beCreatus DP1310 arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Features
Yhteenveto
Jos haluat hyödyntää kolmen näytön kokoonpanoa ja useita laitteita, beCreatus DP1310 on erinomainen valinta hybriditelakaksi.
Overall
4.7User Review
( votes)Pros
- Vaivaton käyttöönotto ja asennus
- Jopa kolmen näytön tuki
- Jopa 8K 60Hz/4K 120Hz -resoluutiot asetuksista riippuen
- Helppo vaihtaminen kahden tulolähteen välillä
- Oheislaitteiden kytkeminen helposti
- Ensiluokkaisen näköinen ja tuntuinen tuote
Cons
- Se voi vaatia hieman kaapelinhallintaa, jotta työpöytäsi pysyy siistinä.
- Ei SD-kortinlukijaa
beCreatus DP1310 on kahden tulon telakointiasema, joka tukee jopa kolmen näytön tulostusta ja jonka välillä on helppo vaihtaa. Yhdessä viiden USB-portin kanssa DP1310 tarjoaa runsaasti liitettävyyttä, mutta onko se 299 dollarin hintansa arvoinen?
Vastuuvapauslauseke: BenQ toimitti beCreatus DP1310 -telakointiaseman meille maksutta arvostelua varten. Meille ei maksettu mitään palkkiota tämän arvostelun kirjoittamisesta. Kaikki tässä arvostelussa esitetyt mielipiteet ovat omia, eikä yritys ole kehottanut meitä käyttämään niitä.
BenQ beCreatus DP1310 Yleisvideo
beCreatus DP1310:n purkaminen laatikosta
Pakkauksen sisällä on ensin pikaopas, jossa näytetään asennuksen vaiheet.
Sitten meillä on itse beCreatus DP1310 -hybriditelakka. Käsittelemme tätä yksityiskohtaisemmin lähiaikoina.
Mukana on ilmainen laajennettu takuukortti ja tiedot.
Pakkauksen alla on virtapiippu ja kaapeli, jossa on maasi pistoke.
Seuraavaksi on HDMI 2.1 8K -sertifioitu kaapeli.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on USB-C 3.2 -kaapeli, joka on 4K-yhteensopiva.
beCreatus DP1310 Yleiskatsaus
beCreatus DP1310 -telakointiaseman mitat ovat noin 156 x 103 x 40 mm, ja se painaa 550 g. Kotelo on alumiiniseosta ja tarjoaa erinomaisen passiivisen jäähdytyksen.
Telakkaa voidaan käyttää joko pysty- tai vaakasuorassa, ja sen pohjassa ja toisella sivulla on liukumattomat tyynyt, jotka estävät työpinnan naarmuuntumisen.
Hybriditelakan etupuolella vasemmalta oikealle on kaksi USB A -porttia, jotka tukevat jopa 7,5 W:n latausta ja jopa 10 Gbps:n tiedonsiirtonopeutta. Näiden vieressä on USB-C-portti, joka tarjoaa jopa 36 W latauksen ja 10 Gbps:n siirtonopeuden. Portit sopivat erinomaisesti lisälaitteiden, kuten matkapuhelimen lataamiseen, sekä nopeiden tallennusvälineiden, kuten kannettavan NVMe-aseman, liittämiseen.
Laitteessa on 3,5 mm:n ääniliitäntä, johon voit liittää kuulokkeet. Se on erittäin hyödyllinen, koska sen laitteen ääni, joka on käytössä, tulee läpi. Äänilähtöjä ei tarvitse vaihtaa.
Saatat ihmetellä, mikä se iso vihreä painike on? Tämä toimii sekä virtapainikkeena että virtanäppäimenä, kun pidät sitä painettuna kolmen sekunnin ajan, jolloin laite kytkeytyy pois päältä ja päälle. Ja yhdellä painalluksella se vaihtaa kahden HDMI-tulolähteen välillä.
Takapuolella vasemmalta oikealle on vielä kolme USB-A-porttia, joista kaksi on 480 Mbps ja kolmas 10 Gbps. Laitteessa on erittäin hyödyllinen Gigabit-ethernet-portti, joka on täydellinen, jos käytät kannettavaa tietokonetta, jossa ei ole sellaista.
Seuraavaksi meillä on videoportit. Aloitamme HDMI 2.0:lla ja DisplayPort 1.2:lla videolähtöä varten. Sen jälkeen on HDMI 2.1 -tulo ja HDMI 2.1 -lähtö.
