ONEXPLAYER ONEXGPU 2 recension
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Sammanfattning
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 levererar kraftfull spelprestanda med AMD Radeon RX 7800M, 12 GB GDDR6 RAM och expanderbar lagring,
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Högpresterande AMD Radeon RX 7800M GPU
- OCuLink- och USB 4-anslutning
- Ytterligare USB, Ethernet, HDMI och DP-utgång
- SSD-kortplats för extra lagringsutrymme
- Vertikal orientering för att spara utrymme
Cons
- Stor nätdel jämfört med interna nätdelar
Externa GPU-dockningsstationer har ökat i popularitet och erbjuder ett kraftfullt sätt att öka spelprestandan på handdatorer, minidatorer och stationära datorer. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 bygger vidare på sin föregångare genom att uppgradera till AMD Radeon 7800M, vilket innebär förbättrad prestanda och utökade anslutningsmöjligheter. Men hur stor skillnad gör det egentligen? Och är det rätt uppgradering för dig? Låt oss ta en närmare titt och ta reda på det i vår ONEXPLAYER ONEXGPU 2-recension.
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Granskningsvideo
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Översikt
Vi börjar vår ONEXPLAYER ONEXGPU 2-recension med att titta på själva eGPU-dockningsstationen. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 mäter cirka 9,03 x 6,8 x 1,6 tum (22,9 x 17,5 x 4,3 cm) och väger cirka 1,6 kg (3,5 kg) utan strömförsörjning, 2,3 kg med strömförsörjning. ONEXGPU 2 står upprätt för att ta upp mindre plats på skrivbordet. På framsidan finns en strömbrytare, en turbobrytare och en RGB-cykelknapp.
Turbo-knappen växlar mellan standard 180W ner till 130W. Detta är användbart om du t.ex. vill ha ett tystare fläktljud. RGB-knappen växlar mellan olika ljuslägen som finns på den övre och nedre delen av ONEXGPU 2.
På baksidan, från topp till botten, finns strömförsörjningskontakten, en USB-C 4- och OCuLink-port för snabb dataöverföring. Därefter har vi en HDMI 2.1 och två DisplayPorts 2.0 för utmatning till upp till tre TV-apparater eller bildskärmar. Bredvid den andra DisplayPorten finns en micro SD-kortläsare, och under den två USB-A-portar, som avslutas med en Ethernet-port.
På vänster sida under fläktgallret finns ett avtagbart lock som hålls fast av magneter där du kan installera din M.2 NVMe PCI-E Gen 3.0 SSD för extra lagring.
Och en kort titt på strömförsörjningen, för det är en stor pojke! Den mäter cirka 12 x 9,5 x 3 cm (4,7 x 3,7 x 1,1 tum), exklusive kontakttypen, eller så kan du använda en vattenkokarkontakt istället. Det är en 330W GaN-laddare, som inte bara driver ONEXGPU 2, utan också kan ladda din enhet upp till 65W. Att ha strömförsörjningen utanför ONEXGPU hjälper till med temperaturerna, men innebär också något extra att bära med sig om man är på språng.
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 Tekniska specifikationer
Som en del av vår ONEXPLAYER ONEXGPU 2-recension tar vi en titt på de tekniska specifikationerna samt utför våra egna fläktljud- och temperaturtester.
GPU | AMD Radeon RX 7800M |
ARKITEKTUR | Navi 32 |
RAM | 12 GB GDDR6 |
FREQUENCY | 2145 MHz |
STRÖMPROCESSORER | 3840 |
BERÄKNA ENHETER | 60 |
RASTER ENHETER | 96 |
TOPP HALV PRECISION BERÄKNINGSPRESTANDA | 71,73 TFLOPs |
HÖGSTA PRESTANDA FÖR BERÄKNINGAR MED ENKEL PRECISION | 35,84 TFLOPs |
I våra fläktljud- och temperaturtester kör vi dessa med Forza Horizon 5 på en extern bildskärm med 4K Extreme-grafikinställningar för att verkligen pressa hårdvaran på 180W. Vi fick en högsta temperatur på 60 °C och ett högsta fläktljud på 65 dB. Vi såg ingen större skillnad vid 130W som en anmärkning.
Riktmärken
Vi kunde inte göra en ONEXPLAYER ONEXGPU 2-recension utan några riktmärken. Vi kommer att hoppa över de vanliga CPU-baserade riktmärkena och koncentrera oss på de för GPU. Vi kommer att använda ONEXPLAYER X1 Pro med HX 370 CPU som har en OCuLink-port. Och ONEXFLY F1 Pro med HX 365 CPU med endast USB. Vi har inkluderat benchmarkresultat för interna och externa skärmar, samt med och utan OCuLink-anslutning på X1 Pro, för att se skillnaderna i prestanda.
3DMARK
Vi börjar med våra vanliga 3DMARK Benchmark-tester, Time Spy, Night Raid och Fire Strike. I Time Spy ser vi att X1 Pro via OCuLink naturligtvis tar ledningen, med USB på efterkälken. F1 Pro klarar sig ganska bra här med bra resultat över endast USB.
På Night Raid ser vi mer av en blandning av resultat. Med F1 Pro kan du se skillnaden mellan interna och externa skärmar samt med OCuLink och USB. Och F1 Pro på extern skärm tar förvånansvärt nog topplaceringen i poängen här.
För Fire Strike-riktmärket är resultaten lite närmare. X1 Pro leder igen via OCulink, med en minskning av prestanda via endast USB. Och F1 Pro via USB klarar sig ganska bra i de olika testerna.
