ONEXPLAYER X1 Pro recension
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammanfattning
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- 3-i-1-design för surfplatta, bärbar dator och handhållen speldator
- Högupplöst 10,95″ 120Hz-skärm
- OCuLink med stöd för eGPU
- Snabb AMD Ryzen AI 9 HX 370-processor
Cons
- Större och tyngre än andra handhållna speldatorer
ONEXPLAYER X1 Pro är mer än bara en handhållen speldator – detär en äkta 3-i-1 bärbar dator, surfplatta och handhållen speldator. Oavsett om du tar itu med produktivitetsuppgifter, njuter av en filmisk surfupplevelse eller dyker ner i de senaste AAA-spelen anpassar sig den här enheten till dina behov. Men hur presterar den i verklig användning? I den här recensionen av ONEXPLAYER X1 Pro utforskar vi dess design, tekniska specifikationer, benchmarks, spelprestanda och till och med eGPU-funktioner för att se om den verkligen lever upp till sin mångsidighet. Är det här den ultimata hybridenheten du har väntat på? Låt oss ta reda på det.
ONEXPLAYER X1 PRO Granskningsvideo
ONEXPLAYER X1 PRO Översikt
Vi börjar vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension med en översikt över enheten. ONEXPLAYER X1 Pro med avtagbart kickstand mäter cirka 9,9 x 6,4 x 0,6 tum (25,2 x 16,3 x 1,7 cm) och väger cirka 958 g (2,1 kg).
Med kontrollerna anslutna blir den bredare upp till 14 tum (35,56 cm) och väger 1,07 kg (2,3 lbs). Och med tangentbordet anslutet blir den lite tjockare till cirka 2,2 cm (0,8 tum) och väger 1,35 kg (2,97 lbs).
Större delen av framsidan på den bärbara gamingdatorn består av en snygg 10,95″ LTPS-pekskärm med upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens och 2560×1600 upplösning. Vi vet från den tidigare X1 AMD-modellen att skärmen såg bra ut och det är samma sak på den här.
Precis ovanför skärmen i mitten finns en 1MP-kamera i toppen som stöder Windows Hello för ansiktsupplåsning.
På vänster sida har vi två USB-C 4.0-portar för laddning och anslutning av höghastighets kringutrustning. Under dessa finns en plats för att skjuta in och säkra den vänstra styrenheten. På höger sida finns en USB-A 3.2-port och en micro SD-kortläsare, nedanför dessa finns en plats för att skjuta in och säkra den högra styrenheten. Undersidan har fyra kontakter som används för att magnetiskt fästa tangentbordet.
Överst från vänster till höger finns en strömknapp med en integrerad fingeravtrycksläsare. En gummiklädd yta för 3,5 mm hörlursuttag och en OCulink-port för anslutning till en eGPU. Och till höger finns en knapp som tar fram ONEXPLAYER-skärmöverlägget.
Översikt över löstagbara styrenheter
Vi fortsätter vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension med en kort titt på de avtagbara kontrollerna. Kontrollerna glider lätt på plats på ONEXPLAYER X1 Pro mobilspeldator. När de väl sitter i är de redo att användas som du normalt skulle göra. Kontrollerna känns mycket säkra när de är anslutna och det finns knappt någon rörelse med anslutningen. Kontrollerna i sig har hall-effektanaloger och linjära triggers.
En kontakt för handkontroller finns tillgänglig separat. Du kan helt enkelt skjuta in de två kontrollerna och spela med ONEXPLAYER X1 Pro på ett bord eller ansluta den till en TV. Den har ett uppladdningsbart batteri för att driva allt och levereras med en USB-dongle för den trådlösa anslutningen, så att du kan använda den med andra enheter också. Det är mycket användbart om du inte vill köpa en extra gamepad för att spela i icke-handhållet läge.
Översikt över löstagbart tangentbord
Därefter, i vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension, tar vi en närmare titt på det avtagbara tangentbordet. Tangentbordet mäter cirka 10 x 6,5 x 0,2 tum (25,4 x 16,5 0,6 cm) och 150 g (0,33 lbs). Det ansluts enkelt och förblir säkert anslutet tack vare de ganska starka magneterna. Det finns två ljusstyrkor på tangentbordets bakgrundsbelysning, eller så kan du stänga av den om du inte behöver den.
Tangenterna i sig har låg profil och är mycket lätta att skriva på. Jag skrev den här recensionen med hjälp av tangentbordet och hade inga problem alls. Pekplattan har klickbara områden för vänster och höger musknapp, och du kan även använda fingerrörelser för navigering.
Designen på ONEXPLAYER X1 Pro är, precis som sin tidigare modell, en fantastisk design som gör att du kan konfigurera den hur du vill. Vill du göra kontorsarbete ansluter du minitangentbordet, om du vill göra anteckningar eller surfa på sociala medier använder du surfplattan, eller om du vill spela ansluter du de två kontrollerna.
Tekniska specifikationer
Som en del av vår recension av ONEXPLAYER X1 Pro kommer vi att titta närmare på de tekniska specifikationerna för denna bärbara speldator och även resultaten av våra tester av batteritid, fläktljud och temperatur.
