Chat with us, powered by LiveChat

Ohjelmiston käytön aloittaminen GPD Win -laitteessa

|||||||||||||||||||
Last updated: 20 marraskuun 2021
Estimated reading time: 4 min

GPD Win on loistava pelien pelaamisen lisäksi myös retro-pelaamiseen emulaattoreilla. Tässä How To -artikkelissa luetellaan suosittuja pelipalveluita ja tuodaan esiin useita emulaattoreita varhaisesta Atari 2600:sta aina uudempaan Nintendo Wii:hen asti.

Windows 10 -pelipalvelut

Siirry palveluun klikkaamalla:

 

Retrogaming emulaattoreilla

Siirry emulaattoriin napsauttamalla tätä:

 

Mistä ladata emulaattorin ROM:it

Huomaa, että sinun tulisi ladata ROM-levyjä vain peleihin, jotka omistat laillisesti.

Emuparadise – https://www.emuparadise.me/

Ilmaiset ROMit – http://www.freeroms.com/

Planet Emu – http://www.planetemu.net/

Windows 10 -pelaaminen

Höyry

Kotisivu: http://store.steampowered.com/

Steam on suurin ja suosituin digitaalinen jakelupalvelu, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Täältä voit ostaa uusimpia Windows 10 -pelejä sekä vanhempia pelejä yli kymmenen vuoden ajalta. Jokaisella PC-pelaajalla pitäisi olla Steam-tili, etenkin kesä- ja talvisaleissa, joissa pelejä voi ostaa erittäin edullisesti.

Alkuperä

Kotisivu: https://www.origin.com/

Origin on EA:n ylläpitämä digitaalinen jakelupalvelu. Täältä löydät kaikki EA:n pelit, jotka ovat nyt yksinoikeudella Originissa, sekä melkoisen määrän muiden yhtiöiden pelejä. Noin kerran kuukaudessa Origin tarjoaa pelin ilmaiseksi ladattavaksi. Ne ovat yleensä vanhempia pelejä, joiden pitäisi toimia erinomaisesti GPD Win -järjestelmälläsi.

Good Old Games (GoG)

Kotisivu: https://www.gog.com/

Good Old Games (lyhyesti GoG) on DRM-vapaa digitaalinen jakelupalvelu. Jos haluat pelata pelejä ilman, että sinun on oltava jatkuvasti yhteydessä internetiin DRM:n takia, GoG on oikea paikka pelien hankkimiseen. Löydät valtavan valikoiman vanhempia pelejä ja paketteja, joiden pitäisi toimia erittäin hyvin GPD Winin kanssa.

 

Emulaattorit

Atari 2600

Emulaattori: Stella – https://stella-emu.github.io/

Stellaa on kehitetty hieman yli 20 vuotta! Se on paras Atari 2600 -emulaattori, ja se toimii erinomaisesti GPD Winillä. Konsoli, joka oli monille heidän ensimmäinen pelikokemuksensa, sisältää kaikki klassikot, kuten seuraavat pelit Pac-Man, PitfallSpace Invaders ja monet muut.

ZX Spectrum

Emulaattori: Fuse – http://fuse-emulator.sourceforge.net/

Jos sinulla ei ollut ZX Spectrumia aikoinaan, sinulla oli todennäköisesti C64 (tai Amstrad CPC), ja ystävälläsi oli sen sijaan ZX Spectrum. Suuren suosion saavuttaneella speccyllä oli tuhansia pelejä, jotka tulivat kasettinauhalle ja joiden lataaminen kesti ikuisuuden. Emulaattorilla latautuminen kestää suunnilleen yhtä kauan kuin tämän lauseen lukeminen. GPD Winin sisäänrakennettu näppäimistö tarkoittaa, että sinun ei tarvitse kantaa mukanasi USB-näppäimistöä, ja voit pelata upeita pelejä, kuten Chuckie Egg, Jet Set Willy ja Manic Miner missä tahansa.