Sitten meillä on USB-C-portti, jonka voit liittää kannettavaan tietokoneeseen tai vastaavaan laitteeseen. Se tukee myös 100W PD-latausta, joten se pitää laitteesi täysin virrallisena.
Hinta | $299 |
Yhdistä isäntään | USB-C IN x 1, HDMI 2.1 IN x 1 |
Näyttöjen kokonaistulos | 3 |
Videolähdön enimmäistarkkuus ja virkistystaajuus | 4K 60Hz (USB-C IN), 8K 60Hz (HDMI 2.1 IN) |
Suurin USB-siirtonopeus | 10 Gbps |
Suurin teho USB-laitteiden lataamiseen | USB-C PD 36W (padille, matkapuhelimelle) |
Verkostoituminen | Gigabitin ethernet RJ-45 (10/100/1000M) |
Audio | 3,5 mm:n ääniliitäntä (IN/OUT) |
Lämmön haihdutusratkaisu | Alumiiniseos |
OS-yhteensopivuus | Windows, macOS (Intel/M1/M2), Ubuntu, Android, ChromeOS |
BeCreatus DP1310 -laitteen asentaminen ja käyttöönotto
Ensimmäinen ja tärkein vaihe asennuksessa on DisplayLink-ajurien asentaminen laitteellesi (laitteillesi). Näin voit käyttää jopa kolmea näyttöä laitteesi kanssa. Voit ladata ne täältä. Yhteensopivat käyttöjärjestelmät ovat Windows, macOS, Ubuntu, Android ja ChromeOS.
Voit sitten liittää päälaitteesi. Jos laitteesi, kuten tietokone tai kannettava tietokone, tukee videokuvaa ja dataa USB-C:n kautta, liitä se takaosassa olevaan USB-C In -porttiin. Muussa tapauksessa voit käyttää HDMI 2.1 -porttia, mutta menetät kahden HDMI-tulon toiminnon.
Voit sitten liittää toisen laitteen. Yleensä kyseessä on esimerkiksi pelikonsoli, kuten Xbox, PlayStation 5 tai jopa yhteensopiva pelikämmenlaite. Tämä menee HDMI 2.1 -porttiin, joka tukee jopa 8K 60Hz / 4K 120Hz.
Voit liittää ethernetin ja USB-lisälaitteita, kuten hiiren ja näppäimistön, jopa vaativampia nopeatempoisia asemia jne.
Kytke virta ja olet valmis. Pidä vihreää painiketta painettuna kolmen sekunnin ajan, ja kolmen näytön kokoonpano herää henkiin!
BeCreatus DP1310:n käyttö
Olen käyttänyt beCreatus DP1310:tä sekä kotona että töissä tämän tuotteen arvostelua varten, jotta voin kokea sen kaikki käyttömahdollisuudet.
Päivittäiseen työhöni kuuluu tuotteiden tarkistaminen ja testaaminen, mikä voi tarkoittaa, että käytän monia eri laitteita jopa muutaman tunnin aikana. Työpöydälläni on kolme näyttöä, joista kaksi on tarkoitettu työskentelyyn ja kolmas muiden laitteiden kanssa käytettäväksi. Olen jo jonkin aikaa halunnut käyttää kolmatta näyttöä ylimääräisenä työmonitorina, mutta tietokoneessani oli vain kaksi videolähtöä.
beCreatus DP1310:n avulla voin yksinkertaisesti liittää USB-C-kaapelin tietokoneesta telakointiasemaan ja käyttää kahden HDMI- ja yhden DisplayPort-liitännän yhdistelmää näyttöihini. Kaikkien kolmen näytön Windows-pöydät näkyvät yhtä helposti.
Kokeilin toista HDMI-tuloa useilla eri laitteilla, kannettavista tietokoneista GPD WIN Minin kaltaisiin kannettaviin peli-PC:iin ja jopa Android-pohjaisiin retropelikämmenlaitteisiin, kuten upouuteen AYN Odin 2:een. Vihreää painiketta painamalla kolmas monitori vaihtoi vaivattomasti toiseen HDMI-lähteeseen ja näytti sen kolmannessa monitorissa. Se toimii juuri niin kuin haluaisit sen toimivan.
Kotona asetelmani on hieman erilainen. Minulla on kaksi päämonitoria ja kannettava monitori, jota käytän satunnaisesti. Muutamassa hetkessä kaikki kolme näyttöä näyttivät työpöytäni ja Xbox-pelikonsolini toisessa portissa. Pelitelakkana se toimii loistavasti, yksi napin painallus ja Xboxini näytti virheettömästi 4K 120Hz:n taajuudella.
