Chat with us, powered by LiveChat

RG351 Custom Firmware Guide | Den bedste tilpassede firmware til RG351-familien

Det er ingen hemmelighed, at vi hos DroiX er glade for håndholdte spillemaskiner. Derfor har vi sammensat denne guide med alle de bedste RG351 custom firmware, der er tilgængelige i øjeblikket, så du virkelig kan få mest muligt ud af din nyligt købte RG351P, RG351M eller lignende enhed.

Hvorfor har jeg brug for RG351 Custom Firmware?

Et almindeligt problem med mange af de håndholdte retrospil, der findes på markedet, er, at den originale firmware er “mangelfuld”. Måske er ydeevnen ikke helt der, eller måske er brugergrænsefladen lidt langsom.

Det er som regel fint nok til almindelig brug, men mere erfarne gamere og power-brugere vil gerne presse hver eneste lille smule kraft og funktionalitet, de kan, ud af enhederne.

Dette opnås gennem tilpasset firmware.

Hvad er brugerdefineret firmware?

Custom firmware er tilpasset firmware, som navnet antyder.

Selvom det ikke altid er tilfældet, opfylder de fleste brugerdefinerede firmwares følgende kriterier:

  • Det er open source
    • Alle kan forke eller bidrage til projektet, som de vil.
  • De er skabt af fællesskabet.
    • Hengivne hobbyfolk bruger deres fritid på at gøre disse operativsystemer så gode som muligt.
  • De er gratis!
    • Du behøver ikke betale en krone for at bruge dem!

Hvis du støder på en firmware, der ikke opfylder disse tre kriterier. Vi vil råde dig til at udvise forsigtighed, da de kan være genstand for en lang række problemer (sikkerhed, etik, lovlighed osv.).

Noget, der er vigtigt at bemærke, er, at der ikke findes en perfekt firmware. I den forstand, at uanset hvad du vælger, er der en mulighed for, at du støder på fejl, især hvis du downloader beta-, RC- (release candidate) eller “nightly”-versioner.

Sådan bruger du denne vejledning

I denne vejledning gennemgår vi de universelle trin i dette afsnit.

Al firmware til RG351-familien installeres på denne måde.

  • Klargør et microSD-kort
  • Download den relevante billedfil (vil være en .img-, .img.gz-fil eller noget lignende).
  • Flash den med dit foretrukne værktøj.
  • Sæt den i din RG351, og lad eventuelle first boot-operationer køre (partitionsudvidelse osv.).

Hvis du er fortrolig med processen med at flashe microSD-kort, kan du springe hele dette afsnit over.

Vigtig ansvarsfraskrivelse: Selvom vi hos DroiX er stærke fortalere for emulering og bevarelse af spil. Vi tolererer ikke ulovlig deling af ophavsretligt beskyttet materiale. Ingen af image-filerne i denne vejledning indeholder forudindlæste spil eller BIOS-filer. Du skal selv sørge for disse.

Download værktøjerne

Det vigtigste værktøj til denne guide er software til billedblinkning. Du skal bruge den til at overføre billedfilerne til microSD-kortet.

Kort sagt bruger de en blueprint-fil (ofte kaldet et image) til automatisk at oprette partitioner, filer og mapper på en lagerenhed.

Nedenfor nævner vi et par eksempler. De er alle gratis at bruge:

Hvis du støder på komprimerede filer, der ikke er i det grundlæggende .zip-format, kan du også få brug for tredjeparts arkivstyringssoftware. Vi linker til nogle populære valg nedenfor:

Udpak de komprimerede filer med arkivstyringssoftwaren efter eget valg, og skriv derefter image-filen med image flashing-softwaren.

Klargør et SD-kort

Du skal forberede et microSD-kort, før du fortsætter. Størrelsen på microSD-kortet afhænger af den enhed, firmwaren skal bruges til.

  • Hvis firmwaren er til en RG351P eller RG351M, anbefaler vi en kortstørrelse på mindst 32 GB.
    • Det skyldes, at både spillene og operativsystemet skal dele det samme kort.
  • Hvis firmwaren er til en RG351V eller RG351MP, anbefaler vi en kortstørrelse på mindst 16 GB.
    • Styresystemet og alle relaterede emulatorer kommer til at ligge på deres eget kort, så der er brug for mindre plads.

At klargøre et microSD-kort er ikke så kompliceret, som det måske ser ud. Det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at kortet har én partition, og at din computer har naturlig adgang til den partition.

Selvom det er rigtigt, at image flashing-softwaren vil overskrive dette image, er det den sikreste måde at sikre, at kortet er tomt, og at flashing-værktøjerne vil opføre sig, som vi forventer.

Vi synes, at den bedste måde at forberede et microSD-kort på er at bruge en partition manager. Vores favorit er MiniTool Partition Wizard, som er gratis at downloade.