NES

Emulaattori: Nestopia UE – http://0ldsk00l.ca/nestopia/

Yhdysvalloissa ja Japanissa NES oli monien pelaajien suosikkikonsoli, ja sitä myytiin maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta. Se sisälsi laajan valikoiman pelejä ja tarvikkeita, jotka sopivat kaikenikäisille. Suosittelemani pelit ovat Super Mario Bros 3, The Legend of Zelda ja Mega Man 2. Emme mainitse Power Glovea…

Master System

Emulaattori: MEKA – http://www.smspower.org/meka/

SEGA Master System oli erittäin suosittu Euroopassa, ja monille se oli NES:n sijaan ensisijainen konsoli. Suuri arcade muunnoksia kuten Outrun, Golden Axe ja Shinobi, joita voit harjoitella, ennen kuin heität 10 penniä pelikaappiin ja voitat kaverisi ennätystulokset.

Gameboy

Emulaattori: VistualBoy Advance M – http://vba-m.com/

Gameboy oli ja on mielestäni edelleen paras käsikonsoli, ja kuten arvata saattaa, se toimii täydellisesti GPD Winillä. Gameboy oli niin suosittu, että jopa äitisi joutui taistelemaan kanssasi, jotta saisit pelata Tetristä vielä kerran. Tämä on pakko kokeilla järjestelmää, jossa on klassikoita, kuten Tetris, Pokémon-sarja ja The Legend of Zelda: Links Awakening.

Amiga 500

Emulaattori: WinUAE – http://www.winuae.net/

Amiga 500 oli loistava kotitietokone, josta jokainen lapsi kertoi vanhemmilleen, että sillä voi kirjoittaa läksyjä, mutta oikeastaan he halusivat vain pelata sillä pelejä. Monkey Islandin salaisuuden, Snbow Islandsin ja Sensible Soccerin kaltaisissa peleissä ei ollut aikaa läksyille! Tosin voit asentaa Wordperfectin, jos sinun on todella pakko…

Mega Drive / Genesis

Emulaattori: Kega Fusion – http://www.carpeludum.com/kega-fusion/

Master Systemin tavoin Mega Drive (Genesis) oli uskomattoman suosittu Euroopassa. Myöhemmin konsolin elämässä julkaistiin Mega CD, joka latasi pelejä CD-ROM-levyltä, ja 32x-lisäosa, joka lisäsi tehoa. Mega Drive käynnisti Sonic The Hedgehogin uran, hämmästyttävän Streets of Rage -sarja ja hullunkurinen Toejam and Earl.

Super Nintendo / Super Famicom

Emulaattori: Snes9x – http://www.snes9x.com/

Super Nintendo oli Nintendon vastaus Mega Drivelle, ja se menestyi maailmanlaajuisesti maskottiensa Mario, Zelda, Donkey Kong ja monien muiden ansiosta. Tässä sukupolvessa julkaistiin Street Fighter II, joka on kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaista arcade-peleistä (käytin pienen omaisuuden tuodessani sen SNES:lle Japanista!). Pelkästään SNES on sen arvoinen Street Fighter II:n takia, mutta tietysti myös klassikot, kuten The Legend Of Zelda: A Link To The Past, Star Fox ja The Legend Of Zelda: A Link To The Past. Chrono Trigger.

Neo Geo

Emulaattori: WinKawaks – http://www.winkawaks.org/

Neo Geo, konsoli, jonka kaikki halusivat mutta johon vain harvoilla oli varaa. Neo Geo oli pohjimmiltaan arcade-kone kotiin, ja pelit olivat tarkka arcade-kopio levyistä, jotka maksoivat noin 200 puntaa 90-luvun alussa! Jos monien tavoin jäit paitsi tästä konsolista ensimmäisellä kerralla, voit nyt pelata klassisen Metal Slug -sarjan kaltaisia pelejä, King Of Fighters ja Fatal Fury.

PC Engine / Turbo Graffx 16

Emulaattori: Mednafen –  https://mednafen.github.io/

Vaikka PC Engine ei olekaan varsinaisesti 16-bittinen konsoli (8-bittinen prosessori ja 16-bittinen grafiikka), se sopii tähän pelikonsolien aikakauteen, ja se sisälsi kohtuullisen valikoiman pelejä, joista tehtiin usein vaikuttavia arcade-muunnoksia, kuten Splatterhouse, Strider ja äärimmäinen flipperisimulaattori Devil’s Crush.

