starter med HDMI 2.0 og DisplayPort 1.2 til videoudgang. Efterfulgt af en HDMI 2.1 indgang og HDMI 2.1 udgang.

Så har vi en USB-C-port, som du kan tilslutte til din bærbare computer eller lignende enhed. Den understøtter også 100 W PD-opladning, så den holder din enhed fuldt opladet.

Pris$299
Opret forbindelse til værtenUSB-C IN x 1, HDMI 2.1 IN x 1
Samlet output for skærme3
Maksimal opløsning og opdateringshastighed for videooutput4K 60Hz (USB-C IN), 8K 60Hz (HDMI 2.1 IN)
Maksimal USB-overførselshastighed10 Gbps
Maksimal wattstyrke til opladning af USB-enhederUSB-C PD 36W (til pad, mobiltelefon)
NetværksarbejdeGigabit ethernet RJ-45 (10/100/1000M)
Lyd 3,5 mm lydstik (IN/OUT)
Løsning til varmeafledningAluminiumslegering
OS-kompatibilitetWindows, macOS (Intel/M1/M2), Ubuntu, Android, ChromeOS

Installation og opsætning af beCreatus DP1310

Det første og vigtigste trin i opsætningen og installationen er først at installere DisplayLink-driverne til din(e) enhed(er). Det giver dig mulighed for at bruge op til tre skærme med din enhed. Du kan downloade dem her. Kompatible operativsystemer er Windows, macOS, Ubuntu, Android og ChromeOS.

beCreatus DP1310 vandret (
beCreatus DP1310 vandret visning

Derefter kan du tilslutte din hovedenhed. Hvis din enhed, f.eks. en pc eller laptop, understøtter video og data via USB-C, skal du tilslutte den til USB-C-indgangen på bagsiden. Ellers kan du bruge HDMI 2.1-indgangen, men du mister den dobbelte HDMI-indgangsfunktionalitet.

Derefter kan du tilslutte din anden enhed. Generelt vil det være noget i retning af en spillekonsol som en Xbox, PlayStation 5 eller endda en kompatibel håndholdt spillemaskine. Den går i HDMI 2.1-porten, som understøtter op til 8K 60Hz / 4K 120Hz.

Du kan også tilslutte ethernet og USB-periferiudstyr som mus og tastatur, op til mere krævende højhastighedsdrev osv.

Tilslut strømmen, og du er klar til at gå i gang. Tryk og hold den grønne knap nede i tre sekunder, og din opsætning med tre skærme kommer til live!

Brug af beCreatus DP1310

Jeg har brugt beCreatus DP1310 både hjemme og på arbejdet i forbindelse med min anmeldelse af dette produkt, så jeg kan opleve alle dets anvendelsesmuligheder.

Mit daglige arbejde går ud på at anmelde og teste produkter, og det kan betyde, at jeg bruger mange forskellige enheder, selv i løbet af et par timer. Jeg har tre skærme på mit skrivebord, to til at arbejde på og den tredje til at bruge med andre enheder. Jeg har længe haft lyst til at bruge den tredje skærm som en ekstra arbejdsskærm, men min pc havde kun to videoudgange.

beCreatus DP1310 tredobbelt skærm
beCreatus DP1310 tredobbelt skærm

Med beCreatus DP1310 kan jeg blot tilslutte USB-C-kablet fra min pc til dockingstationen og bruge en kombination af to HDMI og en DisplayPort til mine skærme. Så nemt er det at få alle tre skærme til at vise Windows-desktops.

Jeg prøvede den anden HDMI-indgang med en række forskellige enheder, fra bærbare computere til håndholdte gaming-pc’er som GPD WIN Mini og endda Android-baserede retro-gaming-håndholdte som den helt nye AYN Odin 2. Med et tryk på den grønne knap skiftede den tredje skærm ubesværet over til den anden HDMI-kilde og blev vist på den tredje skærm. Det fungerer præcis, som man ønsker det.

