ONEXPLAYER ONEXGPU Recenzie
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Rezumat
ONEXPLAYER ONEXGPU este o opțiune eGPU versatilă și puternică, care se remarcă prin expansiunea internă SSD, opțiuni robuste de conectivitate, iluminare RGB personalizabilă și performanțe excelente OcuLink.
În general
4.8Recenzie utilizator
( votes)Avantaje
- Performanță excelentă OcuLink
- Extindere stocare internă SSD
- Opțiuni de conectivitate
- Caracteristici ale sursei de alimentare 300W
- Iluminare RGB
Contra
- Sursa de alimentare este mare și are peste 700 de grame.
- Performanță ușor mai lentă pe USB decât GPD G1
Am comparat ONEXPLAYER ONEXGPU cu stația de andocare GPD G1 și am efectuat peste 200 de benchmark-uri pentru performanța OcuLink și USB. Consultați recenzia noastră ONEXPLAYER ONEXGPU pentru a vedea cine iese învingător!
ONEXPLAYER ONEXGPU recenzie video
Unboxing ONEXPLAYER ONEXGPU
Începem recenzia ONEXGPU cu un scurt unboxing. Mai întâi din cutie avem un ghid de utilizare. Acesta este în limbile engleză și chineză. Apoi este ONEXPLAYER ONEXGPU în sine, îl vom arăta mai în detaliu într-un moment.
Dedesubt este o sursă de alimentare enormă de 300W. Vom include adaptorul de priză corect pentru țara dvs. Și ultimul, dar nu cel din urmă, este un cablu USB 4. Vă rugăm să rețineți că un cablu OcuLink nu este inclus.
ONEXPLAYER ONEXGPU
În continuare, în analiza ONEXGPU, analizăm mai îndeaproape stația de andocare eGPU în sine. ONEXPLAYER ONEXGPU măsoară aproximativ 19,6 x 12,0 x 3,2 cm (7,7 in x 4,7 x 1,2 in) și cântărește 863 g.
Pe partea dreaptă se află butonul de alimentare, butonul turbo și butonul de iluminare RGB. Există două porturi USB 3 pentru a finaliza aspectul lateral.
Apăsând butonul RGB se trece la următorul model din secvența de iluminare atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă.
Pe spate se află un port ethernet gigabit urmat de două DisplayPorts și HDMI pentru suport până la patru monitoare. Există porturi OcuLink și USB 4 pentru date și portul de alimentare.
Partea inferioară are un capac detașabil unde puteți instala un stick NVMe pentru a vă extinde spațiul de stocare. Este foarte ușor de făcut, pur și simplu scoateți șurubul, potriviți cheia și introduceți-l la un unghi ușor, împingeți în jos, potriviți șurubul, închideți capacul și sunteți gata de plecare.
O scurtă mențiune pentru sursa de alimentare, este o bestie absolută. Cântărește 725 g, dar furnizează 300 W de energie pentru utilizarea cu docul, precum și pentru încărcarea dispozitivelor cu o putere de până la 100 W. Un aspect plăcut este că puteți scoate această parte și puteți conecta un cablu pentru ceainic dacă nu doriți ca acesta să atârne direct de perete. Probabil că este mai bine dacă folosiți un cablu.
ONEXPLAYER ONEXGPU Specificații tehnice
Ca parte a recenziei noastre ONEXGPU, acoperim specificațiile tehnice, precum și propriile noastre teste pentru consumul de energie, zgomotul ventilatorului și termice.
GPU | AMD Radeon RX 7600M XT RDNA 3.0, 32 unități de calcul de până la 2300Mhz |
RAM | 6GB GDDR6 |
DEPOZITARE | SSD m.2 2280 SSD PCIE 3.0 NVMe |
I/O | USB-C 4.0, USB-A x2, HDMI x2, DisplayPort X2, OcuLink, Gigabit Ethernet |
MĂRIME | 7,7 x 4,7 x 1,2 in (19,6 x 12,0 x 3,2 cm) |
GREUTATE | 863 g, cu sursă de alimentare 1,58 kg |
În testul nostru de putere, am rulat benchmark-ul Street Fighter VI la cele mai înalte setări grafice 4K, pe Win MAX 2023 prin Oculink și am obținut o utilizare de vârf a energiei de 167 W. Și 21 W în timp ce era inactiv pe desktop.
În testul nostru de ventilator și termic, de asemenea, în timpul rulării benchmark-ului Street Fighter VI, am obținut cel mai mare zgomot al ventilatorului de 72db și cea mai mare temperatură de 60 °C.
Repere
Acum, pentru partea principală a acestei revizuiri ONEXGPU, benchmark-urile! Pentru aceste benchmark-uri am petrecut multe ore rulând benchmark-uri pe două dispozitive; modelul AYANEO Slide 7840U, și GPD Win MAX 2 2023 7640U. Pentru AYANEO Slide am testat cu o conexiune USB 4 atât cu un monitor 4K intern, cât și cu unul extern. Și același lucru pentru WIN MAX 2 23, dar repetat cu OcuLink, și din nou repetat cu stația de andocare GPD G1 eGPU pentru comparație. Au fost peste 200 de benchmark-uri!
Am combinat rezultatele în trei diagrame de bare pentru fiecare test. Compararea performanței OcuLink pe Win MAX 23 și compararea performanței USB 4 pe ambele dispozitive. Nu comparăm performanțele handheld-urilor, deoarece sunt două CPU-uri diferite, aceasta este o comparație eGPU. Am făcut o foaie de calcul disponibilă aici dacă doriți să comparați rezultatele.
Și, în cele din urmă, nu am folosit butonul turbo ONEXGPU în aceste benchmark-uri. Am observat unele creșteri minore ocazionale ale performanței în câteva benchmark-uri atunci când a fost activat, dar pentru multe teste scorurile au fost identice.
3DMark
Primul nostru benchmark este pentru 3DMark care testează performanța CPU și GPU. Am rulat testele Time Spy, Night Raid și Fire Strike.
În ceea ce privește rezultatele OcuLink, constatăm scoruri practic identice, cu sau fără câteva cadre. Pentru testele USB 4, AYANEO a înregistrat performanțe generale ușor mai mari decât GPD G1. Și pentru GPD Win Max 2 2023 am văzut scoruri semnificativ mai mari la câteva rezultate și scoruri mai apropiate la altele.
Forza Horizon 5
Executăm Forza Horizon 5 la setările grafice foarte scăzute. În rezultatele noastre OcuLink observăm scoruri aproape identice în toate rezultatele de referință.
În rezultatele noastre AYANEO Slide USB 4, vedem că G1 depășește performanța pe afișajul extern și are scoruri aproape identice pe cel intern. Și pentru Win Max 23 vedem scoruri aproape identice pe toată linia.
Shadow of the Tomb Raider
Executăm Shadow of the Tomb Raider la cele mai scăzute setări grafice.
În rezultatele noastre OcuLink observăm obișnuita aglomerare a cadrelor pe secundă la 720, 1080p și 1440P pe monitorul extern. Și la 4K o scădere considerabilă a performanței pe ambele plăci grafice externe. Pentru AYANEO pe USB, observăm diferențe notabile în ceea ce privește performanța pe monitorul extern, cu G1 în frunte. Cu toate acestea, intern, vedem o gamă mult mai apropiată de rezultate. Și pentru Win MAX 23 rezultatele sunt aproape identice între ele. Acest joc ne oferă întotdeauna rezultate interesante pentru comparație între diferite dispozitive.
Call of Duty: Modern Warfare III
Următorul este Call of Duty Modern Warfare III la setările grafice minime, fără FSR activat.
Pe Oculink obținem aceleași scoruri la toate testele. Pentru AYANEO Slide, vedem că G1 preia conducerea la rezoluție mică, dar pe măsură ce creștem rezoluția, ONEXGPU preia conducerea. Și pentru WIN MAX 23 rezultatele sunt în esență aceleași pentru ambele eGPU-uri.
Street Fighter VI
Benchmark-urile noastre finale sunt pentru Street Fighter VI la cele mai înalte setări grafice pentru a suprasolicita cu adevărat GPU-urile electronice.
În rezultatele Oculink obținem în esență 60 FPS pe afișajul intern la 1080P și aproximativ aceleași rezultate pe afișajul extern. Acest model se repetă mai ales pe AYANEO Slide, cu scoruri similare pe ambele eGPU-uri. Win MAX 23 a înregistrat scoruri similare, nimic ieșit din comun aici.
Rezumatul indicatorului de referință
Un scurt rezumat pentru rezultatele benchmark-ului de revizuire ONEXGPU. În toate benchmark-urile am văzut scoruri în mare parte identice pentru benchmark-urile cu OcuLink. Cu benchmark-urile USB 4 vedem unele diferențe de performanță și este în general în favoarea GPD G1. Și utilizarea unui monitor extern în loc de unul intern în timpul utilizării USB va oferi o creștere vizibilă a performanței, acest lucru se datorează faptului că datele călătoresc într-o singură direcție de la dispozitivul portabil la eGPU și apoi la monitor.
În general, aș spune că GPD G1 este foarte ușor mai rapid în ceea ce privește performanța doar pe USB, dar nu este prea mult în el.
Gânduri finale
Vom termina revizuirea ONEXGPU acum cu gândurile noastre finale în timp ce prezentăm câteva jocuri care rulează pe AYA NEO Slide prin USB și Win Max 2 23 prin Oculink. Ne propunem 60 și peste cadre pe secundă cu cea mai bună rezoluție și cele mai bune setări grafice pe care le putem obține. Desigur, puteți adapta setările la propriile preferințe, iar acestea sunt doar exemple.
În general, ONEXPLAYER ONEXGPU se descurcă foarte bine ca eGPU. Pentru performanța Oculink am văzut rezultate aproape identice în toate testele comparativ cu G1. Am văzut performanțe diferite doar cu conexiunea USB, aș spune că GPD preia conducerea aici, dar nu cu marje masive.
În ceea ce privește caracteristicile, stația de andocare ONEXGPU eGPU conduce peste G1. În primul rând avem stocarea internă SSD, care este o caracteristică excelentă. Având acces ușor la mai mult spațiu de stocare nu este niciodată un lucru rău. ONEXGPU are, de asemenea, un port HDMI suplimentar și are un port ethernet, lucru care îi lipsește surprinzător G1. Dar G1 are un cititor de carduri SD care lipsește ONEX, precum și un port USB suplimentar.
În ceea ce privește dimensiunea, G1 este puțin mai mare, dar are avantajul că alimentatorul este intern, necesitând doar un cablu pentru a-l alimenta. ONEXGPU necesită această bestie de sursă de alimentare care, împreună cu eGPU în sine, cântărește 1,5 kg. Greutatea combinată a G1 și a cablului este de aproximativ 986 g. Aceasta ar putea fi o decizie crucială dacă portabilitatea este o cerință.
Din punct de vedere al prețului, acestea sunt în jurul aceluiași preț, cu sau fără câțiva dolari, deci nu există un câștigător absolut acolo. Personal, aș spune că ONEXGPU este stația de andocare eGPU mai bună din punct de vedere al raportului calitate-preț și al caracteristicilor, în timp ce este ușor lipsită de performanță atunci când se utilizează numai USB, aceasta egalează G1 atunci când se utilizează Oculink.
Ca o notă, cele mai recente handheld-uri sunt acceptate, cu condiția ca acestea să aibă suport OcuLink sau USB 4. Acest lucru include și noul ROG Ally X, care are acum un port USB 4.
Pe care l-ați cumpăra? ONEXPLAYER ONEXGPU sau GPD G1? Spuneți-ne în comentarii de ce, deoarece suntem întotdeauna interesați să citim motivele atunci când sunt disponibile două produse similare.
Puteți afla mai multe despre și cumpăra ONEXPLAYER ONEXGPU aici.
Vă mulțumim pentru că ați citit recenzia noastră ONEXGPU, sperăm că v-a fost utilă. Anunțați-ne în comentarii dacă aveți întrebări.