Hei! Tervetuloa blogikirjoitukseemme parhaista (tällä hetkellä saatavilla olevista) emulaattoreista GPD WIN 3:lle! Voit käyttää tätä opasta myös GPD WIN MAX 2021:lle ja mille tahansa pelikannettavalle tai pelikäyttöön tarkoitetulle kannettavalle tietokoneelle!
Yksi pelikäyttöön tarkoitettujen kannettavien tietokoneiden yleisimmistä käyttötarkoituksista on nykyään emulointi! Jos olet ostanut GPD Win 3:n, GPD Win Maxin tai vastaavan kannettavan pelitietokoneen hiljattain, ihmettelet varmasti, mitkä ovat parhaita siihen sopivia tietokoneita. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle joitakin parhaita emulaattoreita GPD WIN 3:lle useille alustoille.
Kaikki nämä emulaattorit ovat ilmaisia, saatavilla PC:lle, ja ne tarjoavat lukuisia etuja verrattuna alkuperäisten pelien pelaamiseen. Tämä sisältää muun muassa suurempia resoluutioita ja tallennustiloja. Sinun tarvitsee vain kopioida omat pelisi, ja olet valmis!
Vastuuvapauslauseke: Vaikka me DroiX:ssä kunnioitamme emuloinnin tuomia etuja ja olemme vahvoja pelien säilyttämisen puolestapuhujia, emme hyväksy ROM- ja BIOS-tiedostojen tai muun tekijänoikeudellisesti suojatun materiaalin laitonta jakelua. Käytä aina vain oman pelikokoelmasi tiedostoja!
Paras PSP-emulaattori – PPSSPP
Kuten monet muutkin tällä listalla olevat emulaattorit, PPSSPP on periaatteessa ehdoton Playstation Portable -emulaattori.
PPSSPP on ominaisuuksiltaan monipuolinen ja erittäin toimiva emulaattori. Saatavilla on monia parannuksia, kuten:
- Graafiset parannukset. Mukaan lukien, mutta ei rajoittuen tekstuurien skaalaus, renderöintitarkkuudet ja paljon muuta.
- Tuki sekä omille ohjaimille että näytön kosketusohjaimille
- Mahdollisuus siirtää tallennuksia oikealta PSP:ltä ja jatkaa siitä, mihin jäit.
- Tyylikäs, intuitiivinen käyttöliittymä, jonka avulla pelien määrittäminen ja hallinta on erittäin helppoa.
- Portit useille alustoille, mukaan lukien Android, Linux ja jopa macOS.
PPSSPP tarjoaa ”kultaisen” painoksen, joka on puhtaasti kosmeettinen ja käytännössä lahjoitus ensisijaiselle kehittäjälle. Saat kuitenkin hienon kultaisen kuvakkeen!
Vahva optimointi ja yleinen intuitiivinen suunnittelu tekee PPSSPP:stä helposti yhden parhaista emulaattoreista GPD Win 3:lle sekä monille muille pelikäyttöön tarkoitetuille kannettaville tietokoneille.
Paras Gamecube- ja Wii-emulaattori – Dolphin
Dolphin on suosittu nimi emulointikentällä, koska se tarjoaa pelottavan laadukkaan emulointikokemuksen ja on yksi harvoista emulaattoreista, jotka tukevat natiivisti kahta eri alustaa samaan aikaan.
Koska Gamecube ja Wii olivat hyvin samankaltaisia, molempien emulointi oli eräänlainen ”osa ja osa”, ja koodit olivat hyvin mukautettavissa molempien pelien välillä.
Valtaosa emulaattoreista tarjoaa tavanomaisen parannetun resoluution, suorituskyvyn ja tilojen tallennuskyvyn lisäksi Dolphin on myös natiivisti yhteensopiva oikeiden Wii-kaukosäätimien ja oikeiden Gamecube-ohjainten kanssa.
