Chat with us, powered by LiveChat

Anbernic RG353PS anmeldelse med video – Fremragende retro-gaming-håndholdt på indgangsniveau!

Anbernic RG353PS Review
Anbernic RG353PS anmeldelse
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Display
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4)
  • Software
    (4.5)

Sammenfatning

Selvom den ikke bringer noget nyt til den retro håndholdte scene, er den i sig selv en anstændig SNES/GameBoy-inspireret håndholdt med understøttelse af mange klassiske og mere moderne spilsystemer.

Overall
4.6
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Flot design og farvevalg
  • Anstændig pris i forhold til ydelse
  • Understøtter mange systemer, hvis du laver din egen opsætning
  • HDMI-udgang

Cons

  • Lidt ru knapfølelse sammenlignet med Miyoo Mini Plus+.
  • Bringer intet nyt til det håndholdte bord

Det er længe siden, vi har haft en håndholdt retro-spillemaskine til anmeldelse! I vores Anbernic RG353PS-anmeldelse tager vi et kig på dette SNES- og GameBoy-inspirerede design og finder ud af, om det er værd at købe eller ej.

Videoanmeldelse af Anbernic RG353PS

Videoanmeldelse af Anbernic RG353PS

Udpakning af Anbernic RG353PS

Vi starter vores Anbernic RG353PS-anmeldelse med udpakningen. Først har vi selve den bærbare retro-spilkonsol RG353PS, som vi vil se nærmere på om lidt.

Anbernic RG353PS anmeldelse - uden æske
Anbernic RG353PS anmeldelse – uden æske

Nedenunder er der en brugervejledning på kinesisk og engelsk. Dernæst har vi en skærmbeskytter og klude til at påføre den. Og sidst, men ikke mindst, ligger der et USB-opladerkabel i papkassen.

Anbernic RG353PS anmeldelse - udpakning
Anbernic RG353PS anmeldelse – udpakning

Anbernic RG353PS Oversigt

Som en del af vores Anbernic RG353PS-anmeldelse tager vi et overblik over funktionerne. Den klassiske gaming-håndholdte fås i tre farver: grå, transparent hvid og transparent lilla. Designet er inspireret af den klassiske SNES-controller med et strejf af GameBoy på displayområdet.

Anbernic RG353PS anmeldelse - farver
Anbernic RG353PS anmeldelse – farver

Den måler ca. 7,4 x 8,1 x 2,0 cm (2,9 x 3,1 x 0,78 tommer) og vejer 213 g. Skærmen er en 3,5″ IPS med en opløsning på 640×480. Det er det samme, som blev brugt på tidligere modeller, og det er god kvalitet.

Du har de sædvanlige spilknapper og to analoge pinde. Der er en funktionsknap til venstre og tænd/sluk-knappen til højre i midten, som begge er inden for rækkevidde.

Langs toppen er der en USB Type-C-port til eksterne enheder, nulstillingsknap og en HDMI-port til output til et tv eller en skærm, som vi vil vise senere. Der er en volumenvippe og en anden USB Type-C-port, som bruges til opladning.

Anbernic RG353PS Anmeldelse - Top
Anbernic RG353PS Anmeldelse – Top

I bunden er der to micro SD-kortpladser, den første bruges til Linux-operativsystemet, og den anden er til lagring af dine spil. Imellem dem er der en 3,5 mm hovedtelefonport.

Anbernic RG353PS anmeldelse - bund
Anbernic RG353PS anmeldelse – bund

På bagsiden af den bærbare retro-spilkonsol er der to teksturerede områder, som giver et godt greb. Generelt er RG353PS meget behagelig at holde om. Den er større end en SNES-controller, men jeg har altid syntes, at de var lidt små. Den er mere på størrelse med en controller fra en tredjepart, hvilket giver mere plads til dine hænder. Jeg synes, at ABXY-knapperne er lidt hårde sammenlignet med Miyoo Mini Plus+-knapperne, men det er en mindre ting.

