Chat with us, powered by LiveChat

Hvad er forskellen på RG350, RG351, P/V/M, RG300X osv.?

RG350 er en populær retro-gaming-håndholdt, som har givet anledning til en række efterfølgere i løbet af sin levetid, og den kan betragtes som den første retro-gaming-håndholdte, der blev (relativt) udbredt.

I denne artikel vil vi gennemgå RG350 og dens forskellige slægtninge for at give dig en bedre idé om, hvad du går ind til med dit næste køb af en håndholdt retrokonsol.

For at gøre det lettere at forstå, har vi kategoriseret de håndholdte i generationer baseret på deres processor. Alle håndholdte i en generation vil forvente samme ydeevne i spil.

Første generation af ANBERNIC RetroGame Håndholdte

Den første generation af ANBERNIC RetroGame-håndholdte indeholder kun ét medlem og var relativt kortlivet sammenlignet med andre generationer.

Hvad er RG300?

RG300 er den umiddelbare forgænger til RG350 og udkom kun få måneder før den.

Selvom den bruger en svagere CPU end RG350, er den stadig i stand til at emulere en bred vifte af retro håndholdte, 8-bit og 16-bit konsoller. Den kan dog ikke rigtig håndtere 32-bit platforme og derover (PS1 osv.).

I modsætning til sine efterfølgere er RG300 den eneste model, der har et batteri, der kan udskiftes af brugeren.

I modsætning til senere modeller er RG300 også den eneste, der ikke har L2/R2-skulderknapper.

Anden generation af ANBERNIC RetroGame Håndholdte

Anden generation af ANBERNIC RetroGame er til dato den mest populære generation med adskillige iterationer. Alle andengenerations RG-håndholdte er drevet af en Ingenic JZ4770 CPU og har 512 MB RAM.

Andengenerations ANBERNIC-håndholdte kan emulere de fleste platforme op til PS1 uden mange, hvis overhovedet nogen problemer.

Hvad er RG350?

ANBERNICs stigende popularitet begyndte med den velmodtagne RG350.

Hvor det hele startede. ANBERNIC RG350 er en retro gaming-håndholdt drevet af JZ4770 CPU’en, der kører (på lager) ved hjælp af en fork af OpenDingux.

Den er kendt for at kunne håndtere PS1-emulering (såvel som mange andre retroplatforme) til en fornuftig pris og i en solid byggekvalitet.
Det har et standard, men alligevel omfattende sæt kontroller (triggere og bumpers, klikbare dual-analog sticks osv.) og har også mulighed for output via HDMI, men denne funktionalitet er ret ustabil og spiller måske ikke godt sammen med alle tv’er/skærme.

Den kan betragtes som et stort vendepunkt i den håndholdte retrospilscene med en overkommelig pris, fleksibilitet og høj byggekvalitet. Et paradigmeskift væk fra de “500 i 1”-standarder, der havde været almindelige før.

I dag er denne model stort set forældet. Men hvis du ikke bryder dig om nogle af ændringerne i de senere modeller, eller hvis du leder efter den billigste indgang, kan den stadig være et godt valg for dig.

Hvad er RG350M?

Lige i hælene på RG350 kom RG350M, en mere “premium” model.

ANBERNIC RG350M var efterfølgeren til RG350. Den har en række ændringer i forhold til den originale RG350:

  • Skallen er lavet af aluminium i stedet for plastik. Det gør den lidt tungere og giver den en mere robust fornemmelse.
  • Det generelle layout af enheden er blevet moderniseret
    • De analoge pinde er nu lavprofilerede og symmetrisk placeret på den nederste halvdel af enheden.
    • Lydstyrke- og tænd/sluk-knapperne er blevet flyttet til siderne af enheden.
    • Det “interne” SD-kort kan nu tilgås via et eksternt slot, hvilket eliminerer behovet for at åbne enheden eller SSH ind i systemet for at ændre dets indhold.
  • Skærmen har en højere opløsning på 640 x 480 (tidligere 350 x 240).
  • Der er gummigreb på bagsiden af enheden for at gøre den lettere at holde.

I bund og grund er det en premium-version af RG350.

Hvad er RG350P?

RG350P var en glimrende indgang til den mere stædigt budgetbevidste forbruger.

RG350P var et mere prisbevidst alternativ til RG350M, med de fleste af de forbedringer, den bragte til bordet.

