Chat with us, powered by LiveChat

RG351P anmeldelse – ANBERNICs håndholdte guldstandard!

Anmeldelse
  • Build Quality
    (5)
  • Usability
    (4)
  • Performance
    (4)

Resumé

Den næste generation af håndholdte retrospil er her endelig! Den nye processor og det nye styresystem giver nyt liv til de håndholdte retrospil.

Overall
4.3
Sending
User Review
5 (1 vote)

Pros

  • Hurtigere processor end den forrige model
  • EmuELEC og RetroArch OS
  • Mere RAM/flere konsoller understøttet fra start
  • Mulighed for at tilføje flere konsoller

Cons

  • Ingen WiFi i denne model
  • Ikke helt hurtig nok til alle Dreamcast- og PSP-spil

Hej med jer! I dag bringer vi hos DroiX en anmeldelse af RG351P!

Introduktion

RG351P er den seneste håndholdte fra ANBERNIC, som indleder en ny æra af retro-håndholdte spil. Kendetegnet ved denne model er den mærkbart øgede processorkraft, som skyldes den nyere Rockchip RK3326 CPU i stedet for den gamle Ingenic JZ4770 CPU.

Denne mere kraftfulde CPU forbedrer dens ydeevne yderligere, når den emulerer PS1-titler og andre eksisterende platforme (SNES, Neo Geo osv.), samtidig med at den også gør det muligt at prøve kræfter med mere kraftfulde platforme som Nintendo 64, PlayStation Portable og Sega Dreamcast. Ydeevnen på disse platforme vil dog variere fra spil til spil.

Fysisk har den samme form som RG350P. Der er dog sket små ændringer i knaplayoutet generelt. Enheden er også gået væk fra designet med to SD-kort og fungerer nu udelukkende med et enkelt SD-kort, der sidder på undersiden af enheden.

RG351P understøtter også rudimentær online-funktionalitet i form af onlinespil via RetroArch og RetroAchievements. Du kan også downloade flere community-skabte temaer til enheden og scanne onlinerepositorier for “metadata” (box art, preview-videoer osv.) for at personliggøre dit systems udseende.

[Video] RG351P Anmeldelse

Du kan se vores fulde videoanmeldelse her, eller læse vores RG351P-anmeldelse i tekst længere nede:

RG351P Udpakning

Først har vi RG351P, en håndholdt retro-gamingmaskine, som vi vil vise i flere detaljer lige om lidt. Vi har et USB Type-C-ladekabel. Du kan bruge en hvilken som helst USB, f.eks. en mobiltelefonoplader eller en pc. Det anbefales også at bruge dette kabel, da dem, du allerede har, måske ikke er kompatible. Den tilsluttes OTG/DC USB-porten, der findes på højre side, når den vender fremad.

RG351P Anmeldelse Udpakning
RG351P Udpakning

Der er en quick start-brugervejledning på kinesisk og engelsk. Den har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang.

RG351P Oversigt

RG351P fra Anbernic fås i et udvalg af tre farver: hvid, sort og lilla. På forsiden er der en 3,5″ IPS-skærm med en opløsning på 480×320. Der er to analoge kontroller, en D-Pad, fire spilknapper samt Select og Start. I hjørnet kan du se batteri-LED’en.

Hvid, sort og lilla RG351P-farver
Sort, lilla og hvid

På venstre side har du tænd/sluk-knappen. I højre side finder du volumenknappen. Øverst er der to sæt venstre og højre skulderknapper. Der er to OTG-porte, hvoraf den ene er opladningsporten. Og i midten er hovedtelefonstikket.

I bunden kan du se gitterne til de to højttalere. MicroSD-kortplads med 64 GB Micro SD indeni og en nulstillingsknap.

Bagsiden har de teksturerede greb, som først blev set på RG350M, og som gør enheden mere sikker at holde på og behagelig at spille med.

RG351P Tekniske specifikationer

PROCESSORRockChip RK3326
CORES4
FREKVENS1,5 GHz
GRAFIKPROCESSORMail G32-MP2
DISPLAY3,5″ IPS 480×320
RAM1GB DDR3L
OPBEVARING64 GB
BATTERILi-Polymer 3500mAh 5 til 7 timer afhængigt af brug
RG351P Tekniske specifikationer

EmuELEC Oversigt

Vi fortsætter vores gennemgang af RG351P. Når du er startet op i EmuELEC, kommer du direkte ind i spilsystemets menu. Du kan ændre systemerne ved at trykke på venstre og højre med A for at vælge og B for at annullere.

