Anbernic RG Cube recension
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammanfattning
Anbernic RG Cube är en kompakt handhållen spelenhet med en unik 3,95-tums fyrkantig IPS LCD-skärm, kraftfull Unisoc Tiger T820-processor och ergonomisk design, som erbjuder imponerande emuleringsprestanda för retrospel och moderna spel.
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Unik skärm med 1:1-aspektförhållande och 720×720-upplösning
- Ergonomisk design med halkfria grepp och bekväma knappar
- Bra emuleringsprestanda
- Hyfsad batteritid
Cons
- Bildförhållandet är inte bra för 16:9-spel
Anbernic RG Cube Android-spelhanddator har funnits ute ett tag nu. Den fyrkantiga skärmen är det första du kommer att märka, det är bra för retrokonsoler, men hur kommer det att hantera konsoler och handdatorer med bred skärm? Låt oss ta reda på det i vår Anbernic RG Cube-recension.
Anbernic RG Cube Granskningsvideo
Anbernic RG Cube Översikt
Vi börjar vår recension av Anbernic RG Cube med en översikt. Anbernic RG Cube finns i fyra färger: Beige White, Radiant Purple, Black och Grey. Den mäter cirka 15,3 x 8,6 x 1,8 cm (6,0 x 3,3 x 0,7 tum) och väger 260 g (0,57 lbs).
Skärmen är det som sticker ut i den här handenheten. Det är en 3,95″ pekskärm med bildförhållandet 1:1 och en upplösning på 720×720 pixlar. Det betyder att den är perfekt för äkta retrospelupplösningar som har ett 4:3-förhållande eftersom den fyller ut mer av skärmen.
På framsidan finns alla de vanliga spelknapparna, inklusive analoga hall-effektknappar. De har LED-belysning runt sig som du kan anpassa i inställningarna. Det finns sex inställningar att välja mellan, och inställningen för att jaga är min favorit eftersom den följer din input.
Det finns också två ytterligare knappar i det nedre vänstra området, den första tar upp Anbernic frontend och den andra är en bakåtknapp.
Längs toppen finns axel- och hallutlösare. Det finns en 3,5 mm hörlursport, micro SD-kortplats för ytterligare lagring och en USB Type-C-port för laddning. Och på höger sida har vi ström- och volymknappar.
Baksidan har en lätt texturerad yta för fingrarna som ger lite extra grepp. Och i det övre området finns ett galler för fläkten.
Anbernic RG Cube Tekniska specifikationer
Nästa steg i vår recension av Anbernic RG Cube är att vi tar en titt på de tekniska specifikationerna samt utför våra egna tester av batteritid, fläktljud och temperatur på Android-spelkonsolen.
CPU | Unisoc T820-processor, 6 nm EUV 5G SOC-chip. 8 kärnor: 1*[email protected], 3*[email protected], 4*[email protected] |
GPU | Quad Core Mali-G57 850 MHz |
RAM | 8 GB LPDDR4X |
FÖRVARING | 128G UFS 2.2 |
DISPLAY | 3,95-tums IPS-skärm , OCA full laminering, multi-touch, upplösning: 720*720 |
ANDROID OS | 13 |
MEDDELANDEN | 2,4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 |
BATTERI | Polymer litiumbatteri 5200mAh, . Stödjer 5V/2A laddning, ca 3 timmar för full laddning |
STORLEK | 6,0 x 3,3 x 0,7 tum (15,3 x 8,6 x 1,8 cm) |
VIKT | 260 g (0,57 lbs) |
Vi testade batteritiden medan vi körde Antutu på en slinga för maximal prestanda. Vi fick ut strax över 4 timmar vilket är mycket respektabelt. För lågkrävande emulatorer kan du enkelt få ut 6+ timmar ur batteriet.
Vi kontrollerade fläktljudet och termiken medan vi körde Antutu på en loop. Vi fick ett högsta fläktljud på 55 db och en högsta temperatur på cirka 40 °C.
Riktmärken för Anbernic RG Cube System
För systemjämförelserna jämför vi Anbernic RG Cube med lägre såväl som högre prissatta Android-spelenheter för att få en jämförelse av pris kontra prestanda för vår Anbernic RG Cube-recension.
Geekbench 5
Först ut i våra tester är Geekbench 5. Vi ser ganska nära poäng till Anbernic 556-modellen som använder samma CPU och GPU. Vi tittar på prestanda runt mitten av intervallet, inte långt ifrån Retroid Pocket 4-modellen, läs vår recension här. Övergripande anständig prestanda.
Geekbench 6
Nästa test är Geekbench 6, som vi nu testar alla nya enheter med. Vi ser lägre single core-prestanda än de andra, men på multicore ser vi nästan identisk prestanda som Retroid Pocket 4-modellen. Inte illa alls.
Antutu
På Antutu ser vi lite lägre prestanda än väntat jämfört med RG556-modellen. Detta kan bero på benchmarking med olika versioner, eftersom 556-modellen senast testades för några månader sedan. AYANEO Pocket S tar ledningen här med sin avancerade CPU- och GPU-kombination.
3DMark
Vår sista benchmark är 3DMark Slingshot och Wildlife Extreme benchmarks. Vi ser bra resultat jämfört med modellerna RG556 och Retroid Pocket 4, vilket vi hade hoppats på att se. Överlag bra resultat igen.
