Chat with us, powered by LiveChat

Anbernic RG353PS arvostelu videon kanssa – Erinomainen lähtötason Retro Gaming Handheld!

Anbernic RG353PS Review
Anbernic RG353PS arvostelu
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Display
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4)
  • Software
    (4.5)

Yhteenveto

Vaikka se ei tuokaan mitään uutta retrokämmenlaitteisiin, se on itsessään kunnollinen SNES/GameBoy-vaikutteisesti suunniteltu kämmenlaite, joka tukee monia klassisia ja nykyaikaisempia pelijärjestelmiä.

Overall
4.6
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Hieno muotoilu ja värivalinnat
  • Kunnollinen hinta vs. suorituskyky
  • Tukee monia järjestelmiä, jos teet oman asetuksesi.
  • HDMI-lähtö

Cons

  • Hieman karhea painikkeiden tuntuma verrattuna Miyoo Mini Plus+:aan.
  • Ei tuo mitään uutta kämmenmikrojen pöytään

Siitä on jo aikaa, kun meillä on ollut retropelikämmenlaite arvosteltavana! Anbernic RG353PS -katsauksessamme tarkastelemme tätä SNES- ja GameBoy-vaikutteista mallia ja selvitämme, onko se ostamisen arvoinen vai ei.

Anbernic RG353PS arvosteluvideo

Anbernic RG353PS arvosteluvideo

Anbernic RG353PS:n purkaminen laatikosta

Aloitamme Anbernic RG353PS -katsauksen purkamisella. Ensin meillä on itse kannettava retropelikonsoli RG353PS, jota tarkastelemme tarkemmin pian.

Anbernic RG353PS arvostelu - unboxed
Anbernic RG353PS arvostelu – unboxed

Laitteen alla on käyttöopas, joka on kiinaksi ja englanniksi. Seuraavaksi meillä on näytönsuoja ja pyyhkeet sen levittämistä varten. Pahvilaatikon sisällä on myös USB-latauskaapeli.

Anbernic RG353PS arvostelu - Pakkauksen avaaminen
Anbernic RG353PS arvostelu – Pakkauksen avaaminen

Anbernic RG353PS Yleiskatsaus

Osana Anbernic RG353PS -katsaustamme teemme yleiskatsauksen ominaisuuksiin. Klassinen pelikämmenlaite on saatavana kolmessa värissä: harmaa, läpinäkyvä valkoinen ja läpinäkyvä violetti. Muotoilu on saanut inspiraationsa klassisesta SNES-ohjaimesta, ja näyttöalueella on ripaus GameBoy-ohjainta.

Anbernic RG353PS arvostelu - Värit
Anbernic RG353PS arvostelu – Värit

Sen mitat ovat noin 2,9 x 3,1 x 0,78 tuumaa (7,4 x 8,1 x 2,0 cm) ja paino 213 g. Näyttö on 3,5 tuuman IPS-näyttö, jonka tarkkuus on 640×480. Se on sama kuin aiemmissa malleissa käytetty, ja se on hyvälaatuinen.

Sinulla on tavalliset pelipainikkeet ja kaksi analogista ohjainta. Vasemmalla puolella on toimintopainike ja oikealla keskialueella virtapainike, jotka molemmat ovat helposti ulottuvillasi.

Yläreunassa on USB Type-C-portti oheislaitteita varten, nollauspainike ja HDMI-portti TV:hen tai näyttöön, jonka näytämme myöhemmin. Laitteessa on äänenvoimakkuuden keinutin ja toinen USB Type-C -portti, jota käytetään lataamiseen.

Anbernic RG353PS arvostelu - Top
Anbernic RG353PS arvostelu – Top

Alareunassa on kaksi micro-SD-korttipaikkaa, joista ensimmäistä käytetään Linux-käyttöjärjestelmää varten ja toista pelien tallennustilaa varten. Niiden välissä on 3,5 mm:n kuulokeliitäntä.

Anbernic RG353PS Arvostelu - Bottom
Anbernic RG353PS Arvostelu – Bottom

Kannettavan retropelikonsolin takaosassa on kaksi kuvioitua aluetta, jotka tarjoavat hieman pitoa. Kaiken kaikkiaan RG353PS on erittäin mukava pitää kädessä. Se on suurempi kuin SNES-ohjain, mutta pidin niitä aina hieman pieninä, se on enemmänkin kolmannen osapuolen ohjaimen kokoinen, mikä tarjoaa enemmän tilaa käsillesi. Minusta ABXY-painikkeet ovat hieman karkeat verrattuna esimerkiksi Miyoo Mini Plus+ -painikkeisiin, mutta se on pieni asia.

