Chat with us, powered by LiveChat

Beelink SER7 anmeldelse med video – En fantastisk AMD Ryzen 7 7840HS gaming mini pc!

Beelink SER7 Review
Beelink SER7 Review
Beelink SER7 anmeldelse
  • Design
    (4.5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4)

Resumé

Beelink SER7 er en kompakt og kraftfuld mini-pc, der tilbyder imponerende gaming- og emuleringsydelse med sin AMD Ryzen 7 7840HS-processor og avancerede tilslutningsmuligheder.

Overall
4.4
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Højtydende AMD Ryzen 7 7840HS og 780M
  • Lille formfaktor
  • Masser af tilslutningsmuligheder
  • God strømeffektivitet og termisk styring

Cons

  • Ingen Oculink-port

Beelink har en ny gaming-minipc med 7840HS-processor. Lad os finde ud af i vores Beelink SER 7-anmeldelse, hvordan den klarer sig med system- og gaming-benchmarks. Men før vi gør det, så lad os pakke den ud og se nærmere på denne mini-pc.

Vi starter vores Beelink SER7-anmeldelse med udpakningen. Først ud af æsken har vi brugervejledningen, som er tilgængelig på flere sprog, herunder engelsk, tysk, spansk og italiensk. Nedenunder er selve Beelink SER7, som vi vil se nærmere på om et øjeblik.

Beelink SER7-anmeldelse uden æske
Beelink SER7 udpakket

Under emballagen har vi en strømforsyning. Vi vedlægger den korrekte adapter til dit land. Der er to HDMI-kabler, et langt og et kort. Og sidst, men ikke mindst, er der et VESA-ophæng og skruer til at fastgøre det.

Udpakning af Beelink SER7
Udpakning af Beelink SER7

I næste afsnit af Beelink SER7-anmeldelsen ser vi nærmere på den lille formfaktor-gaming-pc. Beelink SER7 måler omkring 4,9 x 4,4 x 1,9 (12,6 x 11,3 x 4,9 cm) og vejer omkring 652 g.

Beelink SER7 set forfra
Beelink SER7 set forfra

På forsiden har vi et 3,5 mm lydstik, en USB Type-C og USB 3.2-porte, og til sidst er der en tænd/sluk-knap.

Beelink SER7 set bagfra
Beelink SER7 set bagfra

Bagsiden har en 2,5 gigabit ethernet-port og to USB 2.0-porte. Der er en DisplayPort og HDMI, som kombineret med de to USB 4-porte giver fire skærme. Der er endnu et 3,5 mm lydstik.

Strømstikket er lidt anderledes end normalt. Den har en magnetisk forbindelse, som bare glider på plads.

Som en del af vores Beelink SER7-anmeldelse tjekker vi de tekniske specifikationer efterfulgt af vores test af strømforbrug, blæserstøj og temperaturer for denne lille gaming-rig.

CPUAMD Ryzen 7 7840HS, 8 kerner, 16 tråde, Base 3,80 GHz, boost til 5,10 GHz
GPUAMD Radeon 780M 12 kerner 2700 MHz frekvens
RAM32 GB DDR5 SO-DIMM (dobbelt)
OPBEVARING1TB M.2 2280 PCIe 4.0 1TB SSD
KOMMUNIKATIONWiFi 6
Bluetooth 5.2
2,5 Gbps Ethernet
VIDEO OUTPUTOp til fire skærme via HDMI, DisplayPort og 2x USB 4. Op til 4K 144Hz.

I vores strømforbrugstest fik vi 12,9 W ved inaktivitet på skrivebordet. Og mens vi kørte Cinebench-benchmarken, fik vi et peakforbrug på 85,2 W.

Beelink SER7 termometer
Beelink SER7 termometer

I vores test af blæserstøj og temperatur, mens vi kørte Cinebench, fik vi en højeste blæserstøj på 60db og en højeste temperatur på 55 grader C.

System-benchmarks

Vi vil nu udføre nogle systembenchmarks for Beelink SER7-anmeldelsen. Vi vil sammenligne resultaterne med vores nyligt anmeldte Minisforum UM780, som har den samme AMD Ryzen 7 7840HS-processor.

PassMark

PassMark udfører en række tests på CPU, GPU, RAM og lager.

PassMark Benchmark-sammenligning
PassMark Benchmark-sammenligning

Vi får en score på 7.814, hvilket er lidt lavere end Minisforum EliteMini UM780 XTX. Det kan f.eks. skyldes lidt forskellige RAM- og lagerkonfigurationshastigheder.

PCMark

PCMark udfører tests af din mere daglige brug som webbrowsing, videokonferencer, brug af store kontordokumenter og billedredigering.

PCMark Benchmark-sammenligning
PCMark Benchmark-sammenligning

Vi fik en score på 7.489 for Beelink SER7 sammenlignet med en mærkbart højere score på 10.838 for UM780.

Cinebench

Cinebench tester processorens single- og multi-core ydeevne.

Sammenligning af Cinebench-benchmarks
Sammenligning af Cinebench-benchmarks

Vi fik en score på 1.764 og 15.376 på Beelink SER7. Næsten identisk single core-hastighed som UM780, men der er forskel på multi-core.

3DMark

3DMark tester CPU’ens og GPU’ens samarbejde om spilydelsen.