Dolphin on hyvin optimoitu emulaattori, ja sitä voidaan käyttää mukavasti useimmissa keskitason tietokoneissa, myös monissa minitietokoneissa. Korkeammat resoluutiot, laitteistohakkerit ja muut ovat toteutettavissa tehokkaammilla pelitietokoneilla.
Paras PS3-emulaattori – RPCS3
RPCS3 on Playstation 3 (PS3) -emulaattori, joka on kehittynyt huimasti lyhyessä ajassa. Se on näin ollen paras (ja lähes ainoa) Windowsille saatavilla oleva PS3-emulaattori.
PS3:n Cell-prosessorin monimutkaisuuden vuoksi PS3-emulointi on aina ollut tunnetusti vaikeaa. Monet pelit ovat pelattavissa teknisessä mielessä, mutta todellinen suorituskyky ja vakaus vaihtelevat suuresti pelistä toiseen.
Näppäimistö, hiiri ja DualShock 3/4 -ohjaimet ovat tuettuja. Laajempi syöttölaite- ja oheislaiteyhteensopivuus on etenemässä pidemmälle etenemissuunnitelmassa.
RPCS3 on avoimen lähdekoodin ja vapaasti ladattavissa. Kehitystiimi hyväksyy kuitenkin lahjoituksia.
Paras XBOX 360 -emulaattori – Xenia
Xenia on kokeellinen Xbox 360 -emulaattori, joka oli PS3:n tavoin ”proof-of-concept” pitkään ennen kuin siitä tuli käyttökelpoinen.
Xenia vaatii toimiakseen hieman normaalia vahvemman tietokoneen. Monet pelit eivät myöskään välttämättä ole vakaita tai toimi hyvin, joten kehittäjät ylläpitävät yhteensopivuusluetteloa. Näin saat käsityksen siitä, mikä toimii ja mikä ei, ennen kuin sitoudut täysin.
Paras Wii U -emulaattori – CEMU
CEMU on Nintendo Wii -emulaattori, jonka kehittäminen aloitettiin elokuussa 2015.
Koska Wii U tuli markkinoille vasta vuoden 2012 lopulla, CEMU on maailman ensimmäinen ”elinkelpoinen” kahdeksannen sukupolven emulaattori.
CEMU on ainutlaatuinen suljetun lähdekoodin emulaattori. Tämä tarkoittaa, että laajempi yhteisö ei voi osallistua emulaattorin kehittämiseen keskustelematta ensin tiimin kanssa.
CEMU-tiimi ylläpitää myös Patreon-järjestöä, jonka kautta voit saada versiot viikkoa ennen niiden julkaisua. Henkilökohtaisesti tämä jättää happaman maun suuhun, mutta asialle ei voi tehdä paljoakaan.
On olemassa muitakin avoimen lähdekoodin Wii U -emulaattoreita, kuten Decaf, mutta niiden käyttöönotto vaatii enemmän teknistä osaamista, eivätkä ne yksinkertaisesti toimi yhtä hyvin useimmissa peleissä.
Paras Switch-emulaattori – Yuzu
Nintendo Switch -emulointi alkoi ennätysvauhtia, ja Yuzun ensimmäinen julkinen julkaisu oli tammikuussa 2018. Tämä on vain noin 1 vuosi ja 2 kuukautta Switchin markkinoille tulon jälkeen.
Koska Yuzu on vielä suhteellisen kehittymätön emulaattori, se ei sisällä monia ylimääräisiä ominaisuuksia. Siinä on erityisesti kyky simuloida telakoituja ja telakoimattomia tiloja resoluution osalta, jolloin voit räätälöidä kokemuksesi laitteistollesi sopivammaksi.
Yuzun esitys on kuitenkin kypsymättömyydestään huolimatta yllättävän hyvä. Se on helposti yksi parhaista emulaattoreista GPD WIN 3:lle, GPD WIN MAX 2021:lle ja muille mini-PC:ille.
