Chat with us, powered by LiveChat

De bedste emulatorer til GPD WIN 3, GPD WIN MAX osv.

Hej med jer! Velkommen til vores blogpost om de bedste (tilgængelige) emulatorer til GPD WIN 3! Du kan også bruge denne guide til GPD WIN MAX 2021 og alle andre bærbare gaming-computere eller håndholdte gaming-computere!

En af de mest almindelige anvendelser af håndholdte gaming-pc ‘er i dag er emulering! Hvis du har købt en GPD Win 3, GPD Win Max eller en lignende håndholdt gaming-pc for nylig, undrer du dig sikkert over, hvad der er bedst til den. I denne artikel vil vi vise dig nogle af de bedste emulatorer til GPD WIN 3 til flere platforme.

Alle disse emulatorer er gratis, tilgængelige på pc og giver mange fordele i forhold til at spille spil direkte. Dette omfatter øgede opløsninger, gemte tilstande og meget mere. Det eneste, du skal gøre, er at rippe dine egne spil, og så er du i gang!

Ansvarsfraskrivelse: Selvom vi hos DroiX respekterer de fordele, der følger med emulering, og er stærke fortalere for bevarelse af spil, støtter vi ikke ulovlig distribution af ROM’er, BIOS-filer og andet ophavsretligt beskyttet materiale. Brug altid kun filer fra din egen spilsamling!

Bedste PSP-emulator – PPSSPP

Som mange af de emulatorer, der er på denne liste, er PPSSPP dybest set den definitive Playstation Portable-emulator, der findes på scenen.

PPSSPP er en funktionsrig og yderst funktionel emulator. Med mange tilgængelige forbedringer, herunder:

  • Grafiske forbedringer. Herunder, men ikke begrænset til, teksturskalering, renderingsopløsninger og meget mere.
  • Understøttelse af både dedikerede controllere og touch-kontroller på skærmen
  • Mulighed for at overføre saves fra en rigtig PSP og fortsætte, hvor du slap
  • En elegant, intuitiv brugergrænseflade, der gør det supernemt at konfigurere og administrere dine spil.
  • Ports på flere platforme, herunder Android, Linux og endda macOS.

PPSSPP tilbyder en “guld”-udgave, som er rent kosmetisk, og som funktionelt er en donation til den primære udvikler. Du får dog et fint guldikon!

Den stærke optimering og det overordnede intuitive design gør PPSSPP til en af de bedste emulatorer til GPD Win 3 og mange andre håndholdte spillekonsoller.

Bedste Gamecube- og Wii-emulator – Dolphin

Dolphin er et populært navn inden for emuleringsscenen, fordi det altid har leveret en emuleringsoplevelse af skræmmende høj kvalitet, og fordi det er en af de få emulatorer, der understøtter to forskellige platforme på samme tid.

Fordi Gamecube og Wii var så ens, var emulering til begge en form for “part and parcel”, hvor koden i høj grad kunne tilpasses mellem de to.

Ud over den standardforbedrede opløsning, ydeevne og mulighed for at gemme tilstande, som langt de fleste emulatorer tilbyder, har Dolphin også indbygget kompatibilitet med rigtige Wii-remotes og rigtige Gamecube-controllere.

Dolphin er en veloptimeret emulator og kan uden problemer køre på de fleste mellemklasse-pc’er, herunder mange mini-pc’er. Med højere opløsninger, hardwarehacks og meget mere, der kan lade sig gøre på mere kraftfulde gaming-pc’er

Bedste PS3-emulator – RPCS3

RPCS3 er en Playstation 3 (PS3)-emulator, der er blevet forbedret med stormskridt på kort tid. Det placerer den i positionen som den bedste (og stort set eneste) PS3-emulator til Windows.

På grund af hvor kompleks PS3’s “Cell”-processor er, har PS3-emulering altid været notorisk vanskelig. Mange spil er spilbare i teknisk forstand, men den faktiske ydeevne og stabilitet vil variere meget fra spil til spil.

Tastatur, mus og DualShock 3/4-controllere understøttes. Større kompatibilitet med inputenheder og periferiudstyr er længere fremme på køreplanen.

RPCS3 er open source og gratis at downloade. Udviklingsteamet tager dog imod donationer.

Bedste XBOX 360-emulator – Xenia

Xenia er en eksperimentel Xbox 360-emulator, der ligesom PS3 var et “proof-of-concept” i lang tid, før den blev brugbar.

Xenia kræver en lidt kraftigere pc end normalt for at køre. Mange spil er måske heller ikke stabile eller fungerer godt, så udviklerne vedligeholder en kompatibilitetsliste. Det giver dig mulighed for at få en idé om, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, før du forpligter dig helt.