Anbernic RG353PS Tekniske specifikationer

DISPLAY3,5 tommer IPS med fuld betragtningsvinkel, nul afstand OCA fullfit, 640*480
CPURK3566 Quad-Core 64 bit Cortex-A55, hovedfrekvens op til 1,8 GHz
RAM1 GB LPDDR4
OPBEVARING16 GB Micro SD-kort – Slot 1 til Linux OS
Op til 512 GB Micro SD-kort – Slot 2 til opbevaring (medfølger ikke)
KOMMUNIKATION2.4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac,
Bluetooth 4.2
OSLinux
BATTERI3.500 mAh Li-polymer.
Holder i op til 6 timer afhængigt af brug.
DIMENSIONER2,9 x 3,1 x 0,78 tommer (7,4 x 8,1 x 2,0 cm)
VÆGT213g
Anbernic RG353PS Tekniske specifikationer

Anbernic RG353PS OS Oversigt

Vi fortsætter vores anmeldelse af Anbernic RG353PS med et kort kig på Linux OS og dets funktioner. Den bruger EmuELEC-grænsefladen, som er meget nem at bruge og responsiv. BTW: Hvis du er på udkig efter, hvordan du tilføjer spil til dit micro SD-kort, så tjek vores trin for trin-guide på DroiX Knowledge Base.

Fra hovedmenuen kan du trykke på START-knappen for at få adgang til masser af indstillinger, herunder opsætning af WiFi, game scraping og temaer.

Anbernic RG353PS OS-indstillinger
Anbernic RG353PS OS-indstillinger

Når dine spil er på micro SD-kortet, vil de dukke op på deres respektive konsoller, som kan navigeres med venstre og højre. Tryk på A for at åbne spillisten, og på Op og Ned eller skulderknapperne for at springe en side over. Tryk derefter blot på A-knappen for at starte emulatoren og indlæse spillet.

Når du er i spillet, kan du trykke på funktionsknappen for at åbne RetroArch-menuen. Du kan også starte et Netplay-spil på kompatible systemkerner. For at gøre dette skal du bruge den samme ROM og emulator. Herfra kan du gemme og indlæse gemte tilstande, tage skærmbilleder, genstarte eller afslutte spillet blandt mange andre muligheder.

Anbernic RG353PS HDMI-udgang
Anbernic RG353PS HDMI-udgang

Ud over at være en mobil gaming-håndholdt understøtter RG353PS HDMI-output via et Mini HDMI til HDMI-kabel. Den udsender i 720P og ser relativt klar ud, selv på en 4K-skærm. Der er ingen mærkbar forsinkelse mellem input og det, der vises på skærmen, så det er fint.

Styresystemet og menuerne fungerer godt. Vi kan godt lide, at den kun viser de systemer, du har installeret spil til, så du ikke behøver at bladre gennem en masse tomme systemer. Det er nemt at bruge, og der er nok avancerede muligheder til at holde nørderne glade.

Test af emulator

Som det næste i vores Anbernic RG353PS-anmeldelse vil vi se på nogle af emulatorerne. Vi kender sikkert alle RK3566-processorens ydeevne efterhånden. Men hvis du er nybegynder, kan du stort set emulere op til PS1- og Dreamcast-æraen med nogle PSP-spil som en bonus.

De fleste mennesker med forudindlæste kort får omkring et dusin systemer. De er de mest populære, men hvis du bruger lidt tid på selv at lave en, kan du få adgang til mange flere. Jeg tænkte, at det ville være godt at tjekke nogle af de mindre kendte såvel som nogle af de populære.

Intellivision – BeamRider

BeamRider på Intellivision-emulator
BeamRider på Intellivision-emulator

Intellivision var den første konsol, jeg kan huske, jeg spillede på, da jeg var 5 eller 6 år. Her er et par klassikere som BeamRider, Burger Time og Dungeons & Dragons for blot at nævne nogle få.