CPU | AMD Ryzen AI 9 HX 370, 12 kärnor upp till 5,1 GHz |
GPU | AMD Radeon 890M, 16 kärnor upp till 2.900 Mhz |
RAM | 32 GB eller 64 GB LPDDR5X 7500MT/s |
FÖRVARING | 1TB, 2TB eller 4TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen. 4.0 |
KOMMUNIKATIONER | Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.2 |
I/O | 2x USB-C 4 1x USB-A 3.2 1x OCuLink 1x Micro SD-kortläsare 3,5 mm ljud |
BATTERI | 65,02Wh uppladdningsbart batteri |
MÅTT & VIKT | ONEXPLAYER med kickstand: 9,9 x 6,4 x 0,6 tum (25,2 x 16,3 x 1,7 cm) och väger cirka 958 g (2,1 lbs). ONEXPLAYER med tillhörande kontroller: 14 tum (35,56 cm) och cirka 1,07 kg (2,3 lbs). ONEXPLAYER X1 med anslutet tangentbord: 0,8 tum (2,2 cm) och väger 1,35 kg (2,97 lbs). |
Enheten drivs av ett uppladdningsbart batteri på 65,02 Wh. I våra tester när vi körde Cinebench på en loop, med full ljusstyrka vid 28W TDP, fick vi en batteritid på 1 timme och 25 minuter. I våra HX 370-tester slog den det tidigare längsta batteriet från GPD WIN MAX 2 2025 med 5 minuter, vilket är fantastiskt. Genomsnittlig användning ger dig mellan 3 och 6 timmar beroende på efterfrågan.
I våra tester av fläktljud och värme, som också testades under körning av Cinebench, fick vi ett högsta fläktljud på 59 dB och en högsta temperatur på 59 °C.
Benchmarks för system
Som alltid, som en del av vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension, kör vi några system- och spelbenchmarks för att testa enhetens prestanda samt jämföra den med HX 370-baserade kompakta speldatorer inklusive GPD WIN 4 2025 och ONEXPLAYER ONEXFLY F1 Pro. Observera att våra benchmarks är baserade på samma Windows- och AMD-drivrutiner utan några justeringar av effektbalansen för CPU eller GPU. Låt oss se hur det går för ONEXPLAYER X1 Pro.
PCMARK
PCMARK genomför en rad tester för mer vardagliga användningsområden, allt från webbsurfning och arbete med stora kontorsdokument till mer krävande uppgifter som bildredigering och rendering.
Vi får en totalpoäng på 6 800, det lägsta resultatet i våra HX 370-enheter hittills. Detta kan bero på något lägre CPU-, RAM- eller SSD-hastighet till exempel.
Cinebench 2024
Cinebench testar prestandan hos CPU:erna med en eller flera kärnor. Vi får en single core-poäng på 118, vilket är förstaplatsen. Och i multi-core får vi 960, vilket återigen tar förstaplatsen. Fantastiska resultat här.
3DMARK
För 3DMARK kör vi benchmarks för Time Spy, Night Raid och Fire Strike. Vi får något lägre poäng än genomsnittet på Time Spy och Night Raid, och förbättrade poäng på Fire Strike. Sammantaget inte så illa, mitt i parken.
Benchmarks för spel
Och för våra spelbenchmarks, en viktig del av vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension, testar vi 1080P och 720P med en rad TDP-inställningar för att se prestandaskillnaderna. Återigen, alla handhållna speldatorer använder samma Windows- och AMD-drivrutiner utan några justeringar, endast TDP-värdet ändras.
Forza Horizon 5
För Forza Horizon 5 kör vi på de lägsta grafikinställningarna som standard. Vid 1080P får vi 102 bilder per sekund, det är den lägsta poängen jämfört med 117 på GPD WIN MAX 2 2025. Och vid 720P över TDP-intervallen får vi lägre resultat fram till cirka 10W TDP där det balanserar ut.
Shadow of the Tomb Raider
I Shadow of the Tomb Raider kör vi på de lägsta grafikinställningarna. Återigen vid 1080P ser vi de lägsta poängen på 78 bilder per sekund jämfört med 87 på WIN MAX 2 2025. Vid 720P ser vi några mer konkurrenskraftiga resultat, och vid 10W TDP ser vi att den går om alla enheter.
Cyberpunk 2077
För Cyberpunk 2077 kör vi på de lägsta standardgrafikinställningarna utan FSR aktiverat. Vid 1080P ser vi mer konkurrenskraftiga poäng jämfört med andra riktmärken. Och vid 720P ser vi återigen mer konkurrenskraftiga poäng, medan de fortfarande ligger på sista plats är de närmare.
Sammanfattning av riktmärket
För systembenchmarks ser vi genomsnittliga resultat över dem alla, till och med förstaplatsen på Cinebench. Och för spelbenchmarks ser vi främst resultat i den nedre delen, vilket inte är bra. Men benchmarkresultaten tyder på att mer kraft ges till CPU än GPU, vilket du kan justera i programvara som Handheld Companion.