Bedste Wii U-emulator – CEMU

CEMU er en emulator til Nintendo Wii, som blev udviklet i august 2015.

Fordi Wii U først kom på markedet i slutningen af 2012, har CEMU titlen som verdens første “levedygtige” 8. generations-konsolemulator.

Det unikke ved CEMU er, at det er en closed source-emulator. Det betyder, at det bredere samfund ikke kan bidrage til udviklingen af emulatoren uden først at tale med teamet.

CEMU-teamet driver også en Patreon, hvor du kan få versionsudgivelser en uge, før de bliver offentliggjort. Personligt efterlader det en sur smag i munden, men der er ikke så meget at gøre ved det.

Der findes andre open source Wii U-emulatorer som Decaf, men de kræver mere teknisk knowhow at få op at køre, og de vil simpelthen ikke køre lige så godt i de fleste spil.

Bedste Switch-emulator – Yuzu

Nintendo Switch-emulering begyndte i rekordfart med Yuzus første offentlige udgivelse i januar 2018. Det er kun ca. 1 år og 2 måneder efter, at Switch kom på markedet.

Da Yuzu stadig er en relativt umoden emulator, indeholder den ikke mange overflødige funktioner. Det har især evnen til at simulere docked og undocked modes, når det kommer til opløsning, så du kan skræddersy din oplevelse, så den passer bedre til din hardware.

På trods af sin umodenhed er Yuzus præstation dog overraskende god. Det gør den til en af de bedste emulatorer til GPD WIN 3, GPD WIN MAX 2021 og andre mini-pc’er.

Bedste 3DS-emulator – Citra

Citra-emulatorer til GPD Win Banner

Citra er en Nintendo 3DS-emulator fra udviklingsholdet bag Yuzu – en populær Switch-emulator, der var berygtet for at være hurtigt udviklet.

Citra har et væld af “standard”-funktioner, som man kan finde i de fleste emulatorer, såsom understøttelse af native controllere og variable gengivelsesmuligheder.

Interessant nok understøtter Citra også simuleret lokalt trådløst spil, så du kan bruge lokale multiplayer-funktioner over internettet.

Bedste emulator til retrospil til GPD WIN 3/MAX – Retroarch

RetroArch er lidt anderledes end resten af vores bidrag på denne liste. I stedet for at blive brugt til at emulere en bestemt konsol. RetroArch er en “front-end” til tonsvis af forskellige emulatorer. Tilvejebringelse af en ensartet grænseflade, hvor brugerne kan spille på en række forskellige platforme.

Med RetroArch kan du styre og skifte mellem mange emulatorer. Det omfatter ikke kun populære konsoller som Playstation 1 og Nintendo DS. Men inkluderer også mere obskure eller “gamle” platforme som Sega Naomi og Commodore 64.

Vi har også udarbejdet en praktisk guide, der hjælper dig med at konfigurere RetroArch på GPD Win 3.

Hvad er emulatorer?

Emulatorer er en metode til at bruge software til at replikere funktionerne i fysisk hardware gennem en proces kendt som “reverse engineering”. Med andre ord bruger den din pc til at simulere en konsol, så du kan spille den pågældende konsols spil.

Det betyder, at du ikke længere behøver at bekymre dig om, at dine konsoller bryder sammen, da du kan genskabe de fleste funktioner via pc’en.

Fordelene ved emulering

Emulering har en række fordele i forhold til at køre spil på deres oprindelige hardware.

Fordi stationære computere ofte er langt kraftigere end konsoller, er det ofte muligt at køre spil i højere opløsninger, end de oprindeligt var beregnet til.

Mange emulatorer har også save states, så du kan gemme dine fremskridt “i øjeblikket” i stedet for kun at gemme der, hvor spillet beder dig om det.

Nogle emulatorer kan endda simulere lokal multiplayer over internettet, hvilket giver mulighed for “onlinespil” i mange spil, der aldrig officielt har understøttet det!

Ulemperne ved emulering

Emulering er dog ikke kun solskin og regnbuer. Det kommer med et par forbehold, som er værd at overveje.

For det første er emulering ofte mere buggy end native hardware. Selvom konstant udvikling hjælper med at udrydde de fleste fejl og give en stabil oplevelse, er ufuldkommenheder og fejl uundgåelige.

For det andet har du ofte brug for en kraftig pc for virkelig at kunne udnytte fordelene ved emulering. Det skyldes, at en pc skal gøre en ekstra indsats for at “fortolke” processerne og funktionerne i den indbyggede hardware.

Det er dette overhead, der betyder, at du skal bruge en rimelig kraftig pc for at køre nyere platforme (f.eks. er NES-emulering meget nemmere end Dreamcast-emulering).

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.