ONE Netbook A1 Pro anmeldelse
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
Resumé
Overall
4.4User Review
( votes)Pros
- Kompakt og let design
Alsidige tilslutningsmuligheder inklusive RS232-port
Innovativt design til dobbelt brug
IPS-berøringsskærm med høj opløsning
Cons
- Langsommere multi-core ydeevne end GPD Pocket 3
ONE Netbook A1 Pro er en ultrabook, der fungerer som en traditionel bærbar computer og med et hurtigt drej og flip forvandles til en tabletlignende enhed. I vores anmeldelse af ONE Netbook A1 Pro vil vi se nærmere på den, køre nogle benchmarks, sammenligne med den lignende GPD Pocket 3 og også prøve den med ONEXGPU eGPU-dockingstationen til lidt gaming.
Videoanmeldelse af One Netbook A1 Pro
Udpakning af One Netbook A1 Pro
Først ud af æsken har vi selve A1 Pro ultrabook. Vi ser nærmere på det om et øjeblik.
Inde i konvolutten er der en guide til at komme i gang, som er på engelsk og kinesisk. I æsken er der en oplader og et USB Type-C-kabel. Vi vedlægger den korrekte adapter til dit land.
One Netbook A1 Pro Oversigt
A1 Pro måler 17,3 x 13,6 x 1,9 cm (6,8 x 5,35 x 0,74 tommer) og vejer 550 g. Skærmen er en 7″ IPS-berøringsskærm med en opløsning på 1200P. Den overordnede billedkvalitet er god med høj lysstyrke og farver.
På den nederste halvdel af A1 Pro har vi en tænd/sluk-knap med en integreret fingeraftryksscanner til at logge ind med. Nedenfor er et baggrundsbelyst QWERTY-tastatur, og på trods af ultrabookens lille størrelse er hovedtasterne ret store og nemme at skrive på. De resterende taster er mindre, men det er en god afvejning mellem at være brugbar og ikke.
Til venstre er der en USB 4 Type-C-port, som du kan bruge til at tilslutte højtydende enheder som f.eks. en eGPU-dockingstation.
I højre side er der en 3,5 mm lydport og en plads til micro SD-kort.
Bagsiden har en seriel RS232-port, micro HDMI og to USB 3-porte. Og vi slutter af med en RJ45 ethernet-port.
Den øverste halvdel kan foldes ned som en normal bærbar computer, når den ikke er i brug, så skærmen og tastaturet er beskyttet.
Og hvis du foretrækker en tabletlignende enhed, der er nem at holde, kan du dreje skærmen og folde den ned igen. Skærmen kan nu bruges som en tablet, og det, jeg især godt kunne lide, var hængslet i bunden. Du kan holde enheden sikkert uden at lægge pres på eller komme til at røre ved skærmen. Skærmens rotation er flydende og forbliver sikkert på plads i både laptop- og tablet-tilstand.
One Netbook A1 Pro Tekniske specifikationer
CPU | Intel i3-1110G4, 2 kerner 4 tråde op til 3,90 GHz, 15 W TDP |
GPU | Intel UHD-grafik, 48 EU, 1,10 GHz |
RAM | 16GB LPDDR4x 4267Mhz |
OPBEVARING | 512 GB SSD |
KOMMUNIKATION | WiFi 5 Bluetooth 4.2 |
BATTERI | 6000 mAh genopladeligt batteri |
PORTS | Indbygget RS-232-port, RJ45-port, 3,5 mm lydport, USB 3.0 x2, Micro HDMI x1, Type C x1, Micro SD-læser |
I vores test, hvor vi kørte Cinebench multi-core benchmark for virkelig at stresse den, fik vi 1 time og 45 minutter.
I vores måling af blæserstøj og termik fik vi en højeste blæserstøj på 58 db og en højeste temperatur på omkring 45 °C.
Sammenligninger med GPD Pocket 3
A1 Pros direkte konkurrent er den populære GPD Pocket 3, som har eksisteret i et stykke tid nu. Lad os tage et kort kig og sammenligne den med A1 Pro.
Pocket 3 er større med 19,8×13,7×2,0 cm (7,7 x 5,3 x 0,7 tommer) og tungere med 725 g. Men med den ekstra størrelse følger en større 8″ H-IPS touchscreen-skærm. Pocket 3 har et større tastatur, som er lidt lettere at skrive på sammenlignet med A1 Pro.
Den største forskel er musens touchpad på Pocket 3 og den optiske fingerføler på A1 Pro. Jeg vil altid vælge touchpad’en frem for en optisk sensor, de er nemmere at bruge, men placeringen af pad’en øverst til højre er ikke ideel, men den fungerer fint.
Med hensyn til tekniske specifikationer har Pocket 3 Intel N6000-processoren, som har fire kerner og fire tråde, der kører op til 3,3 GHz. Der er 8 GB LPDDR4x RAM og en 512 GB NVMe SSD. A1 Pro halter bagefter med hensyn til processorkerner, men fører med 16 GB RAM og den samme mængde lagerplads.