Spelprestanda
Nästa i vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension kör vi några prestandatester i den verkliga världen. Vi spelar spel med deras bästa inställningar för att hålla det över 60 bilder per sekund. I många fall kan du ändra inställningarna för 120 om du vill.
Avowed
För Avowed kör vi på 1600P skärmupplösning vid 28W TDP. Vi aktiverade AMD FidelityFX3 på kvalitetsinställningarna. Grafiken är mestadels på de låga inställningarna med ett par medelstora som kastas in.
UFO50
UFO50 är ett mycket lågt krävande spel. Du kan köra det med 1600P skärmupplösning med endast 5W TDP.
Hinterburgs fängelsehålor
För Dungeons of Hinterburg kör vi på 1600P med grafikinställningarna för högsta kvalitet. Du kan sänka TDP lite för att spara batteritid.
Palworld
För Palworld kör vi på 1600P vid 28W TDP. Vi ställer in grafikinställningarna på Medium för att få hyfsad kvalitet och prestanda.
Powerwash-simulator
Och ett bra avslappningsspel är Powerwash Simulator. Vi kör på 1600P, med 28W TDP. Vi använde grafikinställningarna för hög kvalitet för den här gången.
Emuleringsprestanda
Du kan enkelt njuta av alla dina klassiska retrokonsoler, handdatorer och datorer ända fram till PlayStation 3-eran utan större problem. Med de flesta system kan du förbättra grafiken med ökad upplösning och andra grafikjusteringar med liten påverkan på prestandan. Låt oss ta en titt på några system i vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension.
För DuckStation ställer vi in den på 8x renderingsupplösning och kan till och med sänka TDP. 3D-spel ser verkligen bra ut när de är uppskalade.
För PCSX2 körde vårt go to-spel OutRun bra med 3x renderingsupplösning. För andra spel kan du gå högre om du vill. Eller behåll den ursprungliga upplösningen och sänk TDP.
För RPCS3 hittar du många kompatibla spel som körs bra. Vi testade våra vanliga spel och hade inga problem med prestandan.
För Vita3K går kompatibla spel mycket bra. För många låg- till medelkrävande spel kan du öka renderingsupplösningen till 2x. Andra spel kan ha prestandaproblem på grund av att de inte är fullt kompatibla.
Och för Yuzu såg vi bra prestanda. Dina krävande spel i låg- till mellanklassen bör gå bra. Högre krävande spel kan kräva några justeringar, till och med sänkning av renderingsupplösningen för att få dem spelbara.
eGPU med stöd för OCuLink
Den portabla gamingdatorn ONEXPLAYER X1 Pro har en OCuLink-port som du kan använda med eGPU:er som till exempel ONEXGPU-serien. Vi testade med den nya ONEXPLAYER ONEXGPU 2, håll utkik efter vår fullständiga recension snart, och fick några fantastiska resultat. Som en kort jämförelse fick vi cirka 100 FPS på den integrerade GPU:n med Forza Horizon 5, och med ONEXGPU 2 fick vi cirka 180 på den interna skärmen och 200 FPS på externa skärmar med samma inställningar.
Slutliga tankar
Dags att sammanfatta vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension. När vi ursprungligen granskade ONEXPLAYER X1 AMD nämnde vi att installationen var intressant. Designen med 3-i-1-surfplatta, mini-bärbar dator och spelhanddator var något som skilde den från andra mobila speldatorer. Det gör den mer mångsidig som en bärbar dator eller surfplatta för dina dagliga uppgifter och sedan en spelhandhållare för fritid.
När det gäller prestanda ser vi en blandning av höga och låga nivåer. Kraftbalansen för CPU och GPU kan justeras för att vara mer i linje med andra handdatorer. Vi är inte överdrivet oroade över prestandan på grund av detta. Men det är något att vara medveten om om du helt enkelt vill ha en plug and play-enhet.
För dina dagliga arbetsbelastningar, oavsett om det är hemma eller på kontoret. Den bärbara speldatorn ONEXPLAYER X1 Pro kommer att kunna hantera dem med lätthet. Du kan sänka TDP och ha många timmars webbsurfning och spela upp media etc, eller med högre TDP, dina mer krävande uppgifter som att arbeta med stora kontorsdokument, bild- eller videoredigering.
Det är bara att ansluta kontrollerna så kan du njuta av de senaste spelen med spelbara inställningar. Den stora 10,95″-skärmen med 120 Hz innebär att du kan njuta av högre uppdateringsfrekvenser i spel som stöder det. De ser bra ut och spelar bra!
Vi var stora fans av den ursprungliga X1, och den nya X1 Pro med en processor med högre prestanda är kanske inte värd att uppgradera till om du har originalet. Men om du är på jakt efter en 3-i-1-surfplatta, bärbar dator och spelhanddator är ONEXPLAYER X1 Pro definitivt värd att överväga!
Du kan läsa mer och beställa ONEXPLAYER X1 Pro här.
Det avslutar vår ONEXPLAYER X1 Pro-recension. Om du har några frågor eller kommentarer om denna handhållna speldator, skriv en kommentar nedan så svarar vi gärna.