Jos sinulla on Retroflag GPi Kotelo ja mietit, jos äskettäin julkaistu Raspberry Pi Zero 2 W toimii siinä? Sitten ei tarvitse enää ihmetellä, sillä saimme juuri Zero 2:n testattavaksi ja kerromme siitä sinulle.
Retroflag GPi Kotelo Raspberry Pi Zero 2 Video
GPi-kotelon testaus Raspberry Pi Zero 2 W:n kanssa
Raspberry Pi Zero 2 W on muodoltaan ja ulkoasultaan samanlainen kuin ensimmäinen Raspberry Pi. Sen pitäisi mahtua patruunaan ongelmitta. SoC on itse asiassa sama, jota käytetään Raspberry Pi 3:ssa, joten teoriassa kaikki sen kanssa yhteensopivat ohjelmistot pitäisi toimia Zero 2:ssa.
Testasimme tätä RetroPi-kuvalla Pi 3:lle, ja se toimii hyvin, jos se on kytketty televisioon tai monitoriin. Mutta valitettavasti se ei käynnisty GPi:n tapauksessa, koska se vaatii muutaman skriptin asentamista ja muita muutoksia saadakseen sen toimimaan.
Recalbox Pi Zero 2:lle
Onneksi Recalboxin kaverit olivat mukana, ja he ovat jo julkaisseet uuden version retropeliasennuksestaan. Se on yhteensopiva Zero 2:n lisäksi myös GPi-kotelon kanssa. Kyseessä on beta-versio, joten varoitetaan, ettei kaikki toimi vielä täydellisesti.
Voit ladata kuvatiedoston heidän verkkosivustoltaan, joka on osoitteessa https://recalbox.com/. Kirjoita kuvatiedosto micro SD-kortille Etcherin kaltaisella ohjelmalla, ja olet valmis!
Kun se kytketään päälle, kestää muutaman sekunnin ennen kuin se näyttää mitään, joten älä sammuta sitä. Muutaman hetken kuluttua sen pitäisi näyttää lyhyt satunnainen käynnistysanimaatio ja sen jälkeen päävalikko.
Recalbox-kuva sisältää joitakin esiasennettuja pelejä useille järjestelmille. Sinun on lisättävä omat pelisi Micro SD -kortille. Siellä on osio nimeltä SHARE, jossa kaikki pelit sijaitsevat järjestelmiensä kansioissa.
Raspberry Pi Zero 2 W Emulaattorin suorituskyky
Olemme kopioineet muutaman pelin tarkistettavaksi ja keskustelemme samalla hieman Zero 2:n suorituskyvystä. Zero 2 toimii jopa viisi kertaa alkuperäistä nopeammin. Voimme odottaa parempaa suorituskykyä muutamissa järjestelmissä, jotka eivät olleet tarpeeksi nopeita alkuperäisessä versiossa. Suurin osa 8- ja 16-bittisistä järjestelmistä toimii nyt erinomaisesti.
GBA-emulointi näyttää toimivan hienosti, kokeilin muutamia satunnaisia pelejä ja ne kaikki toimivat ilman hidastumista. Pelit näyttävät myös upeilta GPi:llä.
Dreamcastissa on joitakin ongelmia ohjaimen kokoonpanon kanssa. Voit luultavasti määritellä ohjaimet uudelleen jossain, mutta halusimme, että tämä on lyhyt artikkeli. Kun olen kokeillut muutamaa peliä, näen, että ne toimivat, mutta eivät toimi täydellä nopeudella. Pelistä riippuen voit ehkä ylikellottaa Zero 2:n, jotta saat tasaiset ruudunpäivitysnopeudet.
N64 on nyt paljon pelattavampi, mutta se riippuu paljon siitä, mikä peli on kyseessä. Peruspelit toimivat hyvin, kun taas esimerkiksi nopeatempoisissa peleissä on jonkin verran hidastumista. Ylikellotus saattaa auttaa hieman, mutta älä odota, että monet pelit olisivat täydellisiä. Jopa Pi 4:llä on vaikeuksia joidenkin niistä kanssa.
Kokeilin muutamia PlayStation-pelejä, ja ne toimivat paljon paremmin kuin ensimmäisellä Zerolla. Sinulla voi olla ongelmia peleissä, jotka vaativat kaikki liipaisu- ja olkapääpainikkeet, koska GPI-kotelossa ei ole tarpeeksi painikkeita. Kaiken kaikkiaan PlayStation-emulointi toimii nyt paljon paremmin.
Yhteenveto
Kannattaako Zero 2:een siis päivittää, jos sinulla on GPi-kotelo? Se riippuu siitä, mitä järjestelmiä pelaat. Jos kyse on 8- ja 16-bittisistä järjestelmistä, suurin osa järjestelmistä toimi jo loistavasti Zerolla. Päivittäminen tässä tapauksessa tarkoittaa, että pelit pitäisi saada sujuvammiksi joissakin järjestelmissä, jotka eivät olleet täydellä nopeudella.
Jos haluat laajentua GBA- ja PlayStation-peleihin sekä joihinkin N64- ja Dreamcast-peleihin, suosittelemme ehdottomasti Zero 2:n päivittämistä. GBA:n ja PlayStationin ansiosta voit pelata paljon enemmän nykyaikaisia pelejä, jos se on sinun juttusi.
Emme ole testanneet esimerkiksi akun kestoa, mutta Zero 2 kuluttaa enemmän virtaa. Tämä on syytä pitää mielessä, kun käytät akkuja virtalähteen sijaan.
Se käärii tämän lyhyen videon Retroflag GPi kotelo ja Raspberry Pi Zero 2 W, toivomme, että olet löytänyt sen hyödylliseksi. Lisätietoja ja Retroflag GPi -kotelon voi ostaa täältä.