Översikt över Android
Som en del av vår Anbernic RG Cube-recension kommer vi att ta en titt på operativsystemet och funktionerna. RG Cube körs på Android 13 och har ett gäng emulatorer inställda för dig. Vi rekommenderar att du loggar in i Google Play Store och uppdaterar allt till de senaste versionerna såväl som på RetroArch.
Anbernic launchern kan nås genom att trycka på knappen längst ned till vänster eller från rullgardinsmenyerna. Den skannar ditt micro SD-kort efter spel och placerar dem i respektive konsol- och datorkategori. Det är inte perfekt, men det är snabbt och gör definitivt jobbet. Du kan naturligtvis välja att ladda de enskilda emulatorerna från startskärmen och ställa in dem på det sättet om du vill.
Du kan naturligtvis också spela Android-spel, jag är inte en stor spelande Android-handhållen spelare men jag försökte några av mina gå till spel och de fungerade alla bra. Du har programvaran för skärmkartläggning som är mycket användbar för spel som inte har stöd för gamepad. Du kartlägger helt enkelt spelknapparna till området på skärmen och du kan använda kontrollerna för att spela spelet. Som alltid hade vi inga problem med att använda programvaran.
Videoutgång till en extern skärm stöds via USB-C. Du kan använda en USB-C till HDMI-hubb, t.ex. våra DroiX NH8- eller NT8-modeller. Eller om din skärm stöder USB-C-ingång, till exempel vår bärbara PM14-monitor, kan du använda en USB-C till C-kabel. Videon kommer initialt att visas i det kvadratiska bildförhållandet men du kan ändra till skrivbordsläge i inställningarna för fullskärmsvisning.
Anbernic RG Cube Emulation Prestanda
Nästa steg i vår recension av Anbernic RG Cube är att visa prestanda för de mer krävande emulatorerna för handdatorer och konsoler. Alla 8- och 16-bitars system ända upp till PS1 och Dreamcast-eran fungerar utmärkt på den här Android-spelenheten utan några som helst problem.
Delfin
Spelen är mycket spelbara. Vi hade inga problem med båda konsolerna som denna emulator stöder.
PSP
Inga problem alls, för många spel kan du öka renderingen och uppskalningen för förbättrad grafik. Du måste antingen spela med kvadrerad upplösning eller ställa in 16:9 i inställningarna som visar okvadrerad men en mindre vy.
Citra
Du kommer att få några fördröjningar medan shader-caching på spel när du spelar första gången. Efter det körs spel i allmänhet ganska bra. Bildförhållandet är väl lämpat för spel med dubbla skärmar.
PlayStation 2
För PlayStation 2 kommer du att ha en blandad upplevelse i prestanda. I Tekken Tag Tournament såg vi mestadels 60 bildrutor per sekund med några enstaka fall under det. I God Of War II såg vi några bildrutor som sjönk, men inget som förstörde spelet. Och för OutRun 2006 var spelet i princip ospelbart eftersom det gick för långsamt.
Vita3K
Mindre krävande spel som TxK är mycket spelbara. Högre krävande spel som Street Fighter X Tekken kommer att vara för långsamma att spela, men du kanske kan sänka renderingsupplösningen för att få ut lite extra prestanda.
Yuzu
Endast 2D-spel eller lågkrävande spel kommer att kunna spelas. Om du spelar något mer krävande, t.ex. 3D-spel, kommer du definitivt att få prestandaproblem.
Slutliga tankar om Anbernic RG Cube
Låt oss veta i kommentarerna vad du tycker om Anbernic RG Cube. Gillar du bildförhållandet 1:1 eller föredrar du 16:9?
Låt oss sammanfatta vår Anbernic RG Cube-recension nu med våra slutliga tankar om Android-spelkonsolen. Det första vi behöver prata om är skärmens bildförhållande. Om du föredrar dina äldre konsoler med 4:3-förhållande är RG Cube perfekt för spel. Spelen ser bra ut när de är uppskalade och har matchande ramar för många av konsolerna och handdatorerna.
För nyare system som PSP måste du spela med en krossad widescreen om du inte ändrar grafikinställningarna. Och när du väl har ändrat har du en ganska liten visningsyta eftersom den justerar för bildförhållandet. Realistiskt sett kommer detta bara att påverka PSP, vissa PS2- och Vita-spel.
Vi ser mycket bra prestanda med tanke på processorn. Många PS2-spel går utmärkt att köra, men det finns några som har mycket dålig prestanda. Med Citra ser vi de vanliga fördröjningarna i shadercacherna i mer krävande spel. Och med Vita går lågkrävande spel ganska bra, men laggar med mer krävande spel. Och med Yuzu är det bara 2D-spel som kommer att vara spelbara.
Anbernic RG Cube är bekväm att spela på. De texturerade greppen på baksidan hjälper till att förhindra att fingrarna glider när du spelar. Storleken är inte så illa, den får plats i en jackficka ganska enkelt. Batteritiden är ett stort plus här, beroende på användning kan du få upp till flera timmar.
Om det är den mer retrobetonade emuleringen som är ditt huvudsyfte, t.ex. upp till PS1 och Dreamcast, är Anbernic RG Cube Android en handhållen spelkonsol som du definitivt bör överväga. Den är bäst lämpad för denna uppgift med sitt 1:1 bildförhållande och bra batteritid för att köra de mindre krävande systemen.
Du kan läsa mer om och köpa Anbernic RG Cube här.
Det avslutar vår recension av Anbernic RG Cube. Vi hoppas att du har funnit den användbar. Om du har några frågor är du välkommen att ställa dem i kommentarerna.