Hvis du har et Retroflag GPi-etui og spekulerer på, om den nyligt udgivne Raspberry Pi Zero 2 W virker på det? Så skal du ikke undre dig mere, for vi har lige fået en Zero 2, som vi vil give dig besked om.
Retroflag GPi-etui med Raspberry Pi Zero 2 Video
Test af GPi-etui med Raspberry Pi Zero 2 W
Raspberry Pi Zero 2 W har samme formfaktor og layout som den første. Den burde passe i patronen uden problemer. SoC’en er faktisk den samme, som bruges i Raspberry Pi 3, så i teorien burde al software, der er kompatibel med den, kunne køre på Zero 2.
Vi testede dette med et RetroPi-billede til Pi 3, og det fungerer fint, hvis det er forbundet til et tv eller en skærm. Men desværre kan den ikke boote på GPi Case, fordi der skal installeres et par scripts og andre ændringer for at få den til at køre.
Recalbox til Pi Zero 2
Heldigvis var gutterne hos Recalbox på mærkerne og har allerede udgivet en ny version af deres retro gaming setup. Den er ikke kun kompatibel med Zero 2, men også med GPi-etuiet. Det er en beta, så vær opmærksom på, at ikke alt fungerer perfekt endnu.
Du kan downloade billedfilen fra deres hjemmeside, som du finder på https://recalbox.com/. Skriv billedfilen på et micro SD-kort med software som Etcher, og du er klar til at gå i gang!
Når den tændes første gang, tager det et par sekunder, før den viser noget, så lad være med at slukke den. Efter et par øjeblikke bør den afspille en kort tilfældig boot-animation og derefter vise hovedmenuen.
Recalbox-imaget kommer med nogle hjemmebryggede spil præinstalleret til en række systemer. Du bliver nødt til at tilføje dine egne spil til Micro SD-kortet. Der er en partition ved navn SHARE, hvor alle spillene er placeret i deres respektive systemmapper.
Raspberry Pi Zero 2 W-emulatorens ydeevne
Vi har kopieret et par spil over for at tjekke dem ud, mens vi diskuterer Zero 2’s ydeevne en smule. Zero 2 kører op til fem gange hurtigere end originalen. Vi kan forvente at se forbedret ydeevne på nogle få systemer, der ikke var helt hurtige nok på originalen. Størstedelen af 8- og 16-bit-systemerne kører fantastisk nu.
GBA-emulering ser ud til at fungere fint, jeg prøvede et par tilfældige spil, og de kørte alle uden at blive langsommere. Spillene ser også godt ud på GPi.
Dreamcast har nogle problemer med controller-konfigurationen. Du kan sikkert omdefinere kontrollerne et eller andet sted, men vi ønskede, at dette skulle være en kort artikel. Efter at have prøvet et par spil kan jeg se, at de virker, men ikke kører med fuld hastighed. Afhængigt af spillet kan du måske slippe af sted med at overclocke Zero 2 for at komme tættere på en jævn billedhastighed.
N64 er nu langt mere spilbar, men det afhænger meget af, hvilket spil det er. De mere basale spil kører fantastisk, mens hurtigere spil for eksempel vil opleve en vis afmatning. Overclocking kan hjælpe en smule, men forvent ikke, at mange spil bliver perfekte. Selv Pi 4 kæmper med nogle af dem.
Jeg prøvede et par PlayStation-spil, og de fungerer langt bedre end på den første Zero. Du kan få problemer med spil, der kræver alle trigger- og skulderknapper, da GPI Case ikke har nok knapper. Men generelt fungerer PlayStation-emulering meget bedre nu.
Resumé
Så er Zero 2 værd at opgradere til, hvis du har en GPi-taske? Det afhænger af, hvilke systemer du spiller på. Hvis det er 8 og 16 bit, så kørte langt de fleste systemer allerede godt på Zero. Opgradering i dette tilfælde betyder, at du bør have mere flydende spil på nogle systemer, der var under fuld hastighed.
Hvis du vil udvide til GBA og PlayStation sammen med nogle N64- og Dreamcast-spil, anbefaler vi bestemt at opgradere til Zero 2. GBA og PlayStation giver mulighed for at spille mange flere moderne spil, hvis det er noget for dig.
Vi har ikke testet ting som batterilevetid, men Zero 2 bruger mere strøm. Det er noget, man skal huske på, når man kører på batterier i stedet for på strømforsyningen.
Det afslutter denne korte video om Retroflag GPi-etuiet og Raspberry Pi Zero 2 W. Vi håber, du har fundet den nyttig. Du kan læse mere og købe Retroflags GPi-etui her.