Tänään tarkastelemme joitakin emulaattoreita AYA NEO Pro-laitteella. Katamme useimmat emulaattorit uudemmille konsoleille, sillä se voi pelata kaikkia klassikoita ilman ongelmia.
AYA NEO Pro -emulaattorin testivideo
Emulaattorin testit
Pikainen huomautus etukäteen. Emme ole käyttäneet aikaa jokaisen emulaattorin virittämiseen saadaksemme pelikonsoliltasi muutaman ylimääräisen kuvan sekunnissa. Tämä on enemmänkin ”out of the box” -kokemus, jonka saat yksinkertaisesti käynnistämällä emulaattorin, asettamalla ohjaimet ja lataamalla pelin. Käytämme Aya Spacen oletus TDP-asetuksia ja mukautettua asetusta, joka on 28W (wattia).
Dolphin emulaattori
Aloitamme Dolphin-emulaattorilla ja Burnout 2:lla. Järjestelmä toimii hienosti, ja voit pelata monia pelejä 11 watin teholla. Joissakin tapauksissa tarvittiin 20W tasaiseen kuvanopeuteen, mutta kaiken kaikkiaan sinulla ei pitäisi olla mitään ongelmia.
Saturnus
Youtuben kommentoijan pyynnöstä kokeilemme SEGA Saturnia, joka toimii täysin hyvin 11 watilla, mutta halutessasi voisit luultavasti käyttää pienempääkin tehoa. Ajan tätä RetroArchin ja Kronosin kautta, ja jos emulaattori toimii, sinun pitäisi pärjätä Saturnilla.
PlayStation 1
Siirrytään sukupolvea eteenpäin PlayStation 1:een. Voit käyttää useimpia pelejä 11 watin teholla ja mahdollisesti jopa pienemmälläkin teholla. Voit myös lisätä renderöintitarkkuutta ja grafiikan laatua ja pitää sen 11 tai 15 watin teholla.
Dreamcast
SEGA Dreamcast toimii täydellisesti AYA NEO Prossa. Voit pelata pelejä 11 watin teholla ilman ongelmia kokeilemistani peleistä. Sinun pitäisi pystyä parantamaan laatua ja käyttämään 15 watin TDP:tä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kehysten putoamisesta.
DeSmuME-emulaattori
DeSmuME on seuraava, ja pelaamme Geometry Warsia. Kaikkien aiempien järjestelmien tapaan voit käyttää tätä 11-15 watin teholla, eikä ruutuja putoa pelaamisen aikana.
Xbox
Nyt siirrymme seuraavan sukupolven konsoleihin. Xbox-emulaattori CXBX-Reloaded on edelleen hyvin pitkälle kehitteillä, ja pelien yhteensopivuus voi muuttua päivitysten välillä. MASHEDilla näyttää olevan ongelmia tässä viimeisimmässä versiossa, sillä kuvanopeus on pudonnut 40:n puoliväliin jopa 28 watin teholla. Yleensä sen pitäisi toimia lähempänä täyttä nopeutta, mutta se on mitä on.
PlayStation 2
Seuraavaksi vuorossa on klassinen PlayStation 2 -peli, eikä ole parempaa tapaa aloittaa kuin Gran Turismo 3. Se toimii erinomaisesti AYA NEO 2021 Pro -laitteella 11 watin teholla, mutta 15 watin tehon pitäisi tehdä siitä täydellinen, sillä siellä täällä oli hyvin pieniä ruutupudotuksia. Ja 15 watin teholla voit tehdä muutamia grafiikkaparannuksia asetuksissa.
Outrun Coast 2 Coastissa se vaatii hieman enemmän mehua saadakseen tasaisen 60 kehyksen, 15 wattia antoi vaihtelevia kehyksiä ja 20 wattia on paljon, peli toimii nyt hyvin.
PlayStation Portable (PSP)
Seuraavaksi on vuorossa PSP ja kaikkien suosikkipeli, God of War 🙂 Ruudunpäivitysnopeus laski ajoittain 11 watin teholla. 15 wattia näyttää pitävän sen vakaana 60 kuvan sekuntinopeudella. Voisit halutessasi nostaa peliä 20:een ja tehdä joitakin grafiikkaparannuksia parempilaatuisen visuaalisen ilmeen aikaansaamiseksi.