De største forskelle mellem ANBERNIC RG350P og RG350M er, at RG350P ikke har en metalskal, og at skærmen har samme opløsning som RG350 (240p).

Med det i tankerne er RG350P et godt alternativ til dem, der gerne vil have en opdateret model, men ikke bryder sig om metalskallen eller skærmen med højere opløsning.

Hvad er RG280M?

RG280M er det “glemte barn” i anden generation.

RG280M er en “minimeret” version af RG350M.

Den har de samme grundlæggende opgraderinger, herunder en 480P-skærm med højere opløsning og en metalskal, men i en meget mindre størrelse.

På grund af den mindre størrelse har den ikke samme HDMI-udgang som sine større slægtninge. Den har også kun én analog pind og en mindre skærm (2,8 tommer i stedet for de normale 3,5 tommer).

RG280M er også den eneste ANBERNIC-enhed til dato, der har brudt med standardfarven grå/sort for metalenheder. Den har en ret funky “gradient”-farve.

Hvad er RG280V?

RG280V skruer bærbarheden op til 11.

ANBERNIC RG280V er en variant af RG350 , som har et helt andet layout, der er vandret og mere sammenligneligt med håndholdte som de originale Bittboy-modeller eller LDK-håndholdte.

Den har samme skærm som RG280M (2,8 tommer, 480p) og de fleste af knapperne. Det har dog ingen analoge pinde overhovedet.

Selve enheden er bygget af plastik, men den har en frontplade af metal. Det er den første RG-håndholdte, der inkorporerer en blanding af de to materialer i designet.
Den er betydeligt mere bærbar end sine forgængere, da den kun er halvt så lang og mærkbart lettere.

Hvad er RG300X?

Måske en af ANBERNICs mere tvivlsomme udgivelser. Hvem var RG300X egentlig til?

RG300X er måske ANBERNICs mærkeligste håndholdte til dato.

Designet af ANBERNIC RG300X minder meget tydeligt om GameBoy Micro. Med farvemuligheder, der er identiske med RG280V (et rødt og guld famicom-inspireret motiv og et mere afdæmpet sort og sølv motiv).

Bortset fra formfaktoren/æstetikken er den meget lig RG280V. Den største forskel er, at skærmen har en højere opløsning (640x480p) og er 3 tommer i diameter.

I stedet for en direkte opgradering kan RG300X betragtes som en niche-sidegrade til RG350-familien, ligesom RG280V.

Du kan læse vores anmeldelse af RG300X for at se nærmere på denne håndholdte retro-spiller.

Tredje generation af ANBERNIC RetroGame Håndholdte

Det var i tredje generation af håndholdte computere, at ANBERNIC for alvor begyndte at gøre sig bemærket i offentligheden. Med den kraftigere processor blev emuleringsydelsen forbedret over hele linjen, og tidligere uspillelige konsoller var nu tilgængelige. Herunder PSP, Sega Dreamcast og meget mere.

Denne generation markerede også et skift væk fra OpenDingux og benyttede i stedet det mere brugervenlige EmuELEC som styresystem.

Hvad er RG351P?

ANBERNIC RG351 Lilla farve Set forfra
ANBERNIC eksploderede i popularitet, ikke mindst takket være RG351P.

RG351P er en ægte efterfølger til RG350. Den indeholder en række ændringer på både hardware- og softwareniveau.
Drevet af Rockchip RK3326 og med 1 GB RAM håndterer den stort set alt, hvad RG350 gjorde fejlfrit, mens den også kan håndtere flere platforme som N64, Dreamcast og endda PSP/DS. For alt nyere end PS1 (samt moderne enheder som Sega Saturn) varierer ydeevnen voldsomt fra spil til spil.

Den kører som standard EmuELEC, som er et operativsystem, der bruger EmulationStation som front-end (til organisering) og RetroArch som back-end (til styring/konfigurering af emulatorer).
Ydeevnen på stock-firmwaren er ikke den bedste i noget ud over PS1, så vi vil varmt anbefale at kigge på brugerdefineret firmware.

Andre bemærkelsesværdige ændringer i ANBERNIC RG351P inkluderer en mangel på HDMI-udgang og et enkelt-SD-kortdesign til håndtering af både OS og spil/emulatorer.

Understøtter RG351P Wi-Fi?

RG351P er også i stand til at interagere over internettet. Du kan scrape databaser for metadata til din samling, downloade nye temaer til EmulationStation og endda spille online via RetroArch’s netplay-funktion.

