Chat with us, powered by LiveChat

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER – Hvilken er den bedste gaming-håndholdte til dig?

I dette blogindlæg med video sammenligner vi GPD Win 3 med ONEXPLAYERs håndholdte gaming-pc. Vi deler vores tanker om design, funktioner, brug, benchmarks og spilpræstation. Hvilken er den bedste gaming-håndholdte til dig? Læs videre for at finde ud af det!

Sammenligningsvideo mellem GPD Win 3 og ONEXPLAYER

Du kan finde vores video nedenfor. Eller hvis du foretrækker at læse, kan du scrolle lidt længere ned for at se en tekst- og billedbaseret version.

Tekniske specifikationer

Både GPD Win 3 og ONEXPLAYER har varianter med i5- og i7-processorer. I denne artikel bruger vi i7-modellerne som sammenligning. Du kan finde ud af mere om dem i vores separate i5 vs i7-benchmarks for GPD Win 3 her og ONEXPLAYER her.

Et meget kort kig på de tekniske specifikationer for begge:

CPUIntel i7-1165G7 med 4 kerner, 8 tråde og en turbofrekvens på op til 4,7 GHz.
GPUIntel Iris Xe-grafik med en maksimal frekvens på 1,30 GHz
RAM16 GB LPDDR4x RAM
OPBEVARING1 TB udskiftelig NVMe 1.4 PCIe Gen 4.0
WIFIWiFi 6 (IEEE 802.11ax) kompatibel, 2,4G / 5G Dual Band
BATTERI3x5000mAh (Win 3), 1×15.300mAh batteri (ONEXPLAYER)
Tekniske specifikationer for GPD Win 3 & ONEXPLAYER

Som du kan se, er specifikationerne stort set identiske. Der er forskel på SSD-producenter. Dette kan resultere i forskelle i ydeevne, som vi vil teste senere.

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Oversigt

Design

Den store forskel mellem de to er naturligvis designet.

Du kan læse og se hele vores anmeldelse af GPD Win 3 her. Den håndholdte spilkonsol Win 3 er den mindste af de to og måler 19,8 x 9,2 x 2,7 cm (7,8 x 3,6 x 1 tommer) og vejer 550 gram. Skærmen er en 5,5″ skærm med en opløsning på 1280 x 720. Med hensyn til kontrol har den standard klikbare dobbelte analoger, klassisk digital pad. Der er spilknapper, herunder aftrækker og skuldre, og en fingeraftrykssensor på forsiden.

GPD Win 3 Oversigt
GPD Win 3 Oversigt

Du kan læse og se hele vores anmeldelse af ONEXPLAYER her. Den håndholdte ONEXPLAYER-konsol er betydeligt større og tungere end Win 3. Den måler 11,3 x 5,1 x 0,8 tommer (28,8 x 13 x 2,1 cm) og vejer 820 g. Skærmen er en 8,3 tommer IPS-skærm med en oprindelig opløsning på 2560×1600. Ligesom Win 3 har den alle de sædvanlige betjeningselementer med tilføjelse af tre ekstra knapper: en skrivebordsknap, et skærmtastatur og en turbotilstandsknap. På bagsiden finder du den kombinerede strøm- og fingeraftrykssensor.

ONEXPLAYER Oversigt
ONEXPLAYER Oversigt

Tastatur

Så vi kan se, at begge enheder stort set har de samme hovedfunktioner. Win 3 har et indbygget tastatur, som er nyttigt til meget kort brug, du vil ikke skrive et langt dokument med det. ONEXPLAYER har et skærmtastatur for at kompensere, som ganske vist fungerer ganske godt, men igen kun til hurtig brug.

Sammenligning af tastaturer
Sammenligning af tastaturer

Størrelse og bærbarhed

Den største forskel er størrelsen. GPD Win 3 er langt mindre og lettere, hvilket gør den meget bærbar. Win 3 er så lille, at når den placeres oven på ONEXPLAYER, er den på størrelse med skærmen! Du kan nemt få plads til den bærbare konsol i din taske eller f.eks. en stor jakkelomme.

Sammenligning af størrelsen på GPD Win 3 og ONEXPLAYER
Sammenligning af størrelsen på GPD Win 3 og ONEXPLAYER

ONEXPLAYER vejer 270 g mere, og for at være ærlig er den lidt på grænsen med hensyn til bærbarhed. Det er bestemt ikke noget, du kan have i din jakkelomme, medmindre du har store lommer. Afhængigt af din taske kan det være, at den ikke engang passer helt ned i den!

Ægte bærbarhed er bestemt noget, du skal overveje, når du vælger mellem de to. Vil du bære rundt på en meget stor håndholdt, eller vil du have noget, der nemt kan opbevares i en lomme eller taske. GPD Win 3 vinder for mig personligt her, den er bærbar og let!