Anbernic RG353PS Tekniset tiedot

DISPLAY3,5-tuumainen IPS koko katselukulma, nollaetäisyys OCA fullfit, 640 * 480
CPURK3566 Quad-Core 64-bittinen Cortex-A55, päätaajuus jopa 1,8 GHz:iin asti
RAM1GB LPDDR4
VARASTOINTI16GB Micro SD-kortti – korttipaikka 1 Linux-käyttöjärjestelmää varten
Enintään 512 Gt Micro SD-kortti – korttipaikka 2 tallennustilaa varten (ei toimiteta).
VIESTINTÄ2.4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac,
Bluetooth 4.2
OSLinux
AKKU3 500 mAh Li-polymeeri.
Kestää jopa 6 tuntia käytöstä riippuen.
MITAT2,9 x 3,1 x 0,78 tuumaa (7,4 x 8,1 x 2,0 cm).
PAINO213g
Anbernic RG353PS Tekniset tiedot

Anbernic RG353PS OS Yleiskatsaus

Jatkamme Anbernic RG353PS -katsausta tarkastelemalla lyhyesti Linux-käyttöjärjestelmää ja sen ominaisuuksia. Se käyttää EmuELEC-tyylistä käyttöliittymää, joka on erittäin helppokäyttöinen ja reagoiva. BTW: Jos etsit tapaa lisätä pelejä micro-SD-kortille, tutustu DroiX Knowledge Base -tietokannan vaiheittaiseen oppaaseen.

Päävalikosta pääset START-painiketta painamalla lukuisiin asetuksiin, kuten WiFi-, peliraaputus- ja teema-asetuksiin.

Anbernic RG353PS käyttöjärjestelmän asetukset
Anbernic RG353PS käyttöjärjestelmän asetukset

Kun pelit ovat micro SD-kortilla, ne näkyvät omilla konsoleillaan, joita voi navigoida vasemmalla ja oikealla. Siirry peliluetteloon painamalla A-painiketta ja hyppää sivua ylös ja alas tai olkapääpainikkeilla. Paina sitten A-painiketta käynnistääksesi emulaattorin ja ladataksesi pelin.

Kun olet pelissä, voit painaa toimintopainiketta saadaksesi esiin RetroArch-valikon. Voit myös käynnistää Netplay-pelin yhteensopivilla järjestelmäytimillä. Tätä varten sinun on käytettävä samaa ROM-levyä ja emulaattoria. Täältä voit tallentaa ja ladata tallennustiloja, ottaa kuvakaappauksia, käynnistää pelin uudelleen tai lopettaa sen monien muiden vaihtoehtojen lisäksi.

Anbernic RG353PS HDMI-lähtö
Anbernic RG353PS HDMI-lähtö

RG353PS on mobiilipelikämmenlaite, mutta se tukee myös HDMI-ulostuloa Mini-HDMI-HDMI-kaapelilla. Se tuottaa 720P-tulosteen ja näyttää suhteellisen selkeältä jopa 4K-monitorilla. Syötön ja ruudulla näkyvän näytön välillä ei ole todellista viivettä, joten kaikki on hyvin.

Käyttöjärjestelmä ja valikot toimivat loistavasti. Pidämme siitä, että se näyttää vain ne järjestelmät, joihin olet asentanut pelejä, joten sinun ei tarvitse selata lukuisia tyhjiä järjestelmiä. Se on helppokäyttöinen, ja siinä on tarpeeksi kehittyneitä vaihtoehtoja pitämään tinkerersit tyytyväisinä.

Emulaattorin testaus

Seuraavaksi Anbernic RG353PS -katsauksessamme tarkastelemme joitakin emulaattoreita. RK3566-prosessorin suorituskyky on luultavasti jo kaikille tuttu. Mutta jos olet uusi tulokas, voit emuloida PS1- ja Dreamcast-aikakauden pelit ja bonuksena joitakin PSP-pelejä.

Useimmat ihmiset, joilla on esiladattu kortti, saavat noin tusinan verran järjestelmiä. Ne ovat suosituimpia, mutta jos vietät hieman aikaa itse tekemällä sellaisen, voit saada paljon enemmän. Ajattelin, että olisi hyvä tutustua muutamiin vähemmän tunnettuihin ja suosittuihin.

Intellivision – BeamRider

BeamRider Intellivision-emulaattorilla
BeamRider Intellivision-emulaattorilla

Intellivision oli ensimmäinen konsoli, jolla muistan pelanneeni noin 5-6-vuotiaana. Täällä on muutamia klassikoita, kuten BeamRider, Burger Time ja Dungeons & Dragons, vain muutamia mainitakseni.