Colecovision – Montezumers hævn

Montezuma's Revenge på Colecovision-emulator
Montezuma’s Revenge på Colecovision-emulator

Colecovision havde nogle fantastiske spil. Jeg kan huske, at jeg spillede mange af dem hjemme hos en skolekammerat. Der var mange arkadeporte som Frogger og Galaxians, men også en hel del eksklusive titler.

Vectrex – Pole Position

Vectrex-oplevelsen er ikke nær så fed som at spille på en i virkeligheden, men denne originale hardware er ret dyr nu, så mange vil desværre ikke få den mulighed. Disse håndholdte er nemme at spille på Vectrex, og igen er der nogle meget spilbare spil på den, som du normalt aldrig ville give en chance.

Amstrad CPC 464 – Rick Dangerous

Rick Dangerous på Amstrad CPC-emulator
Rick Dangerous på Amstrad CPC-emulator

Amstrad CPC 464 var min første hjemmecomputer tilbage i 80’erne. Den er også bedre end C64 og Speccy, og mit ord er endegyldigt 🙂 Spil, der har joystick-understøttelse, bør generelt virke med det samme, uden at man behøver at hente et tastatur frem. Der er nogle fantastiske spil på denne computer, og du bør helt sikkert tjekke dem ud.

Amstrad GX4000 – Pang

Okay, jeg indrømmer, at Amstrad GX4000 var elendig, men der var et par gode spil på den, som for eksempel Pang. Jeg oplevede et par fejl i nogle spil, men det skyldes emuleringskompatibilitet mere end den klassiske håndholdte hardware.

Spectrum – Hovedet over hæle

Speccy er lidt ligesom Amstrad-emulatorerne, hvor spil, der understøtter joysticks, kræver mindre indsats at få til at fungere. Du skal ikke bekymre dig om, at farverne kolliderer, det gjorde den originale hardware, og derfor er Amstrad CPC bedre 🙂 Men seriøst, ligesom med Amstrad, er der nogle gode klassikere at tjekke ud på den, hvis du aldrig har gjort det.

3DO – Road Rash

3DO har nogle gode spil, men bliver ofte overset. Jeg har prøvet et par spil på den, og de er bestemt spilbare. Nogle havde lydproblemer, som regel med musikken og sandsynligvis på grund af frame skipping.

Pico-8 – Galaxians

Galaxian på PICO-8 simulator
Galaxian på PICO-8 simulator

Pico-8 er ikke en retrokonsol, men i stedet en fantasikonsol, der aldrig er blevet lavet. Det er baseret på en række tekniske specifikationer, som er standardiserede, og spillene er lavet til at køre på disse specifikationer. Du kan finde både remakes og hundredvis af originale spil til dette system. Det er bestemt værd at tjekke dem ud.

Mega Drive – Decap Attack

Videre til nogle mere velkendte konsoller på denne bærbare retro-spilkonsol, begyndende med Mega Drive. Som du kan forvente, kører alle spillene fantastisk, og du burde ikke have nogen problemer overhovedet. Og det er det samme for Mega CD og 32X.

SEGA Saturn – Galaktisk angreb

Mega Drive’s søskende, Saturn, fungerer generelt meget godt. Du kan opleve nogle frame drops i spil, men det er normalt de samme fald, som du ville opleve på den originale hardware. Jeg prøvede et par spil, herunder Daytona og Galactic Attack, og de fungerede alle godt.

Dreamcast – GigaWing 2

Gigawing 2 på Dreamcast-emulator
Gigawing 2 på Dreamcast-emulator

Og SEGA’s sidste konsol fungerer generelt meget godt. Vi prøvede de sædvanlige mistænkte såsom Sonic Adventure 2 og havde ingen problemer med ydeevnen. Vi oplevede, at et eller to spil ikke blev indlæst, men det kan have været et problem med diskimaget eller emulatoren snarere end med hardwaren.

