ONEXPLAYER Mini Gundam Edition
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
Sammanfattning
ONEXPLAYER Mini Gundam-utgåvan är ett utmärkt exempel på hur 12:e generationens Intel-processorer kommer att prestera. Om du får chansen att köpa en av dessa kommer du att hitta en trevlig prestandaökning för en Intel-processor.
Overall
4.9User Review
( votes)Pros
- Fantastiskt Gundam-tema i hela handenheten och tillbehören.
- Snabb 12:e generationens Intel i7-1206P-processor
- Snabb DDR5 RAM, även den första Windows-handdatorn som använder DDR5
- Bland de högsta resultaten i våra handhållna benchmarks
Cons
- Endast tillgänglig att köpa från Kina på grund av licens.
I dag kontrollerar vi något alldeles speciellt. Det är en begränsad utgåva av ONEXPLAYER Mini Gundam som endast går att köpa i Kina på grund av licensiering. Förutom den fantastiska designen har den också den helt nya Intel i7-1260P-processorn. Hur presterar den, låt oss ta reda på det?
ONEXPLAYER Mini Gundam Recension Video
Uppackning av ONEXPLAYER Mini Gundam Edition
Som alltid börjar vi med uppackningen. Förpackningen har Gundam-tema med guldskrift och en präglad Earth Federation Space Force (EFSF) och mobila dräkter på toppen. När du lyfter på locket ser du ett överlägg med ett Gundam-dräkthuvud tillsammans med lite text. Det är en fin detalj som vi ännu inte sett i de andra ONEXPLAYER-modellerna.
Och vi har ONEXPLAYER Mini Gundam-utgåvan i all sin prakt. Vi kommer att titta närmare på den inom kort.
På undersidan finns ett kuvert med präglat Gundam-tema. På insidan finns en användarhandbok som är på kinesiska. Och sist men inte minst har vi en box med Gundam-tema. Inuti har vi en vit strömförsörjning som har EFSF:s text, mobilnummer och logotyp tryckt på den. Det ser verkligen trevligt ut!
Och vi har en röd USB Type-C-kabel, på kontakterna finns logotypen och kostymnumret tryckt på den.
Översikt över ONEXPLAYER Mini Gundam
Gundam-utgåvan är baserad på ONEXPLAYER Mini och bortsett från Gundam-temat finns det inga andra förändringar i den fysiska designen.
När vi tittar närmare på temat kan vi se att det har använts genom hela fronten. D-Pad har en blå metallfinish, och detta gäller även de orange och blå spelknapparna.
Konstverket är mycket passande. med texten Gundam RX-78-2 längs sidan av skärmskyddet och den mobila dräktens huvudvingar som sticker ut från det.
Längs ovansidan har vi den vackra metallfinishen till vänster och höger; axel- och avtryckarknappar med lite tema däremellan.
Och på fläktens baksida finns ett tryck av en Gundam-mobildräkt.
ONEXPLAYER Mini Gundam Tekniska specifikationer
CPU | Intel Core i7-1260P 12-kärnor / 16 trådar Max. frekvens 4,70 GHz 28W TDP |
GPU | Intel Iris Xe-grafik Upp till 1,40 GHz 96 Verkställighetsenheter |
RAM | 16 GB LPDDR5-5200 |
FÖRVARING | M.2 2280 PCIe 3.0 x4 M.2 PCIe 4.0 x4 512GB / 1TB / 2TB alternativ |
MEDDELANDEN | WiFi 6 Bluetooth 5.0 |
BATTERI | 12 450 mAh / 11,55 V 48 Wh Tomgång: 7 timmar Full last: 1 timme 40 minuter. |
BULLER FRÅN FLÄKT | 61 dB högsta fläktljud |
TEMPERATUR | 46°C / 114 °F högsta temperatur |
Fläktljud och temperatur testade under full belastning medan Cinebench kördes i 10 minuter.
