Ανασκόπηση Anbernic RG353PS
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Περίληψη
Αν και δεν φέρνει τίποτα καινούργιο στη σκηνή των ρετρό φορητών συσκευών, είναι μια αξιοπρεπής φορητή συσκευή σχεδιασμένη με έμπνευση από το SNES/GameBoy, με υποστήριξη για πολλά κλασικά και πιο σύγχρονα συστήματα παιχνιδιών.
Συνολικά
4.6Κριτική χρήστη
( votes)Πλεονεκτήματα
- Ωραίος σχεδιασμός και επιλογές χρωμάτων
- Αξιοπρεπής τιμή σε σχέση με τις επιδόσεις
- Υποστηρίζει πολλά συστήματα αν κάνετε τη δική σας ρύθμιση
- Έξοδος HDMI
Μειονεκτήματα
- Ελαφρώς τραχιά αίσθηση των κουμπιών σε σύγκριση με το Miyoo Mini Plus+
- Δεν φέρνει τίποτα καινούργιο στο τραπέζι των φορητών συσκευών
Έχει περάσει καιρός από τότε που είχαμε ένα retro gaming handheld για να το αξιολογήσουμε! Στην ανασκόπηση του Anbernic RG353PS ρίχνουμε μια ματιά σε αυτό το σχέδιο εμπνευσμένο από το SNES και το GameBoy και ανακαλύπτουμε αν αξίζει να το αγοράσετε ή όχι.
Βίντεο αναθεώρησης Anbernic RG353PS
Αποσυσκευασία του Anbernic RG353PS
Ξεκινάμε την ανασκόπηση του Anbernic RG353PS με το unboxing. Πρώτα έχουμε την ίδια τη φορητή κονσόλα παιχνιδιών ρετρό RG353PS, την οποία θα εξετάσουμε προσεκτικότερα σύντομα.
Από κάτω υπάρχει ένα εγχειρίδιο χρήσης στα κινέζικα και στα αγγλικά. Στη συνέχεια έχουμε ένα προστατευτικό οθόνης και μαντηλάκια για την εφαρμογή του. Και τέλος, μέσα στο χάρτινο κουτί, υπάρχει ένα καλώδιο φόρτισης USB.
Επισκόπηση Anbernic RG353PS
Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Anbernic RG353PS κάνουμε μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών. Η κλασική φορητή παιχνιδομηχανή διατίθεται σε τρία χρώματα: Γκρι, Διαφανές λευκό και Διαφανές μοβ. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από το κλασικό χειριστήριο SNES με μια ιδέα από GameBoy στην περιοχή της οθόνης.
Έχει διαστάσεις περίπου 2,9 x 3,1 x 0,78 ίντσες (7,4 x 8,1 x 2,0 cm) και ζυγίζει 213 γραμμάρια. Η οθόνη είναι 3,5 ιντσών IPS με ανάλυση 640×480. Είναι η ίδια που χρησιμοποιείται στα προηγούμενα μοντέλα και είναι καλής ποιότητας.
Έχετε τα συνηθισμένα κουμπιά παιχνιδιών και δύο αναλογικούς μοχλούς. Υπάρχει ένα κουμπί λειτουργίας στα αριστερά και το κουμπί λειτουργίας στις μεσαίες περιοχές δεξιά, τα οποία είναι και τα δύο σε κοντινή απόσταση.
Κατά μήκος του επάνω μέρους υπάρχει μια θύρα USB Type-C για περιφερειακές συσκευές, ένα κουμπί επαναφοράς και μια θύρα HDMI για έξοδο σε τηλεόραση ή οθόνη, την οποία θα παρουσιάσουμε αργότερα. Υπάρχει ένα κουμπί αυξομείωσης της έντασης του ήχου και μια δεύτερη θύρα USB Type-C που χρησιμοποιείται για φόρτιση.
Στο κάτω μέρος υπάρχουν δύο υποδοχές για κάρτες micro SD, η πρώτη χρησιμοποιείται για το λειτουργικό σύστημα Linux και η δεύτερη για την αποθήκευση των παιχνιδιών σας. Ανάμεσά τους υπάρχει μια θύρα ακουστικών 3,5 mm.
