I den här guiden visar vi hur du ansluter din retrokonsol som kör EmuELEC till WiFi, hur du laddar ner och installerar ett nytt tema och skrapar speldata. Även om vi använder en Gameforce Chi i den här guiden fungerar den utmärkt med alla EmuELEC-baserade retrospelshanddatorer som har WiFi.
Du kan titta på vår videoguide nedan, eller om du föredrar det, scrolla ner lite för att hitta vår text- och bildbaserade guide som är lätt att följa.
Ansluta till en WiFi-åtkomstpunkt på EmuELEC
Först ska vi ansluta enheten till en WiFi-åtkomstpunkt. Tryck på START för att öppna huvudmenyn och bläddra ned till Nätverksinställningar och välj den.
Bläddra ner till Aktivera WiFi och välj detta alternativ. Efter några ögonblick aktiveras den och alternativ för att välja WiFi SSID och WiFi KEY visas. Välj alternativet WiFi SSID och välj din WiFi-åtkomstpunkt.
Navigera sedan till alternativet WiFi Key och ange lösenordet för din WiFi-åtkomstpunkt. När du har skrivit in den, gå till menyalternativet BACK och välj det. Efter några ögonblick ansluter den till WiFi-åtkomstpunkten.
Du kan gå tillbaka till nätverksinställningarna för att kontrollera att allt är korrekt anslutet.
Ladda ner och installera teman på EmuELEC
Nu när vi har tillgång till internet kan vi ladda ner och installera ett nytt tema. Gå till Uppdateringar och nedladdningar och välj Teman.
Den kommer att ansluta online för att ladda ner en lista över tillgängliga teman, vilket kan ta några ögonblick att göra. Du kan sedan välja ett tema att ladda ner. För denna demo kommer vi att ladda ner det populära Carbon-temat. När den har laddats ner går du tillbaka till huvudmenyn och väljer UI-inställningar.
Välj Theme Set och du kommer att se en lista över installerade teman. Välj det tema du vill ha och gå tillbaka en meny. EmuELEC startar om en kort stund och växlar över till det nyligen valda temat.
Gå tillbaka till huvudmenyn och det nya temat visas.
Skrapning av speldata på EmuELEC
Nu behöver vi några spelbilder och text att visa på temat eftersom det ser väldigt enkelt ut utan dem. Tryck på START för att öppna huvudmenyn och välj alternativet Scrape.
Markera Scrape From och välj THEGAMESDB Detta är en gratis spelskrapa som inte kräver ett konto för att användas.
Navigera till Scrape Now. Du kan välja att scrapa specifika spelkonsoler i menyn System. För tillfället kommer vi att skrapa alla spel för alla system.
Välj START så börjar skrapningen av spelet. Beroende på hur många spel du skrotar kan detta ta lite tid. Om det behövs kan du lämna den på laddning och återkomma om ett tag.
OBS: Om du skannar ”hela uppsättningar” av roms för flera system kan detta ta mycket lång tid. Vi rekommenderar att du byter system till ett eller två system i taget och att du gör det i omgångar.
När skrapningen är klar kan du kontrollera spellistorna för att se hur det ser ut.
Konfigurera temat för att visa bild och speltext
Personligen föredrar jag en textlista med bild och spelbeskrivning. Detta är mycket enkelt att ändra till, tryck bara på START för att komma till huvudmenyn, navigera till UI-inställningar och sedan Temakonfiguration.
Välj alternativet Gamelist View Style och du kan ändra det till en annan stil. Jag gillar den tidigare nämnda detaljerade vyn eftersom den ger en bild och textbeskrivningar för spel.
Gå tillbaka till spellistan och den kommer nu att uppdateras till den nya vyn som visar en lista över spel på sidan, med en bild av kartongen och textbeskrivning om tillgänglig.
Du kan ändra inställningarna för att visa information som t.ex. spelets skärmbilder istället för box art. Vi hoppas att du tyckte att den här guiden var användbar för att komma igång med teman och skrapning av speldata. Vi låter dig utforska de olika teman och visningsalternativ som finns.