Riktmärken för system
Passmärke
PassMark kör en serie tester på CPU, GPU, RAM och lagring för att pressa dem till sitt yttersta. Detta ger oss en artificiell indikation på deras prestanda under full belastning.
Med 20 W TDP får ONEXPLAYER Mini Gundam 4 719 poäng. Det är ett bra resultat, i nivå med ONEXPLAYER Mini 1195G7, men inte lika snabbt som 5800U-modellen. Vi kommer att visa en sammanfattning i slutet av benchmarks och jämföra med de andra handdatorerna.
PCMark
PCMark testar dina mer vardagliga uppgifter som du kan utföra när du inte spelar. Dessa sträcker sig från webbsurfning, mediekonsumtion och arbete med stora Office-dokument.
Med 20 W TDP får ONEXPLAYER Mini Gundam 5 304 poäng. Det är vårt högsta betyg för en Intel-baserad spelhanddator med denna TDP.
3DMark
3DMark kör en serie tester med CPU och GPU för att se hur de presterar tillsammans för videorelaterade uppgifter som bildbehandling och grafikrendering.
Vi testar 3DMark med 11, 20 och 35 W TDP för att se skillnaden i prestanda och hur väl den skalar upp över de tre TDP:erna.
Vi får en poängsumma på 1 364, 1 813 och 2 036 för de tre TDP:erna. Resultatet är vårt snabbaste resultat av alla de spelhanddatorer vi har testat!
Benchmarks för spel
Forza Horizon 5
Vi testar Forza Horizon 5 i 1280×800 med de lägsta standardinställningarna för grafik. Vi kör den även med 11, 20 och 35W TDP.
Vi får bildrutor per sekund på 44, 64 och 68. För en Intel-baserad enhet är de bra. Jämfört med ONEXPLAYER 1S med 1195G7-processor är den snabbare vid 11W, långsammare vid 20W och snabbare vid 35W.
Street FIghter V
För Street Fighter V benchmark kör vi på 1280×800 med de maximala grafikinställningarna. Återigen körs med 11, 20 och 35 W TDP. I slutet av den första matchen får vi den genomsnittliga bildfrekvensen.
Vid 11W får vi 58,82 bilder per sekund, det är den högsta siffran i våra benchmarks för handdatorer. Vid 20 W och mer når den maximala 60 bilder per sekund.
Final Fantasy XIV
Vi kör Final Fantasy XIV benchmark på 1280×800 med maximala grafikinställningar.
Vid 11W får vi ett resultat på 5 028, vid 20W får vi hela 7 169. Och vid 35W får vi 8008. Detta är de högsta poäng vi har fått i våra benchmarks för handdatorer.
Shadow of the Tomb Raider
I vårt sista spelbenchmark kör vi Shadow of the Tomb Raider i 1280×800 med de lägsta grafikinställningarna som standard.
Vid 11W får vi 37 bilder per sekund, vid 20W får vi 53 och vid 35W får vi 59. Det är OK poäng, inte de högsta men absolut inte de lägsta.
Sammanfattning av riktmärket
Låt oss ta en kort titt på benchmarkresultaten jämfört med andra handdatorer.
Vid 11W gör Mini Gundam bäst ifrån sig i 3DMark med den högsta poängen vi har för alla våra handhållna benchmarks. Det är den snabbaste Intel-baserade processorn för Forza Horizon 5, även om AMD-modellerna fortfarande ligger ganska långt framme. Den är den absolut snabbaste på Street Fighter V och Final Fantasy XIV benchmarks.
Med 20 W håller Gundam-modellen tempot uppe med högsta poäng i 3DMark, Street Fighter V och Final Fantasy XIV.
Och med 35 W är den återigen snabbast i 3DMark-, Street Fighter V- och Final Fantasy XIV-riktmärkena.