GBA – V-Rally 3

Du burde slet ikke have problemer med GBA-emuleringens ydeevne. Vi prøvede et par forskellige spilgenrer og oplevede ingen problemer med kompatibilitet eller ydeevne. Alt fungerede fint, og spillene så perfekte ud på denne skærm.

PS1 – Crash Bandicoot Warped

Crash Bandicoot Warped på PS1-emulator
Crash Bandicoot Warped på PS1-emulator

PlayStation 1 fungerer generelt meget godt. For langt de fleste spil vil du ikke have nogen problemer, et eller to kan have nogle kompatibilitetsproblemer eller ydeevne på grund af emulatoren snarere end hardwaren. Spillene kører med stor hastighed og ser også godt ud på denne Abernic RG353PS-skærm.

PSP – Tekken 6

Tekken 6 på PSP-emulator
Tekken 6 på PSP-emulator

Vores foretrukne PSP-spil er selvfølgelig God of War. Med standardindstillingerne fik vi omkring 22 billeder i sekundet, men med nogle justeringer kan du få det op på 30 FPS, hvilket er spilbart. Andre spil som Tekken 6 kører bedre, så din succes kan variere.

Afsluttende tanker

Vi opsummerer vores Anbernic RG353PS-anmeldelse med vores tanker om den håndholdte. RG353PS vintage gaming-håndholdte gør ikke noget nyt med hensyn til hardware eller funktioner, det hele er blevet gjort før på den ene eller anden måde. Men da vi anmelder baseret på deres eget produkt, så er RG353PS en god håndholdt.

Legenden om den mystiske ninja
Legenden om den mystiske ninja

Hvis du køber den et andet sted, hvor den er forudindlæst, så får du kun halvdelen af produktet. Du går glip af et ret stort antal systemer, som du ellers ikke ville vide, faktisk allerede findes på Anbernic RG353PS klassiske gaming-håndholdte. Helt ærligt, der er alle de konsoller og computere, der er nævnt tidligere, plus Commodore 64, Amiga, forskellige Atari-systemer, Channel-F, MSX, Odyssey 2, PC98 og X6800 for blot at nævne nogle få. Udnyt din håndholdte fuldt ud, og lad være med at forlade dig på elendige forudindlæste opsætninger. Det er meget nemt at lave sin egen, downloade en rom-pakke og kopiere den til mappen på Micro SD-kortet. Glem ikke, at DroiX har en trin for trin-guide her.

Tilbage til anmeldelsen af Anberic RG353PS: Vi kan godt lide designet på den håndholdte, det er en fin blanding af SNES og GameBoy, som det ser ud. Den er behagelig at bruge, selvom finishen på knapperne er lidt ru sammenlignet med Miyoo Mini Plus+, som jeg har brugt meget på det seneste. Hvis du køber en preload, er der et pænt antal systemer, men hvis du bruger lidt tid på at gøre det selv, får du en dobbelt så god oplevelse.

Choplifter
Choplifter

Vi har ingen egentlige klager over selve enheden. Der er ikke noget galt med den, hvad angår design, brugbarhed eller ydeevne. Den bringer ikke noget nyt til den håndholdte scene, hvis du har en, har du dem alle. For nybegyndere inden for håndholdte kan du ikke gå meget galt i byen med Anbernic RG353PS vintage gaming-håndholdte.

Du kan læse mere om og købe RG353PS her. Brug rabatkoden RG353PS5OFF for at få 5% rabat. Bemærk, at koden kan udløbe efter en måned og ikke kan bruges sammen med andre koder eller under udsalg i butikken. Eller hvis det passer til dine behov, kan du se hele vores udvalg af håndholdte retrospil her.

Det afslutter vores anmeldelse af Anbernic RG353PS. Vi håber, du har fundet det nyttigt. Hvad synes du om den håndholdte? Er det samme specifikationer, et andet design eller en værdig tilføjelse til din samling?

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.