ONEXPLAYER vs GPD Win 3 Display

På det seneste har jeg brugt det meste af min tid på ONEXPLAYER. Jeg må sige, at jeg holder meget af at bruge den. Det er skærmstørrelsen, der virkelig tiltaler mig, den er enorm! Det betyder, at jeg tydeligt kan se alt på skærmen, lige fra tekst på det håndholdte Windows-skrivebord til spil, som er meget tydelige.

Mens jeg lavede denne video, gik jeg tilbage til Win 3 og bemærkede med det samme, hvilken forskel størrelsen på skærmen gjorde. Når man sammenligner de to side om side, kan man se størrelsen!

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Skærmstørrelse
GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Skærmstørrelse

Der er også forskel på den oprindelige opløsning. ONEXPLAYER er 2560×1600, og Win 3 er 1280×720. Selvom du ikke altid vil spille spil i den høje opløsning, er muligheden for at skifte mellem dem meget praktisk og forbedrer helt sikkert den overordnede kvalitet. Med Win 3 er du stort set låst fast på 720P, medmindre du sender ud til en skærm.

ONEXPLAYER vinder helt klart med hensyn til skærmkvalitet og størrelse! Især med den nyttige mulighed for at ændre opløsningen til lavere, når det ønskes.

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER-kontroller

GPD’s Win 3-betjening er en smule kontroversiel ifølge feedback på forskellige sociale medier. GPD ser ud til at foretrække dette layout. Spilknapperne sidder under den højre analoge pind, hvilket jeg har set mange klager over. Det kan tage lidt tid at vænne sig til, især hvis du er en almindelig konsolspiller.

GPD Win 3-kontroller

Alt i alt er Win 3 behagelig at spille med i længere perioder. Hvis man ser bort fra knaplayoutet, er de analoge knapper nemme at nå, men hvis man skifter mellem dem og D-Pad’en, skal man ofte justere hænderne for at få et bedre greb.

ONEXPLAYER følger det mere traditionelle layout med spilknapperne over den højre analoge pind. Der er dog lidt større afstand mellem de to, og det kan være lidt vanskeligt. Du bemærker det, når du når Y-knappen, der kommer fra den analoge, eller det kan være mine stumpede tommelfingres skyld 🙂

ONEXPLAYER Kontrolelementer

ONEXPLAYER føles også meget behagelig at holde ved. Den ekstra vægt kan komme til udtryk efter længere tids spil. Det gælder især, hvis dine hænder ikke er understøttet, f.eks. hvis de ikke hviler på dit skød eller skrivebord.

Begge har deres positive og negative sider, og jeg tror, at det i virkeligheden handler om personlige præferencer. Dette vil sandsynligvis være baseret på placeringen af knapperne og den analoge pind.

ONEXPLAYER vs GPD Win 3 Benchmarks

Selvom begge enheder bruger den samme processor, kan der være forskelle i ydeevnen på grund af andre komponenter. Dette vil ikke være en detaljeret benchmark, da vi allerede har individuelle benchmarks for begge modeller. Det er mere en kort oversigt for at sammenligne dem.

PassMark

Vi starter benchmarking-processen med PassMark, som tester processor, grafik, hukommelse og lager.

ONEXPLAYER vs GPD Vind 3 PassMark Scores
ONEXPLAYER vs GPD Vind 3 PassMark Scores

GPD Win 3 scorer 3.810, omkring gennemsnittet til over gennemsnittet på tværs af testene. ONEXPLAYER scorer 4120, igen med gennemsnitlig til over gennemsnitlig score.

Når vi sammenligner de to scores, kan vi se, at GPD Win 3 har markant anderledes 2D- og 3D-scores sammenlignet med ONEXPLAYER. Den største forskel er, at ONEXPLAYER har en betydeligt hurtigere lagringshastighed, omkring 2,5 GB/sek. sammenlignet med 2 GB/sek. på Win 3.

ONEXPLAYER kommer samlet set ud på toppen her. Men det er kunstige benchmarks, hvordan vil den klare sig i virkelige benchmarks?

PC Mark

PC Mark tester de mere daglige opgaver som webbrowsing, medieafspilning og så videre. Det giver et bedre overblik over, hvordan hver enhed fungerer naturligt.

Opdeling af GPD Win 3 PCMark-resultater
Opdeling af GPD Win 3 PCMark-resultater

GPD Win 3 scorer 5.027 og ONEXPLAYER scorer lidt lavere 4.884.

Hvis vi bryder de individuelle scorer ned, kan vi se, at GPD Win 3 scorer højere på kategorierne Essentials og Productivity. Mens ONEXPLAYER scorer højere på Digital Content Creation.