Derhjemme er min opsætning lidt anderledes. Jeg har to hovedskærme og en bærbar skærm, som jeg bruger af og til. I løbet af få øjeblikke havde jeg igen alle tre skærme til at vise mit skrivebord og min Xbox-spilkonsol i den anden port. Som gaming-dock fungerer den fantastisk, et tryk på en knap, og min Xbox blev vist fejlfrit ved 4K 120Hz.

beCreatus DP1310 håndholdt
beCreatus DP1310 håndholdt gaming på tredje skærm

Jeg bruger kun Windows, så jeg bad en arbejdskollega om at prøve docken for at se, om den var kompatibel med Macbook M1/M2. Efter at have installeret driverne blev han forbløffet over den nemme tredobbelte skærm, og hvor let den var at sætte op og bruge. For en god ordens skyld prøvede jeg også min Chromebook, som jeg normalt bruger, når jeg sidder hjemme i sofaen. Til dette behøvede jeg ikke at installere nogen drivere, da ChromeOS understøtter det siden build R51 (2016) eller senere.

Tilsluttet dockingstationen har jeg et NVMe-drev, som i mine tests fik en fremragende dataoverførsel på 600+ Mbps, hvilket er omkring, hvad den faktiske SSD understøtter. Så der ser ikke ud til at være problemer med dataoverførslen. Jeg har også tilsluttet webcam, mus, tastatur og 3,5 mm hovedtelefoner, da min pc er lidt længere væk end docken. Den hurtige USB-C-port er måske den næstbedste funktion ved dockingstationen for mig. Tidligere skulle jeg rejse mig fra min stol og læne mig frem for at tilslutte en perifer enhed til pc’en, men nu er den inden for rækkevidde.

beCreatus DP1310 lodret
beCreatus DP1310 lodret orientering

En funktion, som hybriddocken mangler, er en SD-kortlæser. Der er plads nok på frontpanelet (eller endda på siden) til både en SD- og micro SD-kortlæser. Som en, der regelmæssigt overfører data til og fra SD-kort til brug med andre enheder, ville dette virkelig have været prikken over i’et for denne dockingstation.

Jeg har brugt hybriddocken i en uge nu og har ikke haft nogen større problemer. Jeg oplevede engang, at skærmene kortvarigt slukkede og tændte i et par sekunder, men jeg er usikker på, om det var dockingstationen eller min pc, der forårsagede det. Jeg lod DP1310 være tændt natten over, kom tilbage næste dag, og overfladetemperaturen var lidt varm at røre ved. Det er bestemt ikke noget problem, og aluminiumslegeringen gjorde sit arbejde perfekt.

Afsluttende tanker

beCreatus DP1310 HDMI 2.1 dock har helt sikkert ændret mit arbejdsområde og den måde, jeg bruger det på. Nu kan jeg bruge mine tre skærme med Windows og alle de ekstra enheder, jeg har tilsluttet. Du skal ikke rode rundt på bagsiden af din skærm for at skifte inputkilde. Selv HDMI-kabler, hvis du skifter mellem micro, mini og full size HDMI, er inden for rækkevidde. Du skal blot trykke på en knap, så skifter den med det samme. For mig er det en fantastisk tidsbesparelse, da jeg gør det ofte i løbet af dagen.

beCreatus DP1310-kabler
beCreatus DP1310-kablerne kan se lidt rodede ud uden kabelstyring.

Med alle dine kabler ført ind i ét område på skrivebordet til docken. Det kan betyde, at der ligger flere kabler og flyder, og det kan få dit skrivebord til at se grimt ud. Jeg bliver helt sikkert nødt til at lave noget kabelstyring for at få det til at se pænere ud. Det er en af ulemperne ved dockingstationer, medmindre du bruger trådløse periferienheder.

Med en pris på $299 ligger beCreatus DP1310 i den højere ende af dockingstationer. Selvom det er muligt at bruge en standard dockingstation til 50 dollars og en HDMI-switch, handler det om bekvemmelighed. Vil en billigere løsning tilbyde op til 8K 60Hz videooutput, har den op til 100W PD-opladning, er der et godt antal USB-A og en USB-C til periferienheder? Fungerer den bare lige ud af æsken uden besvær?

Fordelene opvejer helt klart ulemperne ved beCreatus DP1310, og det er grunden til, at den bliver fast inventar på mit arbejdsbord. Du kan læse mere om beCreatus DP1310 hybrid dock på BenQ’s hjemmeside her.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.