Στο πίσω μέρος της φορητής κονσόλας ρετρό παιχνιδιών υπάρχουν δύο περιοχές με υφή για να παρέχουν πρόσφυση. Συνολικά, το RG353PS είναι πολύ άνετο στο κράτημα. Είναι μεγαλύτερο από ένα χειριστήριο SNES, αλλά πάντα τα έβρισκα λίγο μικρά, είναι περισσότερο σαν το μέγεθος ενός χειριστηρίου 3ου κατασκευαστή, το οποίο παρέχει περισσότερο χώρο για τα χέρια σας. Βρήκα τα κουμπιά ABXY λίγο τραχιά σε σύγκριση με τα κουμπιά του Miyoo Mini Plus+, αλλά είναι κάτι μικρό για να είμαστε δίκαιοι.
Τεχνικές προδιαγραφές Anbernic RG353PS
DISPLAY | 3,5-ιντσών IPS με πλήρη γωνία θέασης, μηδενική απόσταση OCA fullfit, 640 * 480 |
CPU | RK3566 Quad-Core 64 bit Cortex-A55, κύρια συχνότητα έως 1,8GHz |
RAM | 1GB LPDDR4 |
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ | Κάρτα Micro SD 16GB - Υποδοχή 1 για λειτουργικό σύστημα Linux Κάρτα Micro SD έως 512GB - Υποδοχή 2 για αποθήκευση (δεν παρέχεται) |
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ | 2.4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 |
OS | Linux |
ΜΠΑΤΑΡΙΑ | Li-polymer 3.500 mAh . Διαρκεί έως και 6 ώρες ανάλογα με τη χρήση. |
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ | 2,9 x 3,1 x 0,78 ίντσες (7,4 x 8,1 x 2,0 cm) |
ΒΑΡΟΣ | 213g |
Επισκόπηση του Anbernic RG353PS OS
Συνεχίζουμε την ανασκόπηση του Anbernic RG353PS με μια σύντομη ματιά στο λειτουργικό σύστημα Linux και τα χαρακτηριστικά του. Χρησιμοποιεί τη διεπαφή τύπου EmuELEC, η οποία είναι πολύ εύχρηστη και ανταποκρίνεται. BTW: Αν ψάχνετε πώς να προσθέσετε παιχνίδια στην κάρτα micro SD, δείτε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας στη Βάση Γνώσης DroiX.
Από το κύριο μενού μπορείτε να πατήσετε το κουμπί START για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πλήθος ρυθμίσεων, όπως η ρύθμιση του WiFi, η απόσπαση παιχνιδιών και τα θέματα.
Μόλις τα παιχνίδια σας βρεθούν στην κάρτα micro SD, θα εμφανιστούν στις αντίστοιχες κονσόλες τους, στις οποίες μπορείτε να πλοηγηθείτε με τα πλήκτρα Αριστερά και Δεξιά. Πατήστε το A για να μπείτε στη λίστα παιχνιδιών και το Up και Down ή τα πλήκτρα ώμου για να μεταπηδήσετε μια σελίδα. Στη συνέχεια, απλά πατήστε το κουμπί A για να εκκινήσετε τον εξομοιωτή και να φορτώσετε το παιχνίδι.
Ενώ βρίσκεστε στο παιχνίδι, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για να εμφανιστεί το μενού RetroArch. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι Netplay σε συμβατούς πυρήνες συστήματος. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια ROM και τον ίδιο εξομοιωτή. Από εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε και να φορτώσετε καταστάσεις αποθήκευσης, να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης, να επανεκκινήσετε ή να τερματίσετε το παιχνίδι μεταξύ πολλών άλλων επιλογών.
Εκτός από φορητή συσκευή παιχνιδιών, το RG353PS υποστηρίζει έξοδο HDMI μέσω ενός καλωδίου Mini HDMI σε HDMI. Η έξοδος είναι 720P και φαίνεται σχετικά καθαρή ακόμη και σε οθόνη 4K. Δεν υπάρχει πραγματικά αξιοσημείωτη καθυστέρηση μεταξύ της εισόδου και της εμφάνισης στην οθόνη, οπότε όλα είναι καλά.