Arcade

Emulaattorit: MAME – http://mamedev.org/ ja lopullinen poltto https://www.fbalpha.com/

Arcade-koneet ovat kattaneet kaikki vanhemmat pelisukupolvet, mutta olemme sisällyttäneet ne tähän aikakauteen kattaaksemme kaiken, sillä pelit alkavat 1970-luvulta aina viime vuosiin asti. Arcade-emulaattoreita on useita, ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Voimme suositella MAMEa useimmille arcadeille ja CPS:n kaltaisille järjestelmille suosittelemme Final Burnia. Tarjolla on tuhansia kokeiltavissa olevia pelejä, kaikkea Space Invadersista, Donkey Kongista ja Simpsoneista.

Nintendo 64

Emulaattorit: Project64 – http://www.pj64-emu.com/

Nintendo 64 jatkoi SNES:n suosiota, ja kaikki sen tavalliset maskotit esiintyivät omissa peleissään. Näihin kuuluivat sellaiset hienot nimikkeet kuin Super Mario 64, Mario Kart 64 ja The Legend of Zelda: Ocarina of Time sekä monia muita.  Ehkäpä kaikkien paras peli (ainakin minun) oli jopa neljän pelaajan jaetun ruudun räiskintäpeli. GoldenEye 007.

PlayStation

Emulaattori: ePSXe – http://www.epsxe.com/

Sony PlayStation tuli juuri oikeaan aikaan, ja mielestäni se teki pelaamisesta siistiä, sillä se toi konsolin makuuhuoneesta olohuoneeseen. Se oli erittäin suosittu konsoli, koska siinä oli laaja valikoima pelejä kaikenikäisille ja -makuisille ja koska se oli CD-pohjainen, joten voit soittaa musiikki-CD-levyjäsi. Mistä aloittaa pelit…. Gran Turismo, Final Fantasy VII ja Metal Gear Solid ovat kolme peliä, jotka sinun kannattaa ehdottomasti tarkistaa, mutta niitä on niin paljon, että voisimme puhua niistä koko päivän!

Gameboy Advance

Emulaattori: VBA-M – http://vba-m.com/

Jos halusit oikeaa pelaamista tien päällä, valitsit Gameboy Advancen. Se oli tarpeeksi pieni, jotta se mahtui helposti taskuun, ja sitä oli vuosien varrella muutama eri malli. Kun otetaan huomioon, että GPD Win ei ole juurikaan suurempi kuin GBA, mutta se on monta kertaa tehokkaampi, voi todella nähdä, miten teknologia on kehittynyt niin lyhyessä ajassa. Pelattavia pelejä ovat muun muassa Castlevania: Aria of SorrowAdvance Wars ja Final Fantasy VI Advance.

Dreamcast

Emulaattorit: nullDC (nopeampi) – http://github.com/skmp/nulldc, Reicast (hitaampi mutta ajantasaisempi) – – http://reicast.com

SEGA Dreamcast oli valitettavasti SEGA:n viimeinen konsoli, ja vaikka PlayStation oli ylivoimaisesti suositumpi konsoli, Dreamcast voi silti pitää päänsä korkealla, sillä se sisältää melkoisen määrän pelejä ja arcade-muunnoksia SEGA:n pelivalikoimasta, kuten Crazy Taxi. Muita hienoja pelejä, jotka kannattaa tarkistaa, ovat Shenmue, Sonic Adventure ja Soul Calibur.

Wii

Kotisivu: Dolphin – https://dolphin-emu.org/

Nintendo Wii oli Wiimoten ansiosta erittäin suosittu, mutta sen myötä tuli myös monia Wiimoteen liittyviä vammoja. Itse en ollut Wiin suuri fani, mutta siinä on erittäin hauskoja pelejä, jotka sopivat kaikenikäisille. Kaikki pelit eivät toimi erinomaisesti GPD Winillä, mutta testaamani pelit ovat enemmän kuin pelattavia, joten voit tarkistaa, että kaikki pelit ovat pelattavissa. New Super Mario BrosDonkey Kong Country Returns ja Kirby’s Epic Yarn liikkeellä ollessasi.

 

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0