Forza Horizon 5
Det är när vi kör några spelbenchmarks som vi kan se fördelarna med OCuLink jämfört med endast USB-anslutningar. X1 Pro med OCuLink har en massiv ökning av prestanda i alla tester. När den är ansluten via endast USB kan vi se att båda enheterna har mycket nära bildrutor per sekund, begränsat av bandbredden för USB 4.
Shadow of the Tomb Raider
För Shadow of the Tomb Raider ser vi samma mönster med X1 Pro via OCuLink. Den har en massiv ökning av prestanda jämfört med endast USB. Vi ser liknande resultat igen med USB på deras relativa tester för båda enheterna.
Cyberpunk 2077
Och vårt sista riktmärke är för Cyberpunk 2077. Vi ser bra resultat för X1 Pro via OCuLink, men en märkbar nedgång vid 4K på den externa monitorn. Och för F1 Pro via USB ser vi förväntade poäng i linje med X1 Pro USB-poängen.
Sammanfattning av riktmärket
ONEXPLAYER ONEXGPU 2 som vi såg är bra för prestanda, men vi ser några flaskhalsar när vi bara använder USB 4. USB 4-bandbredden räcker inte för att hålla jämna steg, och vi ser ett stort gap i prestanda jämfört med OCuLink. På den ursprungliga ONEXPLAYER ONEXGPU eGPU-dockningsstationen var gapet inte riktigt lika stort eftersom GPU:n hade mindre prestanda, men det fanns fortfarande en flaskhals. Vi fick faktiskt ganska liknande resultat via USB 4 på båda enheterna på grund av detta.
Men när vi är anslutna via OCuLink ser vi högre poäng än 7600M GPU. Till exempel vid 4K på Forza Horizon 5 ser vi cirka 38% skillnad i prestanda. Lägre upplösningar kommer att vara lika mellan de två, men om du ökar grafikkvaliteten skulle du se gapet mellan dem växa snabbt.
Du kan lära dig mer om båda handdatorerna vi använde i den här recensionen; ONEXPLAYER X1 Pro recension & ONEXPLAYER F1 Pro recension.
Spelets prestanda
Benchmarks i all ära, men hur är det med spelandet i den verkliga världen? Vi ska ta en titt på några av de mer krävande spelen. För detta använder vi ONEXPLAYER X1 Pro med en OCuLink-anslutning vid 1600P-upplösning.
Cyberpunk 2077
Om du vill ha en solid 60+ bilder per sekund så gick vi med 1600P på standard Ray Tracing Low grafikinställningar, med hög texturkvalitet och AMD FidelityFX Super Resolution 2.1 inställd på Auto.
Forza Horizon 5
För en solid 60+ bildrutor per sekund gick vi med 1600P på standardinställningarna för Extreme-grafik. En trevlig och enkel installation för det här spelet
Om du har en högre uppdateringsfrekvens på din skärm, säg 120Hz med X1 Pro. Då kan vi gå med 1600P Medium grafik. Eller så kan du släppa till 1200P och gå med hög grafik om du föredrar det.
Avowed
Ännu en snabb för 60+ FPS. Vi använde 1600P med standardgrafikinställningarna för Epic, Ray Tracing aktiverat och NVIDIA DLSS 3 inställt på Quality.
Slutliga tankar
Låt oss sammanfatta våra tankar om ONEXPLAYER ONEXGPU 2-recensionen. ONEXPLAYER ONEXGPU 2 är ett utmärkt tillskott för handhållna, mini- eller stationära PC-ägare, med vissa villkor. Låt oss sammanfatta varför.
Formfaktorn kan verka väldigt stor, men om man jämför med ett grafikkort är det mest djupet som är större. Du har också bekvämligheten att den står upp snarare än platt på skrivbordet, vilket tar upp mindre utrymme.
Tänk också på att det inte bara är ett grafikkort inuti. Här finns ett komplett dockningstillbehör med stöd för upp till tre externa skärmar, ytterligare två USB-portar, Ethernet-port och en SSD-plats för extra lagring. Så den extra storleken jämfört med en standard GPU kompenserar för det här.
Prestandan är den viktigaste faktorn. Vi ser högre prestanda än den tidigare generationen ONEXGPU. När OCuLink används ser vi en ökad prestanda på cirka 50% från 103 till 153 FPS på Forza Horizon 5 vid 4K jämfört med den äldre 7600M.
Men om din enhet inte stöder OCuLink kommer du inte att kunna dra full nytta av ONEXPLAYER ONEXGPU 2-prestandan på grund av bandbreddsbegränsningarna för USB 4. I vissa fall kan detta leda till stora prestandaförluster. I Forza Horizon 5 vid 4K spelade vi till exempel in 208 FPS med en OCuLink-anslutning, men bara 73 FPS över USB 4. Om du planerar att använda USB 4 uteslutande är prestandaskillnaden jämfört med den tidigare 7600M-modellen mycket mindre, vilket gör den till ett mer kostnadseffektivt val.
Med allt detta i åtanke, om du har eller planerar att skaffa en enhet med OCuLink, så är ONEXPLAYER ONEXGPU 2 ett utmärkt alternativ. Du har snabbast möjliga anslutning för grafikprestanda, flera videoutgångar, Ethernet och en SSD-kortplats för mer lagring. Detta är definitivt ett att överväga!
Det avslutar vår ONEXPLAYER ONEXGPU 2-recension, vi hoppas att du har hittat den användbar. Om du har några frågor om det är du välkommen att fråga i kommentarerna så hjälper vi gärna till.