Da vi kørte den samme Cinebench multi core benchmark, fik vi en batterilevetid på 2 timer og 30 minutter. Og næsten den samme højeste blæserstøj på 59 db og højeste temperatur på 45 °C.
System-benchmarks
Vi vil køre nogle systembenchmarks og sammenligne ONE Netbook A1 Pro med GPD Pocket 3 ultrabooks.
PassMark
PassMark kører en række tests på CPU, GPU, RAM og lager for at finde deres maksimale ydeevne. Vi fik en score på 4.116 på A1 Pro og 4.393 på Pocket 3. Ret ens score her.
PCMark
PCMark kører en række tests for dine mere virkelige scenarier som webbrowsing, redigering af store kontordokumenter, videokonferencer, let billedredigering og meget mere.
For A1 Pro fik vi en score på 3.453 sammenlignet med 2.821 på GPD Pocket 3. Vi kan se, at A1 Pro tager føringen her, når det gælder den daglige brug.
Cinebench
Cinebench benchmarker CPU’ernes single- og multicore-ydelse. På A1 Pro får vi henholdsvis 809 og 1.181 point, og på GPD Pocket 3 får vi 696 og 2.235 point.
Det er her, vi ser en stor forskel: De to ekstra CPU-kerner på GPD Pocket 3 giver næsten dobbelt så høj ydelse ved brug af flere kerner.
3DMark
I vores sidste benchmark kører vi 3DMark TimeSpy, som tester CPU’ens og GPU’ens samarbejde om ydeevne i software som spil, videokodning og -afkodning.
Vi fik en score på 583 for A1 Pro og 437 for Pocket 3. Det er ikke en høj score til gaming, men disse ultrabooks er ikke lavet til det formål.
Benchmark-oversigt
Der er lidt frem og tilbage mellem de to modeller på tværs af benchmarks. Pocket 3 vandt i PassMark, og A1 Pro vandt i 3DMark og PCMark. Med Cinebench er det bedst at have en højere multicore-ydeevne, så det giver vi til GPD Pocket 3.
Hvem er vinderen her? Jeg vil mene, at Pocket 3 er en smule foran i ydelse, fordi den har flere kerner. Hvis du f.eks. bruger krævende apps, vil du generelt opleve, at processer afsluttes hurtigere. Men processorens ydeevne er kun en del af det, man er nødt til at sammenligne systemets samlede ydeevne, og det er her, A1 Pro tager føringen.
Gaming-ydeevne
Intern GPU
A1 Pro er i stand til let billedredigering, grundlæggende videoredigering og let gaming med den integrerede Intel GPU. Du kan køre et stort antal mindre krævende spil på gode grafikniveauer og i god opløsning uden problemer.
Du kan måske endda presse den lidt højere op på bekostning af en lavere opløsning og lavere kvalitet i grafikindstillingerne. Det er ikke en gaming-håndholdt og er rettet mod professionel brug, men intet forhindrer dig i at tage et hurtigt spil på vej til og fra arbejde for eksempel.
Ekstern GPU
Men hvis du har brug for lidt mere grafikkraft til videoredigering eller spil, kan du forvandle A1 Pro (eller GPD Pocket 3) til en næsten desktop-lignende pc. Med ONEXGPU eller GPD G1 2024 kan du tilslutte AMD Radeon 7600M XT eGPU og nyde spil i langt højere kvalitet enten via den interne 1080P-skærm eller en ekstern skærm på op til 4K, f.eks. på et tv eller en skærm.
Som et eksempel fik vi en score på 4.680 med ONEXGPU i 3DMark Time Spy, hvilket er en stigning på 702 % i forhold til den interne GPU. Se vores separate, dybdegående anmeldelse af ONEXGPU. Den er ideel, hvis du har brug for at redigere mere krævende medier som f.eks. en video eller vil spille AAA-spil.
Afsluttende tanker
A1 Pro som selvstændigt produkt er en god ultrabook og bestemt værd at overveje. Den er ekstremt bærbar og kan nemt ligge i en jakkelomme. Den er let og kan bruges med én hånd i både ultrabook- og tablet-tilstand, hvilket er nyttigt, hvis du arbejder manuelt på noget og har brug for den som reference. Den overordnede ydeevne er god til de daglige opgaver, hvad enten det drejer sig om at tjekke e-mails, arbejde med dokumenter eller surfe på nettet på vej til og fra arbejde, eller når du er på kontoret.
Sammenlignet med GPD Pocket 3 er der nogle fordele og ulemper. Pocket 3 er fysisk større med en lidt større skærm. I vores benchmarks så vi Pocket 3 foran A1 Pro i multicore-ydelse, men den samlede systemydelse er lige eller mindre afhængig af situationen. Multi-core performance kan være en afgørende faktor, men hvis det er tilfældet, bør du måske kigge på enheder med højere specifikationer som GPD WIN Mini 2024 eller GPD WIN Max 2 2023, hvis det er vigtigt.
Ellers er begge ultrabooks meget dygtige til det job, de blev designet til: At være bærbare, bruges som laptop eller tablet afhængigt af situationen og være perfekte til dine daglige opgaver.
Vi håber, at du har fundet vores A1 Pro-anmeldelse nyttig, og hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet.