Anbernic RG35XX H Recension
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammanfattning
Anbernic RG35XX H är en kompakt och lättviktig handdator för retrospel, känd för sin solida emuleringsprestanda i ett brett utbud av klassiska spelsystem.
Overall
4.3User Review
( votes)Pros
- Kompakt och ergonomisk design
- Bra utbud av klassiska spelsystem som stöds
- Dubbla kortplatser för micro SD-kort
- Bra batteritid upp till 8 timmar
Cons
- Menysystemen är enkla, men funktionella
- Inte bra för PSP och andra system
Vi är lite sena med recensionen av Anbernic RG35XX H, men bättre sent än aldrig! Låt oss ta reda på om den horisontella versionen av RG35XX Plus är värd ditt övervägande.
Anbernic RG35XX H recension video
Uppackning av Anbernic RG35XX H
Vi börjar Anbernic RG35XX H-recensionen med en unboxing. Lådan öppnas för att avslöja Anbernic RG35XX H handhållen själv, vi kommer att kolla in den mer detaljerat om ett ögonblick.
På undersidan finns en låda som innehåller en USB Type-C-kabel, använd den här för laddning. Det finns en användarhandbok på engelska och kinesiska. Sist men inte minst finns det ett skärmskydd och våtservetter för applicering.
Anbernic RG35XX H Översikt
Nästa i vår Anbernic RG35XX H recension tar vi en närmare titt på den handhållna. Anbernic RG35XX H mäter ca 5,7 x 2,7 x 0,6 tum (14,5 x 6,9 x 1,6 cm) och väger endast 180 g. Den klassiska spelhanddatorn finns tillgänglig i tre färger: Transparent vit och lila samt svart.
Vi har en 3,5-tums IPS-skärm med en upplösning på 640×480 som är perfekt för retrospel. På vänster sida av displayen har vi en SELECT-knapp, en analog spak och en D-Pad. Och till höger START, fyra spelknappar och den andra analoga styrspaken.
På vänster sida har vi volymknappar, och på höger sida finns ström- och återställningsknapparna.
Längs ovansidan finns trigger- och axelknappar, ett 3,5 mm hörlursuttag, en USB Type-C-port för kringutrustning, en HDMI-port för videoutgång till en bildskärm eller TV, en andra USB Type-C-port för laddning och en funktionsknapp för att öppna emulatormenyerna.
På undersidan av den bärbara retrospelkonsolen finns två kortplatser för micro SD-kort. Det kommer att finnas ett 64 GB-kort i den första kortplatsen som innehåller operativsystemet och filer. Du kan använda den andra kortplatsen för att utöka lagringsutrymmet vid behov.
Anbernic RG35XX H Tekniska specifikationer
Som en del av denna Anbernic RG35XX H recension tar vi en kort titt på de tekniska specifikationerna.
CPU | H700 fyrkärnig ARM Cortex-A53, frekvens 1,5 GHz |
GPU | Dubbelkärnig G31 MP2 |
RAM | 1 GB LPDDR4 |
FÖRVARING | 64 GB Micro SD-kort, andra kortplatsen upp till 512 GB |
MEDDELANDEN | WiFi 5, Bluetooth 4.2 |
BATTERI | 3300mAh Li-polymer |
OS | Linux |
CASE-FÄRGER | Transparent vit, Transparent lila, Svart |
STORLEK | 5,7 x 2,7 x 0,6 tum (14,5 x 6,9 x 1,6 cm) |
VIKT | 180g |
Anbernic RG35XX H OS Översikt
Innan vi kollar in emulatorerna i denna Anbernic RG35XX H-recension, låt oss först ta en kort titt på operativsystemet och menyprogramvaran för att se hur det är. Det är i princip samma meny som används i RG35XX Plus mobila spelhanddator, den är enkel men funktionell.
Du har ikonen Spel som visar system för spel som finns på micro SD-kortet. Det finns massor av system att välja mellan, inklusive Arcade, PC Engine, Master System, Mega Drive till PS1 och PSP. Välj ett system, bläddra igenom spellistan och ladda dem därifrån.
Den andra menyn är RetroArch som har några fler system utöver menyalternativet Games, inklusive Atari, Piico8 och WonderSwan-system.
Längre fram i menyn har vi inställningsalternativet där du kan konfigurera olika inställningar, från skärmens ljusstyrka till språk och WiFi-inställningar.
Även om gränssnittet är enkelt till utseendet har det nästan allt du behöver inom några knapptryckningar, vilket gör det enkelt att navigera och använda direkt från start utan komplikationer.
Prestanda för emulering
Jag tänkte att vi skulle göra något lite annorlunda i denna Anbernic RG35XX H recension. Vi vet från Anbernic RG35XX Plus hur processorns prestanda är, kolla in vår video där vi visar 20-30 sekunder av spel från några av de system som stöds med spelljudet. Vi kommer också att spela upp några på vår bärbara DroiX-monitor för att visa videoutgången.
I princip alla klassiska 8bit- och 16bit-system fungerar utmärkt. Och för de mer krävande som Dreamcast, PS1 och PSP kommer vi att täcka dem i lite mer detalj nedan
DeSmuME-emulator
Du bör få hyfsad prestanda från DeSmuME. Jag provade några av mina vanliga spel och hade inga problem. Tänk dock på att det inte finns någon pekskärm för inmatning. Du måste istället använda de analoga knapparna för att flytta markören på skärmen, vilket kan vara krångligt att använda i spel som kräver touch-inmatning.
PlayStation 1
Överlag är PS1-spelen mycket spelbara på denna handdator. Vi testade våra vanliga testspel med Crash Bandicoot och Gran Turismo 2 och hade inga prestandaproblem när vi spelade. Om du kommer från en äldre spelhanddator och har sett spel som inte riktigt körs i full hastighet bör de fungera bra på denna.
Dreamcast
Vi hade en liknande erfarenhet med Dreamcast. Våra favoritspel, Sonic Adventure 2 och Crazy Taxi, fungerade överlag mycket bra. De var inte helt perfekta med några enstaka fall i FPS men inget alltför dåligt. Alla spel kommer inte att fungera lika bra, men det finns definitivt tillräckligt för att hålla dig nöjd.
PSP
PSP-emulering görs av den utmärkta PPSSPP-emulatorn. Ja, det finns spel som är spelbara, främst de med låga krav. Men ett stort antal är inte spelbara. Tekken 6 körde runt 70% hastighetsområde, och God of War sjönk till så lågt som 20 FPS. Du kan förbättra med frame skipping, men för vissa spel kommer det inte att räcka.
Avslutande tankar
Dags att sammanfatta våra tankar i vår Anbernic RG35XX H recension. Som vi nämnde i vår Anbernic RG35XX Plus recension är H700-processorn en trevlig uppgradering från den som används i den ursprungliga RG35XX klassiska spelhanddatorn. Även om det inte är en massiv prestandaökning, är det tillräckligt för att du med vissa av de mer avancerade systemen kan se att spel körs lite smidigare än tidigare. Detta kommer inte magiskt att få alla spel att fungera, men du kommer att se ett stort antal mer spelbara spel på PS1 och Dreamcast. För PSP kommer du fortfarande att ha många ospelbara spel, leta någon annanstans om detta är vad du vill spela.
Anpassade firmwares är populära men tyvärr finns det ingen som är riktigt redo att användas som en daglig drivrutin. Det finns GarlicOS- och Koriki-portar men de är inte 100% färdiga ännu, här och här är länkarna…
Jämfört med den vertikalt orienterade RG35XX Plus är H-modellen ett bra alternativ om du vill ha en horisontell bärbar retrospelkonsol som inte kostar skjortan. Många frågar oss varför de inte tillverkar en handhållen enhet med vertikal eller horisontell orientering, så nu kan du välja.
Tyvärr säljer vi inte denna Anbernic-modell på DroiX eftersom den har varit tillgänglig i ett par månader nu. Men du kan köpa RG35XX Plus här.
Det avslutar vår RG35XX H recension, vi hoppas att du har funnit den användbar. Om du har några frågor är du välkommen att ställa dem i kommentarerna. Tack!