Fordeling af ONEXPLAYER PCMark-resultater
Fordeling af ONEXPLAYER PCMark-resultater

Der er forskel på ydeevnen, men den er generelt ret afbalanceret. Hvis man sætter dem ved siden af hinanden, vil man næsten ikke kunne se nogen forskel i de fleste opgaver.

3D-mærke

3D Mark gav os næsten identiske resultater med 1796 vs 1801, som vi forventede. Forskellen er næsten ingenting, så vi kan tillade en vis variation. Vi vil ikke bruge for meget tid her, så lad os komme i gang med at teste nogle spils ydeevne.

GPD Win 3 vs ONEXPLAYER Spilpræstation

For at sikre retfærdighed i spilbenchmarks er begge enheder blevet indstillet til den samme opløsning på 1920×1080 på en ekstern skærm med enhedens skærm deaktiveret. ONEXPLAYER kører med 2560×1600, hvilket kræver mere processorkraft, så det ville give urimelige resultater.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 er indstillet til standard Ultra-indstillinger. Vi kan se, at begge scorer et gennemsnit på 31 billeder i sekundet. Der er nogle mindre forskelle, hvis man kigger på statistikkerne, men generelt giver de den samme gennemsnitlige frame rate.

Forza Horizon 4 Benchmark-resultater
Forza Horizon 4 Benchmark-resultater

Final Fantasy XIV Endwalker

Efter at have kørt Final Fantasy 14-benchmark med maksimale indstillinger er resultaterne igen ret ens. Win 3 er lige foran.

Final Fantasy XIV Endwalker Benchmark-resultater
Final Fantasy XIV Endwalker Benchmark-resultater

Det er en forskel på 4%, så det kan skyldes, at baggrundsopgaver giver et lille fald i ydeevnen i et kort øjeblik.

Street Fighter V

Denne sammenligning er på ingen måde helt præcis, vi er ikke Linus Tech Tips! Hvis man starter klippet på samme billede for hver enhed, ser man, at ONEXPLAYER falder lidt bag Win 3 i løbet af kampen.

Sammenligning af ydeevne i Street Fighter V
Sammenligning af ydeevne i Street Fighter V

Jeg er ikke sikker på, om det er en forskel i enhedens ydeevne, eller om capture-kortet fungerer anderledes. Men når man kigger nærmere på FPS i videoen, kan man se, at der er forskellige gennemsnitlige FPS på enhederne i løbet af kampen.

Resumé

Win 3 og ONEXPLAYER Windows-håndholdte har begge fordele og ulemper, som jeg kort vil opsummere.

Hvis bærbarhed er afgørende, så vinder GPD Win 3 uden tvivl. Den er mindre og lettere end ONEXPLAYER og kan nemt ligge i en lomme, så du hurtigt kan tage den op og spille. ONEXPLAYER er lidt for stor til dette!

GPD Win 3 - Bærbar, let og fantastisk til gaming
GPD Win 3 – Bærbar, let og fantastisk til gaming

Hvis det er vigtigt at spille på en stor skærm, så vinder ONEXPLAYER. Personligt foretrækker jeg den større skærm, alt er lettere at se og læse.

Begge enheder har deres fordele og ulemper, når det gælder betjeningen, og det er i sidste ende en personlig præference. Personligt foretrækker jeg det mere traditionelle spillayout på ONEXPLAYER.

Med hensyn til ydeevne vil du generelt ikke se en massiv forskel mellem de to. ONEXPLAYER har hurtigere lagerplads, så indlæsningstiderne for spil vil være lidt hurtigere. Men når det kommer til at spille spil, er der ikke den store forskel på de to håndholdte pc’er.

ONEXPLAYER - Stor skærm, men ikke så bærbar. Også fantastisk til spil
ONEXPLAYER – Større skærm, men ikke så bærbar. Også fantastisk til spil

Og nu til prisen. GPD Win 3 koster 1.049,95 pund, og ONEXPLAYER koster 1.149,00 pund. I betragtning af ONEXPLAYER’s større fysiske størrelse og skærm er det en rimelig prisforskel på £100.

Efter at have brugt noget tid med begge håndholdte, både til arbejde og privat brug, ville jeg personligt hælde til ONEXPLAYER. Den større skærm og placeringen af betjeningselementerne gør udslaget til dens fordel, da den generelt føles mere kvalitetspræget.

Fortæl os i kommentarerne, hvilken af de to du ville vælge som den bedste håndholdte spillekonsol og hvorfor? Vi er interesserede i at vide det, da vi kommunikerer med begge producenter og sender en masse feedback videre til dem.

Du kan læse mere og købe GPD Win 3 her. Find flere oplysninger og køb ONEXPLAYER her. Eller hvis du ikke er til nogen af delene, kan du se vores udvalg af håndholdte spillemaskiner.

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.