Den allerførste serie af RG351P havde en indbygget Wi-Fi-chip, men den blev fjernet i de efterfølgende serier på grund af en fejl i designet, der resulterede i, at højttalerne udsendte en høj knitren, når der var netværksaktivitet. I dag skal du bruge en USB wi-fi-dongle (+ en OTG-adapter, da der ikke rigtig er nogen USB-C wi-fi-dongler derude i øjeblikket) for at få adgang til onlinefunktionerne.

Hos DroiX sælger vi også en praktisk pakke med en Wi-Fi USB-dongle, OTG-adapter og en RG351P-skærmbeskytter, hvis du er på jagt efter netop dem.

Hvad er RG351M?

ANBERNIC RG351M Sort Farve Frontal visning
RG351M markerede et nyt forsøg på konceptet med intern wi-fi.

RG351M er mindre af en opgradering til RG351P , end RG350M var til RG350 (bliv nu ved!).

Den har en metalskal af aluminium og en funktionel, fejlfri indbygget Wi-Fi-chip (kun 2,4 GHz). Bortset fra det er der ikke andet at bemærke ved enheden; den er ellers identisk med RG351P.

For mere information om RG351M, er du velkommen til at tjekke vores ANBERNIC RG351M anmeldelse!

Hvad er RG351V?

RG351V God farve - vinklet frontalt billede
RG351V var en interessant afvigelse fra den horisontale “bar”-stil af håndholdte, som ANBERNIC var kendt for.

RG351V er det tredje skud på stammen i ANBERNICs RG351-familie.

RG351V har et betydeligt antal ændringer i forhold til RG351M, f.eks:

  • Designet har ændret sig fuldstændigt og er nu vertikalt orienteret. Det betyder, at betjeningselementerne er placeret under skærmen i stedet for på siderne.
  • RG351V‘s skærm er 640x480p og har et 4:3-format. Det gør, at den bedre kan håndtere et større udvalg af retrokonsoller.
    • Til sammenligning er RG351P’s skærm 480x320p og har et billedformat på 3:2. Det giver mulighed for pixelperfekt emulering af GameBoy Advance-titler, men ikke til andre platforme.
  • Det har nu kun en enkelt analog pind.
  • Batteriet er lidt større for at kompensere for den større skærm.
  • Enheden er vendt tilbage til systemet med to microSD-kort, som man så i RG350-familien af håndholdte enheder.

ANBERNIC RG351V fås i tre farver. En standard halvgennemsigtig sort farve, en mat grå farve og en usædvanlig farve med trækornsmønster.

Hvis du vil have flere oplysninger om RG351V, er du velkommen til at læse vores anmeldelse af RG351V!

Hvad er RG351MP?

RG351MP Mintgrøn farve - vinklet frontbillede
RG351MP anses af mange for at være den “definitive” håndholdte fra tredje generation.

RG351MP er den fjerde og formentlig sidste udgave af den håndholdte RG351, inden den nye “fjerde generation” begynder.

Den samler alle de mest populære funktioner fra tidligere RG351-inkarnationer i én sammenhængende enhed. Med RG351V‘s 4:3-skærm og dual-SD-kortdesign og RG351M‘s førsteklasses, robuste metalskal.

Overraskende nok har RG351MP ikke en indbygget Wi-Fi-chip og må ty til at bruge en Wi-Fi-dongle som den originale RG351P.

Hvis du vil vide mere om RG351MP, kan du læse vores anmeldelse. Du kan også købe en RG351MP fra DroiX.

Fjerde generation af ANBERNIC retro-håndholdte spillemaskiner

Hvad er RG552?

RG552 træder mobiltelefonerne mere over tæerne end nogen anden ANBERNIC-håndholdt før den.

Hovedattraktionen i den fjerde generation. RG552 repræsenterer et meget ventet teknologisk spring fra sine RG351-forgængere. Der er meget at sige om den her, så bær over med os et øjeblik.

Som man kan forvente af et teknologisk spring, har den en kraftigere processor – Rockchip RK3399 – kombineret med en kraftig stigning i RAM-kapaciteten (4 GB i alt). Det giver en meget mere stabil ydeevne for platforme, der engang blev anset for at være “hit or miss” at emulere, såsom N64 og PSP. Og giver mulighed for at emulere platforme som Dreamcast og Sega Saturn, der tidligere ikke var levedygtige.