Det finns några avvikelser som vi noterade, till exempel lägre bildfrekvenser i vissa riktmärken jämfört med ONEXPLAYER Mini med 1195G7-processor. Detta kan bero på skillnader i drivrutiner eller maskinvara. Det kan vara hur TDP och processorn fungerar med vissa spel. Till exempel krävs mer CPU- än GPU-behandling, eller vice versa.
Sammantaget är ONEXPLAYER Mini Gundam mycket imponerande, med bättre om inte liknande resultat som dess 1195G7-motsvarighet. Jag tror att vi kan få se förbättringar i Intels drivrutiner för denna ganska nya processor, vilket skulle kunna snabba upp saker och ting lite. Det ger oss en bra indikation på hur 12:e generationens Intel-processorer kommer att prestera i framtiden. Låt oss hoppas att det inte dröjer länge innan vi får se en ny modell!
Test av spelupplägg
Vi testar några spel med handdatorn för att se dess prestanda vid standard TDP som är 28W. Glöm inte att om du har en eGPU kan du ansluta den till Mini för snabbare och mer högkvalitativ grafik.
Och en snabb påminnelse om du inte redan har tagit dig tid att prenumerera. Det hjälper till att utveckla den här kanalen och du håller dig uppdaterad med nya prylar som den här handenheten – alla vinner på det! Tack!
Forza
Vi vet redan från benchmarks att vi får 64 bildrutor per sekund vid 20W. Vid 28W kan vi låsa den till 60FPS och få ganska stabila bildfrekvenser medan vi spelar. Med några mindre ändringar i grafiken kan du öka en eller två inställningar
Cyberpunk 2077
Vi får mellan 30 och 40 bilder per sekund beroende på vad som händer i spelet. Vi kan låsa den till 30 bilder per sekund och för det mesta njuta av en stabil framerate. Du kommer dock att få några droppar i livliga scener.
Halo Infinite
Halo Infinite körs i mitten av 30 bilder per sekund så att låsa den till 30 kommer att hålla den ganska jämn. Jag upplevde inga fall under 30 på träningskartorna, men det kan hända att du upplever några på de större kartorna.
Test av emulator
PS2
Du kommer inte att ha några problem alls med PlayStation 2-emulatorn PCSX2. Vi uppgraderade den interna upplösningen till 720P och lade till lite filtrering för att få det att se bra ut. Du kan faktiskt gå lite högre om du vill.
PSP
Och en annan som du inte kommer att ha några problem med är PlayStation Portable-emulatorn PPSSPP. Du får en stabil 60 FPS med standardinställningarna och allt ser bra ut. Men du kan förbättra den visuella kvaliteten avsevärt med 5x renderingsupplösning (2400×1360) med FXAA Anti Aliasing, och fortfarande hålla en solid 60 FPS.
RPCS3
Vi visar inspelade bilder för PS3 eftersom vi i våra inledande tester fick hastigheter från 40 till 60FPS när shader-cacherna genererades. Men när vi skulle spela in det faktiska gameplay-materialet några dagar senare uppdaterade vi emulatorn och fick problem med att den frös eller saktade ner. Så när emulatorn fungerar kan du få mycket bra prestanda jämfört med handdatorer med AMD-processor.
RyuJinx
På RyuJinx är det naturligtvis blandad prestanda på spel på grund av att emulatorn fortfarande är under utveckling. Vi testade ett antal spel och ett anständigt antal kördes med full hastighet eller åtminstone med spelbara bildhastigheter. Alla spel kommer inte att fungera, det är samma sak för alla handdatorer, men det är i klass med AYA NEO:s prestanda.
Var kan man köpa ONEXPLAYER Mini Gundam Edition?
Tyvärr är den inte licensierad för försäljning utanför Kina så vi kan inte sälja denna modell på DroiX. Men du kan beställa en här om du är intresserad av att köpa en.
Alternativt kan du bläddra igenom och köpa vårt utbud av ONEXPLAYER-modeller som har liknande eller bättre prestanda än Gundam-utgåvan.