Colecovision – Montezumersin kosto

Montezuma's Revenge Colecovision-emulaattorilla
Montezuma’s Revenge Colecovision-emulaattorilla

Colecovisionilla oli hienoja pelejä. Muistan pelanneeni monia niistä koulukaverini luona. Pelissä oli monia arcade-portteja, kuten Frogger ja Galaxians, mutta myös melkoinen määrä yksinoikeuspelejä.

Vectrex – Pole Position

Vectrex-kokemus ei ole läheskään yhtä hieno kuin oikeassa elämässä pelaaminen, mutta nämä alkuperäiset laitteet ovat nykyään melko kalliita, joten monet eivät valitettavasti saa tätä mahdollisuutta. Näillä kannettavilla on helppo pelata Vectrexiä, ja niillä on jälleen joitakin hyvin pelattavia pelejä, joita et normaalisti koskaan kokeilisi.

Amstrad CPC 464 – Rick Dangerous (Rick Dangerous)

Rick Dangerous Amstrad CPC -emulaattorilla
Rick Dangerous Amstrad CPC -emulaattorilla

Amstrad CPC 464 oli ensimmäinen kotitietokoneeni 80-luvulla. Se on myös parempi kuin C64 ja Speccy ja sanani on lopullinen 🙂 Pelien, joissa on joystick-tuki, pitäisi yleensä toimia heti ilman näppäimistön käyttöä. Tällä tietokoneella on upeita pelejä, ja sinun kannattaa ehdottomasti tutustua niihin.

Amstrad GX4000 – Pang

Myönnän, että Amstrad GX4000 oli surkea, mutta sillä oli pari hyvää peliä, kuten esimerkiksi Pang. Joissakin peleissä oli pari häiriötä, mutta se johtuu enemmän emulaatioyhteensopivuudesta kuin klassisesta pelikäyttöön tarkoitetusta kämmenlaitteistosta.

Spectrum – Päästä ja päästä päähän

Speccy on vähän kuin Amstrad-emulaattorit, sillä joystickiä tukevat pelit vaativat vähemmän vaivaa toimiakseen. Älä ole huolissasi värien ristiriitaisuudesta, alkuperäinen laitteisto teki niin ja siksi Amstrad CPC on parempi 🙂 Vakavasti puhuen, kuten Amstradilla, sillä on hienoja klassikoita, joita kannattaa kokeilla, jos et ole koskaan kokeillut.

3DO – Road Rash

3DO:lla on joitakin kunnollisia pelejä, mutta se jää usein huomiotta. Kokeilin pari peliä tällä, ja ne ovat ehdottomasti pelattavissa. Joissakin oli ääniongelmia, yleensä musiikissa, ja ne johtuivat todennäköisesti joidenkin ruutujen hyppimisestä.

Pico-8 – Galaxianit

Galaxian PICO-8-simulaattorilla
Galaxian PICO-8-simulaattorilla

Pico-8 ei ole retrokonsoli, vaan se on fantasiakonsoli, jota ei ole koskaan tehty. Se perustuu joihinkin standardoituihin teknisiin eritelmiin, ja pelit on tehty toimimaan näillä eritelmillä. Tälle järjestelmälle löytyy sekä uusintaversioita että satoja alkuperäisiä pelejä. Kannattaa ehdottomasti tutustua niihin.

Mega Drive – Decap Attack

Tämän kannettavan retropelikonsolin myötä siirrytään tutumpiin konsoleihin, alkaen Mega Drivesta. Kuten olettaa saattaa, kaikki pelit toimivat loistavasti, eikä sinulla pitäisi olla mitään ongelmia. Sama koskee Mega CD:tä ja 32X:ää.

SEGA Saturn – Galaktinen hyökkäys

Mega Driven sisarus Saturn toimii kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Peleissä saattaa esiintyä jonkin verran ruutupudotuksia, mutta nämä ovat yleensä samoja pudotuksia kuin alkuperäisessä laitteistossa. Kokeilin muutamia pelejä, kuten Daytonaa ja Galactic Attackia, ja ne kaikki toimivat hienosti.

Dreamcast – GigaWing 2

Gigawing 2 Dreamcast-emulaattorilla
Gigawing 2 Dreamcast-emulaattorilla

Ja SEGA:n viimeinen konsoli toimii kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Kokeilimme tavallisia epäiltyjä, kuten Sonic Adventure 2:ta, eikä suorituskyvyssä ollut ongelmia. Meillä oli yksi tai kaksi peliä, jotka eivät latautuneet, mutta tämä saattoi johtua pikemminkin levykuvasta tai emulaattorista kuin laitteistosta.