For mange er enhedens midtpunkt også den store skærm. Med en usædvanlig opløsning på 1920×1152 (5:3) og en størrelse på ca. 5,36 tommer. Den er meget større end nogen af sine forgængere. Skærmen er nu også berøringsfølsom.

Andre bemærkelsesværdige funktioner omfatter muligheden for nemt at skifte mellem Android (på det indbyggede eMMC-lager) og Linux-baserede operativsystemer (eksternt microSD-kort). Returnering af mini-HDMI-porten. Wi-Fi-funktionalitet uden knitrende støj. Og indførelsen af aktiv blæserbaseret køling (varm luft sendes ud fra toppen af enheden).

Den blev lanceret med en noget blandet modtagelse på grund af forholdet mellem pris og ydelse. RG552 er en fremragende indgang til området med håndholdte retrospil, og den vil sandsynligvis kun blive bedre med tiden, efterhånden som opdateringer og brugerdefineret firmware udvikles til virkelig at presse enheden til dens grænser.

Du kan læse mere om RG552 i vores anmeldelse af RG552.

Tabel over ANBERNIC-enhedsspecifikationer (RG350 vs RG351P vs RG350M vs etc.)

Kategori/enhedsnavnCPU/ProcessorRAMSkærmstørrelseSkærmopløsningBilledformatKontrol-layoutSD-kortets layoutBatteriOperativsystemEnhedens vægt (ca.)Dimensioner (ca. cm)
RG300Ingenic JZ4760B @ 528Mhz, Dual-Core128 MB DDR23 tommer320×4804:3Ingen analog; symetrisk1x intern + 1x ekstern1800 mAhOpenDingux220g11,9 x 8,2 x 2,5 cm
RG350Ingenic JZ4770 @ 1.0GHz, Dual-Core512 MB DDR23,5 tommer320×2403:2Dobbelt analog; Asymmetrisk1x intern + 1x ekstern2500 mAhOpenDingux160g14,5 x 7,3 x 1,4
RG350MIngenic JZ4770 @ 1.0GHz, Dual-Core512 MB DDR23,5 tommer640×4803:2Dobbelt analog; symmetrisk2x ekstern2500 mAhOpenDingux255g14,5 x 7,3 x 1,8
RG350PIngenic JZ4770 @ 1.0GHz, Dual-Core512 MB DDR23,5 tommer320×2403:2Dobbelt analog; symmetrisk2x ekstern2500 mAhOpenDingux170G14,5 x 7,3 x 1,8
RG280MIngenic JZ4770 @ 1.0GHz, Dual-Core512 MB DDR22,8 tommer320×4803:2Enkelt analog; Asymmetrisk2x ekstern2500 mAhOpenDingux205g13,6 x 6,1 x 1,8
RG280VIngenic JZ4770 @ 1.0GHz, Dual-Core512 MB DDR22,8 tommer320×4803:2Ingen analog; symmetrisk2x ekstern2100 mAhOpenDingux120g8,9 x 7,8 x 1,8
RG351PRockchip RK3326 @ 1,5 GHz; Quad-Core1GB DDR3L3,5 tommer320×4803:2Dobbelt analog; symmetrisk1x ekstern3500 mAhEmuELEC160g15,2 x 7,1 x 1,8
RG351MRockchip RK3326 @ 1,5 GHz; Quad-Core1GB DDR3L3,5 tommer320×4803:2Dobbelt analog; symmetrisk1x ekstern3500 mAhEmuELEC260g15,2 x 7,1 x 1,8
RG351VRockchip RK3326 @ 1,5 GHz; Quad-Core1GB DDR3L3,5 tommer640×4804:3Enkelt analog; Asymmetrisk2x ekstern3900 mAhEmuELEC200g14 x 9,4 x 2,7
RG300XIngenic JZ4770 @ 1.0GHz, Dual-Core512 MB DDR23 tommer640×4804:3Ingen analog; symmetrisk2x ekstern2500 mAhOpenDingux160g13,7 x 6,9 x 2
RG351MPRockchip RK3326 @ 1,5 GHz; Quad-Core 1GB DDR3L 3,5 tommer 640×480 4:3 Dobbelt analog; symmetrisk 2x ekstern 3500 mAh EmuELEC 267g14,5 x 7,3 x 1,8
RG552Rockchip RK3339 @ 1.8GHz; Hexa-Core 4 GB LPDDR45,36 tommer1920×11525:3Dobbelt analog; symmetrisk 2x ekstern 2x 3200mAh (6400mAh)Android 7.1 (eMMC) + modificeret Batocera (microSD)367gN/A
ANBERNIC RetroGame (RG) Sammenligningskabel

Tak, fordi du læste så langt. Vi håber, at denne guide har været informativ! Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar, så vil vi gøre vores bedste for at besvare dem.