RG351P UI
EmuELEC-menuer

Anbernic RG351P er en videreudvikling af RG350-serien med understøttelse af nyere konsoller. Der er i alt 22 retro-spilkonsoller og computere, der understøttes fra start. Disse omfatter populære 8- og 16-bit spilkonsoller. De er: Capcom CPS 1, 2 og 3, Dreamcast, Final Burn (Arcade), GameBoy, Gameboy Colour, GameBoy Advance, Genesis/Mega Drive, Game Gear, MAME (Arcade), MSX, Neo-Geo, Neo-Geo Pocket, NES, Nintendo 64, Nintendo DS, PC Engine, PlayStation, PlayStation Portable, Super Nintendo og WonderSwan Colour.

RG351P Brugergrænseflade

Som en del af denne RG351P-anmeldelse vil vi se nærmere på brugergrænsefladen. Hvis du trykker på A-knappen på et spilsystem, kommer du til listen over installerede spil. Tryk på Op og Ned for at rulle gennem listen, og L2 og R2 for at springe en side over på listen. Ved at trykke på venstre og højre kommer du til det næste spilsystem. Tryk på A for at starte spillet, og B for at komme tilbage til hovedmenuen. Navigationen er hurtig og nem med mulighed for at søge og springe til startbogstaver. Dette er meget nyttigt, hvis du har en stor spilsamling af retro-konsolspil.

RG351P Spilmenuer
Spilleliste-menu

Ved at trykke på Select-knappen kommer du til System-menuen, hvor du kan genstarte softwaren, genstarte eller lukke enheden helt ned. Vi anbefaler, at du lukker ned på denne måde for at forhindre mulig beskadigelse af MicroSD-kortet.

EmuELEC-indstillinger

Når du trykker på Start-knappen, kommer du til menuen Hovedindstillinger. Herfra kan du ændre en lang række indstillinger. Hvis du ikke er fortrolig med softwaren, vil jeg ikke anbefale, at du ændrer nogen vigtige indstillinger. Du kan dog skifte mellem temaerne, og hvis du har en WiFi-dongle, kan du oprette en trådløs forbindelse herfra.

Der er mulighed for at scrape nyligt tilføjede spil via WiFi. Scraping opretter forbindelse til internettet og downloader oplysninger til din spilsamling. Disse oplysninger omfatter spillets beskrivelse, udgivelsesår og genre samt et skærmbillede af spillet. Denne information vises på spillelisten og varierer afhængigt af temaet. Selvom det ikke er nødvendigt at skrabe for at spille spil på retro-spilkonsoller, ser det meget godt ud i menuerne.

EmuELEC-indstillinger
EmuELEC-indstillinger

Der er mulighed for at downloade og opdatere eventuelle fremtidige firmwareopdateringer, hvis/når de er tilgængelige. Generelt udsender producenterne ikke mange officielle firmwareopdateringer. Jeg forventer, at tilpasset firmware vil understøtte dette i fremtiden. Uden WiFi vil du kunne opdatere via MicroSD-kortet.

Fra hurtigmenuen kan du udføre funktioner som at gemme og indlæse spiltilstande. Det giver dig mulighed for at gemme spillet når som helst, selv om spillet oprindeligt ikke understøttede nogen form for lagring. Du skal blot gemme tilstanden, så kan du til enhver tid indlæse den og fortsætte præcis, hvor du slap.

Oversigt over RG351P-emulatorer

I forlængelse af vores gennemgang af RG351P vil vi gennemgå en række emulatorer, der kører på den. Sonic the Hedgehog er et dejligt hurtigt spil, der viser emulatorens hastighed. Som man kunne forvente, fungerer stort set alle spil fantastisk på Megadrive/Genesis. Du kan også indlæse SEGA CD-spil og spille dem fint.

Mega Drive-emulator
Mega Drive/Genesis-emulering

Langt de fleste SNES-spil kører fantastisk. Men spil, der bruger ekstra processeringschips som SFX-chippen i Star Fox, kan have nogle problemer, især med lyd, der kradser, når den ikke kører ved 100% hastighed.

PC Engine har nogle af de bedste retrospil, og emuleringen er fantastisk. Som forventet er der ingen problemer med, at spillene bliver langsommere. Alt, hvad jeg prøvede, fungerede fint.