GBA – V-Rally 3

GBA-emulaation suorituskyvyssä ei pitäisi olla mitään ongelmia. Kokeilimme muutamia eri peligenrejä, eikä meillä ollut yhteensopivuus- tai suorituskykyongelmia. Kaikki toimi loistavasti, ja pelit näyttivät täsmälleen samalta tällä näytöllä.

PS1 – Crash Bandicoot Warped (Crash Bandicoot Warped)

Crash Bandicoot Warped PS1-emulaattorilla
Crash Bandicoot Warped PS1-emulaattorilla

PlayStation 1 toimii kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Suurimmalla osalla peleistä ei ole mitään ongelmia, yhdessä tai kahdessa saattaa olla yhteensopivuusongelmia tai suorituskykyä, jotka johtuvat pikemminkin emulaattorista kuin laitteistosta. Pelit toimivat suurella nopeudella ja näyttävät myös hyvältä tällä Abernic RG353PS -näytöllä.

PSP – Tekken 6

Tekken 6 PSP-emulaattorilla
Tekken 6 PSP-emulaattorilla

PSP-pelimme on tietenkin God Of War. Oletusasetuksilla saimme noin 22 ruutua sekunnissa, mutta pienellä säätämisellä saat jopa 30 FPS:ää, mikä on pelattavissa. Muut pelit, kuten Tekken 6, toimivat paremmin, joten menestys voi vaihdella.

Lopulliset ajatukset

Tiivistämme Anbernic RG353PS -arvostelumme käsikonsolia koskeviin ajatuksiimme. RG353PS vintage-pelikämmenlaite ei tee mitään uutta laitteiston tai ominaisuuksien suhteen, vaan kaikki on tehty ennenkin tavalla tai toisella. Mutta koska tarkastelemme sen oman tuotteen perusteella, RG353PS on kelpo kannettava.

Legend of the Mystical Ninja
Legend of the Mystical Ninja

Jos ostat sen muualta valmiiksi ladattuna, saat puolet tuotteesta. Jäät paitsi melko suuresta määrästä järjestelmiä, joista et muuten tietäisi, että ne ovat jo Anbernic RG353PS -klassikkopelikämmenlaitteessa. Rehellisesti sanottuna on olemassa kaikki aiemmin mainitut konsolit ja tietokoneet sekä Commodore 64, Amiga, eri Atari-järjestelmät, Channel-F, MSX, Odyssey 2, PC98 ja X6800 vain muutamia mainitakseni. Hyödynnä kämmenlaitteesi kaikki edut, äläkä luota huonoihin valmiiksi ladattuihin asetuksiin. Se on erittäin helppo tehdä itse, lataa rom-paketti ja kopioi se Micro SD -kortin kansioon. Älä unohda, että DroiXilla on askel askeleelta opas täällä.

Takaisin Anberic RG353PS tarkasteluun, pidämme kämmenmikron suunnittelusta, se on mukava sekoitus SNESiä ja GameBoyta, joka näyttää. Sitä on mukava käyttää, vaikka painikkeiden viimeistely on hieman karhea verrattuna Miyoo Mini Plus+ -laitteeseen, jota olen käyttänyt viime aikoina paljon. Jos saat esiladattua, järjestelmiä on kohtuullinen määrä, mutta käytä hieman aikaa tehdä se itse, niin saat kaksinkertaisen kokemuksen.

Choplifter
Choplifter

Meillä ei ole todellisia valituksia itse laitteesta. Siinä ei ole mitään vikaa suunnittelun, käytettävyyden tai suorituskyvyn kannalta. Se ei tuo mitään uutta kämmenmikrojen maailmaan, sillä jos sinulla on yksi, sinulla on ne kaikki. Jos olet vasta-alkaja käsikonsoleiden parissa, et voi mennä paljoa pieleen Anbernic RG353PS -vintagepelikämmenlaitteen kanssa.

Lisätietoja RG353PS:stä ja sen ostaminen onnistuu täältä. Käytä alennuskoodia RG353PS5OFF 5% pois. Huomaa, että koodi voi vanhentua kuukauden kuluttua, eikä sitä voi käyttää muiden koodien kanssa tai myymälän alennusmyyntien aikana. Jos tämä sopiikin tarpeisiisi, voit selata koko retro-pelikonsolivalikoimaamme täältä.

Tämä päättää Anbernic RG353PS -arvostelumme. Toivomme, että se on ollut sinulle hyödyllinen. Mitä mieltä olet käsikonsolista? Onko se sama speksejä eri muotoilu, vai arvokas lisä kokoelmaasi?

Email

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.