3DMark Benchmark-sammenligning
3DMark Benchmark-sammenligning

I Time Spy-testen fik vi 3.290, for Fire Strike 7.650 og Night Raid 28.690. På trods af lavere ydeevne i de tre foregående systembenchmarks, ser vi højere score i 3D-ydeevne i to af de tre tests for Beelink SER7.

Benchmarks for gaming

Vi fortsætter med vores gaming-benchmarks. Vi tester ved 4K, 1440P, 1080P og 720P for at få en række præstationsresultater for hvert spil.

Forza Horizon 5

Vi starter med Forza Horizon 5 på de meget lave grafikindstillinger.

Benchmark-sammenligning af Forza Horizon 5
Benchmark-sammenligning af Forza Horizon 5

Vi fik resultater på 151, 105, 73 og 43 FPS ved deres respektive opløsninger fra 4K ned til 720P. Resultaterne for den interne GPU er næsten identiske for både Beelink SER7 og UM780.

Shadow of the Tomb Raider

Til Shadow of the Tomb Raider kører vi med de laveste grafikindstillinger.

Shadow of the Tomb Raider Benchmark-sammenligning
Shadow of the Tomb Raider Benchmark-sammenligning

Vi fik scores på 108, 76, 52 og 27 FPS ved deres respektive opløsninger. Igen ser vi næsten identiske resultater for begge modeller.

Call of Duty Modern Warfare III

Vi kører Modern Warfare III med de minimale standardgrafikindstillinger uden FSR aktiveret.

Call of Duty MW3 Benchmark-sammenligning
Call of Duty MW3 Benchmark-sammenligning

Vi fik resultater på 123, 69, 44 og 22 FPS ved deres respektive opløsninger. Vi får stadig næsten identiske resultater, hvilket er dejligt at se.

Street Fighter 6

For virkelig at stresse mini-pc’ en kører vi med de højeste grafikindstillinger på 4K- og 1080P-opløsninger.

Street Fighter 6 Benchmark-sammenligning
Street Fighter 6 Benchmark-sammenligning

Tendensen fortsætter med stort set ens billeder pr. sekund på begge modeller, der er et billede eller to til forskel her og der, men ikke noget, der skiller sig ud.

Emuleringens ydeevne

I vores nylige anmeldelse af Minisforum UM780 XTX så vi en pæn stigning i ydelsen i forhold til den mobile 7840U CPU til emulering.

PS2-emulering på Beelink SER7
PS2-emulering på Beelink SER7

Med Beelink SER7 vil du kunne køre alt op til PlayStation 1- og Dreamcast-æraen uden problemer. Med PlayStation 1 kan du f.eks. øge den interne gengivelsesopløsning til 4K og tilføje nogle grafiske tweaks for at forbedre det visuelle udtryk betydeligt.

Det samme gælder for PlayStation 2-æraen, hvor du vil kunne øge gengivelsesopløsningen for mange, men ikke alle spil, og nyde grafik i højere kvalitet.

Beelink SER7 kører Yuzu-emulator
Beelink SER7 kører Yuzu-emulator

Hvis man går videre til nyere systemer som PS3, vil man se lidt shader-caching nu og da, men ikke noget, der ødelægger gameplayet for meget.

Og for Yuzu- og Ryujinx-emulatorerne ser vi igen en meget god ydeevne. Ikke alle spil kører med fuld hastighed, men der er mange spilbare spil at vælge imellem.

Alt i alt er Beelink SER7 en fantastisk gaming-minipc til retrospil og emulering i almindelighed.

Afsluttende tanker

Vi afslutter vores Beelink SER7-anmeldelse med vores sidste tanker. Beelink SER7 scorede til at begynde med lavere end forventet i systembenchmarks, men indhentede det i gamingbenchmarks med samme score som Minisforum UM780. Det kan være, hvordan systemet er konfigureret, men hvis den overordnede spilydelse er den samme, ser jeg det ikke som et problem.

Palworld er meget spilbar ved 1440P medium indstillinger.
Palworld er meget spilbar ved 1440P medium indstillinger.

For emulering så vi også meget god performance. Beelink SER7 er i stand til at afspille aktuelle enheder ret godt, bedre end dens 7840U-modstykke. Tidligere nåede vi målet med SER7 for nogle få spil, hvor der ikke var helt nok hastighed til emulering med fuld hastighed.

Minisforum UM780 har den fordel, at den har en Oculink-port, hvor du kan tilslutte en ekstern GPU som f.eks. GPD G1 eGPU-dockingstationen. Prisen er derfor lidt højere, men det er værd at overveje, hvis du planlægger at bruge en eGPU med Oculink i fremtiden. Du kan selvfølgelig bruge en eGPU via USB 4 på Beelink, men du mister noget ydelse på grund af båndbredden.

Goat Simulator 3 på Beelink SER7
Goat Simulator 3 på Beelink SER7

Som selvstændig mini-pc er Beelink SER 7 en højtydende enhed til en god pris, som klarer alt godt, lige fra daglige opgaver til gaming på højt niveau. Den er bestemt værd at overveje seriøst, hvis en gaming-mini-PC er på din liste.

Du kan læse mere om og købe Beelink SER7 her. Vi har i øjeblikket et udsalg kørende med gode priser på mini-pc’er.

Tak, fordi du læste (eller så) vores Beelink SER7-anmeldelse, vi håber, du har fundet den nyttig. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.