Citra Emulaattori
Kämmenlaitteesta toiseen. Citra-emulaattori pelaa suosikkipelejäsi kahden ruudun näytöllä melko hyvin. Kokeilemme ensin Sonic Generations -peliä. Se ei toimi loistavasti 20 W:n teholla, ja sen nostaminen 28 W:iin ei juurikaan muuta tilannetta, sillä ruudunpäivitysnopeus on noin 40-50 W:n välillä.
Vähemmän vaativien pelien kokeileminen vaikuttaa kuitenkin huomattavasti. Cave Story+ toimii loistavasti 15 watin teholla, eikä sinulla pitäisi olla mitään ongelmia. Tämän konsolijärjestelmän kohdalla riippuu lähinnä siitä, mitä peliä pelaat, miten se toimii AYA NEO Pro -järjestelmässä.
PlayStation 3
Nyt PlayStation 3:n pariin. Se on toinen emulaattori, jota kehitetään aktiivisesti, ja sen suorituskyky ja yhteensopivuus voivat muuttua julkaisujen välillä. Skate 3 toimii itse asiassa melko hyvin ottaen huomioon. Sain 20-30 kuvaa sekunnissa pelikohtauksesta riippuen. TDP:n muuttaminen ei näyttänyt vaikuttavan merkittävästi suorituskykyyn tässä pelissä.
DuckTales Remastered -pelissä peli toimii moitteettomasti 60 ruudun sekuntinopeudella 11 watin teholla. Järjestelmän suorituskyky riippuu siis pelistä ja sen yhteensopivuudesta.
Xbox 360
Seuraavaksi on vuorossa Xbox 360 -emulaattori Xenia. Tämäkin on aktiivisessa kehitysvaiheessa, ja yhteensopivuus voi muuttua julkaisujen välillä. Ensin kokeilemme Sonic Transformedia 20W:llä ja saamme noin 20 ruutua sekunnissa. Jos TDP-arvoa nostetaan 28 wattiin, saadaan aikaan 25 kuvaa sekunnissa. Se on melko hyvä ottaen huomioon konsolin ja emulaattorin kehitysvaiheen. Peruspelejä varten sinun pitäisi saada enemmän pelattavaa.
RyuJinx-emulaattori
Lopuksi pelaamme muutaman pelin RyuJinx-emulaattorilla. Crusin’ Blast on melko uusi peli. 20 W:n TDP:llä saamme 20-45 kuvaa sekunnissa. Luulen, että varjostimien välimuistit luodaan edelleen lennossa, kun peliä pelataan ensimmäistä kertaa. Jos näin on, voit odottaa tulevien pelien olevan hieman sujuvampia. TDP:n nostaminen 28W:iin parantaa kuvanopeutta 50:n alueelle.
Sonic Mania pelaa hyvin 20W:n teholla hyvin pienin notkahduksin silloin tällöin. 28W:n teholla se pelaa erittäin hyvin, eikä sinulla pitäisi olla mitään ongelmia.
Lopuksi katsomme vielä Wonder Boy The Dragons Trap -elokuvan. Pelaan tätä 11 watin teholla, ja joitakin pieniä ruutupudotuksia esiintyy. Voit nostaa TDP:n 15:een, ja se toimii hienosti.
RyuJinx-emulaattorin, kuten monien muidenkin aktiivisessa kehityksessä olevien emulaattoreiden kohdalla se riippuu siitä, mitä peliä pelaat ja miten hyvin se toimii.
Emulaattoritestin yhteenveto
Kaiken kaikkiaan Aya Neo Pro on mielestäni erittäin hyvä emulointilaite. Sillä voi pelata monia järjestelmiä uusimpiin järjestelmiin asti, mukaan lukien joitakin pelejä nykyisen sukupolven kannettavilla tietokoneilla. Olen enemmän retropelikonsolien kuin nykyaikaisten konsolien ystävä, joten AYA NEO Pro on enemmän kuin kykenevä pelaamaan kaikkea PlayStationin ja Dreamcastin aikakauteen asti.
Nykyaikaisemmissa järjestelmissä voit varmasti viettää jonkin verran aikaa virittämällä konsolin emulaattoreita esimerkiksi sisäisen resoluution, ruudun hyppäämisen ja niin edelleen osalta ja puristaa emulaattoreista halutessasi muutaman FPS:n lisää.
Tämä päättää katsauksemme joukosta emulaattoreita AYA NEO Pro:lla, toivomme, että se oli mielenkiintoinen. Voit lukea lisää ja ostaa AYA NEO Pron täältä, se on saatavilla Cyber Black, Light Moon ja Retro Power -väreissä.