Το λειτουργικό σύστημα και τα μενού λειτουργούν άψογα. Μας αρέσει που εμφανίζει μόνο τα συστήματα για τα οποία έχετε εγκαταστήσει παιχνίδια, ώστε να μην χρειάζεται να περιηγηθείτε σε πλήθος άδειων συστημάτων. Είναι εύκολο στη χρήση και υπάρχουν αρκετές προηγμένες επιλογές για να μείνουν ευχαριστημένοι οι μαστόροι.
Δοκιμές εξομοιωτή
Στη συνέχεια της αναθεώρησης του Anbernic RG353PS θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους εξομοιωτές. Πιθανότατα όλοι έχουμε εξοικειωθεί με τις επιδόσεις του επεξεργαστή RK3566 μέχρι τώρα. Αλλά αν είστε νεοεισερχόμενοι μπορείτε ουσιαστικά να εξομοιώσετε μέχρι την εποχή του PS1 και του Dreamcast με μερικά παιχνίδια PSP ως μπόνους.
Οι περισσότεροι άνθρωποι με προφορτωμένες κάρτες θα αποκτήσουν περίπου δώδεκα συστήματα. Είναι οι πιο δημοφιλείς, αλλά ξοδεύοντας λίγο χρόνο για να φτιάξετε μόνοι σας ένα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολύ περισσότερα. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να ελέγξετε μερικά από τα λιγότερο γνωστά καθώς και μερικά δημοφιλή.
Intellivision - BeamRider
Η Intellivision ήταν η πρώτη κονσόλα που θυμάμαι να παίζω όταν ήμουν περίπου 5 ή 6 ετών. Υπάρχουν μερικά κλασικά παιχνίδια εδώ, όπως το BeamRider, το Burger Time και το Dungeons & Dragons για να αναφέρω μόνο μερικά.
Colecovision - Εκδίκηση του Montezumers
Το Colecovision είχε μερικά σπουδαία παιχνίδια. Θυμάμαι να παίζω πολλά από αυτά στο σπίτι ενός φίλου μου από το σχολείο. Υπήρχαν πολλές μεταφορές παιχνιδιών arcade, όπως το Frogger και το Galaxians, αλλά και αρκετοί αποκλειστικοί τίτλοι.
Vectrex - Pole Position
Η εμπειρία του Vectrex δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο ωραία όσο το να παίζεις σε ένα Vectrex στην πραγματική ζωή, αλλά αυτά τα πρωτότυπα μηχανήματα είναι αρκετά ακριβά τώρα, οπότε πολλοί δυστυχώς δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία. Αυτές οι φορητές συσκευές είναι εύκολο να παίξουν Vectrex και και πάλι υπάρχουν μερικά πολύ εύχρηστα παιχνίδια σε αυτό που κανονικά δεν θα δίνατε ποτέ μια ευκαιρία.
Amstrad CPC 464 - Rick Dangerous
Ο Amstrad CPC 464 ήταν ο πρώτος μου οικιακός υπολογιστής τη δεκαετία του '80. Είναι επίσης καλύτερο από το C64 και το Speccy και ο λόγος μου είναι οριστικός 🙂 Τα παιχνίδια που έχουν υποστήριξη joystick θα πρέπει γενικά να λειτουργούν αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να εμφανίσετε πληκτρολόγιο. Υπάρχουν μερικά καταπληκτικά παιχνίδια σε αυτόν τον υπολογιστή και θα πρέπει σίγουρα να τα ελέγξετε.
Amstrad GX4000 - Pang
Εντάξει, παραδέχομαι ότι το Amstrad GX4000 ήταν άθλιο, αλλά υπήρχαν μερικά καλά παιχνίδια σε αυτό, όπως το Pang για παράδειγμα. Είδα μερικές δυσλειτουργίες σε μερικά παιχνίδια, αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στη συμβατότητα εξομοίωσης παρά στο κλασικό υλικό φορητών παιχνιδομηχανών.