Paras 3DS-emulaattori – Citra
Citra on Nintendo 3DS -emulaattori Yuzun – suositun Switch-emulaattorin takana olevalta kehitystiimiltä, joka oli pahamaineinen nopeasta kehityksestä.
Citrassa on runsaasti ”vakio-ominaisuuksia”, joita löytyy useimmista emulaattoreista, kuten natiivituki ohjaimille ja muuttuvat renderöintivaihtoehdot.
Mielenkiintoista on, että Citra tukee myös simuloitua langatonta paikallispelaamista, jolloin voit käyttää paikallisia moninpelitoimintoja internetin kautta.
Paras Retro Game Emulaattori GPD WIN 3/MAX – Retroarch – Retroarch
RetroArch eroaa hieman muista tämän listan tuotteista. Sen sijaan, että sitä käytettäisiin tietyn konsolin emulointiin. RetroArch on ”front-end” lukemattomille emulaattoreille. Yhtenäisen käyttöliittymän tarjoaminen, jonka kautta käyttäjät voivat pelata eri alustoilla.
RetroArchin avulla voit hallita ja vaihtaa useiden emulaattorien välillä. Tämä ei koske ainoastaan suosittuja konsoleita, kuten Playstation 1:tä ja Nintendo DS:ää. Mukana on kuitenkin myös hämäriä tai ”muinaisia” alustoja, kuten Sega Naomi ja Commodore 64.
Olemme myös laatineet kätevän oppaan, jonka avulla voit asentaa RetroArchin GPD Win 3:een.
Mitä ovat emulaattorit?
Emulaattorit ovat menetelmä, jossa käytetään ohjelmistoja fyysisen laitteiston toimintojen jäljentämiseen niin sanotun ”reverse engineering” -prosessin avulla. Toisin sanoen se käyttää tietokonettasi simuloimaan konsolia, jotta voit pelata konsolin pelejä.
Tämä tarkoittaa, että sinun ei enää tarvitse pelätä, että konsolit hajoavat, sillä voit toistaa suurimman osan toiminnoista PC:llä.
Emuloinnin edut
Emuloinnilla on useita etuja verrattuna pelien ajamiseen niiden alkuperäisellä laitteistolla.
Koska pöytätietokoneet ovat usein paljon tehokkaampia kuin konsolit, pelejä on usein mahdollista pelata suuremmilla resoluutioilla kuin mihin ne on alun perin tarkoitettu.
Monissa emulaattoreissa on myös tallennustiloja, joten voit tallentaa edistymisesi ”sillä hetkellä”, etkä vain siinä vaiheessa, kun peli käskee sinua tallentamaan.
Jotkin emulaattorit voivat jopa simuloida paikallista moninpeliä internetin kautta, mikä mahdollistaa ”verkkopelaamisen” monissa peleissä, jotka eivät koskaan virallisesti tukeneet sitä!
Emuloinnin varjopuolet
Emulointi ei kuitenkaan ole pelkkää auringonpaistetta ja sateenkaarta. Siihen liittyy muutamia varoituksia, jotka on syytä ottaa huomioon.
Ensinnäkin emulointi on usein virheellisempää kuin natiivilaitteisto. Vaikka jatkuva kehitys auttaa korjaamaan useimmat virheet ja tarjoamaan vakaan kokemuksen, puutteita ja häiriöitä ei voi välttää.
Toiseksi, jos haluat todella hyötyä emuloinnista, tarvitset usein tehokkaan tietokoneen. Tämä johtuu siitä, että tietokoneen on tehtävä ylimääräistä työtä ”tulkitakseen” natiivilaitteiston prosesseja ja toimintoja.
Tämän vuoksi tarvitset kohtuullisen tehokkaan PC:n, jotta voit käyttää uudempia alustoja (esim. NES-emulointi on paljon helpompaa kuin Dreamcast-emulointi).