Forberedelse af dit microSD-kort med MiniTool Partition Wizard

Flash microSD-kortet

Bedste RG350 Custom Firmware - RUFUS Flashing Step
Rufus har et par uvedkommende muligheder, som du kan ignorere

Når du har klargjort dit microSD-kort og downloadet den valgte firmware, skal du udføre flashing-operationen.

På billedet til venstre bruger vi Rufus til at klargøre vores microSD-kort. Fordi det er gratis, let og nemt at bruge.

  1. Sørg for, at Device er indstillet til det bogstav, der passer til dit microSD.
  2. Vælg den valgte firmwares image-fil (og sørg for, at den vises i boksen “Boot selection”).
  3. Tryk på vælg, når du er klar.

Operationen vil derefter fortsætte automatisk. Du må ikke fjerne microSD-kortet under denne proces, ellers skal du starte forfra.

Det virker stadig ikke!

Hvis det ikke virker for dig at følge de universelle trin. Der er en række ting, man kan prøve:

  • Sørg for, at din firmwarefil er downloadet korrekt.
    • Det er muligt, at dit internet er blevet afbrudt under download, så du står tilbage med en korrupt/ubrugelig fil.
  • Sørg for, at du bruger den rigtige version af firmwaren til din enhed.
    • Grunden til, at der findes forskellige versioner af firmwaren, er, at der findes enheder med forskellige skærme og betjeningslayouts.
    • Det er usandsynligt, at firmwaren vil fungere, hvis den forkerte version bruges til enheden.
    • RG351P og RG351M er identiske bortset fra metalskallen og wi-fi-chippen, så de kan dele 99 % af den eksisterende firmware.
  • Prøv at bruge en anden software til billedblinkning
    • Det er blevet rapporteret, at nogle firmwares ikke spiller godt sammen med visse billeder. For eksempel balenaEtcher w/ ArkOS
  • Prøv at bruge et andet microSD-kort
    • Det kan være, at dit microSD-kort er defekt på en eller anden måde.
    • Prøv at bruge et andet microSD-kort i dette tilfælde.
    • To velrenommerede mærker, du kan prøve, er SanDisk og Samsung.
  • Prøv at downloade fra et andet sted
    • Vi er ikke perfekte! Og der er en chance, hvor lille den end er, for at de filer, vi har uploadet, er blevet korrupte.
    • Hvis det er tilfældet, kan du prøve at downloade de nyeste versioner af firmwaren fra deres respektive hjemmesider.
    • Skriv en kommentar og fortæl os det, så vi kan rette eventuelle korrupte billeder!

Den bedste RG351 Custom Firmware

Nedenfor er en liste over alle de bemærkelsesværdige firmwares, der er tilgængelige til RG351-familien på udgivelsestidspunktet.

351ELEC

351ELEC har æren af at være den ældste brugerdefinerede firmware, der findes til tredje generation af ANBERNIC-håndholdte.

Det primære formål med firmwaren er at bygge videre på EmuELEC’s standardfirmware og optimere den, samtidig med at den generelle brugeroplevelse forbedres.

Du kan betragte 351ELEC som “hvad standardfirmwaren burde have været”. Den kommer nemlig med en række præoptimerede emulatorer og tweaks, sammen med andre brugerorienterede forbedringer.

Hvis du bare dypper tæerne i brugerdefineret firmware, anbefaler vi på det kraftigste at vælge 351ELEC.

351ELEC kan downloades fra den officielle 351ELEC github, og der er også en pænt designet hjemmeside , som man kan browse rundt på. Vi har dog også leveret spejlinger af den seneste stabile firmware, der er tilgængelig på det tidspunkt (undtagen for RG351MP, som ikke har nogen stabil version på dette tidspunkt).


ARKOS

ArkOS er en Ubuntu-baseret RG351 custom firmware-distribution til RG351-familien af enheder. Oprindeligt startede det som en port af TheRA, men siden har det udviklet sig til en fuld firmware i sig selv.

Målet med ArkOS er at skabe en optimeret, tilpasningsdygtig og brugerdefinerbar platform til retrospil.

Den bruger den samme Ubuntu/Linux-backend, som TheRA er baseret på. Så udviklere får en større grad af fleksibilitet, når det kommer til at tilføje og opdatere funktioner til systemet.

ArkOS kommer også med muligheden for at køre streaming-apps som Moonlight. Det giver den mulighed for “teknisk” at spille spil, som den normalt ikke ville være i stand til. Forbeholdet er en lille inputforsinkelse.

En ekstra god funktion er tilstedeværelsen af OTA-opdateringer, så du kan modtage nye versioner af firmwaren uden at skulle fjerne microSD-kortet.