Hurtige oversigts-sammenligninger

I dette afsnit vil vi hurtigt gennemgå de mest almindelige sammenligninger. For mere dybdegående sammenligninger, se venligst de tidligere afsnit.

RG350 vs RG350M vs RG350P

RG350 er basisenheden, som RG350M og RG350P er iterationer af.

Sammenlignet med RG350 har RG350M flere funktioner:

  • En metalskal
  • Flyttede kontroller.
  • To eksterne microSD-kortpladser (i stedet for 1x intern + 1x ekstern)
  • En skærm med højere opløsning.

Sammenlignet med RG350 har RG350P i mellemtiden:

  • Omplacerede kontroller
  • To eksterne microSD-kortpladser (i stedet for 1x intern + 1x ekstern)

Med andre ord er RG350P en billigere version af RG350M. Det er godt for dem, der ønsker nogle, men ikke alle de opgraderinger, der blev introduceret i redesignet.

RG315P vs RG351M vs RG351V

RG351P er basisenheden, som RG351M og RG351V er iterationer på.

Sammenlignet med RG351P har RG351M flere funktioner:

  • En metalskal
  • Indbygget Wi-Fi-funktionalitet

Sammenlignet med RG351P har RG351V flere funktioner:

  • Et komplet redesign (lodret orientering, omplacerede kontroller osv.)
  • En skærm med højere opløsning
  • Et andet billedformat (4:3)
  • Indbygget Wi-Fi-funktionalitet
  • To eksterne microSD-kortpladser (i stedet for 1x ekstern)

Så for at opsummere: RG351M er en opgradering af RG351P, og RG351V er en sidegrade til RG351M.

RG280V vs RG280M

RG280V og RG280M er begge niche-sidegrades i RG350-generationen af enheder.

Sammenlignet med RG350 (basisenheden) har RG280M følgende funktioner:

  • Mindre størrelse
  • En mindre skærm
  • En metalskal
  • En skærm med højere opløsning
  • To eksterne microSD-kortpladser (i stedet for 1x intern + 1x ekstern)
  • Ingen HDMI-udgang
  • En analog pind mindre

Sammenlignet med RG350 har RG280V flere funktioner:

  • En VÆSENTLIG mindre størrelse
  • En mindre skærm
  • En skærm med højere opløsning
  • To eksterne microSD-kortpladser (i stedet for 1x intern + 1x ekstern)
  • Ingen HDMI-udgang
  • Ingen analoge styrepinde

RG300 vs RG300X

Selvom de er fra forskellige generationer, har RG300X og RG300 navne, der ligner hinanden så meget, at man let kan forveksle dem.

Sammenlignet med RG300 har RG300X flere funktioner:

  • Et horisontalt design
  • En mere kraftfuld processor
  • Mere RAM
  • En mindre skærm
  • HDMI-udgang
  • L2/R2-knapper
  • Et sekundært microSD-kort, der er lettere at få adgang til

RG351M vs RG351MP vs RG351P

RG351P er basisenheden, som RG351MP og RG351M er iterationer på.

Sammenlignet med RG351P har RG351M flere funktioner:

  • En metalskal
  • Indbygget Wi-Fi-funktionalitet

Sammenlignet med RG351P har RG351MP :

  • En metalskal
  • To eksterne microSD-kortpladser
  • En skærm med højere opløsning
  • Et andet billedformat (4:3)

Hvor kan man købe ANBERNIC håndholdte enheder (RG351P, RG350M, etc.)?

Du kan købe de fleste af disse håndholdte enheder hos DroiX!
RG350: https://go.droix.co.uk/RG350
RG350M: https://go.droix.co.uk/RG350M
RG350P: https://go.droix.co.uk/RG350P
RG280V: https://go.droix.co.uk/RG280V
RG351P: https://go.droix.co.uk/RG351P
RG351M: https://go.droix.co.uk/RG351M
RG351V: https://go.droix.co.uk/RG351V
RG300X: https://go.droix.co.uk/RG300X
RG351MP: https://go.droix.co.uk/RG351MP
RG552: https://go.droix.co.uk/RG552

Den eneste model, vi aldrig har solgt, er RG280M!

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.