Spectrum - Head Over Heels
Το Speccy μοιάζει λίγο με τους εξομοιωτές Amstrad, καθώς τα παιχνίδια που υποστηρίζουν joysticks απαιτούν λιγότερη προσπάθεια για να λειτουργήσουν. Μην ανησυχείτε για τα χρώματα που συγκρούονται, το αρχικό υλικό το έκανε και γι' αυτό το Amstrad CPC είναι καλύτερο 🙂 Σοβαρά πάντως, όπως και το Amstrad, υπάρχουν μερικά σπουδαία κλασικά παιχνίδια που μπορείτε να δείτε σε αυτό αν δεν το έχετε κάνει ποτέ.
3DO - Road Rash
Το 3DO έχει μερικά αξιοπρεπή παιχνίδια, αλλά συχνά παραβλέπεται. Δοκίμασα μερικά παιχνίδια σε αυτό και είναι σίγουρα αναπαραγώγιμα. Ορισμένα είχαν κάποια προβλήματα ήχου, συνήθως με τη μουσική και πιθανότατα λόγω κάποιας παράλειψης καρέ.
Pico-8 - Γαλαξίες
Το Pico-8 δεν είναι μια ρετρό κονσόλα, αλλά αντίθετα είναι μια φανταστική κονσόλα που δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ. Βασίζεται σε ένα σύνολο τεχνικών προδιαγραφών που έχουν τυποποιηθεί και τα παιχνίδια κατασκευάζονται για να τρέχουν σε αυτές τις προδιαγραφές. Μπορείτε να βρείτε τόσο επανεκδόσεις όσο και εκατοντάδες πρωτότυπα παιχνίδια για αυτό το σύστημα. Αξίζει σίγουρα να τα ελέγξετε.
Mega Drive - Επίθεση αποκεφαλισμού
Περνάμε σε μερικές πιο γνωστές κονσόλες σε αυτή τη φορητή κονσόλα ρετρό παιχνιδιών, ξεκινώντας με το Mega Drive. Όπως θα περιμένατε, όλα τα παιχνίδια τρέχουν εξαιρετικά και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για το Mega CD και το 32X.
SEGA Saturn - Γαλαξιακή επίθεση
Το αδελφάκι του Mega Drive, το Saturn, λειτουργεί συνολικά πολύ καλά. Μπορεί να διαπιστώσετε κάποιες πτώσεις καρέ στα παιχνίδια, αλλά αυτές είναι συνήθως οι πτώσεις που θα συναντούσατε στο αρχικό υλικό. Δοκίμασα μερικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Daytona και Galactic Attack, και όλα λειτούργησαν άψογα.
Dreamcast - GigaWing 2
Και η τελική κονσόλα της SEGA λειτουργεί συνολικά πολύ καλά. Δοκιμάσαμε τους συνήθεις ύποπτους, όπως το Sonic Adventure 2, και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την απόδοση. Είχαμε ένα ή δύο παιχνίδια που δεν φόρτωναν, αλλά αυτό μπορεί να ήταν πρόβλημα με την εικόνα του δίσκου ή τον εξομοιωτή και όχι με το υλικό.
GBA - V-Rally 3
Δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με την απόδοση της εξομοίωσης GBA. Δοκιμάσαμε μερικά διαφορετικά είδη παιχνιδιών και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα συμβατότητας ή απόδοσης. Όλα λειτουργούσαν άψογα και τα παιχνίδια έδειχναν ακριβώς όπως έπρεπε σε αυτή την οθόνη.
PS1 - Crash Bandicoot Warped
Το PlayStation 1 λειτουργεί συνολικά πολύ καλά. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, ένα ή δύο μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα συμβατότητας ή απόδοσης που οφείλονται στον εξομοιωτή και όχι στο υλικό. Τα παιχνίδια τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και επίσης φαίνονται υπέροχα σε αυτή την οθόνη Abernic RG353PS.