ArkOS kræver lidt mere fifleri for at komme i gang end 351ELEC, hvilket gør det til en god mulighed for mere erfarne brugere, der virkelig ønsker at presse deres håndholdte retrokonsol til det yderste.

Du kan downloade ArkOS direkte fra projektets wiki.


TheRA (TheRetroArena)

TheRA (TheRetroArena) er RG351 custom firmware bygget på Ubunutu/Linux back-end. Det giver udviklere og andre entusiaster adgang til meget mere kraftfulde native udviklingsværktøjer, som gør det meget nemmere at tilføje funktioner til enheden.

Som de fleste andre populære firmwares kommer TheRA med mange små forbedringer af enhedens overordnede ydeevne og funktionalitet. Men det største trækplaster ved TheRA er uden tvivl det helt enorme antal platforme, som det understøtter.

Selvom den ikke er så optimeret som andre firmwares, giver TheRA dig mulighed for at spille spil fra over hundrede (100) forskellige platforme.

Links til download

Du kan downloade TheRA fra udviklingsteamets hjemmeside. Du kan også finde spejle her til de nyeste versioner, der er tilgængelige på udgivelsestidspunktet.


Batocera

Batocera (også kendt som Batocera.linux) er en letvægts linux-distribution, der er designet til at forvandle enheder med lavt strømforbrug til fuldgyldige spillemaskiner.

Batocera-firmwaren var en af de første, der blev udviklet til RG351, og den banede vejen for bedre N64-emulering på platformen. Men siden da har andre firmwares brugt den samme emulator. Det efterlader Batocera uden meget, der virkelig får den til at “skille sig ud”.

Der er ikke så meget andet at sige om denne firmware, end at det er en veludført, Linux-baseret firmware til RG351P. Det er bestemt værd at tjekke ud for at se, om de konfigurationer og funktioner, det tilbyder dig, er det værd for dig.

En særlig anke, vi har mod Batocera, er dog manglen på en “lettilgængelig” spilpartition i billedet. Du skal bruge et værktøj som Linux File Systems for Windows fra Paragon Software for at kunne tilføje spil på samme måde, som du normalt ville gøre på andre systemer.

Du kan downloade Batocera direkte fra udviklingsteamets hjemmeside. Desværre er det kun den originale RG351P (og i forlængelse heraf RG351M), der understøttes i skrivende stund.


Lakka

Lakka er i øjeblikket en af de mere obskure muligheder for RG351 custom firmware.

Den giver afkald på EmulationStation-frontend i stedet for en firmware, der udelukkende er fokuseret på RetroArch. Det fjerner alt unødvendigt overhead og gør det muligt for systemet at presse hver eneste tilgængelige kraft ud.

Det er også meget nemt at opdatere, takket være OTA-opdateringer.

Men indlæringskurven for at bruge Lakka er stejlere end for andre firmwares, fordi den strømlinede og brugervenlige EmulationStation UI mangler.

Den lider også under sin ydeevne, når det kommer til platforme, der fungerer bedre med stand-alone emulatorer, såsom Nintendo DS.

Alt i alt er denne firmware et godt alternativ til det, der allerede findes, men i sidste ende unødvendig for RG351, medmindre du er en RetroArch-purist. Fordi manglen på overhead ikke lader den spille noget, som andre firmwares ikke kan.

Lakka har en pænt vedligeholdt hjemmeside med en nem trin-for-trin proces til at finde og installere den version, der passer til dig. Vi har også givet nogle links til spejle nedenfor:


351Droid

351Droid er RG351 custom firmware, der forsøger at bringe LineageOS til RG351-familien af retro-håndholdte enheder.

På trods af at det er en eksperimentel indsats, er der opnået et imponerende niveau af funktionalitet.

Brug af Android giver systemet adgang til en række allerede modne, ret optimerede emulatorer. I teorienburde LineageOS også give adgang til spilstreaming-apps (Moonlight osv.) samt selve Android-spillene.

351Droid er cool, men stadig mere et proof-of-concept på nuværende tidspunkt. Og den er stadig ret buggy generelt. Men vi synes, det er værd at tjekke ud alene på grund af “wow”-faktoren!

Du kan downloade den nyeste version af 351Droid via denne Google Drive-mappe.

Der blev kortvarigt oprettet en hjemmeside for projektet, men den vedligeholdes ikke længere i skrivende stund. I dag kan enhver diskussion om denne firmware findes i Retro Handhelds discord.

Vi har også givet spejllinks nedenfor:

Resumé

Vi håber, at du har fundet denne guide nyttig! Hvis du er på udkig efter din helt egen ANBERNIC-håndholdte , kan du tjekke vores store udvalg af retro-håndholdtedroix.co.uk.

Hvis du har feedback/problemer med download-linkene, er du velkommen til at skrive en kommentar!

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.