Capcom Play System I har et stort udvalg af spil, og de kører alle perfekt. Jeg havde ikke forventet nogen problemer og fandt heller ingen, da jeg prøvede spillene. Capcom Play System II fungerer lige så godt som det første. Igen kører alle spil med meget god hastighed uden mærkbar afmatning. Selvom der ikke er mange spil til CPS III-systemet, fungerer de alle fint uden mærkbar afmatning i travle kampspil.

CPS-III Emultor
CPS-III-emulering (arkade)

Vi går et gear op til Gameboy Advance-emulering. Jeg prøvede en række forskellige spil, og jeg oplevede ingen problemer med slowdowns. Gameboy Advance ser fantastisk ud på denne skærm, og det føles præcis som at spille på den originale håndholdte!

Nyere generation af emulering

En nyhed i RG-serien er Nintendo 64-emulering. Overordnet set fungerer Nintendo 64 ret godt. Afhængigt af det spil, du spiller, kan du opleve nogle lejlighedsvise hikke, mens du spiller. I F-Zero kan den f.eks. hakke af og til. Det er også værd at huske på, at nogle spil viser grafikfejl, som er almindelige i nogle N64-emulatorer. Men generelt kører spillene godt på RG351P.

PlayStation-emulator
PlayStation-emulering

PlayStation blev understøttet i RG350-serien, selvom den kun kørte en håndfuld spil særlig godt. RG351P er helt klart bedre til PlayStation-emulering og har mange flere spil, der kan spilles. Hvis du har ventet på at købe en RG-serie til PlayStation, er det nu, du skal gøre det.

Dreamcast-emulering er endnu en ny tilføjelse til den håndholdte RG351P. Jeg prøvede et par spil, og generelt er emuleringen OK. Du vil opleve lejlighedsvise forsinkelser under spil, afhængigt af hvad du spiller. Med Crazy Taxi 2 for eksempel, var forsinkelserne primært mærkbare, når lyden hakkede af og til. Alt i alt er Dreamcast-emuleringen OK, men forvent ikke, at den er perfekt.

Nintendo DS kan være vanskelig med enheder uden touchscreen. Mens du spiller, kan du trykke på L2-knappen for at skifte mellem skærmene og R2 for at vise begge. Du kan emulere touchskærmen med den højre analoge pind for at bevæge en stylus. Alt i alt er DS-emuleringen ikke så dårlig, spillene er bestemt spilbare, men jeg syntes, at spil som New Super Mario Land føltes lidt træge og ikke 100 % responsive.

PSP-emulator
Emulering af PlayStation Portable

PlayStation Portable er en anden ny tilføjelse, som findes i RG351P. Ligesom med Dreamcast afhænger det helt sikkert af det spil, du spiller, om det kan spilles eller ej. Castlevania X spiller generelt meget godt, men hvis du spiller noget som Grand Theft Auto, kan du forvente at opleve høj frame skipping, hvilket ikke gør det behageligt at spille. Et godt tip er at ændre Rendering Resolution i PPSSPP-indstillingerne fra 2x til 1, hvilket vil hjælpe med at forbedre frameraten.

Resumé

Generelt er jeg imponeret over RG351P, da Anbernic har øget ydeevnen i forhold til RG350-serien. Det betyder, at nogle af de nyere spilsystemer som PlayStation og N64 er mere spilbare på denne. Og med introduktionen af Nintendo DS med mange spil, der kan spilles, er det en god grund til at opgradere. Hvis du er på udkig efter en perfekt PSP-emulering, er dette måske ikke den rette håndholdte for dig.

CPS-I-emulering (arkade)

Selve RG351 føles meget behagelig at holde om i længere tid ad gangen, og D-pad’et øverst er fantastisk til langt de fleste retrospil. Højttalerkvaliteten er meget god med klar stereo på understøttede spil, der ikke er anmassende ved fuld lydstyrke i modsætning til andre systemer.

Hvis du har ventet på de nyere CPU-baserede gaming-håndholdte, så er RG351P en rigtig god mulighed. Hvis du allerede har en af de ældre RG350-enheder, og du gerne vil spille på nyere systemer, så er springet i ydeevne ret godt og bestemt værd at overveje.

Hvor kan man købe RG351P?

Vi håber, du har fundet vores RG351P-anmeldelse nyttig. Du kan læse mere og købe RG351P her, og du kan finde vores udvalg af håndholdte retrospil her.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.