PSP - Tekken 6
Το αγαπημένο μας παιχνίδι για το PSP είναι φυσικά το God Of War. Με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είχαμε περίπου 22 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με μερικές ρυθμίσεις μπορείτε να φτάσετε τα 30 FPS, τα οποία είναι αναπαραγώγιμα. Άλλα παιχνίδια, όπως το Tekken 6, τρέχουν καλύτερα, οπότε η επιτυχία σας μπορεί να διαφέρει.
Τελικές σκέψεις
Συνοψίζουμε την κριτική μας για το Anbernic RG353PS με τις σκέψεις μας σχετικά με τη φορητή συσκευή. Η χειροκίνητη παιχνιδομηχανή RG353PS δεν κάνει τίποτα καινούργιο όσον αφορά το υλικό ή τα χαρακτηριστικά, όλα αυτά έχουν ξαναγίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά καθώς κάνουμε κριτική με βάση το δικό της προϊόν, τότε το RG353PS είναι μια αξιοπρεπής φορητή συσκευή.
Αν το αγοράσετε από αλλού προ-φορτωμένο, τότε παίρνετε το μισό προϊόν. Χάνετε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συστημάτων που διαφορετικά δεν θα γνωρίζατε ότι υπάρχουν ήδη στο Anbernic RG353PS classic gaming handheld. Ειλικρινά, υπάρχουν όλες οι κονσόλες και οι υπολογιστές που αναφέρθηκαν προηγουμένως καθώς και Commodore 64, Amiga, διάφορα συστήματα Atari, Channel-F, MSX, Odyssey 2, PC98 και X6800 για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Εκμεταλλευτείτε πλήρως τη φορητή συσκευή σας και μην βασίζεστε σε σκουπίδια προ-φορτωμένα setups. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας, κατεβάστε ένα πακέτο rom και αντιγράψτε το στο φάκελο της κάρτας Micro SD. Μην ξεχνάτε ότι η DroiX έχει έναν βήμα προς βήμα οδηγό εδώ.
Επιστρέφοντας στην αναθεώρηση του Anberic RG353PS, μας αρέσει ο σχεδιασμός του φορητού υπολογιστή, είναι ένα ωραίο μείγμα SNES και GameBoy που μοιάζει. Είναι άνετη στη χρήση, αν και το φινίρισμα στα κουμπιά είναι λίγο τραχύ σε σύγκριση με το Miyoo Mini Plus+ που χρησιμοποιώ πολύ πρόσφατα. Αν πάρετε προφορτωμένο υπάρχει ένας αξιοπρεπής αριθμός συστημάτων, αλλά ξοδέψτε λίγο χρόνο για να το κάνετε μόνοι σας και να έχετε διπλή εμπειρία.
Δεν έχουμε πραγματικά παράπονα για την ίδια τη συσκευή. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν όσον αφορά το σχεδιασμό, τη χρηστικότητα ή την απόδοση. Δεν φέρνει κάτι καινούργιο στη σκηνή των φορητών συσκευών, αν έχετε μία, τις έχετε όλες. Για τους νεοεισερχόμενους στις φορητές συσκευές τότε δεν μπορείτε να κάνετε μεγάλο λάθος με τη φορητή συσκευή παιχνιδιών vintage της Anbernic RG353PS.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το RG353PS και να το αγοράσετε εδώ. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό έκπτωσης RG353PS5OFF για έκπτωση 5%. Σημειώστε ότι ο κωδικός μπορεί να λήξει μετά από ένα μήνα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλους κωδικούς ή κατά τη διάρκεια εκπτώσεων του καταστήματος. Ή αν αυτό το μοντέλο ταιριάζει στις απαιτήσεις σας, περιηγηθείτε στην πλήρη γκάμα των φορητών συσκευών ρετρό παιχνιδιών εδώ.
Αυτό ολοκληρώνει την αναθεώρηση του Anbernic RG353PS. Ελπίζουμε να την βρήκατε χρήσιμη. Τι γνώμη έχετε για τη φορητή συσκευή; Είναι ίδιες προδιαγραφές, διαφορετικός σχεδιασμός ή μια αξιόλογη προσθήκη στη συλλογή σας;