Olen vain Windows-käyttäjä, joten pyysin työkaveriani kokeilemaan telakkaa Macbook M1/M2 -yhteensopivuuden varmistamiseksi. Asennettuaan ajurit hän oli hämmästynyt helppokäyttöisestä kolmen näytön näytöstä ja siitä, kuinka helppoa sen käyttöönotto ja käyttö oli. Kokeilin myös Chromebookia, jota yleensä käytän kotona sohvalla istuessani. Tätä varten minun ei tarvinnut asentaa mitään ajureita, koska ChromeOS tukee sitä rakennuksesta R51 (2016) tai uudemmasta lähtien.
Telakointiasemaan on liitetty NVMe-asema, joka testeissäni saavutti erinomaisen 600+ Mbps tiedonsiirron, joka on suunnilleen sama kuin SSD-levyn tukema. Tiedonsiirron suorituskyvyssä ei siis näytä olevan ongelmia. Minulla on myös verkkokamera, hiiri, näppäimistö ja 3,5 mm:n kuulokkeet kytkettynä, koska tietokoneeni on hieman kauempana kuin telakka. Nopea USB-C-portti on ehkä telakointiaseman toiseksi suurin ominaisuus. Aikaisemmin minun piti nousta tuolilta ja kumartua, kun halusin liittää oheislaitteen tietokoneeseen, mutta nyt se on käden ulottuvilla.
Yksi ominaisuus, joka hybriditelakasta puuttuu, on SD-kortinlukija. Etupaneelissa (tai jopa sivussa) on riittävästi tilaa sekä SD- että micro-SD-kortinlukijalle. Koska siirrän säännöllisesti tietoja SD-kortteihin ja SD-korteilta muiden laitteiden kanssa käytettäväksi, tämä olisi todella ollut tämän telakointiaseman kuorrutus kakun päälle.
Olen käyttänyt hybriditelakkaa nyt viikon ajan, eikä minulla ole ollut suurempia ongelmia. Kerran näytöt sammuivat ja syttyivät hetkeksi muutamaksi sekunniksi, mutta en ole varma, johtuiko tämä telakointiasemasta vai tietokoneesta. Jätin DP1310:n päälle yöksi, palasin seuraavana päivänä ja pintalämpötila oli hieman lämmin. Se ei todellakaan ole mitään huolestuttavaa, ja alumiiniseoskotelo hoiti tehtävänsä täydellisesti.
Lopulliset ajatukset
beCreatus DP1310 HDMI 2.1 -telakka on ehdottomasti muuttanut työtilani ja sen käyttötapani. Voin nyt käyttää kolmea näyttöäni Windowsin ja minkä tahansa kytkemäni lisälaitteen kanssa. Tulolähteiden vaihtaminen näytön takaosasta ei ole enää hankalaa. Jopa HDMI-kaapelit, jos vaihdat mikro-, mini- ja täysikokoisen HDMI:n välillä, ovat käden ulottuvilla. Paina vain painiketta, ja se vaihtaa välittömästi. Minulle tämä säästää uskomattoman paljon aikaa, koska teen näin usein päivän aikana.
Kun kaikki kaapelit menevät yhdelle alueelle työpöydälläsi telakkaan. Se voi tarkoittaa, että pöydällä on useita kaapeleita, ja se voi tehdä työpöydästäsi ruman näköisen. Minun on ehdottomasti tehtävä kaapeleiden hallintaa, jotta se näyttäisi paremmalta. Tämä on yksi telakointiasemien huonoista puolista, ellet käytä langattomia oheislaitteita.
299 dollarin hintainen beCreatus DP1310 sijoittuu korkeampien telakointiasemien joukkoon. Vaikka on mahdollista käyttää 50 dollaria maksavaa tavallista telakointiasemaa ja HDMI-kytkintä, kyse on vain mukavuudesta. Tarjoaako halvempi ratkaisu jopa 8K 60Hz videolähdön, onko siinä jopa 100W PD-lataus, onko siinä hyvä määrä USB-A ja USB-C oheislaitteita varten? Toimiiko se yksinkertaisesti suoraan laatikosta ilman minkäänlaista vaivaa?
BeCreatus DP1310:n hyvät puolet ovat ehdottomasti suuremmat kuin huonot puolet, ja tästä syystä se on pysyvästi työpöydälläni. Lisätietoja beCreatus DP1310 -hybriditelakasta saat BenQ:n verkkosivuilta täältä.